Pijnlijk! PvdA-leider Lilianne Ploumen vernederd door eigen partijmastodont Bram Peper: ‘Ze mist waardigheid!’

Bij de PvdA zijn ze nu alvast maar begonnen met het organiseren van de afscheidsborrel van kersverse lijsttrekker Lilianne Ploumen. Op de nationale radio wordt ze nu al ingemaakt door de eigen partijmastodonten, zoals voormalig Rotterdams burgemeester Bram Peper. Hij noemt haar ‘niet waardig’ en roemt als enige kwaliteit Ploumens ‘aardigheid’, en “dat zijn er zoveel.”

In radioprogramma 1 Op 1 van NPO Radio 1 liet oud-burgemeester van Rotterdam Bram Peper (PvdA) vanochtend weten dat hij maar weinig vertrouwen heeft in Lilianne Ploumen, de nieuwe lijsttrekker van zijn partij. “Ze mist de waardigheid van een leider.” En voegde daaraan toe: “Ze is aardig maar dat zijn er zoveel.”

De PvdA-mastodont heeft ook gewoon gelijk wat Ploumen betreft. Lodewijk Asscher moest het veld ruimen en verder had de PvdA niet echt iemand in de aanbieding. “Doe maar een vrouw met politieke ervaring” moet de gedachte bij die partij zijn geweest. En dat gaat nog eens desastreuze gevolgen hebben, verwacht Peper.

Dat eenzijdige kiezen voor een vrouw omdat ze vrouw is stoot Peper zo tegen de borst. Het staat symbool voor een compleet gebrek aan visie bij zijn eigen partij, maar ook bij de rest van de Tweede Kamer: “We zijn een land vol verwarring. De Kamer is nu bezig met de organisatie van de Elfstedentocht. Waar hebben we het over?”

De toekomst van de PvdA ziet er wat hem betreft dan ook absoluut niet rooskleurig uit. Niet alleen vanwege het feit dat die partij maar wat aan lijkt te rommelen, maar ook omdat de ene na de andere partijleider zijn (of haar) voorganger een mes in de rug heeft gestoken. Lilianne Ploumen probeerde Job Cohen onderuit te halen. En Lodewijk Asscher deed volgens Peper hetzelfde bij Diederik Samsom.

Als we Bram Peper mogen geloven is de PvdA verworden tot een soort rottend karkas. En als er nog een beetje levensenergie in zit, dan is Ploumen duidelijk niet de aangewezen persoon om dat verder aan te wakkeren.

Wie in deze tijd nog persé links wil stemmen is toch beter af bij een andere linkse partij. Op sociaale-conomisch vlak kun je beter bij de SP zijn en op het vlak van klimaat kun je beter kiezen voor GroenLinks of D66. De PvdA lijkt wat Peper betreft in ieder geval op sterven na dood. En geen tien Lilianne Ploumens die daar nog een verandering in kunnen aanbrengen.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en word lid van onze spiksplinternieuwe Facebookgroep!

Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

48 reacties

 1. Tedje Kruis

  Ik zit niet op DDS voor de PvdA…

  Dit is pas nieuws!

  Uit AD

  Geheime appjes zouden bewijzen dat Baudet zich racistisch uitliet
  Thierry Baudet en diverse kandidaten op de kieslijst van Forum voor Democratie (FVD) zouden zich in WhatsAppgroepen van hun partij racistisch hebben geuit.

  Dat schrijft weekblad Elsevier dat zegt te beschikken over conversaties in twee appgroepen.

  Baudet en enkele van zijn partijprominenten zouden zich racistisch en homofoob hebben uitgelaten. Zo zou Baudet op 29 juli van vorig jaar tegen zijn partijvrienden hebben gezegd dat blanken gemiddeld een IQ scoren van 110, terwijl dat voor Hispanics 90 is en voor Afro-Amerikanen 75.

