Prominenten kegelen lockdown aan gruzelementen: ‘Wij hebben plan waarmee Nederland open kan op 1 maart!’

Zo kan het ook! In plaats van alleen maar ‘boe!’ en ‘nee!’ te roepen heeft een groep prominenten hun slimme koppen bij elkaar gestoken, en zijn ze op de proppen gekomen met een plan om Nederland weer open te gooien. Dat kan dan meteen op 1 maart. Belangrijk aspect van het plan is dat er “veilige zones” worden gemaakt voor “kwetsbare mensen,” terwijl gewone mensen met een goede gezondheid het normale leven zoveel mogelijk kunnen oppakken.

In een nieuw gewaagd plan van enkele prominente economen, wetenschappers, medici en ondernemers wordt geopperd Nederland over twee weken van het slot te halen. Dat kan, schrijven ze in hun “plan waarmee Nederland open kan.”

De crux zit ‘m in een nieuw, duidelijk onderscheid gemaakt tussen kwetsbare en niet-kwetsbare mensen. Dat is natuurlijk heel logisch, maar de overheid maakt dat verschil niet. Iedereen moet eraan geloven, hoe gezond je ook bent waardoor de kans dat corona levensgevaarlijk voor je is bijna nihil is. Letterlijk dus, hè.

Herstel NL, die initiatiefnemers van dit plan, vinden dat geschift. In hun plan wordt dat onderscheid dus wel aangebracht. Vervolgens kunnen kwetsbare mensen in zogenaamde “veilige zones” zitten. Wat betreft de mensen die niet kwetsbaar zijn? “Buiten de zones is alles weer mogelijk,” aldus het plan. “Einde avondklok, einde lockdown, winkels, horeca, onderwijs en cultuur open.

Arts en ondernemer Erik-Jan Vlieger van Herstel NL is heel duidelijk over het coronawanbeleid van het dictatoriale nachtmerriekabinet-Rutte III: “Het gaat helemaal niet lekker,” zegt hij, “alles zit op slot, er is steeds meer protest, het gaat gewoon heel slecht met onze maatschappij.”

En nee, de mensen achter Herstel NL zijn niet de minsten. Rabobank-directeur Barbara Baarsma maakt er bijvoorbeeld deel vanuit, en dat geldt ook voor hoogleraar economie Bas Jacobs en oud-directeur van het Centraal Planbureau Coen Teulings. Het zijn dus allesbehalve mensen die door de overheid snel weggezet kunnen worden als “wappies.” Zij worden op Twitter gesteund door mensen als Marianne Zwagerman en Maurice de Hond.

Ook het Artsen Covid Collectief werkt dus samen met Herstel NL. Dit is een collectief van artsen die ervan overtuigd zijn dat de maatregelen meer schade veroorzaken dan ze voorkomen.

Abonneer je gratis en voor niets op mijn Telegram-kanaal... en word lid van onze speciale groep op MeWe, hét alternatief voor Big Tech-wappie Facebook. Oh ja, én volg me op Parler!

Het eindoordeel kan alleen maar uitermate positief zijn: het is een schitterend plan. Dit moet gebeuren. Het moet einde lockdown zijn: geen draconische maatregelen meer. Gooi álles op, maar bescherm de kwetsbaren (als ze dat zelf willen!). En maak een einde aan deze gestoorde coronagekte waarbij al onze rechten opeens opgeschort zijn.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

45 reacties

 1. Adrianzoon

  De gehele structuur is nu gebaseerd op 1% mogelijke slachtoffers

  De overige 99% kan dood vallen van hugo goebbels en zijn maatje.
  Er is geen enkele reden om iedereen een mondkapje te verplichten , om 21:00 hr thuis zijn of slechts 1 bezoeker.

