“Mooi” moment om te versoepelen: RIVM spreekt voor het eerst over een derde coronagolf

Net nu het kabinet versoepelingen aan gaat kondigen in de persconferentie van vanavond, komt het RIVM met teleurstellend nieuws. Zij spreken namelijk voor het eerst, na bekendmaking van de laatste cijfers, over een derde golf van coronabesmettingen. Wát een timing om het gros van de twintigers weer in teamverband te laten sporten!

Volgens het RIVM zijn er de afgelopen week 29.977 mensen positief getest op corona. Dat is een stijging van 19 procent ten opzichte van de week ervoor. Wel moet daarbij worden vermeld dat er de afgelopen week veel meer (73.000 meer) testen werden afgenomen.

Opvallend is dat het RIVM juist nú voor het eerst de woorden “derde golf” in de mond neemt. Bij RTL Nieuws zeggen zij namelijk het volgende:

“Omdat het grootste gedeelte van de bevolking nog niet gevaccineerd is, is het van groot belang om besmettingen zo veel mogelijk te voorkomen en deze derde golf zo laag mogelijk te houden.”

Dit lijkt een beetje een verkapte poging van het RIVM om te laten merken dat zij het absoluut niet eens zijn met de aankomende versoepelingen die het kabinet volgende week door wil voeren. Want gaat het hier echt om een derde golf? Of is dit gewoon een voortzetting van de tweede? In de afgelopen weken leek het er namelijk verdomd veel op dat alle genomen maatregelen maar weinig effect hebben gehad op de besmettingscijfers.

Maar wat boet dat nou, wat het RIVM zegt, toch? Er komen verkiezingen aan, en die moet Rutte gewoon koste wat het kost wéér winnen. Dus ‒ hoppa! ‒ open met die kappers en die mbo’s. Versoepeling hier, versoepeling daar. Wat nu derde golf? Tralala, wat maakt dat ook uit? Zetels, dáár draait het om!

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

14 reacties

 1. Wimh

  Toevallig stijgt nu net het aantal Corona besmettingen en overlijdens waar kort geleden gevaccineerd is. Toeval natuurlijk …

 2. vvw

  en de vierde golf , en de vijfde golf , en de zesde golf , en de ijslandse variant , en de braziliaanse variant , en de afrikaanse variant , en de australische variant , sluit die jaap van dissel op , heeft ie al uitgelegd waar het geld vandaan komt dat zijn adviseur ontvangt ?

 3. vvw

  varianten genoeg en golven zat in de noordzee, de man is knetterrgek en een aartleugenaar

 4. king

  natuurlijk, nu komt een derde golf , en dan de vierde , en dan de vijfde, en dan enz. enz.
  hier blijven ze mee doorgaan zal niet ophouden
  en o ja kijk uit als je verkouden bent corona , en als je niest corona , hoofdpijn corona
  de testen zijn zo betrouwbaar , je kan net zo goed niet testen iedereen corona behalve de politici en natuurlijk de ambassadeurs en dat zooitje ongeregeld in Brussel , daar gaat de corona aan voorbij ze weet precies wie wel en wie niet deze poppen zal nooit stoppen

  1. vvw

   mooi gesproken !

 5. JFU

  Er zijn ‘ golven ‘ genoeg die nog komen. Elk virus muteert diverse malen, en de infecties nemen ook meer toe naarmate er meer mensen besmet worden. Uiteindelijk heb je dan groepimmuniteit, en dan sterft het virus gewoon uit. Maar dat mag niet gezegd worden want ‘de prik’ daar gaat het om, een leuk verdien model. Dus angst en verdeeldheid zaaien om de huidige maatregelen te handhaven ten koste van de economie die nodeloos de vernieling in wordt geholpen. Al die maatregelen zorgen dat we nog veel, langer in deze ellende blijven zitten dan nodig is. Van gereguleerd en verantwoord de economie weer opgang brengen hebben ze blijkbaar nog nooit gehoord. Er is zoveel meer mogelijk.

 6. usb3.0

  Ja het moet wel warm gehouden worden natuurlijk, oeeee voorzich-tig al-le-maal niet teveel genieten van de vrijheid…

  Gasten die l*llen maar over dat de “besmettingen” stijgen terwijl een dalende lijn zichtbaar is..
  Mensen kom in opstand..

