Nederlandhater Jan Paternotte (D66) EIST slavernijexcuses: ‘Mep in het gezicht van honderdduizenden Nederlanders!’

D66-Kamerlid Jan Paternotte is witheet van woede. CDA-lijsttrekker Wopke Hoekstra heeft namelijk gezegd het niet nodig te vinden dat de Nederlandse staat officieel excuses aanbiedt voor het slavernijverleden. Paternotte vindt dat onacceptabel. Want, jawel, wij dienen verantwoordelijk gehouden te worden voor de misdaden van een klein deel van onze voorouders. Oh ja: en vanwege discriminatie en racisme nu!

“Ontzettend teleurstellend dat Wopke Hoekstra zegt: ‘Excuses slavernijverleden niet nodig, want is 150 jaar geleden al geëindigd’,” schrijft D66-zeurpiet Jan Paternotte vanochtend op Twitter. “Een mep in het gezicht van honderdduizenden Nederlanders, voor wie die 150 jaar het slavernijverleden juist doorwerkt in racisme en discriminatie.”

Vervolgens citeert hij voormalig CDA-Kamerlid Kathleen Ferrier. Die zei eens: “Ik vind excuses aanbieden belangrijk omdat je daarmee je eigen positie relativeert en de andere op de voorgrond plaatst. Het gaat om de erkenning van de misdaden van toen, door de schuldigen van toen: de staat, stadsbesturen en de kerk.”

Nee, daar gaat het natuurlijk helemaal niemand om. Ten eerste is het volstrekt onzinnig om excuses aan te bieden voor iets waarmee wij persoonlijk niets te maken hebben gehad. Sterker nog, je kúnt daar niet eens “sorry” voor zeggen. Dat wel doen zorgt ervoor dat je, als je een enorme hypocriete deuger bent, je je goed voelt over jezelf, maar verder heeft het totaal geen nut.

Dat wil zeggen, behalve als je begrijpt wat het echte doel is. Want dat is niet “sorry” horen. Oh nee. Het echte doel van de lui die om excuses vragen is tweeledig en gaat veel verder:

1. Ze willen dat we ons schamen voor onze eigen geschiedenis en onze cultuur. Als dat doel bewerkstelligd is kunnen ze ons er los van drijven, waardoor er feitelijk niets overblijft als “het Nederlandse volk.” Dit is het grote doel van de blanke boven-ons-gestelden, zoals Paternotte, die steeds maar roepen dat we onze excuses moeten aanbieden hiervoor.

2. Ze willen geld, geld, geld, geld zien. Dit is het grote doel van de meeste gewone activisten. Voor veel van die lui is het niets meer of minder dan een uitstekende kans op gratis geld. Punt.

Dat zie je ook terug in de tweet van Paternotte. Want wat beweert hij in zijn laatste zin? Juist, dat het slavernijverleden nog altijd doorwerking heeft… te weten in het zogenaamde racisme in onze maatschappij nú.

Voel je schuldig. Haat je eigen cultuur. Schaam je! Je verleden is vreselijk en je heden daardoor óók. Dat is wat deze zelfhaters er steeds weer in willen rammen bij ons.

Abonneer je gratis en voor niets op mijn Telegram-kanaal... en word lid van onze speciale groep op MeWe, hét alternatief voor Big Tech-wappie Facebook.

Nou, ik denk het dus niet. Het enige waarvoor ik me schaam is dat deze Nederlandhaters een impact lijken te hebben op de psyche van steeds meer mensen. Wij zijn zo ontmannelijkt dat we het gewoon laten gebeuren ‒ en deze gestoorde gekken niet vol passie en vuur tegenspreken.

Daar ben ik klaar mee. Onze huidige cultuur stelt helaas maar al te vaak bar weinig voor, maar onze oude cultuur van hard werken, trots, gezinsleven, doorzettingsvermogen, respect voor kunst, handelsgeest, ondernemingszin, liefde voor het avontuur, en respect en waardering voor de vrijheid van meningsuiting en de filosofie… die cultuur heb ik lief. Die cultuur is mijn cultuur. En voor die cultuur zal ik mijn excuses nooit aanbieden.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en word lid van onze spiksplinternieuwe Facebookgroep!

Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

72 reacties

 1. HD

  Nederlanders??? Nederlanders hebben toch geen slavenverleden.
  Ophouden met dat oeverloze linkse gezeik.
  Jantje moet maar eens lekker gaan werken.

  1. hans-e-pans

   Ik durf er wel een wedje op af te sluiten dat er een algeheel/algemene excuustruus, met een forse financiele bijdrage, aan de eventuele nakomelingen komt.

   Tenslotte zetten de Drammers66 er zich als langere tijd hartstochtelijk voor in, we weten zo langzamerhand dat ze hun naam Drammers eer aan doen en net zo lang Drammen totdat ze hun zin hebben kunnen doordrijven.

 2. ikweetwatikwil

  maar onze oude cultuur van hard werken, trots, gezinsleven, doorzettingsvermogen, respect voor kunst, handelsgeest, ondernemingszin, liefde voor het avontuur, en respect en waardering voor de vrijheid van meningsuiting en de filosofie… die cultuur heb ik lief. Die cultuur is mijn cultuur. En voor die cultuur zal ik mijn excuses nooit aanbieden.

  Helemaal mee eens.

 3. Cycle25

  Alweer de generaliserende troefkaart, klop eens aan bij de top van de elite want merendeels van de bevolking ging er op achteruit door dit beruchte VOC clubje. Rutte heeft deze tactiek de afgelopen jaren herbeleefd waardoor de sociale ongelijkheid met de dag groeit en akelige overeenkomsten begint te vertonen aan deze gouden eeuw.

  VVD is VOC optima forma..

  1. Loelap

   Klopt 95% van de bevolking was eeuwenlang arm tot straatarm. Men werd gemiddeld 45 jaar. Mensen stierven bij bosjes, 1 op de 4 kinderen stierf voor het vijfde jaar. Zelfs 100 jaar geleden vroren er jaarlijks in de winter nog mensen dood. Kortom het leven was voor het grootste deel van de bevolking kommer en kwel.
   Excuses aanbieden kun je overigens alleen doen voor iets wat jezelf hebt gedaan (of voor iets wat je minderjarige kinderen hebben uitgevreten).
   Je kunt hoogstens zeggen dat het vervelend is dat het heeft plaatsgevonden maar dat kun je over zoveel gebeurtenissen in de geschiedenis zeggen.

   1. Edjan

    Klopt, Loelap. Alleen een aantal Hollandse en Zeeuwse reders profiteerden van het slaventransport en waarschijnlijk ook een stel rijke geldschieters.

   2. Yoyo

    Punt, Loe
    Daar is geen ene speld tussen te krijgen.
    👍.

  2. Cycle25

   De oplossing is zo simpel, bijna elk land wat met slavernij te maken heeft gehad telt een koningshuis dus gewoon de rekening doorsturen naar de gevulde paleishouders.

   Helaas zijn de “weg met ons” van Demagogie 66 daar te laf voor.

   Een stel harlekijnen voor de elite zijn ze…

 4. Aborifa

  Goed zo Wopke. Ophouden met die flauwekul.

 5. Forlan

  Zelfs mijn pvda-linkse ouders die moeten hier van kotsen. Mooi man🤮

 6. Eppo123

  Ophouden met dat oeverloze linkse gezeik.
  Jantje moet maar eens lekker gaan werken. Helemaal mee eens.
  Of moeten wij excuuses van Frankrijk krijgen, van Duitsland, van Spanje, van Italie en van de Scandinavische gebieden, waar de Vikingen vandaan kwamen?

 7. WayneGretzky99

  Als tie nou echt bijdehand is gaat ie ff officiele excuses en herstel betalingen afdwingen van de jappen.

