RTL compleet in de ban van woke-zijn: 'Avondklokrellen komt door giftige mannelijkheid'

RTL compleet in de ban van woke-zijn: 'Avondklokrellen komt door giftige mannelijkheid'

Anti-avondklokdemonstratie in Amsterdam. Bron: martinbertrand.fr / Shutterstock.com.

RTL heeft weinig zin in een diepgravend onderzoek naar de onderliggende frustraties van Nederlanders. De geweldsexplosie die we zagen ontstaan bij het ingaan van de avondklok komt simpelweg door het feit dat er mannen bestaan. Ze zijn daar helemaal de weg kwijt.

RTL, en dat is niet heel verbazend, is compleet woke geworden. Alles wat fout gaat in Nederland komt door patriarchale verhoudingen. De meeste mannen, en Nederlanders, hebben zich keurig gedragen tijdens de invoering van de avondklok, maar RTL vindt het nodig om een trap uit te delen richting alle mannen.

De avondklokrellen worden op het conto geschreven van de mannen. Giftige mannelijkheid om precies te zijn. De geweldsescalaties worden door het RTL Nieuws gereduceerd tot 'giftige mannelijkheid' en 'het waren alleen maar mannen'. Waardoor RTL zich heeft begeven naar de diepste krochten van de identiteitspolitiek. Economische of psychische factoren, ontstaan door de coronacrisis of andere onderliggende redenen, worden voor het gemak overgeslagen en de oorzaak is voor hen duidelijk: mannelijkheid.

RTL schrijft er onder andere het volgende over:

"In combinatie met iets wat 'giftige mannelijkheid' heet, kan dat schadelijk gedrag tot gevolg hebben. Voor mannen zelf en voor hun omgeving. Er zijn drie dingen waar je die giftige mannelijkheid aan kan herkennen. Een man mag niet kwetsbaar zijn of breekbaar overkomen en emoties moet je onderdrukken; vooral ongemak of angst toon je als man niet. En dus het idee dat geweld een teken van kracht is."

Als men dit soort stukken van RTL leest, waarin ze complexe factoren en gevolgen reduceert tot 'mannelijkheid is slecht', is het niet gek dat mensen steeds minder vertrouwen hebben in de gevestigde media. Iedereen met een beetje gezond verstand, en die dus niet in het konijnenhol is gevallen dat 'woke' heet, ziet dat RTL compleet de plank misslaat.

Een oproep van de redactie: door de coronacrisis heeft DDS het, net als veel andere websites, ontzettend lastig. Wij willen alles gratis leesbaar houden voor iedereen, waardoor we voor onze inkomsten afhankelijk zijn van reclame. Maar bedrijven hebben financiële zorgen, en hebben dus niet veel te makken. Daar merken wij de gevolgen ook van. Vandaar onze oproep aan u, onze lezers: steun ons alsjeblieft! Via het betrouwbare Nederlandse BackMe-systeem kunt u maandelijks óf eenmalig doneren. Doe dat alstublieft, en help DDS in de lucht te blijven!

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meest gelezen

Lees meer