Peilingen! 70% van de Nederlanders vindt falend kabinet-Rutte een onbetrouwbare vaccin-infoleverancier

De vaccinatiebereidheid onder de bevolking in Europa is voor veel overheden nog best een flinke uitdaging. 32% van de Nederlandse jongeren twijfelt wel over vaccinaties en nog schrikbarender: maar 30% van de Nederlanders beschouwt de overheid als betrouwbare informatiebron voor vaccinaties. 

De nieuwe peiling van onderzoeksbureau Kantar geeft ons een interessant inkijkje in de wereldwijde vaccinatiebereid. 76% van de Nederlandse respondenten laat weten het vaccin te zullen nemen. Op zich goed nieuws, want in andere Europese landen ligt dit cijfers vaak lager. In Frankrijk, bijvoorbeeld, wil 37% zich mogelijk niet laten vaccineren. Het wantrouwen tegenover de overheid is daar dan ook vele malen hoger.

In Nederland twijfelen over het algemeen veel jongeren om zich te laten vaccineren. Maar liefst 32% twijfelt om zich te laten prikken, terwijl dit in Frankrijk zelfs iets meer dan de helft (52%) is. Het volgende gegeven is al helemaal interessant: slechts 30% van de Nederlandse respondenten ziet de regering als betrouwbare informatiebron omtrent vaccinaties.

Dus maar eenderde van de Nederlanders ziet de regering als betrouwbare leverancier van informatie? Dat is vrij laag, en ook niet heel gek: Nederland zit opgescheept met de vaccinfaalhaas Hugo de Jonge als coronaminister. Zijn hele ministerschap wordt gevormd door de ene na de andere blunder.

Het is bijzonder om te zien dat ondanks dat spoor van Dejongiaanse vernieling de vaccinbereidheid in Nederland vrij hoog is (gelukkig maar), want anderzijds is het vertrouwen in de informatievoorziening vanuit de regering wel vrij laag.

Die abominale cijfers heeft onze regering compleet aan zichzelf te danken. We worden op dit moment bestuurd door een stel prutsers. Ons vaccinatiebeleid is het lachertje van Europa, en dat is te zien aan het vertrouwen in de regering. Hoe meer het vertrouwen zal dalen, hoe nadeliger dit op den duur zal zijn voor de vaccinatiebereidheid. In landen als Frankrijk is het wantrouwen al heel groot, we moeten uitkijken dat we in Nederland niet dezelfde kant opgaan.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

7 reacties

 1. Linksbuster

  Dus op naar pinoccio 4.

  1. halo1

   Ja.. helaas.. zie geen alternatief.. het enige is een coalitie links met rechts (FVD+PVV).. maar zie jij het? Zou wel interessant zijn..En een staatsgreep zit er ook niet in..ofschoon ik me afvraag hoeveel % daarop stiekem zou hopen…

 2. C.A.Barstow

  Landverrader Rutte is op vele gebieden volstrekt onbetrouwbaar.
  Daar zijn wij hopelijk nu toch wel achter gekomen?

  Stem die landverrader en zijn linkse kliek weg,

  Stem PVV.

 3. Thant dolph

  Ja hoor,… het artikel spreekt in positieve zin over de tamelijk grote vaccinatie-bereidheid en onze usual suspects van de anti-vaccinatie-kliek laten het gelijk massaal afweten…

 4. Drollevanger

  Hopelijk komt hier de volgende keer op de plek van Rutte, een echte leider aan het bewind(ik stem straks op de PVV) Een leider die voor zijn onderdanen opkomt, Iemand die niet als een schoothondje achter de anti Russische hype van de EU aanloopt of Amerikaans kapitaal op de eerste plek zet.
  Als het kapitaalisme onbetrouwbaar faalt op het gebied van vaccins, ga dan naar de Russen, of desnoods China. Nu zorgt elk onophoud in de vaccin toevoer voor duizenden extra vaderlandse doden.
  Durft de huidige regering dat op hun conto schrijven?

 5. Drollevanger

  Ik ben als oud-zeeman met een groot aantal vaccins voor van alles en nog wat ingespoten, en dat heeft me nooit gehinderd.
  Maar ik ben wel tegen de buitengewoon knullige manier waarop deze regering met de verstrekking van de Corona vaccins omgaat.
  Wat een puinhoop, het is ongekend.
  Als deze overval op ons land vanuit een vijandige natie werd gedaan, hadden we al tijdens het eerste kwartier het onderspit gedolven, terwijl wij nog druk doende waren de fietsbanden van onze bakfiets te plakken liep dan de vijand al over de Dam.

 6. RvdBe

  Peilingen! 70% van de Nederlanders stemt op falend kabinet Rutte.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.