shutterstock 1907029858

RTL compleet in de ban van woke-zijn: 'Avondklokrellen komt door giftige mannelijkheid'

Geen categoriefeb 07 2021, 17:00
RTL heeft weinig zin in een diepgravend onderzoek naar de onderliggende frustraties van Nederlanders. De geweldsexplosie die we zagen ontstaan bij het ingaan van de avondklok komt simpelweg door het feit dat er mannen bestaan. Ze zijn daar helemaal de weg kwijt.
RTL, en dat is niet heel verbazend, is compleet woke geworden. Alles wat fout gaat in Nederland komt door patriarchale verhoudingen. De meeste mannen, en Nederlanders, hebben zich keurig gedragen tijdens de invoering van de avondklok, maar RTL vindt het nodig om een trap uit te delen richting alle mannen.
De avondklokrellen worden op het conto geschreven van de mannen. Giftige mannelijkheid om precies te zijn. De geweldsescalaties worden door het RTL Nieuws gereduceerd tot 'giftige mannelijkheid' en 'het waren alleen maar mannen'. Waardoor RTL zich heeft begeven naar de diepste krochten van de identiteitspolitiek. Economische of psychische factoren, ontstaan door de coronacrisis of andere onderliggende redenen, worden voor het gemak overgeslagen en de oorzaak is voor hen duidelijk: mannelijkheid.
RTL schrijft er onder andere het volgende over:
"In combinatie met iets wat 'giftige mannelijkheid' heet, kan dat schadelijk gedrag tot gevolg hebben. Voor mannen zelf en voor hun omgeving. Er zijn drie dingen waar je die giftige mannelijkheid aan kan herkennen. Een man mag niet kwetsbaar zijn of breekbaar overkomen en emoties moet je onderdrukken; vooral ongemak of angst toon je als man niet. En dus het idee dat geweld een teken van kracht is."
Als men dit soort stukken van RTL leest, waarin ze complexe factoren en gevolgen reduceert tot 'mannelijkheid is slecht', is het niet gek dat mensen steeds minder vertrouwen hebben in de gevestigde media. Iedereen met een beetje gezond verstand, en die dus niet in het konijnenhol is gevallen dat 'woke' heet, ziet dat RTL compleet de plank misslaat.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten