Nepjournalistiek! Xander van der Wulp verdedigt Hugo de Jonge en vindt hem zielig: ‘Hij krijgt de Zwarte Piet!’

We leven werkelijk in heel bizarre tijden. Een quasi-journalist van de NPO neemt het op zich om, live op tv, het op te nemen voor Hugo de Jonge. Want die heeft het vreselijk zwaar en dat is hartstikke zielig, alhoewel hij een gigantische puinhoop maakt van alles waar hij naar kijkt: “Hij krijgt de Zwarte Piet” toegeschoven en is “de kop van jut.” Maar goddank, voorlopig wil De Jonge nog wel doorgaan! Ondanks alle verschrikkelijke felle reacties op zijn wanbeleid.

Je zou verwachten van journalisten dat ze de regering in deze barre tijden het vuur aan de schenen leggen. Het kabinet maakt immers een enorme puinhoop van het coronabeleid. Eerst werd er niets gedaan toen er ingegrepen had moeten worden, vervolgens nam het kabinet allerlei belachelijk draconische maatregelen die de economie én de psyche van de mensen kapotmaken, en nu maken ze ook nog eens een ravage van het vaccinproject. Hoofdverantwoordelijk voor deze faalactie is zorgminister Hugo de Jonge. Hij verdient dus kritiek. Nou ja, niet alleen kritiek, maar félle kritiek.

Maar daar denkt het journaille heel anders over. Want onze ‘journalisten’ zijn al heel lang geen onafhankelijke controleurs van de macht meer. Nee, zij, de leden van het mediakartel, vormen al jaren een coalitie met het partijkartel. En dus worden ministers die er overduidelijk een zooi van maken uit de wind gehouden. Sterker nog: Hilversum gaat actief op de barricaden voor de Haagse kaasstolp.

We zagen dat gisteravond weer eens. Want politiek verslaggever Xander van der Wulp (NOS) kwam langs bij de NPO-talkshow Op1. In plaats van los te gaan op De Jonge ging hij los op mensen die de falende clownminister bekritiseren. Want oh, oh, oh, hij werkt zo hard, en oh, oh, oh, hij bedoelt het allemaal heel erg goed:

“Ik moet wel zeggen, het is misschien een beetje gevaarlijk soms om het dan voor een minister op te gaan nemen, maar ik moet wel zeggen dat ik me af en toe ook wel erger aan de felheid waarmee niet alleen de politiek ‒ die soms misschien in verkiezingsstand raakt, de oppositie heeft natuurlijk verder ook niet zoveel anders te doen ‒ maar ook mensen in het land en de media, zich op één persoon stort. In deze toch vrij ingewikkelde crisis,” aldus Van der Wulp.

Ja, het is inderdaad gevaarlijk om dat te doen, Xander. En wel om twee redenen. Ten eerste kan een blinde nog zien dat De Jonge vreselijk blundert, en ten tweede is het jouw taak om de macht te controleren, niet om dezete beschermen.

Maar goede genade, wat laat de NPO’er zich hier kennen. Het masker wordt definitief afgezet: hij en zijn kompanen zijn er niet om ministers “fel” te bekritiseren als ze er een puinhoop van maken. Nee, hoe kom je daar nou bij?! Ze moeten het juist opnemen voor zo’n De Jonge, die hartstikke zijn best doet en eigenlijk best een leuke man is.

En wacht, hij was nog niet klaar. Want Tijs van den Brink vroeg Van der Wulp vervolgens of De Jonge daarmee kan omgaan, die felle kritiek. Het antwoord van de ‘journalist’ zegt alles: “Ik heb hem vanavond na de persconferentie nog wel even gesproken en hij blijft. Want ik had ook een beetje het idee… die druk die er zo op één persoon ligt, dat vorige week wordt er een besluit genomen, met een ruime meerderheid om de avondklok in te voeren. Daarna ontstaan er rellen in steden. Het hele land is daarmee bezig. En de dag erna staat er één persoon op allerlei voorpagina’s van kranten, en die krijgt de Zwarte Piet en de kop van jut.”

Maar, zei Van der Wulp, er is geen Kamermeerderheid om De Jonge weg te sturen. “Je kan ook nog denken van, is het hem zelf niet een keer genoeg?” Nou, laten we het in godsnaam hopen zeg. Want als er één blunderaar rondloopt op deze aardbol dan is het deze clown. Maar ja, daar denkt Van der Wulp natuurlijk heel anders over. Want, zoals gezegd, hij doet zijn werk niet om de macht te controleren, maar om onderwerpen te brengen die de macht gepropageerd wil hebben… en om bewindslieden uit de wind te houden.

