Ondanks de ijzige kou: “Op het Vrijthof in Maastricht zijn honderden betogers op de been om te demonstreren tegen Rutte III”

Ondanks de ijzige wind en kou heeft een groep van enkele honderden mensen zich gemanifesteerd op het Vrijthof in Maastricht. In tegenstelling tot de rest van Nederland ligt er in Limburg nauwelijks tot geen sneeuw, dus zijn een grote groep betogers opgetogen richting de Limburgse heuvels.

In de andere stad waar een protest was aangekondigd, te noemen Amsterdam, is het tot nu toe rustig vandaag. Misschien dat dat kwam door de scherpe woorden van burgemeester Femke Halsema, maar waarschijnlijker heeft het te maken met de enorme sneeuwval in de hoofdstad.

De politie heeft de demonstranten in Maastricht via een megafoon opgeroepen anderhalve meter afstand te houden, maar vanwege de kou bibberden de demonstranten toch al snel uiteen. De demonstratie in het Limburgse Maastricht was overigens helemaal volgens de regels van te voren aangekondigd. “Als deze coronaproof wordt voortgezet mag deze doorgaan”, aldus de woordvoerder van de demonstratie tegenover De Telegraaf.

Er is veel politie op de been in Maastricht. Ook de Mobiele Eenheid houdt een oogje in zicht, maar vooralsnog is er geen enkele reden om in te grijpen. Onder de demonstranten zijn ook veel gezinnen met kinderen.

Update:

Inmiddels is er voor Maastricht een noodverordening afgekondigd.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.