 8. Winfrida

  Hebben zij (D66) helemaal niets anders te doen, dan steeds maar Nederlanders iets voor de voeten te werpen, waarvoor zij zich zouden moeten schamen? Worden zij daarvoor betaald. Ga iets nuttigs doen. Bijvoorbeeld de ondernemende Nederlanders zo snel mogelijk uit de coronacrisis helpen.

 9. halo1

  Die slavernij berustte natuurlijk in feite op het recht van de sterkste.. wie wordt slaaf bij wie? Dat bestaat trouwens heel vaak nog steeds: wij slachten de koe.. niet andersom. Eigenlijk een volkomen logisch natuurrecht.. maar we denken er nu anders over… en dankzij dit feit hebben veel slachtoffers van toen.. hier nu een goed leven!

 10. Piet Klein

  Jan goed bezig. Ga bij iedereen langs die last heeft van het slavernij verleden. Biedt je oprechte excuses aan. Iedereen die lijdt onder het lijden wat het voorgeslacht meer dan 150 jaar geleden heeft geleden. Kom dan ook bij mij langs om je excuses aan te bieden. Een deel van mijn voorgeslacht is verhandeld als slaven aan arabieren in Noord Afrika. Het meest sprekende deel is familie, die door armoede getroffen, hun kinderen meegaf aan de kinderkruistocht en deze kinderen werden aan het eind van hun tocht verhandeld als slaven. Misschien herken je ineens onbestemde gevoelens bij je zelf. Het zou zomaar hier van kunnen komen. In mijn voorgeslacht zitten galeislaven die tijdens Romeinen in erbarmelijke omstandigheden mochten roeien. En het erge is geen excuses van Italianen maar wel bakken geld naar Italië. Het zou een klap in mijn gezicht zijn als jij als D66-er weigert hiervoor excuses te komen maken. En maak dan ook gelijk excuses voor vandaag, het afschaffen van het referendum terwijl dit een onderwerp was waarop we D66 groot gemaakt hebben. En biedt dan ook gelijk excuses aan voor de lage rente die door een absurd bijdrukken van geld ontstaat. Ze drukken zoveel geld bij dankzij de steun van D66 dat ze ons geld niet meer moeten. En ook graag excuses voor het sluiten van ziekenhuizen en het krimpen van de IC afdelingen waardoor er nu onnodige doden vallen. Kortom er zijn heel veel excuses te maken. Nog een simpele vraag, weet je wat de beroepen waren van je overgrootvaders, en hun vaders? Zo niet wonderlijk dat je zo weinig weet van je voorgeslacht en nog steeds lijdt onder hun lijden.

  1. Seneca

   pietklein
   +++++++++++++++++++++++++++++++++++

  2. Nostradamus

   +++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++

 11. Seneca

  ik wacht nog steeds op excuses van D66 voor het afschaffen van het raadgevend referendum. ook verwacht ik excuses voor het feit dat doos Kaag de Moslimbroederschap met mijn geld heeft ondersteund. en last but not least verwacht ik excuses van D66 voor het feit dat mevrouw Els Borst(helaas overleden, anders had zij het zelf mogen doen) de drion pil heeft bedacht waardoor mevrouw Dijkstra een wetsontwerp heeft kunnen realiseren waarbij orgaanroof door de staat wordt gelegitimeerd.

 12. J.P Coen

  wat wil deze over het paard getilde overjarige student ?

  Op geschied vervalsing en volksverraad moet de doodstraf komen te staan.

 13. Heras

  Nou, ik zou zeggen: ga je gang. Zak op de knietjes, biedt je excuses aan en geef je geld weg aan een goed doel.

 14. Yoyo

  Ik schaam mij voor Jan Paternotte en voor het verderfelijke gedachtengoed van heel D66 en wat daar verder aanhangt.
  Weg met deze uberdeugers!!

 15. Pieter48

  Dankzij de gouden eeuw hebben nu veel nakomelingen van de slaven een uitkering en een rustig leven. Dat schijnt nog niet genoeg te zijn. Heeft de heer Akwasi zijn excuses al aan geboden. Zijn voorvaderen waren ook in de slaven handel actief.

