Onacceptabel! Kabinet bereidt toch verlenging van wrede avondklok voor: ‘Britse mutant!’

De avondklok wordt waarschijnlijk verlengd. Waarom? Ja, die Britse variant he? Daarom moeten Nederlanders ’s avonds opgesloten blijven in hun huis.

Dit is te geschift voor woorden. Ja, de basisscholen en de kinderopvang zijn weer open, en we ‘mogen’ binnenkort wat spullen afhalen bij winkels, maar voor de rest is het kabinet niet eens bijna van plan om terug te gaan naar normaal. Want waar een paar dagen geleden nog beweerd werd dat de avondklok binnenkort zou verdwijnen bericht het mediakartel nu dat, oh sorry!, dit tóch niet zo is.

“Liever niet,” zei Mark Rutte zelf afgelopen dinsdag nog over verlenging van deze ronduit dictatoriale maatregel. Maar nu denkt hij daar volgens het Algemeen Dagblad toch weer anders over. En hij staat niet alleen. Want uit besmettingscijfers zou blijken dat ‘de Britse mutatie’ dermate in opkomst is dat er een ‘derde golf’ komt. “Dat heeft de knop doen omgaan bij een aantal bewindslieden,” aldus een “ingewijde” tegen de linkse krant die steevast lockdowns actief aanmoedigt. Oh ja. De cijfers zijn zo “verontrustend” dat de basisscholen en de kinderopvang weliswaar open “kunnen,” maar voor de rest “kan” er niets.

Dat is al erg genoeg, maar wacht, het wordt nog erger. Want de coalitiepartijen zijn niet meer tegen verlenging, en zelfs oppositiepartijen als de PvdA en GroenLinks lijken het wel best te vinden. Als het kabinet met “goede argumenten” komt willen ze daar heel graag naar luisteren. Dat geldt ook voor oppositiepartij D66, maar die nemen we natuurlijk al heel lang niet meer serieus. “Kritiek” van D66 op draconische maatregelen van die partij is niets meer of minder dan verkiezingsstrategie: even de hondjes een botje toegooien. En dan maar hopen dat die hondjes zich als doldwaze puppy’s gedragen.

Dit is totaal gestoord. Ik ben er écht helemaal klaar mee. Dit draconische wanbeleid druist op alle mogelijke manieren in tegen onze natuurrechten en mensenrechten. Winkels gedwongen dicht? Mondkapjes op? Vanaf 21:00 verplicht thuis zitten? Cafés en restaurants systematisch slopen door ze het letterlijk onmogelijk te maken te werken? Dit zijn stuk voor stuk dictatoriale misdaden tegen de menselijkheid.

Abonneer je op mijn Telegram-kanaal en Like mijn Pagina op Facebook voor het laatste gezond-rechtse nieuws en commentaar!

Ja, zo hard moeten we dat gewoon stellen. We zien ons geconfronteerd met een dictatoriale overheid die onze natuurrechten ‒ de rechten waarmee we geboren zijn, waarvoor we niets hoeven te doen, die we hebben gewoon omdat we mens zijn ‒ niet langer respecteert. We hebben de morele plicht ons daar tegen uit te spreken. En krachtig ook.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

31 reacties

 1. gjverweg

  Men krijgt wat men kiest toch?

 2. Barbera

  ”Dat geldt ook voor oppositiepartij D66”

 3. Barbera

  ”Dit zijn stuk voor stuk dictatoriale misdaden tegen de menselijkheid.”

  Zit Michael nog steeds in Turkije, vertel dat dan ff aan Erdogan.

  1. Tedje Kruis

   Daarom ook nooit een Turks nieuwtje bij DDS

   1. WayneGretzky99

    Klopt, die bagger uit turkey interesseert helemaal niemand.

  2. FreeThinker

   Wat heeft Turkije hiermee te maken? Allemaal leuk en aardig dat men het in Turkije slechter heeft dan hier maar dat betekent niet dat in Nederland alles goed gaat.

   1. Ab Infinitum

    In de landen om ons heen heet Corona: Corona. En het is Corona. In Nederland bestaat het niet. Hier is het een wat wisselend griepje met dezelfde eigenschappen dat aandacht nodig heeft. Zo kom je er ook.

 4. Loelap

  Zolang iedereen nog rond vliegt, zullen er van allerlei varianten verspreid worden.
  Het is dus dweilen met de kraan open.

  1. FreeThinker

   Corona bestrijden is alsof je influenza wil bestrijden. Het lukt alleen als je alle vrijheden afpakt. De griepprik heeft influenza ook niet doen verdwijnen, zo zal het Covid vaccin ook het net zo snel muterende covid virus doen verdwijnen.