Dus aftreden? Nee hoor, dat hoeft de CDA’er al helemáál niet van Van der Wulp: “De indruk die ik van hem krijg is dat hij toch gewoon zegt ‘ja, zoveel mensen zijn nu afhankelijk van de beslissingen die ik nu moet nemen, als ik er nu uitstap op een moment dat het er zo toe doet, en dat ik er midden in zit, dat ga ik niet doen’.”

Abonneer je op mijn Telegram-kanaal en Like mijn Pagina op Facebook voor het laatste gezond-rechtse nieuws en commentaar!

De Jonge maakt een puinhoop van het vaccinproject. Hij heeft gestemd voor draconische maatregelen. Hij is medeverantwoordelijk voor het afbreken van de zorg. En, oh ja, hij is ook nog eens verantwoordelijk voor het GGD-falen. Maar oh, oh, oh, wat vindt Van der Wulp het geweldig dat hij zijn ‘verantwoordelijkheid’ neemt door niet op te stappen.

Ik zou hier graag allerlei verwensingen en vloekwoorden willen gebruiken. Maar dat doen we niet. Want wij zijn niet GeenStijl. Maar het is wel ongelofelijk irritant, die verwevenheid van macht en journalistiek waardoor incompetente lui als Hugo de Jonge gewoon kunnen blijven zitten.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en word lid van onze spiksplinternieuwe Facebookgroep!

Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

43 reacties

 1. Monty

  Ben benieuwd wie dit op zich gaat nemen in het kabinet Wilders 1 wat er volgende maand gaat komen.

  Of blijft het weer een stuk makkelijker om vanaf de wal commentaar te leveren.

  1. WayneGretzky99

   Huh? Zijn de verkiezingen geweest?

   1. Brenda Welsh

    Deze minister zal meer uren besteden in het belang van het land dan de schrijver van deze krant
    met het schrijven van zijn commentaar. Dat er geen meerderheid is om hem weg te sturen is logisch, niemand wil in zijn schoenen staan. We zijn niet “Geen Stijl”, over moraliteit gaat het niet bij DDS. Wel is er een mogelijkheid tot abonneren op de nieuwsbrieven. Het vloeken wordt overgelaten aan diegenen die daar behoefte aan hebben. Die ruimte wordt zonder beperking toegekend.

    1. WayneGretzky99

     Altijd schattig die ongebreidelde naïviteit.

  2. Nostradamus

   “Of blijft het weer een stuk makkelijker om vanaf de wal commentaar te leveren”

   Precies wat jij hier doet 🙂

 2. J.C.

  Deze overheid geeft bijna een miljard € per jaar aan de publieke omroep! Lijkt mij genoeg om je eigen mening opzij te zetten en deze in te ruilen voor de linksliberale (Build Back Better) mening…………

 3. Tedje Kruis

  gênant dat de extreem rechtse leugenverspreider de alom gerespecteerde Xander vd Wulp zo onbeschoft en onjuist demoniseert.

  Denk dat de Jonge niet echt wakker zal liggen van nitwit vd Galien

  1. WayneGretzky99

   Alom gerespecteerd in corrupt en leugenachtig extreem fascistisch linksche kringen.

  2. WayneGretzky99

   Net z’n doopceel ff bekeken. Vanaf zijn luiertijd al zijn linksch fascistische indoctrinatie ondergaan bij de NOS(tasi). Nog helemaal niets gepresteerd dus.

 4. WayneGretzky99

  Ach gossie, een werknemer waarvan de prestatie beoordeeld worden…moet niet gekker worden hoor.

 5. Franz Biberkopf

  Nagenoeg alle kritiek die op de Jonge neerdaalt is hem niet persoonlijk te verwijten. Ikn elk geval kan ik me geen bestuurder voorstellen die het beter zou hebben gedaan.

  1. WayneGretzky99

   Nee, in jouw extreem linksche clubje bevind zich dan ook geen enkele kwaliteit.

   1. Franz Biberkopf

    bevindt

    1. CZ

     De fukkende dubbelnicker en taalnazi blijft zijn DDS-scheten laten! Lachwekkend! 🙂

    2. WayneGretzky99

     Poe, goed zeg.

    3. WayneGretzky99

     Ehhh ikn?

  2. Nostradamus

   Ik zou het nog beter doen. Maar je hebt gelijk, ik ben geen bestuurder 🙂 🙂 🙂

 6. Beukman

  Ik ben alles behalve een CDAap, maar hulde voor De Jonge en boe voor al die mensen die op hun luie reet makkelijk praten hebben.

  De Jonge heeft deze klus aangedurfd hoewel hij verdomde goed weet dat het hem zou gaan beschadigen. Je kan het immers nooit goed doen in dit land.
  Natuurlijk gaan er dingen mis, maar wijs me eens iemand aan die dit beter had gedaan en na een week niet al gillend was weggerend, of domweg was bezweken onder de druk.