 16. ervi

  Populistisch gewauwel voor een paar gekleurde stemmen.
  Weet de sukkel niet dat donkere mensen niet stemmen op een partij voor stalinistische blanken?

 17. Rieks

  Oosten en Noorden van Nederland hoorde toen helemaal niet bij Nederland dus waarom zouden die excuses moeten aanbieden?.

 18. Telex

  En ik wil ook nog de excuses tegemoet zien van zoals daar waren;
  De Romeinen, Vikingen, Spanjaarden, Barbarijse zeerovers, Fransen, Duitsers, Engelsen en Japanners.

 19. Drostemannetje

  Er komt ook werkelijk helemaal niets positiefs uit DDR66. Anti-Nederland partij.

 20. Nostradamus

  Slavernijverleden blijf voor dit soort volslagen idioten belangrijker dan het slavernijheden. Ga lekker naar Saoudi-Arabië, Emiraten, China en bijna geheel Afrika en help daar eerst de mensen die NU in slavernij moeten leven.

  Daarnaast bied je maar lekker excuuses aan uit eigen titel. Trek daarbij jouw goedgevulde portemonnee want uiteindelijk gaat het daarom.

  Daarnaast kan je ook nog een paar geschiedenis lesjes krijgen over hoe de Mooren langs de Europese kusten trokken om dorpen te overvallen. De blanke mannen werden vermoord, de vrouwen en kinderen meegenomen en verhandeld als slaaf.
  De Arabische slavenhandel is groter dan de trans-Atlantische slavenhandel. Duurde ook veel langer tot heden te dage. Ook is het Westen verantwoordelijk voor het opheffen van slavernij over de gehele wereld.

  En nu opzouten met die Demonen van 66!

 21. Nostradamus

  Hmmm. Er valt iets op. Alle tr0llen lijken weg. Of het is één persoon of het zijn er een paar uit hetzelfde bejaardentehuis. 🙂 🙂 🙂

  1. Loelap

   Ik denk dat Cor net is ingestopt door de middagzuster in het bejaardenhuis. De andere trøllęn zijn aan het studeren in het boek “hoe kan ik als dēūgmens en landverrāder nog beter wegkijken en dēugen”.

   1. Eksteroog

    Iemand met een andere mening wegzetten als landverrader. De vrijheid van meningsuiting is niets voor jou en je medestanders.

    1. Loelap

     Ik ben gewoon voor vrijheid van meningsuiting hoor. Van mij mogen ze gewoon hun mening hebben en zeggen wat ze willen. Ik mag op mijn beurt hier wat van vinden en deze mensen landverraders noemen. Vrijheid van meningsuiting heet dat.
     Dat jij daar niet tegen kunt, is jou probleem!

 22. Kharm

  En ik als geboren Groninger / Drent Wil excuses van de randstad . Ja wij moesten werken voor een cent en bidden voor bruine bonen ook als je ze niet lustte.
  En we kregen geen cent uit de randstad. Maar die zelfde randstad haal nu wel miljoenen uit de noordelijke gas put . En stuurt nu de miljoenen + excuses naar bodemloze putten in het zuiden . En dat noemen ze sociaal .

 23. trutje

  Deze Jan Paternotte is een vreselijke kwal. Hij en zijn partijgenoten moeten echt onder curatele worden geplaatst. Erger dan dit krijg je het niet.

 24. RvdBe

  De volgende schuldbewuste kruipende d66castraat.

 25. Rene van der Grijp

  “Een mep in het gezicht van honderdduizenden Nederlanders, voor wie die 150 jaar het slavernijverleden juist doorwerkt in racisme en discriminatie.”

  Huh? Worden zwarten gediscrimineerd omdat ze (deels) afstammen van slaven? Of VOELEN die honderdduizenden Nederlanders zich minderwaardig omdat ze (deels) af stammen van slaven?

  Ik geloof er geen donder van. Je moet wel een heel negatief zelfbeeld hebben als je je laat leiden door iets van zo lang geleden.

