Democratie-vernaggelende PvdD wil verkiezingen uitstellen om iedereen aan het briefstemmen te zetten

De Partij voor de Dieren (PvdD) probeert via de rechter af te dwingen dat iedereen per brief zijn stem kan uitbrengen. Ook al zou dat betekenen dat de Tweede Kamerverkiezingen hierdoor zouden moeten worden uitgesteld. Zoiets op deze manier af proberen te dwingen is niet erg respectvol naar de democratische rechtsstaat toe. maar dat maakt de partij kennelijk niets uit.

Vrijdag doet de rechter uitspraak in een kortgeding dat de PvdD heeft aangespannen tegen de staat, dat meldt EenVandaag. De PvdD wil dat de verkiezingen indien nodig worden uitgesteld, zodat de gehele Nederlandse bevolking de stem per post kan uitbrengen.

Gelukkig is de kans behoorlijk klein dat de dierenknuffelaars hiermee ver zullen komen, vooral omdat een logistieke nachtmerrie lonkt. Daardoor zouden de verkiezingen dus hoogstwaarschijnlijk uitgesteld moeten worden en daar zit niemand op te wachten. Hoogleraar rechtswetenschap Jan Brouwer zegt er het volgende over:

“Ik vind het een beetje overdreven, die discussie over de verkiezingsdatum tot nu toe. Die discussie lijkt zelfs te verhevigen. De cijfers geven geen aanleiding om de verkiezingen uit te stellen. En ervaringen in het buitenland geven niet bepaald aanleiding tot uitstel.”

De PvdD laat zich, net als de SP trouwens, een beetje gek maken door de angst voor nieuwe coronabesmettingen tijdens de verkiezingen. Daardoor proberen ze er nu een uitermate fraudegevoelige vorm van stemmen door te drukken. Die fraudegevoeligheid bleek trouwens al uit de gefaalde proef van D66-minister Kajsa Ollongren in Den Haag, ook al zo’n gehaaide voorstander van poststemmen.

Het is afschuwelijk om te zien hoe graag de linkse partijen de democratische procedures stukje bij beetje lijken te willen uithollen. Dat poststemmen hadden ze bijvoorbeeld veel eerder kunnen opperen. En zelfs nu iedere burger heeft kunnen concluderen dat dit proces helemaal niet zo makkelijk en veilig is als het lijkt, probeert D66 het alsnog goed te praten en tracht de PvdD het er via de rechtbank door te krijgen. Het is een enge manier van doen. Laat onze democratie met rust!

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

19 reacties

 1. Duckday

  Die fraude-gevoeligheid bleek trouwens al uit de gefaalde proef van D66-minister Kajsa Ollongren in Den Haag
  Wat voor zachte zitten er tegenwoordig in de2e kamer. We zijn al een bananen staat .DE uitslag is dan al bekend met het per brief stemmen .En als we zo door gaan die wil niet met die andere samen werken dat noemen ze dan DEMOCRATIE .En onze glad janus wil gewoon aan de macht blijven dus die gaat met iedereen mee Hij is al bezig met onze groene partij

  1. EvertB

   Een ieder die zich in deze coronapandemie te kwetsbaar acht om naar het stembureau te gaan zou de mogelijkheid moeten hebben om per post te stemmen.

   Een recente peiling toont dat tien procent van de kiezers denkt niet te gaan stemmen uit angst voor coronabesmetting. Dat heeft gevolgen voor de opkomst.

 2. Nostradamus

  Er zijn al genoeg mogelijkheden om te stemmen en niet je huis uit te hoeven. Je kan tenslotte iemand machtigen. Als je niemand kent die jouw mening deelt dan kan je nog altijd op zoek gaan naar iemand van die partij en die benaderen. Dus waarom moet het nu anders?
  Als je bang bent om dat virus maak je gebruik van de huidige methoden en anders blijf je lekker bibberkopfend bang thuis.

 3. Monty

  ‘Rechts’ zou het natuurlijk geweldig vinden als de verkiezingen zou worden uitgesteld.
  Om zodoende te wijzen dat de democratie met voeten wordt getreden en de kiezer niet serieus wordt genomen. Allemaal goed voor hun eigen partij.