 5. Cootje

  Ben je ook niet van af voor de maand april. Als je de briefing RIVM volgt

 6. Winfrida

  Mondkapjes en mondkapjesvervuiling. Let op, er komt een marokkaanse variant, tijd voor de vierde golf.

 7. Cootje

  De volks tuintjes zijn nog niet populair , dus nog even volhouden komt vanzelf met de derde vierde en vijfde fase de variante passen zich vlekkeloos aan .

 8. Loelap

  In Portugal wordt nu de Braziliaanse variant volop verspreid. Kwestie van tijd dat deze in Nederland arriveert.

 9. liefdevol rechts

  En als schaapjes…..

 10. Tedje Kruis

  Er wordt weer een voorzetje gefabriceerd om de voorspelbare reactie van Baudet in de kunnen koppen.

  Zal ik het verhaal vast schrijven wat je vandaag gaat publiceren?

  “Baudet veegt vloer aan met dictatoriale plannen kabinet”

  1. Loelap

   Ach, jouw reacties zijn toch ook voorspelbaar dus waar zeik je nou over.
   De reactie van bijvoorbeeld Klaver en Rutte zijn ook voorspelbaar, dat geldt overigens voor vrijwel elke politicus.

 11. Piet151

  Wat een heerlijke vernieuwende site is DDS toch eigenlijk. Nu wordt het begrip “natuurrechten” geïntroduceerd, naast mensenrechten. Ik heb geen idee wat “natuurrechten” zijn, maar ze lijken me in dit verband wel essentieel te zijn, althans zo presenteert Van de Galien ze. En het werken onmogelijk maken voor café’s en winkels is een dictatoriale misdaad tegen de menselijkheid? Zo, zo, dat is niet mis. Ietsje verder wordt het nog eens uitgelegd: “… onze natuurrechten ‒ de rechten waarmee we geboren zijn, waarvoor we niets hoeven te doen, die we hebben gewoon omdat we mens zijn”. Dus café- en restaurantbezoek zijn fundamentele rechten van de mens, elke mens op aarde. Weten we meteen waarom vluchtelingen de ellende in hun eigen land ontvluchten, er zijn namelijk geen café’s en restaurants meer open, een natuurrecht geschonden. En dan zijn mensen als Wilders en Baudet en hun gelovigen als Van der Galien tegen de opvang van zulke stakkers. Geen café- of restaurantbezoek meer mogelijk. Je kunt het je bijna niet voorstellen.

  1. Jack Flash

   Beetje naïve vergelijking Piet.
   Jij zet dingen naast mekaar wat niets met mekaar van doen heeft.

   1. Piet151

    @Jack Flash
    Maar volgens mij legt Michael van der Galien deze verbanden, niet ik:

    Dit draconische wanbeleid druist op alle mogelijke manieren in tegen onze natuurrechten en mensenrechten. Winkels gedwongen dicht? Mondkapjes op? Vanaf 21:00 verplicht thuis zitten? Cafés en restaurants systematisch slopen door ze het letterlijk onmogelijk te maken te werken? Dit zijn stuk voor stuk dictatoriale misdaden tegen de menselijkheid.

    Ja, zo hard moeten we dat gewoon stellen. We zien ons geconfronteerd met een dictatoriale overheid die onze natuurrechten ‒ de rechten waarmee we geboren zijn, waarvoor we niets hoeven te doen, die we hebben gewoon omdat we mens zijn ‒ niet langer respecteert. We hebben de morele plicht ons daar tegen uit te spreken. En krachtig ook.

    1. FreeThinker

     De integriteit van het menselijk lichaam behoort tot de universele rechten van de mensen en wordt meermaals geschonden. Vluchtelingen kunnen ook in de regio opgevangen worden, dan kun je voor minder geld meer mensen helpen. Maar links wil dat blijkbaar niet, links wil voor meer geld minder mensen helpen. Toch ironisch van de mensen die zich zo empathisch noemen.

     1. Piet151

      @FreeThinker
      Je lijkt er omheen te draaien met “Vluchtelingen kunnen ook in de regio opgevangen worden”. Als die vluchtelingen in die regio geen café of restaurant kunnen bezoeken, worden hun natuurrechten geschonden en ook nog eens tegen de menselijkheid behandeld. Althans volgens Van der Galien. Want in opvangkampen en de regio zijn die faciliteiten er niet. Of je moet de voedselverstrekking van het Rode Kruis daaronder verstaan. Maar dan komen op een heel steil hellend vlak.

      Mag ik uit jouw reactie afleiden dat het blokkeren van café- en restaurantbezoek een actie is die de integriteit van het menselijk lichaam schendt? Net als misschien die mondkapjes? Dan ben je het blijkbaar eens met Van der Galien.