  Gelukkig staan lang niet alle zwarten zo in het leven. De facto betreft het oproerkraaiers van het type Akwasie en Simons die gesteund worden door linkse deug-sneeuwvlokjes als Paternotte.

  1. Franz Biberkopf

   René van der Grijp lijkt niet te weten dat allochtonen in Nederland op grote schaal worden gediscrimineerd.

   Misschien eens een beetje bijlezen:

   ht*ps://www.ad.nl/werk/discriminatie-op-de-arbeidsmarkt-dit-zijn-de-cijfers~a31e53d0/

   ht*ps://nos.nl/l/2336228

   1. Rene van der Grijp

    En (als het al zo zou zijn) meent Fransje dat dat iets met de slavenhandel in een grijs verleden te maken heeft?

    1. Franz Biberkopf

     Zullen we eerst maar eens feitelijk vaststellen dat het zo is, René, of hoop je dat listig in het midden te kunnen houden?

     1. Rene van der Grijp

      Fransje probeert listig van onderwerp te veranderen. Waarom toch?

      On-topic blijven, ouwe glibberaar.

     2. Franz Biberkopf

      Het is een feit dat allochtonen en mensen met een donkere huidskleur in Nederland ernstige discriminatie en chterstelling ondervinden. René zou die feiten kunnen kennen en die zijn nogal relevant voor de beoordeling van het slavernijverleden van ons land. Ruiterlijke erkenning van deze misdaden en excuses zijn belangrijk voor een brede erkenning van deze discriminatie.

      Het ligt helaas nogal simpel. Mensen die vinden dat allochtonen niet moeten zeuren over het slavernijverleden vinden ook dat ze niet mogen zeuren over discriminatie. Sterker er zwetsen hier reaguurders mee die die discriminatie heel terecht vinden. De werkelijke voedingsbodem voor dat domme en kwalijke gewauwel is racisme. Vervelend maar realiteit.

     3. Eksteroog

      Franz is toch gewoon on-topic. Hij stelt, dat er een relatie is tussen de slavernij en de discriminatie hier en nu. En die link ligt er. De slavernij werd goedgepraat met een verhaal van minderwaardigheid van de gekleurde medemens. Die minachting is er nog steeds, zoals Baudet demonstreert. En vandaaruit vinden sommige mensen discriminatie normaal.

     4. Rene van der Grijp

      “Het is een feit dat allochtonen en mensen met een donkere huidskleur in Nederland ernstige discriminatie en achterstelling ondervinden. René zou die feiten kunnen kennen en die zijn nogal relevant voor de beoordeling van het slavernijverleden van ons land.”

      De conclusie van Fransjes bron: “Vooral mensen met een Turkse, Marokkaanse of Antilliaanse achtergrond werden gediscrimineerd, zij hadden 40 procent minder kans om een reactie te krijgen.”

      Kan Fransje uitleggen wat mensen met een Turkse of Marokkaanse achtergrond te lijden hebben gehad van de Nederlandse transatlantische slavenhandel?

      Je zou er goed aan doen allochtonen niet op één hoop te gooien in een zwakke poging om iets uit een ver verleden er aan de haren bij te slepen om discriminatie te verklaren. In hoeverre er sprake is van discriminatie is een andere discussie. Het gaat in dit topic om de vraag of dat iets te maken heeft met de slavenhandel van tig jaar geleden. Dat verband is illusoir en riekt naar opportunisme.

      Uit je eigen bron blijkt al dat de oorzaken voornamelijk elders moeten worden gezocht.

     5. Franz Biberkopf

      “ En die link ligt er. De slavernij werd goedgepraat met een verhaal van minderwaardigheid van de gekleurde medemens. Die minachting is er nog steeds, zoals Baudet demonstreert. En vandaaruit vinden sommige mensen discriminatie normaal.”

      Dit is inderdaad het verband dat ik wilde aantonen.