  Eerder al koppelde een FVD’er intelligentie aan afkomst van volkeren. Baudet zei later dat hij bedoelde dat bepaalde mensen minder toegang hebben tot onderwijs. Maar volgens Elsevier appte hij nu ook: ,,Bovendien: african americans wonen al 150 jaar in Amerika. Scoren nog steeds 40 IQ punten lager.” De vraag is of hij hiermee bedoelt dat ras wel degelijk een rol speelt.
  Neger
  In een discussie met Gideon van Meijeren en Yanick Chevalier, die nu de nummers 6 en 23 op de kandidatenlijst zijn, zou Baudet hebben geschreven: ‘Wil jij dat je zus met een neger thuiskomt?’ Het antwoord van Van Meijeren zou ‘Hell no’ zijn geweest.
  Volgens Elsevier zouden medewerkers Andreas Bakir en Samuel Jong, ook kandidaten 17 en 15 voor de komende verkiezingen, in een groepsapp hebben aangedrongen op een verbod van Netflix, vanwege een serie waarin een seksuele relaties tussen blanke vrouwen en zwarte mannen zou worden gepropageerd.

  1. The devil and the deep blue sea

   ‘Zo zou Baudet op 29 juli van vorig jaar tegen zijn partijvrienden hebben gezegd dat blanken gemiddeld een IQ scoren van 110, terwijl dat voor Hispanics 90 is en voor Afro-Amerikanen 75.’

   Wat is hier mis mee, dit is gewoon een feit, en zeg nu eens eerlijk, wie wil er eigenlijk wel als blanke dat zijn zus met een neger thuiskomt?

   1. Tedje Kruis

    Dat kun jij prima vinden, maar dan heb jij wel een probleem op deze wereld engerd.

    1. The devil and the deep blue sea

     Hoezo, de Burgemeester van Rotterdam wil niet dat zijn dochters met niet moslims thuiskomen en ik zou een probleem hebben wanneer ik mijn zus niet graag met een neger thuis zie komen, leg eens uit links dwaallicht!

     1. WayneGretzky99

      Hear hear.

     2. Franz Biberkopf

      Dit is niet juist.

      “Al jaren verweert Aboutaleb zich tegen dezelfde verwijten. Zijn uitspraken over zijn dochter? ‘Het is jammer dat ik met dit soort zaken nooit correct en volledig word geciteerd,’ zei hij in 2004. ‘Ik heb ook gezegd dat als mijn dochter die keuze wel maakt, ik er volledig achter sta. ”

      h*tps://www.parool.nl/nieuws/documentaire-over-ahmed-aboutaleb-is-voor-de-fans-even-slikken~b8f00417/?referrer=https%3A%2F%2Fwww.google.com%2F

     3. WayneGretzky99

      @ franz-biberkopf: een haatbaard is dan ook nog nooit gestikt in zijn eigen leugen en daarbij heb je dus geen flauwe notie in hoe het gaat in haatbaard roedels.

    2. halo1

     Er is toch verschil tussen niet willen dat je dochter met een neger thuiskomt en ze daadwerkelijk aggressief willen bejegenen : het is niet verboden een hekel aan negers te hebben..liefde laat zich niet dwingen. En ook die IQ-uitkomsten kunnen reeel zijn.. waarbij Aziaten trouwens meestal nog hoger scoren dan wij…

     1. Tedje Kruis

      Sympathie koesteren voor racistische theorieën is Halo niet vreemd.

     2. ManX

      Tedje Stern blijft hysterisch in het rond spugen, maar weigert een reactie op de legitieme opmerking van Deep Blue Sea “Hoezo, de Burgemeester van Rotterdam wil niet dat zijn dochters met niet moslims thuiskomen.”

      Benieuwd wat Tedje Dopper tot Brouwenstein van zijn racistische Rotterdamse partijgenoot vindt.

    3. Linksbuster

     Hij heeft dan in iedergeval geen zwarte piet discussies thuis..gelukkig hebben normale blanke vrouwen geen belangstelling in negers of marokkaantjes.

     1. Logica

      Linksbuster, ik heb negers en marokkanen in mijn vrirndenkring en dat zijn prima lui die wat van hun leven gemsskt hebben. Voor mij is iedereen gelijk. Maar wie hier een zooitje trapt en een dubbel paspoort heeft dient het Nederlandse paspoort ontnomen te worden enuitgezet te worden. De linkse kabinetten, daar schaar ik de VVD en CDA ook onder, blaren veel maar hebben niets bereikt, bang dat hun onderbuikaanhang boos wordt.

    4. driewerf

     Iets in mij zegt dat teddy beer hier geen leuter maar een snee heeft hahahahaahahaha ofniedan ENGERD HAHAHAHAHAAH

    5. The devil and the deep blue sea

     Frans Bibbermans is niet op de hoogte van het begrip Taqiyya waar alle moslims zich aan bezondigen wanneer zij weer eens een achterlijke opmerking hebben gemaakt waarbij zij lelijk door de mand vallen!

