Open grenzen-liegbeesten van de VVD: wilden asielprocedure verkorten, maar maakten ‘m alleen maar langer

Met de verkiezingen in zicht lijkt het wel aardig om de immigratiebeloften van de VVD eens onder de loep te nemen. En wat blijkt? De partij maakt er echt royaal een zooitje van. Constant beloven de procedures te verkorten, minder migranten binnen te laten en méér mensen weg te sturen. Maar wat blijkt? Het tegenovergestelde gebeurt. Om dat te constateren hoef je heus geen rechtse houwdegen te zijn; NPO-programma EenVandaag vindt het nu óók.

Het oordeel is hard: volgens EenVandaag is er helemaal niets terechtgekomen van de VVD-belofte (uit 2017) om de asielprocedures te verkorten. Die zijn zelfs alleen maar langer geworden! Hoogleraar migratie- en integratiestudies Han Entzinger zegt over de migratieparagraaf in het regeerakkoord het volgende: “Als ik de teksten uit 2017 lees, zijn bijna alle punten opnieuw te gebruiken, omdat veel dingen die zijn toegezegd, niet gebeurd zijn.”

Toen de VVD aan kabinet-Rutte III begon wilden zij graag een eigen bewindspersoon met de verantwoordelijkheid voor migratie. Dat werd toen Mark Harbers. Zijn voornaamste taak was het versnellen van de asielprocedure. Dat bleek niet te zijn gelukt en de asielprocedure werd zelfs lánger. Hij moest in 2019 aftreden vanwege het verkeerd presenteren van de cijfers over criminele asielzoekers en toen werd het stokje overgedragen aan Ankie Broekers-Knol, ook VVD’er. En óók zij blijkt hopeloos ineffectief met het voeren van een deugdelijk, rechts, immigratiebeleid.

Er is vanaf dat moment echt helemaal niets veranderd en steeds meer mensen beginnen dat door te krijgen. Kamerlid Bente Becker mag tegenwoordig namens de VVD een beetje stoer gaan lopen doen over een hard asiel- en immigratiebeleid, maar de geloofwaardigheid is helemaal weg. Maar ook zonder kleren blijft de keizer rustig rondparaderen alsof er niets aan de hand is:

Zomaar een greep uit de reacties op één van haar vele media-optredens over dit onderwerp:

Mensen die nog een goed woord over hebben voor Bente Becker en haar zogenaamd restrictieve immigratiebeleid zijn inmiddels niet eens meer met een kaarsje te vinden. Haast geen enkele positieve reactie meer word nog gegeven als het gaat om het asielbeleid van Becker en de VVD. En het gaat niet alleen om mensen die een immigratiestop willen. Ook mensen die wél voor een bepaalde vorm van immigratie zijn, zien dat de VVD er met de pet naar heeft gegooid.

Dat zullen ze ook gewoon blijven doen, want de plannen die ze hebben kunnen alleen geregeld worden via de Europese Unie en dát gaat niet gebeuren. Holle frasen en plat populisme dus vanuit de VVD. Het is mooi dat óók EenVandaag dat nu ontdekt én via hun mediaplatform de rest van Nederland in zendt. Wellicht gebeurt er dan nog eens een keer wat.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

10 reacties

 1. halo1

  Dat immigratie-probleem moet veel eerlijker en zakelijker worden aangepakt..ook niet zoals Wilders op ethniciteit (geeft tegenstanders te veel munitie).. maar door domweg de grote nadelen te noemen: ruimtenood, woningnood, anarchisering, criminaliteit..en dat allemaakl in een al totaal overbevolkt land.

  1. Loelap

   Je vergeet islamisering!

   1. halo1

    Dat bedoel ik nou juist.. het lijkt me tactischer dat juist niet te benoemen.. als je de immigratie-stop op mijn bovengenoemde argumenten bepleit… ben je af van dat linkse gezeur van “”U zet mensen weg!””..en de hakken in het zand..terwijl je au fond net zo veel of meer bereikt.. de PVV zou aldus een 55% -partij moeten kunnen worden.. maar… er moet veel meer psychologie en intellect in….en wellicht zelfs een andere naam.. te “besmet”.

  2. usb3.0

   “Dat immigratie-probleem moet veel eerlijker en zakelijker worden aangepakt.”

   Nee hoor dat moet helemaal niet, grenzen moeten gewoon dicht..

   1. Thant dolph

    Nee hoor dat hoeft helemaal niet..

   2. halo1

    Ja leuk hoor.. okay.. maar dat red je dus nooit..met jpouw manier van redeneren blijf je koren op de molen van links…. terwijl ik juist zeg dat er meer psychologie en intellect in de PVV moet en een andere naam.. en op weg naar 55%!

    1. usb3.0

     Ik begrijp je redenering, het probleem is dan natuurlijk dat je dan afgeslacht wordt, je moet keihard tegengas blijven geven anders wordt het nog veel erger dat is de andere kant van het verhaal.
     17 maart stemmen dan kan je het verschil maken…

     1. halo1

      Als je 55 % haalt (op de duur: door linkse + rechtse elementen gemeleerd in je politiek) .. kan je natuurlijk niet meer afgeslacht worden… dan slacht je zelf af…

     2. usb3.0

      We zitten in een Europese dictatuur dan red je het ook niet met 55%, keihard nee dat is dé oplossing

 2. WayneGretzky99

  Kan binnen 3 seconden. Gewoon alles afwijzen. Access denied and fuck off.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.