     6. usb3.0

      eksteroogje praat graag saampjes met franzje , ze steken elkaar de veertjes lekker diep in hun re*t…

     7. Rene van der Grijp

      Uit pure wanhoop klampt Fransje zich vast aan het linkse geleuter van de zoveelste Joop-tr*ol die hier z’n linkse onderbuik komt ledigen.

      Dat is gemakkelijker voor hem dan inhoudelijk op mijn post in te gaan.

      Wat een afgang weer…

     8. Franz Biberkopf

      René begint lelijk te schelden en dat wijst er op dat hij inhoudelijk weer aan het vastlopen is.

      Ik leg de relatie tussen het evidente racisme in ons land en de neiging van racisten om ons slavernijverleden onbesproken te willen laten. Die relatie wordt door René geïllustreerd door enerzijds te suggereren dat het structurele racisme niet bestaat (hij draait er listig omheen door de discussie te verleggen naar Turken en Marokkanen waarvan hij lijkt te erkennen dat die weldegelijk gediscrimineerd worden maar in het verleden niet bij de slavenhandel waren betrokken) en anderzijds te betogen dat racisme en ons collectieve slavernijverleden niets met elkaar te maken zouden hebben.
      Het komt allemaal nogal krampachtig over.

     9. J.P Coen

      Franz Biberkopf begrijpt nog steeds niet dat er geen scheldwoord ter wereld bestaat voor zijn verotte zuigkarakter. Zielige tról

     10. Rene van der Grijp

      “René begint lelijk te schelden”.

      O ja? Waar dan?

      Voor de rest zie ik geen enkele inhoud maar weer een heleboel geglibber dat moet dienen om Fransjes gezicht te redden. Fransje kwam zelf met een bron waaruit bleek dat met name Turken en Marokkanen gediscrimineerd worden, maar dat kan natuurlijk nooit iets te maken hebben met de transatlantische slavenhandel, want dat betrof hen niet.

      Je ging weer pijnlijk op je gezicht… Plak er maar een pleister op en probeer het morgen opnieuw.

     11. Edjan

      Ik lees hier verschillende malen dat Turken en Marokkanen gediscrimineerd zouden worden en of ze al dan niet betrokken zouden zijn bij de transatlantische slavenhandel.
      De Turken (Ottomanen) hebben heel veel slaven gemaakt in oa de Balkan.
      De Marokkanen hebben slaven gemaakt in en rond de Middellandse Zee. Deze werden vervoerd naar oa Timboektoe samen met de goud- en zoutkaravanen via Tizi ’n Tichka en Zagorra. Deze handel liep door tot in de 20ste eeuw.
      De Arabische slavenhandel, waarbij slaven vanuit oa Afrika verhandeld werden tot aan Pakistan toe, was vele malen groter dan de trans-atlantische slavenhandel. Je zou de trans-atlantische slavenhandel als een zijtak van de Arabische slavenhandel kunnen zien.

      Tegenwoordig hebben sommigen belang bij een eenzijdige benadering waarbij alleen de transatlantische slavenhandel wordt besproken, terwijl dan ook nog verzwegen wordt dat die ontstond vanuit de Afrikaanse maatschappij waarin slavenhandel “normaal” was. Alleen werden op een gegeven moment de (door Afrikanen) gevangen slaven voor een deel aan blanken verkocht die ze transporteerden naar Amerika omdat er daar vraag naar was.

     12. Eksteroog

      @René van der Grijp

      Je lijkt te zijn vergeten, dat je schold. Citaat van jou:”het linkse geleuter van de zoveelste Joop-tr*ol die hier z’n linkse onderbuik”
      Waaraan ik dat verdiend heb weet ik niet. Omdat ik het verband uitleg tussen de slavernij van nog geen 200jaar geleden en bepaalde opvattingen nu? Die hier op de site ruim gedeeld worden?

     13. Rene van der Grijp

      “Omdat ik het verband uitleg tussen de slavernij van nog geen 200jaar geleden en bepaalde opvattingen nu”.

      Dat verband is er niet.