    6. Logica

     Tedje, maar als we het eens omdraaien, vind je dat dan ook een probleem? Stel dat een marokkaanse man thuis zou komen met een blanke vrouw en dat zou problemen opleveren, hoe kijk je daar dan tegenaan?

  2. ikweetwatikwil

   29July vorig jaar, ja dat is pas nieuws. Zou het dan toch zo zijn als Baudet beweerd.

  3. Edjan

   Tedje, ik wacht nog steeds op een direct bewijs: zoiets bijvoorbeeld als Baudet op een video die een racistische (en dus strafbare) uitspraak doet. Dus NIET dat gezwam van: “zo zou Baudet hebben gezegd …” Als er geen directe bewijzen zijn (en ik heb ze nog niet gezien) dan is het hele gezwets feitelijk het plegen van smadelijke laster. En dat is óok strafbaar.

   Geen gezwam maar bewijzen!

  4. Seneca

   @tedje inlegkruis
   ik zit niet op DDS voor de FvD of PVV. Indien jij de – nieuwe – hetze tegen FvD zo belangrijk vindt, dan moet je op EW reageren en niet hier. je leest het wel, maar je hebt geen abonnement op EW, armoedzaaier.

   1. The devil and the deep blue sea

    Tedje is met de staart tussen de benen vertrokken Seneca, is ook niet vreemd wanneer je jezelf zo voor schut zet.

    1. WayneGretzky99

     Hij zal aan het lesgeven zijn aan zijn klasje aankomend linksch extremistische demagogen.

  5. Duckday

   Waar slaat dit op .Het AD is gewoon een foute krant dat over het algemeen troep schijft over twee partijen wat nergens op slaat.

  6. driewerf

   kNIPPEN PLAKKKEN IS TEDDYBEERTJE NIET VREEMD HAHAHAHAAH WAARDELOZE ZAK ZOUT .Met een gezicht van oude lappen als je er tegenaan piest is het nat .

  7. Logica

   Ja en Aziaten zouden gemiddeld een wat hoger IQ hebben dan blanken. Kijk, ik vind dat volstrekt nutteloze informatie die alleen maar weer haat oproept bij de onderbuikers. Maar moet ik me als blanke nou gediscrimineerd voelen? Ben je besodemieterd, tuurlijk niet. Wat zijn er toch veel mensen overgevoelig tegenwoordig. Ik zie liever discussies op inhoud

  8. Logica

   Het je heeft gelijk. Dit is een heel oude discussie, destijds door die hindoestaanse jongeman, ik ben zijn naam even kwijt, naar voren werd gebracht. Nu wordt dit vlak voor de verkiezingen weer opgelepeld. Toeval?

   Ik wil niemand de schuld geven van de ruzie binnen de FVD. Ze hebben allen schuld.

   Ik heb niets te vertellen maar als het aan mij had gelegen was de FVD gewoon bij elkaar gebleven. Men had gebruik moeten maken van elkaars sterke punten. Baudet heeft zeer goede analysevaardigheden en bruist van de energie. Hij betrekt heel Nederland bij zijn partij. Als lijsttrekker had ik liever Eerdmans gezien. Politiek meer ervaren en niet zo naïef als Baudet. Dan was Hiddema ook nog binnenboord gebleven en dan had het FVD opnieuw de grootste kunnen worden. Dan waren Marokkaanse criminele asielzoekers wel teruggegaan naar Marokko. Te gek voor woorden dat de Marokkaanse koning ze niet terug neemt maar ze mogen wel op vrijwillige basis terug. Hiddema had een passend antwoord maar het kabinet deed er niets mee. Probleem nog steeds niet opgelost en ik vermoed ook niet in de komende periode onder het klaarblijkelijk onvermijdbaar Rutte4. Alle partijen vinden dat ze terug moeten maar dat is na Fortuyn nog nooit gebeurd. Links wil weer verbinden, zucht, elke 4 jaar hetzelfde riedeltje maar geen oplossing.

   1. Logica

    Tedje heeft gelijk.

 2. Piet Klein

  Plasterk zou de PvdA kunnen redden

  1. Seneca

   @piet klein
   ik zit niet te wachten op de redding van de PvdA. die partij heeft in haar bestaan zoveel rotzooi veroorzaakt en is mede verantwoordelijk voor de teloorgang van dit land.
   overigens denk ik dat de heer Plasterk zich wel twee keer bedenkt voordat hij de mestkar met lijken, ook wel PvdA genoemd, gaat trekken.