  Geef die man een lintje als dit alles voorbij is. Hij verdient het misschien nog wel meer dan Rutte, want inderdaad: het is Hugo die de meeste klappen moet opvangen van het ondankbare volkje dat dag en nacht overal over loopt te tieren en te zeiken. Respect een beetje voor deze kranige kerel.

 7. Beukman

  Îk ḃеո аⅼⅼеѕ ḃеḣаⅼⅴе ееո ĈᎠАар, ⅿааr ḣսⅼḋе ⅴоοr Ďе Јоոǵе еո ḃοе ⅴооr аⅼ ḋіе ⅿеոѕеո ḋіе οр ḣսո ⅼսіе rееt ⅿаkkеⅼіјk рrаtеո ḣеḃḃеո.
  Ꭰе Јоոģе ḣееft ḋеzе kⅼսѕ ааոǵеḋսrfḋ ḣοеԝеⅼ ḣіј ⅴеrḋοⅿḋе ǵоеḋ ԝееt ḋаt ḣеt ḣеⅿ zоս ǵааո ḃеѕсḣаḋіģеո. Је kаո ḣеt іⅿⅿеrѕ ոооіt ǵοеḋ ḋοеո іո ḋіt ⅼаոḋ.
  Νаtսսrⅼіјk ǵааո еr ḋіոģеո ⅿіѕ, ⅿааr ԝіјѕ ⅿе ееոѕ іеⅿаոḋ ааո ḋіе ḋіt ḃеtеr ḣаḋ ģеḋааո еո ոа ееո ԝееk ոіеt аⅼ ǵіⅼⅼеոḋ ԝаѕ ԝеǵģеrеոḋ, оf ḋоⅿԝеģ ԝаѕ ḃеzԝеkеո οոḋеr ḋе ḋrսk.

  Ǵееf ḋіе ⅿаո ееո ⅼіոtје аⅼѕ ḋіt аⅼⅼеѕ ⅴоοrḃіј іѕ. Ηіј ⅴеrḋіеոt ḣеt ⅿіѕѕсḣіеո ոоģ ԝеⅼ ⅿееr ḋаո Ŕսttе, ԝаոt іոḋеrḋааḋ: ḣеt іѕ Ηսģо ḋіе ḋе ⅿееѕtе kⅼарреո ⅿоеt οрⅴаոǵеո ⅴаո ḣеt оոḋаոkḃаrе ⅴοⅼkје ḋаt ḋаǵ еո ոасḣt οⅴеrаⅼ οⅴеr ⅼοοрt tе tіеrеո еո tе zеіkеո. Řеѕресt ееո ḃееtје ⅴооr ḋеzе krаոіģе kеrеⅼ.

  1. Forlan

   Heb je weer te hard op je toetsenbord zitten beuken?

  2. Nostradamus

   “ⅴооr аⅼ ḋіе ⅿеոѕеո ḋіе οр ḣսո ⅼսіе rееt ⅿаkkеⅼіјk рrаtеո ḣеḃḃеո”
   Spreek voor jezelf. Ik ben gewoon hard aan het werk!

   “Је kаո ḣеt іⅿⅿеrѕ ոооіt ǵοеḋ ḋοеո іո ḋіt ⅼаոḋ”
   Hij doet ook zo goed als niets goed.

   “Νаtսսrⅼіјk ǵааո еr ḋіոģеո ⅿіѕ”
   Nee, bijna alles gaat mis bij deze clown.

   Geef die man, samen met rutte een gevangenisstraf voor alles wat ze fout doen!

   “ḣеt оոḋаոkḃаrе ⅴοⅼkје”
   Zegt de dankbare elite?

   1. Beukman

    QED.
    Verder dan de je dag vullen met gekanker op alles wat beweegt kom jij niet, goedmens. Die negativiteit is bij jou reeds lange tijd geleden naar binnen geslagen en heeft bezit van je genomen. Jammer.

    1. Nostradamus

     Bah, wat een taal. Ben je boos?
     Altijd negatief over bepaalde personen en dan ga je dat anderen kwalijk nemen. Doe het toch eens wat rustiger aan. Ga naar buiten en als je terugkomt, ga naar J00P. Daar heb je vast betere ervaringen 😉 🙂 🙂

  3. Franz Biberkopf

   Het is inderdaad heel prettig dat de man vanwege al deze belachelijke gelijke kritiek de handdoek niet in de ring gooit.
   Wat mij betreft is het een held.

   1. Franz Biberkopf

    ‘gelijke’ moet vervallen

    1. WayneGretzky99

     Duurd wel lanch voordad je jeselv korricheerd.