     14. Rene van der Grijp

      @ Edjan: al die andere gevallen van slavernij die je noemt zijn niet interessant voor de deugers. Dat heeft twee redenen:

      1) Het is gedaan door mohammedanen en die worden behandeld als een beschermde diersoort. Over de onvoorstelbare misdaden die zij in het verleden hebben gegaan zwijgen ze liever.

      2) Het levert niets op. De Turken en Arabieren zijn niet gevoelig voor dit soort gejank en zullen geen excuus aanbieden, laat staan betalen.

      Daar komt ook bij dat er weinig nakomelingen zijn van de Arabische negerslaven. Die werden namelijk gecastreerd.

   2. usb3.0

    franzje is een zielig figuurtje die structureel tegendraads reageert, deze anti-Nederlander is het snot voor de ogen niet waard als het gaat om Nederland..
    franzje vindt dat als het om de arbeidsmarkt er een bepaalde groep wordt gediscrimineerd, franzje is een selectiefverontwaardigde idioot..

 26. Graaf1807

  Excuses voor iets waar ik niet aan heb meegewerkt? En mijn ouders evenmin? Waarom? Antwoord: omdat die volstrekt ongemeende excuses de basis leggen voor latere compensatie betalingen aan die kleine minderheid van zogenaamde slachtoffers van het slavernij verleden. Never nooit niet.

  1. Rene van der Grijp

   “latere compensatie betalingen”

   Gezien de slappe zakken in het kartel is dat zeker niet uit te sluiten.

 27. 56RdK

  “En voor die cultuur zal ik mijn excuses nooit aanbieden.”
  Inderdaad Michael, straks is het nog zover dat Zwartepietvertolkers terecht moeten staan omdat ze ooit het volk plezier en vreugde brachten!

  Nee, het wordt tijd dat er een héle grote bezem door dat Binnenhof gaat! En op 17 maart zal die kans worden geboden!

  1. Eksteroog

   De cultuur van slavernij is helemaal jouw ding, nietwaar?

   1. usb3.0

    eksteroogje begrijpt het niet..

 28. Eksteroog

  Dit citaat van Van Der Galien is veel zeggend:
  “Ze willen dat we ons schamen voor onze eigen geschiedenis en onze cultuur.”
  Dat heeft Paternotte niet gezegd of bedoeld. Daar gaat namelijk een veronderstelling schuil, die typerend is voor de FvD ideologie.

  De slavernij is een onderdeel van onze cultuur, van de mensen nu, en daar moeten de Nederlanders trots op zijn. Met ons bedoelt hij de FvD achterban, dat is duidelijk. Ik zie niet in, waarom ik daar trots op moet zijn en ik denk ook, dat een groot gedeelte van de Nederlanders buiten deze site dit al lang achter zich gelaten heeft. Maar hier zie ik veel deelnemers aan de discussie die pal willen staan voor het slavernijverleden, daar zijn ze trots op, dat geweld en gemoord, dat is hun cultuur.
  Helder!

  1. usb3.0

   Als jij zo’n hekel hebt aan de Nederlandse cultuur flikker dan lekker op en laat Nederlanders die wél trots zijn op de Nederlandse cultuur met rust..

   1. Thant dolph

    En hup ons anti-bloedkistje zit weer hoog in de gordijnen..

    1. J.P Coen

     💩

    2. usb3.0

     Nee hoor michelleke bloemkist annie klavan

     1. Thant dolph

      Dat lieg je anti bloedtransadolfje

   2. Eksteroog

    @usb3.0
    Dat het geloof van jouw heilige profeet voorschrijft, dat hij voorschrijft wat de Nederlandse cultuur is, is jouw zaak.
    Dat jij vindt dat slavernij een mooi onderdeel is van jouw cultuur, zegt iets over jouw normen en waarden.
    Maar om de rest van Nederland aan te wrijven, dat slavernij een deel van je cultuur is, is grof en onwaar.

    1. usb3.0

     Ik heb nog niet heel vaak suks dom gel*l gelezen zeg.