  2. Linksbuster

   Wie zit er op een redding van de pvda te wachten…jij piet?

 3. Franz Biberkopf

  “Als we Bram Peper mogen geloven is de PvdA verworden tot een soort rottend karkas.”

  Nee, alleen als we Wout mogen geloven is dat het geval, Peper beweert niets van die strekking.

  1. Tedje Kruis

   Waffen-Wout is de bedenker van de rechtse “speld”
   totaal onwaar, maar dan zonder humor

  2. Seneca

   @bibberkop
   begrijpend lezen is nooit jouw sterkste punt geweest. zeker een linkse opleiding gevolgd?

  3. Linksbuster

   Bram liep alvast een beetje op de zaken vooruit….Geduld Franz..Geduld.

 4. Drostemannetje

  Ploumen straalt niets uit. Het is een aardige buurvrouw, zoiets. Voor de rest had de PvdA niets rondlopen wat een beetje stemmen zou trekken. Het zou me verbazen als de PvdA boven de 10 zetels zou uitkomen. Ik denk dat dit de slechtste verkiezingen ooit wordt voor de PvdA. Zelfs Forum haalt de PvdA nog in….haha!

  1. Tedje Kruis

   Meneer is humorist…om nu de FvD erbij te halen is wel erg makkelijk scoren.

   1. Linksbuster

    Idd FVD overal erbij halen is jou hobby.

  2. Linksbuster

   Ploumen mag Wilders straks de koffie brengen..als ze braaf is.

  3. bandini

   Nou Droste, ik kan je verzekeren dat ze geen aardige buurvrouw is. Dit is iemand die je alleen aardig vindt als ze er voordeel uit kan halen en anders wordt je gebruikt als een voetveeg. Hypocrieter en achterbakser zie je ze niet vaak!!

 5. WayneGretzky99

  Als er iemand beter zijn mond kan houden is het brammetje, laaienlichter, peper.

 6. AidemediA

  Het zou goed zijn als de pvda van het podium verdwijnt. Ze hebben o.l.v. rutte en asscher een heleboel verworvenheden (waar in het verleden voor gestaakt is) naar de verdoemenis geholpen. Nu zichzelf opblazen met mw ploumen (ex geldweggeefster naar hand ophoudende landen) aan het hoofd is zeer wenselijk.

 7. Cootje

  Ik noem ze altijd echte socialisten: en dat zijn ze ook deze sociaal theedrinkende Democraten .als je lees wat ze voor een spoor eigen belang fraudes en diefstallen op hun geweten hebben in Europa dan lusten de honden geen brood meer , in Wallonië was zelfs het geld van de dakloze niet veilig. Hier in Nederland met bondgenoot vakbonden konden hoog opgeleide intellectuelen de toen lagere school divisie arbeiders mooi weer op hun mouw spelden verzekert van een uitmuntende banen carroussel voor zich zelf in alle bestuurslagen. Toen hun electoraat instorten zochten ze hun heil bij de allochtonen alfabeten maar die zijn in de derde generatie ook wijzer geworden en zijn voor zich zelf begonnen.

 8. Cootje

  Aa

 9. trutje

  Mevrouw Ploumen is totaal niet geschikt als lijsttrekker is het nooit iemand opgevallen hoe erg ze met haar ogen knippert. Dat betekent dat ze nerveus of gestresseerd is dus bang en onzeker geen goede eigenschappen voor een leider.

  1. Linksbuster

   Met andere woorden ploumen is dé leider die perfect bij de pvda past…niets aan veranderen.

   1. trutje

    Ja daar heb je ook weer gelijk in.

 10. WayneGretzky99

  Kolere wat is dat wijf toch gruwelijk dom en lelijk.

  1. Franz Biberkopf

   Weet je wat echt dom is? Het uiterlijk van een politicus als inhoudelijk argument inbrengen.

   1. WayneGretzky99

    Heeft niets met argumenten te maken maar meer het doen van een constatering.

 11. Rieks

  De dagen van Moeke Ploumen lijken geteld. Wie volgt? Peper heeft gelijk met zijn kritiek op het vrouwen voorkeursbeleid maar ondersteunde dat wel gedurende zijn hele loopbaan.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.