Media: Nederland is van de leg. Het gaat vriezen!

Blijkbaar zijn er in Nederland heel veel mensen die zich “schrap” zetten omdat het dit weekend flink vriest, en er behoorlijk wat sneeuw gaat vallen. Tenminste, als we de NOS moeten geloven. 

Teletekst laat weten: “Nederland zet zich schrap om vorst.” Nou weet ik niet hoe u erover denkt, maar ik hoor juist alleen maar berichten van mensen die het allemaal geweldig vinden om eindelijk weer eens winter te hebben. Er kan geschaatst worden. Sneeuwballengevechten kunnen gehouden worden. Kinderen kunnen een sneeuwman maken! Voor al mijn vrienden, familieleden en kennissen is dat geen reden voor paniek.

Maar daar denken de media heel anders over. Lees maar wat NOS Teletekst bericht:

Op het moment dat ik dit las dacht ik bij mezelf: zie je wel, Nederland is veranderd in sneeuwvlokjesland. Nederlanders kunnen blijkbaar niets meer aan.

Maar wacht, er is hoop! Ik sta namelijk alles behalve alleen. Op Twitter zie je allemaal mensen die de paniekzaaierij over wat sneeuw belachelijk vinden, en die er juist zin in hebben om lekker te kunnen winteren.

Goddank, er is nog hoop voor ons land. Ja, er zijn een heleboel mensen die werkelijk bang gemaakt zijn voor alles. Van vreemden tot virussen tot sneeuw. Maar er zijn gelukkig ook heel veel mensen die nog niet als bange lammetjes door het leven gaan.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

22 reacties

 1. Barbera

  FVD gaat Kamervragen stellen–

  1 waarom worden testlocaties gesloten.
  2 NS en Prorail gaan strooien, is dat nodig.
  3 Transport organisaties raden bij slecht weer ritten uit te stellen, dat kost miljoen.
  4 waarom is de beloofde 50 cm niet gevallen.

  1. FreeThinker

   Och gut. Er is een partij die kritische vragen stelt. Dat kan natuurlijk niet. Mensen moeten daar natuurlijk niet mee geconfronteerd worden maar gewoon netjes de krant lezen en het 8 uur journaal kijken.

  2. domvolk

   Onze overheid is gek geworden, ze willen zich echt met alles bemoeien en denken het beter te weten dan ieder ander. Als het een beetje winter wordt gaat direct code rood in werking, weten ze beter dan Rijkswaterstaat hoe de wegen schoongemaakt moeten worden en vertellen ze ons de regels voor sneeuwballen gooien, sneeuwpoppen maken en hoe we gezellig met z’n allen kunnen schaatsen. Krankzinnig deze regelmanie, houdt hier mee op, we maken zelf wel uit hoe we hier mee omgaan😂
   Groetjes en maak er iets leuks van de komende winterdagen

 2. omniscius

  Natuurlijk moeten we bang zijn voor ijzer en sneeuwval. Deze extreme weersomstandigheden zijn namelijk allemaal het gevolg van klimaatverandering! Ja, ja, mensen, echt waar… Zucht.

  1. omniscius

   * ijzel — daar heb je de eerste uitglijders al!

  2. FreeThinker

   Nee je doet het helemaal verkeerd. Dit komt door klimaatverandering EN Trump. Niet Trump vergeten he. Die is ook al verantwoordelijk voor het langzame vaccinatie programma van Hugo.

  3. Franz Biberkopf

   Ik vroeg me al af hoelang het zou duren voordat op DDS deze weersomstandigheden worden geïnterpreteerd als bewijs dat de aarde helegaar niet opwarmt?

   1. FreeThinker

    Klimaatgekkies wanneer het een week warm is. “Kijk zie je wel bewijs voor (ernstige) (antropogene) opwarming van de aarde.” Klimaatgekkies wanneer het een week koud is. “Ja je kunt niet afgaan op 1 week, dit zegt niks.”

 3. ikweetwatikwil

  Is er geen ramp, dan maakt de media er één. Nederland vindt dat heerlijk.

  1. omniscius

   Inderdaad, Nederland heeft massaal masochistische trekjes, weg ons, het is allemaal onze schuld, wij moeten ervoor boeten, het is de straf van God, wij zullen alles wel betalen, kom maar gratis bij ons wonen… tot in eeuwigheid, Amen.

 4. Appelstroop

  Heerlijk, ff een paar daagjes sneeuw en vrieskou, fok joe Greta.
  Is het meteen ook rustiger op de weg, Rutte en de Jonge ook weer blij.

  1. Gerda2

   Goed voor de natuur zo’n koude periode.
   Misschien wel een opmaat naar een kleine ijstijd.

 5. Grondeekhoorn

  Heel leuk al dat paniekgezaai in de media, maar het resultaat hiervan uit zich in mijn omgeving tot chaos in de supermarkten sinds gistermiddag 😂

  1. ikweetwatikwil

   Grondeekhoorn : Bij ons ook. Het leek wel of er een oorlog op komst was. Wat laten mensen zich gek maken voor een beetje sneeuw en ijzel. Dat ouderen wat inslaan voor een weekje , kan ik inkomen. Glijden makkelijker uit.
   Maar de middenmoters 30, 40 jarigen. t’Jee zeg.

 6. NO8DO

  Maar daar denken de media heel anders over. Lees maar wat NOS Teletekst bericht:

  Wanneer gaat DDS/MvdG ook zo sceptisch kijken naar de boze, woedende, getergde, verontwaardigde, ontketende Baudet en/of Haga?

 7. Peet64

  Ik kom voor mijn werk regelmatig in Bulgarije. In dit arme land sneeuwt en vriest het behoorlijk in de winter, maar de trammetjes, treinen, auto`s en vliegtuigen laten zich er nooit door hinderen en dan moet ik weleens glimlachen bij een voorspelling in NL van mogelijke sneeuwval, met alle gevolgen van dien.

  1. WayneGretzky99

   Dat zijn toch die paupers die elk jaar weer hun hand op houden om onze poen te ontvangen?

 8. Jopie

  Heel veel alleen maar witte vlokjes.
  Dit tergt Sylvana Simons, Akwasi, KOZP en BLM. “Dit is Discriminatie”

 9. janszm

  Godsamme, als 80-jarige heb ik hitte meegemaakt,( waarvan sommige door het KNMI verwijderd zijn) en heel strenge winters.
  Ik verheug mij al op de komende uren.
  Wat een watjes leven er in NL die daarvoor bang zijn.
  De enige die het in zijn broek moet doen is Gerrit Hiemstra : komt de verwachting nu wel uit en zo ja, wat gaat dat doen met zijn “wetenschap” voor 2030 tot 2050. Ook hij hoeft geen rekenschap af te leggen.
  Heb een goed weekend en geniet van een echte winterperiode.

  1. FreeThinker

   “Er zijn drie soorten leugens: leugens, verdomde leugens en statestieken.” Het laatste wordt veelal gebruikt met pseudowetenschappen zoals klimaatwetenschap en de huidige corona “crisis”.

   1. gargamel

    Opiniepailingen vergeten?

 10. Cootje

  Bij Easytoys zijn alle houten glijmiddelen uitverkocht

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.