 7. usb3.0

  “h**ps://nos.nl/artikel/2369977-geen-coronabesmettingen-na-proefcongres-in-beatrix-theater.html”

  Maar daar gaat het ze natuurlijk niet om, het gaat om de toekomstige registratieplicht want die komt er aan natuurlijk, ga je naar de kapper moet je even je gegevens achterlaten, of wat dacht je hiervan dat als je überhaupt nog naar een concert gaat, je temperatuur gemeten, je krijgt een tec, je moet medisch geheim prijsgeven, bewijs van vaccinatie/test, mensen zijn echt dom hoor…

  1. M. Brandenburg

   Ook bij de wedstrijd van Feyenoord waar en acrtief wilde testen op eventuele besmettingen in de buitenlucht waren maar liefst 15.000 mensen aanwezig, er was 1 besmetting en die was niet naar het evenement terug te leiden. OPvallend was dat nadat Casper van Eijk bekend maakte dat hij met het Erasmus MC nauwlettend in kaart ging brengen of er besmettingen waren tijdens evenementen dat de overheid direct tot een verbod van alle evenementen kwam. Toeval uiteraard.

   1. usb3.0

    Precies

 8. kees cup

  Gelukkig leven wij in Nederland in een democratie waarbij de door het volk gekozen regering er is om dat volk te dienen, en niet om te overheersen … toch ?

  Het NIET door het volk gekozen “APPARAT” genaamd RIVM mag slechts adviezen geven, en heeft geen bevoegdheid om de dienst uit te maken … toch ?

  Bovendien toont het RIVM keer op keer aan dat haar adviezen en prognoses er keer op keer naast zitten.
  Dat laatste geldt overigens ook voor de afdeling ‘milieu’ bij deze kneuzenclub.

 9. M. Brandenburg

  “Maar wat boet dat nou, wat het RIVM zegt, toch? Er komen verkiezingen aan, en die moet Rutte gewoon koste wat het kost wéér winnen. Dus ‒ hoppa! ‒ open met die kappers en die mbo’s. Versoepeling hier, versoepeling daar. Wat nu derde golf? Tralala, wat maakt dat ook uit? Zetels, dáár draait het om!”

  we kunnen ook naar de diverse onderzoken kijken (zelfs één peer-reviewed) en we kunnen keihard wetendchappelijk met de data in de hand aantonen dat de maatregelen absoluut niet werken, dus waarom wedeom die onzin dat er niet versoepelt kan worden, sterker nog ze kunnen volledig ageschaft worden, geen enkel land met strenge tot totalitaire maatregleen (Nederland) doet het beter dan landen zonder maatregelen, of landen met beperkte maatregelen, dus wat maakt dat de Coronasekteleden maar vol blijven houden dat zonder maatregleen het n og erger zou zijn, de wetenschap spreekt dat keiihard tegen. Zo ook het angstzaaien over de Britse variant (opvallend dat je het geen china virus mag noemen maar wel de britse variant..)die was in ENgeland al in September vorig jaar actief maar pas nadat Brexit officieel in werking trad en ze buiten de EU op zoek gingen naar een gezonde en democratische toekomst kwam men in paniek naar buiten hoe gevaarlijk die nieuw Britse versie wel niet was, die werd pas gevaarlijk toen Brexit uit de EUSSR was. Daarom zeikt men nu ook over een derde golf, angstzaaien is het motto over een virus dat aantoonbaar voor mensen onder de 60 tot maar liefst 16 minder gevaalrijk is dan de griep, en een gemiddelde leeftijd van slachtoffers heeft die exact op de gemiddelde levensverwachting voor mensen in Nederland ligt.

 10. AidemediA

  De heer van dissel l*lt van af het begin van de corona crisis al onzin. Ik zie hem nog zitten met die flauwval minister. Hooguit één of twee besmettingen waren zijn/hun woorden. Het kabinet o.l.v. pinokkio, heeft gretig gebruik gemaakt van deze onzin verkoper. En daarom zitten we nu in de greep van de overheid die zijn weerga niet kent. Kijken hoever we kunnen gaan en kijken tot wanneer het klootjesvolk het pikt. En ze pikken veel. Denk aan grappenmaker, de jonge, wopstra, de ggd, de waakzamen en dienstbaren, de boa’s, de virologen, de media. En wie er nog meer aan deze gekte heeft meegewerkt.
  Nu ff verzachten, behalve de avondklok (want daar zijn we eerder de mist mee ingegaan) en na de verkiezingen gaan we weer verder met het uitknijpen en gijzelen van de meute.

 11. Bart

  Het RIVM is dus weer aan het misleiden.
  Ze hebben 19% meer positieve tests, maar tegelijk hebben ze 35% meer tests gedaan.

  We gaan dus van meer dan 11% positieve tests naar minder dan 10% positieve tests, dus er is een daling en geen stijging.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.