   2. Cootje

    Zit net als al die gelovige gluipers zondag voorin de kerk hun sprookjes boek te beleven , de meeste misbruiken onder het vloerkleed geschoven. Maar een held ? Is voor hun die gene aan een kruis die hun legitimiteit geven om doordeweeks alles te doen wat God verboden heeft liegen bedriegen besodemieteren om hun geloofwaardigheid in stand te houden beroeps politici

  4. WayneGretzky99

   Das typisch dom linksch. Beginnen aan een klus en vooraf al weten dat je gaat falen. In ieder geval pluimpje voor de zelf kennis.

  5. Telex

   Ja typisch Nederlands alles uit z’n verband halen. er vervolgens een mouw aan breien, een beetje slechte jeugd er overheen gooien en eindigen met daderhulp. Vervolgens komen er een horde goed bedoelers aangehold met een niet onaardig salaris en zo wordt iedereen geholpen behalve diegenen die onder de doelgroep vallen. Ja die Hugo verdient een standbeeld, al was het alleen al vanwege z’n narcistische overmoedigheid.

  6. Meriadoc Brandebok

   In mijn optiek heeft de overheid veel fouten gemaakt, maar dat was eenvoudigweg onvermijdelijk bij het regeren tijdens zo’n wereldramp. Ook Churchill maakte veel fouten en toch is er een standbeeld van hem opgericht.

   1. Gerda2

    Corona is geen wereldramp, maar er wordt een wereldramp van gemaakt.
    Spaanse Griep, dat was wel een wereldramp.
    Maakte de meeste slachtoffers in de groep 15-40 jaar.

 8. Voltaire

  Don’t bite the hand that feeds you.

 9. Cycle25

  De NOS = fake : h*tps://www.telegraaf.nl/nieuws/1003777688/excuses-politie-voor-fakenews-spandoek

  De wetsdienaren weten ’t ook, net zoals de rest van Nederland weten ook dat de NOS een politieke beweging is.

 10. Cootje

  Hugo de jonge heeft een mooi stel paar schoenen ze zijn elke keer prachtig . De rest wat er boven zit kan zo de vuilnisbak in. Als je de voorraad mondkapjes verkoopt aan de Chinese regering , en je ze later te kort komt het door het RVIM wetenschappelijk laat onderbouwen dat ze niet noodzakelijkheid zijn voor de bestrijding terwijl de virologen in de hele wereld dat wel vonden , dan denk je gelijk aan de WODC affaire , die hun teksten ook wetenschappelijk aanpaste aan de bevindingen van bewindslieden , en Hugo een spreekpop van deze constante wetenschappelijke dwalingen nog een eigen verhaaltje er aanpaste , dan kom je constant in de knoei , maar blijven je schoenen wel mooi

 11. Paardenmiddel

  Tjonge, dat is wel simpel gezegd van Xander. Heeft die man al aan een failliete ondernemer gevraagd hoe zijn leven er nu uit ziet.
  De Jonge wordt ruimschoots betaald door deze leugens.

  1. Franz Biberkopf

   “De Jonge wordt ruimschoots betaald door deze leugens.”

   Licht toe.

   1. WayneGretzky99

    Dat kan hij wel proberen alleen is dat veel te hoog gegrepen voor je dus derhalve kan hij zichzelf de moeite besparen.

    1. Franz Biberkopf

     Het is inderdaad onzin.

   2. Cootje

    Zondag voorin in de kerk .

 12. Telex

  Volgens mij is hij veeeel beter in het geven van Engelse les. Je hebt niets aan een stratenmaker op zee.

 13. joost2

  Kotsmisselijk word ik van die 2 publiciteitsgeile telegraaf journalisten de Winther en v.d. Wulp in en op bijna elke talkshow. Een soort muppets gedrag van die 2.

  1. EvertB

   Volgens mij is Van der Wulp geen journalist van De T.

   Als ik Xanders gezicht lees zie ik een CDA’er die het onder de huidige omstandigheden terecht opneemt voor De Jonge.
   Hugo vangt de klappen op van alles wat misgaat: Zo schutterde bijvoorbeeld André Rouvoet (ChristenUnie) als hoogste baas van de GGD’en.
   Ook houdt hij Rutte uit de wind: waar in Europa / wereld zien wij een duo-presentatie m.b.t. coronabeleid?

 14. Yoyo

  We weten niet of Herr Hugo hard werkt.
  Dat wordt alleen geroepen en gezegd.
  Wat we wel weten dat hij vanaf dag 1 er een grote puinhoop van heeft gemaakt.
  Terecht wordt deze faalhaas tot aan zijn schoenen afgebrand.
  Eigenlijk schandalig dat hij er nog steeds zit.
  Hij kan beter schoenen gaan verkopen.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.