      Ik neem aan, dat jij deze gedachtewisseling ook niet serieus neemt? Dat doet alleen Van der Galien, met zijn opmerkelijke oordelen over natuurrechten en menselijkheid. Het blijft lachen, hier op DDS. Ik geniet weer en dat is wel nodig in deze barre tijden.

 12. Gerda2

  Een interessant gesprek waarin o.a. wordt gesproken over de avondklok, burgemeester van Eindhoven, actie-reactie.
  “Dehumanisering van rellende jongeren gevaarlijk”.
  Ad Verbruggen in gesprek met socioloog en publicist Shervin Nekuee over de relschoppende jongeren afgelopen week.

  youtube.com/watch?v=jqzX6UXLcio&t=85s

  1. Gerda2

   Ad Verbrugge i.p.v Ad Verbruggen

  2. Ab Infinitum

   Een interview van 43 min. is wat veel voor een DDS lezer, hoezeer het artikel interessant is. Netflix is in dat opzicht eenvoudiger kijken en luisteren.

 13. Henrique Villiers

  Van Dissel heeft het vanochtend in het debat aangetoond dat het verlengen van de periode met de avondklok onvermijdelijk is. In DDS jargon: Kijk dàn!

 14. Piet Klein

  Rutte loopt vast in het coronadossier. Niet zo bijzonder want Rutte doet het slecht op heel veel dossiers maar nergens is dit zo direct duidelijk als op het coronadossier. Rutte heeft een enorme media acceptatie en dit is zo langzamerhand zeer contra productief voor Nederland. Niet alleen voor Nederland maar ook voor de ander partijen die in de samenwerking met Rutte vaak de prijs mogen betalen voor de fouten van Rutte terwijl Rutte dankzij zijn grote media acceptatie maar door blijft denderen. Ook binnen de VVD zien we veel sterke figuren afhaken. Rutte is de VVD en daarna zijn velen afgehaakt. Door zijn zeer zwakke kwaliteiten op de inhoud en zijn grote media acceptatie laat hij een ravage achter op vele onderwerpen. Andere partijen zouden er goed aan doen niet weer een keer met Rutte in zee te gaan. Rutte is ver over de datum

 15. Mireille

  In Engeland bepleit men het vertrek van het regime Boris. De man die zo succesvol het land lostrok uit de EU.
  Nu ook al gedonder met de douane unie. Lege schappen in de winkels. FD van vandaag. De Ierse kwestie zogezegd. Dus die protesten zullen in de toekomst meer dan over de Covid maatregelen alleen gaan.

 16. Rieks

  En welke mutant komt dan? De Franse, Belgische, Brabantse? Zo kun je wel doorgaan met het bedenken van redenen om het slot te verlengen.

 17. Boldy

  Doodleuk verkondigen dat in alle omliggende landen ook een avondklok is, maar vergeten erbij te zeggen dat daar wel de winkels open zijn.

 18. Marcel4x4

  De Britse variant is juist minder gevaarlijk. Ja iets besmettelijker (6%) maar je wordt er minder ziek van. Zoals ook geconstateerd in verpleeghuis in Amstelveen: minder hoesten, minder benauwd, minder hoge koorts ten opzichte van de ‘gewone’ variant.

  h**ps://w*w.parool.nl/amsterdam/britse-variant-virus-vastgesteld-in-amstelveens-verpleeghuis~b377ac2e/

  Dus doe mij die Britse variant maar en laat die lekker door muteren. Dan daalt het gevaar van de huidige 0,23% (vergelijkbaar stevige griep) vanzelf naar gewone griep of zelfs verkoudheid.

  Het is een trend die heel normaal is bij virussen. Dat virussen minder gevaarlijk worden maar wel besmettelijker.

  Het regime en de collaborerende media zijn vooral angst aan het zaaien om niets.

  1. Piet151

   @Marcel4x4
   De kennis over de Britse corona-variant wordt dagelijks geupdated o.m. vanuit het UK. Jij citeert een artikel van bijna 3 weken oud, met sterk verouderde informatie dus. Vandaag namelijk wordt de besmettelijkheid 30% hoger verondersteld dan de tot kortgeleden overheersende variant. Dat was de afgelopen periode zelfs nog hoger. en zeker geen 6% De dodelijkheid zou niet hoger zijn, maar de laatste dagen komen er berichten, o.m. van het Amerikaanse CDC, dat de dodelijkheid mogelijk ook hoger is. En ook zijn kinderen er vatbaarder voor dan bij de vorige variant. Allemaal tamelijk verontrustend dus.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.