Peiling! VVD-kiezers vinden integriteit volstrekt niet interessant. Daarom doet Rutte het dus nog steeds zo goed!

Het EenVandaag Opiniepanel heeft een onderzoek uitgevoerd onder leden van het panel. Uit dat onderzoek blijkt dat vrijwel alle kiezersgroepen – die op een bepaalde partij stemmen – integriteit bij meerderheid bijzonder belangrijk vinden. Er is echter een uitzondering: VVD’ers. Zij kunnen zich er eigenlijk niet echt druk om maken. Boeien!

Vandaag werd de Politieke Integriteitsindex van de Erasmus Universiteit Rotterdam en de Vrije Universiteit Amsterdam gepresenteerd. Daaruit blijkt dat de VVD van Mark Rutte voor de zoveelste keer op rij gezien wordt als de minst integere partij van het land. Niet zo gek natuurlijk, want de VVD wordt al jaren geplaagd door schandalen. Dus ja, dan krijg je dat.

Omdat dit zo’n interessant onderwerp is heeft EenVandaag zijn Opiniepanel van 27.000 (!) mensen er ook een paar vragen over gesteld. Al met al zegt 42% van de respondenten dat de VVD het minst integer is. Daarbij worden er opmerkingen gemaakt als dat dit “inmiddels algemeen bekend” is. Dat klopt. Maar toch goed dat ze het bevestigen. “Bij de VVD draait alles om geld verdienen en welvaart. Dat trekt graaiers aan,” voegt een ander toe. Nu is dat niet wezenlijk anders bij de andere partijen, maar blijkbaar denken mensen dat dit wél zo is.

Nu is de vraag natuurlijk: hoe kan het in vredesnaam dat de VVD volgens de peilingen dan tóch veruit de grootste partij van het land is? Nou, er zijn twee mogelijkheden. Of de peilingen kloppen voor geen meter (ik sluit dat niet uit) óf VVD-kiezers hebben lak aan een ouderwets begrip als “integriteit.”

Doe jezelf een plezier en abonneer je gratis en voor niets op mijn nieuwe Telegram-kanaal. Zo blijf je de hele dag door op de hoogte van het allerlaatste nieuws!

Wat dat laatste betreft laat EenVandaag het volgende weten:

Over of integriteit meeweegt in de stem, zijn de meeste ondervraagden duidelijk. In bijna elke kiezersgroep zegt een meerderheid integriteit ‘heel belangrijk’ te vinden voor hun partijvoorkeur. Opvallend is dat kiezers van de VVD dat minder belangrijk vinden. Maar een derde (33 procent) van hen noemt integriteit ‘heel belangrijk’ bij het bepalen van hun stem. 13 procent van de VVD-kiezers hecht weinig tot geen waarde aan integere politici.

Dat zegt eigenlijk wel weer alles over VVD-kiezers én over de staat van onze maatschappij. Zorgelijk.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

17 reacties

 1. Franz Biberkopf

  Het is de schuld van de kiezer!

  1. Barbera

   Wat ik je zeg.🤣

  2. WayneGretzky99

   Nee hoor, van extreem dom linksch.

  3. Cootje

   Het het mag aan de kiezer wezen , maar geduld nog ruim 6 weken Corona en ze zijn nog te vrede dan verdienen ze niet beter

 2. Duckday

  Van daar dat het een grote rotzooi is in dit eens mooie land Breek eens het kartel

 3. Glenn_911

  Vele VVD kiezers lopen met een plank voor hun kop, Nederland is gedegradeerd tot een bananenrepubliek.

  1. Barbera

   Ik maar denken dat we een monarchie zijn.

   1. driewerf

    jij en denken hahahaahahahaahahahahahhahahahahahahahhahahha waslap

  2. Mireille

   Het had anders kunnen lopen. Wanneer je Rutte veel had geprezen en geroemd krijg je een contra effect. Nu groeit hij tegen de verdrukking in. Dat maakt hem groter. Logisch toch?

   1. Winfrida

    @ Mireille

    Zou dat voor iedereen in de politiek gelden?

  3. Mireille

   @Glenn_911, daar is een beter klimaat voor nodig. Maar als wij niet ingrijpen met de klimaatbeheersing kan het nog wel eens zover komen. Palmbomen op de Maasvlakte !
   Bananenbomen op de Utrechtse Heuvelrug. Krokodillen in de Vliet.

 4. Barbera

  ”Of de peilingen kloppen voor geen meter (ik sluit dat niet uit)”

  Proest.
  Tja, Trump heeft ook niet verloren en complotdenkers stemmen het FvD.

  1. WayneGretzky99

   Je wordt een beetje een gekraste LP. Heb ie nog een ander deuntje?

  2. driewerf

   Het herhaal doosje weet van gekkigheid niet meer wat het nog moet bleren hahahaahaha

  3. leukeditter

   oja? noem es 1 complot

 5. Cootje

  De ondernemers partij rekent wel erg op de aan de geeuwhonger lijdende ondernemers , waar Rutte persoonlijk ze van kan overtuigen dat hij ze financieel komt redden , Sinterklaas in al zijn proforma en de zwarte piet laten we thuis uit het vvd sprookjesboek. Het is alleen jammer dat Corona met zijn varianten er niet aan meedoet , al die ondernemers worden namelijk vol in hun kruis geraakt en op hun knieën vragen ze Rutte om een aalmoes . En de achtergestelde belastingen na de verkiezingen LEUKER KUNNEN WE HET NiET MAKEN

 6. liefdevol rechts

  VVD stemmers wonen op de buiten, daar waar ze geen last hebben van alle dingen die je wel doet huiveren in de steden.
  Het zijn deze mensen die je moet overtuigen, laat ze eens kennis maken met de stadscultuur en al zijn negatisme en ze dan zeggen door welke partijen dit zover heeft kunnen komen.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.