  Maar spijtig genoeg voor hun zullen de verkiezingen gewoon doorgaan over 3 dagen verdeeld.
  Geen probleem.

  1. Loelap

   Ik geloof er niets van.Dat zuig je uit je linker duim.

 4. Response

  Niet echt milieuvriendelijk.

 5. right

  “Per brief laten stemmen?”
  Niet doen!
  Door deze fraude gevoelige manier van stemmen heeft Trump geen tweede termijn gekregen, het digitale telsysteem is manipuleerbaar!

  1. halo1

   Alle polls vanaf januari 2020 (dus nog voor voor corona) gaven constant een stand 50-45-5 voor Biden..tenzij je dat ook betwijfelt

   1. pasco

    halo:
    Dat waren géén polls van Fox-news!!

 6. Heras

  Laten ze zich inzetten voor andere dingen dan corona, bv chemtrails: dat nog steeds toegepast wordt. Of ontbossing. Bemoei je niet met de verkiezingen. We gaan gewoon stemmen.

 7. pasco

  “Partij voor Dierenvlees”
  Dat is toch de partij voor het behoud van plofkippen, legbatterijen, en massa veehouderij?
  Fijne partij, ik ben immers een overtuigde carnivoor.

  1. ET007

   Dat is de partij die dieren het land uit jaagt om vervolgens ergens anders onder nog slechtere omstandigheden te laten slachten.
   De dierenpartij heeft last van tunnelvisie.

 8. FVD

  Dat geneuzel van de dierenpoes, geeft duidelijk aan ze niet van deze wereld zijn. Briefstemmen via de rechter afdwingen, dan ben je volledig van het padje.

  Zelfs de kiesraad, het orgaan dat de verkiezingen organiseert, heeft kritiek op dit onzinnige plan. “Niet alle 70-plussers willen per post stemmen. Het grootste percentage wil gewoon naar het stembureau. Zij verwachten dat veel stembiljetten onterecht worden verstuurd en helemaal niet worden gebruikt. Biljetten kunnen op die manier gaan rondzwerven. Ze zien zelfs de mogelijkheid, dat er fraude gaat opduiken doormiddel van verkoop van de stembiljetten.

  Het tegenvoorstel van de kiesraad: “Laat iedereen die per post wil stemmen, ongeacht de leeftijd, dat van tevoren aanvragen”.

  1. Thant dolph

   Helemaal mee eens.

 9. ET007

  Poststemmen brachten veel problemen in de VS. Nu wil organisatietalent Nederland per post stemmen. Dat onze politici nog voor de camera durven te verschijnen. Nederland met voorbedachte rade naar de afgrond voor eigen gewin.

  1. Thant dolph

   Gelukkig is het politieke systeem daar, ondanks alle obstructietechnieken om de poststemmers het leven zuur te maken wél overeind gebleven. Nog wel.
   Hopelijk worden de complotlasteraars blijvend en flink achter de broek gezeten!

 10. ET007

  Een toekomst zonder vlees voor het grootste deel van de bevolking is een natte droom voor iedere Dierenpoes-stemmer.
  Ik denk alleen niet dat in de achterkamers van machthebbers gelobbyd wordt voor alle subsidies die de Linkse clubjes nu nog krijgen.
  Kijken hoe je basisinkomen je verder brengt als je verder niks kunt of mag.
  Liberaal en Links zijn partners geworden omdat Links een nieuwe geldvoorziening is met een hoop naïeve puppies die in het kader van hun idealen nog keihard op hun bek gaan.

 11. Tedje Kruis

  De PvDD is een hele vervelende partij die slechts 1 sympathiek doel heeft.
  En ook daar schieten ze door…ze herbergen nogal wat fanaten

 12. Who

  Een 70+er kan zich heel goed redden. Zelfs een 80+er. Ze vliegen naar het andere deel van de aardbol om “gevluchte” kinderen en kleinkinderen te bezoeken. Of ze gaan op safari met hun Landrovers. Een loopje naar het stemlokaal zal de meesten niet deren.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.