     Dat jij, als antichrist, vindt dat gebeurtenissen van 400 jaar geleden nu nog moeten gelden en dat Nederlanders daarvoor moeten boeten, is natuurlijk een enorme schoffering naar de Nederlander, hiermee laat je precies zien wat een achterlijke imbeciel bent, net als zoveel Nederland hatende randdebielen.

     “Maar om de rest van Nederland aan te wrijven, dat slavernij een deel van je cultuur is, is grof en onwaar.”

     Selectieve verontwaardiging is jou deel…

     1. Franz Biberkopf

      Je kunt aan alles merken dat usb3.0 een echte christen is.

     2. usb3.0

      franzje is geen partij natuurlijk al denkt franzje van wel, prietpraat wat over inhoudt en heeft vervolgens geen weerwoord natuurlijk.

     3. J.P Coen

      Je kunt aan alles merken dat Franz Biberkopf een echte hondelúl is.

     4. Eksteroog

      @usb3.0 Je bent zo duidelijk in je bijdrage. Ten eerste zeg je wat punten over mij die niet kloppen.

      Ik neem aan, dat je mij antichrist noemt, omdat ik kritisch ben op jouw heilige profeet. Blijkbaar stel jij profeet Thierry gelijk aan Christus. En iedereen die het niet met Baudet en Van Der Galien eens is, die noem jij een Nederland hater in het kader van je gescheld.
      Vreemd, want ik kan die kwalificatie onderbouwen bij het standpunt , dat Van Der Galien weergeeft.

      Volgens hem, en zo te lezen ook volgens jou, is kritiek op de slavernij ook kritiek op de Nederlandse cultuur, terwijl je daar trots op moet zijn. En dus moet je trots zijn op het Nederlandse slavernijverleden. En daar verzet ik me tegen. Ik ben nooit toegekomen aan de vraag wie, wat en hoe daarvoor compensatie gegeven zouden moeten worden.
      Het lijkt me niet vreemd om jouw koppeling van de Nederlandse cultuur aan de slavenhandel en de slavenhouders Nederlandhaat te noemen. Jij bent boos op iedereen, die dat afwijst. Ik doe dat, want ik zie slavernij niet als deel van mijn cultuur.

      Ik heb geen flauw idee, waarom ik schuldig ben aan selectieve verontwaardiging.

      En jij roept, dat ik Nederland moet verlaten, omdat ik vind, dat slavernij niet bij mijn cultuur hoort. Dat is een aanval op de vrijheid van meningsuiting door jou.

 29. zero52

  Wordt zo moe van die D66 deugers. Jetten, Kaag, Verhoeven, Paternotte en nog meer van die engerds. Zakkenvullers van de Tweede Kamer. Ga maar niet op de inhoud, want die hebben ze ook niet.

 30. gargamel

  Decennialang zijn de blanke mensen in Amerika en elders onderworpen aan een voortdurend spervuur van zwarten en anderen dat Europeanen op de een of andere manier ‘verantwoordelijk’ zijn voor de Afrikaanse slavenhandel en dat we onze ‘schuld’ moeten ‘boeten’. Er zijn een aantal tekortkomingen met het idee dat we op de een of andere manier “verantwoordelijk” zijn voor de Afrikaanse slavenhandel.Ten eerste waren er maar weinig blanke mensen die zelfs slaven bezaten – slavernij was het streven van een rijke man, en slavernij bestond niet onder de midden- en arbeidersklasse van blanke mensen.Ten tweede, zelfs als elke Europeaan in Amerika een voorouder had die slaven bezat (wat een uiterst onwaarschijnlijk voorstel is), heeft het weinig zin om de kinderen de schuld te geven van de vermeende zonden van hun vaders.Ten derde verkochten zwarten hun eigen soort als slaaf, zijn zwarten net zo goed schuldig aan slavernij als blanken.Ten vierde brachten Europese blanken de slaven niet naar Amerika. Integendeel, het waren de Aziatische Joden die ze hierheen brachten.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.