  Je mag als enkele bezoeker op bezoek bij het gezin maar het gezin mag niet op bezoek bij jou ! we zijn krankzinnig geworden

  1. usb3.0

   Precies Adrianzoon

   1. Thant dolph

    De twee poep- en haattrôlletjes hebben elkaar weer teruggevonden.. en blij dat ze zijn🤭

 2. ikweetwatikwil

  Zoals het nu gaat, is niet goed voor de gezondheid. Is dat de bedoeling van Rutte? Zijn de mensen dan gemakkelijker te handteren? Hoe kun je die man nog vertrouwen. De ene blunder na de andere en dat wordt door zijn gladde praatjes helemaal weg gewuifd door de mensen. Slappelingen. Durven niet zelf te denken.

 3. Spaanse_K0K

  Wie is D66 hotemetoot Barbara Baarsma verder naast Herstel-NL?
  Ik ben de CEO van de Rabo Carbon Bank. Naast mijn werk bij de Rabobank ben ik hoogleraar toegepaste economie aan de Universiteit van Amsterdam. Ook ben ik voorzitter van de Bankraad van DNB en lid van de Monitoringcommissie Corporate Governance. Ook ben ik moeder van twee zoons van in de twintig.

  D66, als dat maar in goede aarde valt.

  1. Adrianzoon

   quote CEO van de Rabo Carbon Bank end

   Als je nog na moet denken over het type mens ben je wereld vreemd.

  2. WayneGretzky99

   Mooi, weten we gelijk wie we aansprakelijk kunnen stellen mocht het fout gaan.

   1. Thant dolph

    Komt die paardenstaart-goeroe dan mooi mee weg.

    1. WayneGretzky99

     Das een kale kip, want doet geen flikker, dus weinig te plukken.

     1. Robin Hoed

      De Carbon Bank?!? Je handelt dus in lucht?

     2. Robin Hoed

      Sorry. Was niet voor jou!

  3. Emma Louise

   Hoogleraar economie Bas Jacobs en oud-directeur van het Centraal Planbureau Coen Teulings zijn beiden PvdA’ers.
   Ik mis aansprekende namen van mijn geliefde klassiek-liberalen. Misschien werken die op de achtergrond hard aan de uitvoering.

   1. Adrianzoon

    pvda is vergane glorie door de inzet van marktwerking en privatiseringen wím. Je naam genoot heeft dat goed voor elkaar gebokst

  4. usb3.0

   Even goed op de naam letten hoor! spaans K0K of KOK is echt verschillend..

 4. Heras

  Met dit beleid zie je gewoon, dat rutte en co, maar marionetten zijn van criminelen bij Who en Vn. Dit is op niets gebaseerd. Totaal geschift. Dit plan zal ook wel getorpedeerd worden, want mkb moet gesloopt worden.

 5. Piet151

  Een goed initiatief, maar v.w.b. de uitvoering kansloos. Maar ik vind wel, dat zulke ideeën serieus onderzocht moeten worden.
  Zo’n tweedeling in de maatschappij werkt alleen als ze heel consequent wordt doorgevoerd, dus met 100% isolatie van kwetsbaren in die veilige zones. Maar daar was nu toch juist zoveel bezwaar tegen? Bovendien moet je met 100% zekerheid besmettingen en besmettelijkheid kunnen vaststellen. Want gezonde jongeren worden weliswaar meestal niet ernstig ziek, maar ze zijn wel besmettelijk, onderling en ook naar kwetsbaren. Vanwege dat laatste, 100% isolatie dus. En hoe gaat dat dan met de zorgsector? Ook in veilige zones onderbrengen, samen met de kwetsbaren?

  Ik zie bij de initiatiefnemers geen enkele viroloog, epidemioloog, micro-bioloog. Misschien zijn er bij het kabinetsbeleid inderdaad te weinig “buitenstaanders” betrokken, maar hier vind ik ze juist relatief te veel.

  1. Adrianzoon

   blabla bladieblabla

  2. Nostradamus

   De tweedeling tussen autochtoon en allochtoon krijgen ze ook steeds beter voor elkaar dus waarom dit niet?

  3. Gerda2

   Piet, dan laten we Maurice de Hond toch kijken.
   Die doet het echt niet onder voor het stelletje van het RIVM.

   Weer een leuk artikel vandaag op maurice.nl

   Samenvatting van het artikel
   Het RIVM heeft bij haar cijferpresentaties vier grote problemen. Problemen die grotendeels worden gemaskeerd. Dat was weer goed te merken gisteren. Zowel bij het weekverslag als bij het absolute dieptepunt van dinsdag 16-2: het optreden van Prof. Van Dissel bij de rechter, waarbij hij o.a. het fantasiebeeld schiep dat in januari de reproductiefactor geleidelijk steed onder invloed van de Britse mutant. En nog steeds is er geen dagblad, geen tv-programma, geen kamerlid dat schrijft/zegt: dit klopt niet. Ik zal u laten zien wat er niet klopt. Daartoe leg ik eerst die vier problemen bloot…..

   1. Piet151

    @Gerda2
    “En nog steeds is er geen dagblad, geen tv-programma, geen kamerlid dat schrijft/zegt: dit klopt niet. Ik zal u laten zien wat er niet klopt. ”

    Dit is de kern van het probleem wat ik met De Hond heb. Ik begrijp hem te vaak niet en ik heb sterk de indruk, dat dit veel kijkers, luisteraars en lezers net zo overkomt. De man is niet in staat een theorie heel overtuigend uit te leggen, rekening houdend met veel meer factoren dan alleen de cijfers.

    De Hond zou zichzelf eens moeten afvragen waarom hij in het hele afgelopen jaar nog steeds geen centimeter dichterbij de beleidsmakers is gekomen. Ligt dat aan die bestuurders/beleidsmakers of is hijzelf de oorzaak? Het antwoord kan heel goed ergens tussen deze twee uitersten liggen.

    1. Adrianzoon

     blabla blabladieblabla

     onze notoire decadente flapdrol komt weer met lap onzin voorbij

    2. ManX

     Piet51, jij hebt je de afgelopen maanden met regelmaat als een gespecialiseerde dataneuker en statisticus gepresenteerd. Op elke statistiek en de uitleg daarvan, had je commentaar en/of aanvullingen.

     En nu snap je in ene Maurice de Hond niet? Terwijl iedere boerelu*l hem kan volgen. Wat heb je dan al die tijd lopen uitspoken hier, gladjanus?

     1. Piet151

      @ManX
      Ik heb jullie inderdaaed vaak kunnen corrigeren of iets kunnen leren. Ik hoop, dat het wat geholpen heeft. Maar niemand hier kan mij wijs maken, dat ze de cijfertheorieën van Maurice de Hond in hun eigen woorden kunnen herhalen.
      Bovendien blijft de grote vraag staan, waarom zo weinig deskundigen Maurice de Hond gelijk geven. Dat is des te vreemder, omdat op heel veel andere onderwerpen men elkaar de tent uitjaagt als er ook maar een schijn van onwaarheid is. Zelfs in de Tweede Kamer hoor ik corona-sceptici vrijwel nooit met de visie van De Hond schermen. Waarom niet? Omdat ze het niet begrijpen in combinatie met de veel te eenzijdige benadering.
      Hier blijft men maar beweren, dat politici en deskundigen er belang bij hebben de epidemie zo lang mogelijk te laten voortduren. Kul natuurlijk. Zo vlak voor de verkiezingen maak je jezelf onsterfelijk door met de definitieve oplossing te komen die nog blijkt te werken ook. Maar niets van dat alles.

     2. Adrianzoon

      blabla blabladieblabla

      meer tekst notoire idioot

     3. usb3.0

      Nuance pietje vindt zichzelf verheven boven het volk..

     4. Franz Biberkopf

      “blabla blabladieblabla”

      Gerrit probeert mee te doen in de inhoudelijke discussie.

      Aandoenlijk.

     5. usb3.0

      Ne franzje dé aandoenlijke ben jij.

      “…fantaseren over seks met kinderen. Aandoenlijk is het ook.”

      Aldus franzje

     6. usb3.0

      Peitje51 heeft last van dedain, die vindt het volk hier maar klootjesvolk, de arrogantie spat er vanaf.
      Pietje zit altijd in het midden heeft geen ruggengraat, nuanceert de boel een beetje, bagatelliseert het om vervolgens het bloed onder nagels vandaan te halen.
      Pietje houdt van eindeloos discussiëren zonder oplossingen, drinkt het liefst co² neutrale thee met een foeigesprekje…

    3. Gerda2

     Piet, Maurice zal zeker de makkelijkste niet zijn, maar er was ook onwil om naar hem te luisteren. Jij moest ook niets van hem hebben, niet kundig genoeg om zich te meten met de hoogvliegers van het RIVM (zo kreeg ik de indruk).
     Maar wie wist er wel tot “the Inner Circle” van de RIVM/OMT door te dringen?
     Ze zijn niet snel geneigd om buiten hun eigen bubble te treden, al vanaf het begin.
     We hebben er in het verleden ook al over gehad.
     Op de site van de “Nieuwe Wereld” kun je een gesprek beluisteren met professor klinisch psycholoog Mattias Desmet, waarin hij ook op deze dingen ingaat. Hij gebruikt o.a. de term “Expert Blindness”.
     Je moet er wel tijd voor (kunnen) vrijmaken als je geïnteresseerd bent.

     Er zijn genoeg mensen, die wel begrijpen waar de Hond het over heeft.
     Ik ben ook niet echt een hele grote fan van hem, maar ben wel blij dat hij er is.
     En ik haal naar believen de informatie bij hem op, die mij aanstaat.
     We zijn volgens mij zo langzamerhand in een fase beland, waarop de dingen BEDRIJSMATIG moeten worden bekeken. Een hele frisse nieuwe kijk op het vastgeroeste proces van het afgelopen jaar.
     Nieuwe gezichten, andere disciplines en we hebben echt geen – weet ik hoeveel- epidemiologen of virologen nodig. Verder niet zoveel “macht” voor deze mensen.

     Of dat mogelijk is?

     Ik zag net je reactie op ManX.
     Ik heb wel mensen uit de Kamer af en toe Maurice de Hond aan horen halen. Maar het lijkt wel of het gros van de Kamerleden maar aannemen wat ze voorgeschoteld krijgen en er zelf weinig aan doen om kennis op dit gebied te vergaren.
     Ik vind het beneden peil wat ze ervan bakken. Heb zelfs de indruk dat de meesten niet eens veel afweten van de p c r test.
     Inderdaad kun je vraagtekens zetten bij het peil van Kamerleden.
     Ze hoeven echt niet allemaal de dingen te begrijpen waar de Hond het over heeft, maar minimaal 1 per partij lijkt me toch niet teveel gevraagd.
     Maar de interesse ontbreekt, is mijn indruk (blind vertrouwen in het RIVM).
     Hetzelfde liedje wat de MSM betreft. Bij de andere media weten ze Maurice de Hond beter te vinden. Dus ik zou de hand ook maar eens in eigen boezem steken.
     Verder weten we zo langzamerhand ook wel hoe vanuit het Kabinet druk werd uitgeoefend om zich vooral binnen de door de overheid aangegeven kaders te blijven. Dat hoorden we van bijvoorbeeld de eindredacteur van de Volkskrant.
     Verleden week of de week ervoor noemde Mark Rutte de Hond in een gesprek met Jort Kelder, ja het is toch wat.

     Je schrijft aan ManX@ Ik heb jullie inderdaad vaak kunnen corrigeren of iets kunnen leren. Ik hoop, dat het wat geholpen heeft. Maar niemand hier kan mij wijs maken, dat ze de cijfertheorieën van Maurice de Hond in hun eigen woorden kunnen herhalen.

     Wel aanmatigend, mij heb je in ieder geval nog niets geleerd zover ik weet. Je hebt wel veel parate kennis van een aantal onderwerpen, maar dat is wat anders vind ik.
     En waarom zou je de cijfertheorieën van de Hond in je eigen woorden moeten kunnen herhalen? Je moet het jezelf niet moeilijker maken dan nodig is, als je het maar begrijpt. Soms begrijp ik ook niet alles, maar ik doe mijn best.

     Het gaat er ook niet om of de Hond gelijk krijgt van de deskundigen, het gaat er eerder om dat er zo weinig deskundigen zijn, die hetgeen hij beweert, kunnen weerleggen. En geloof me maar, dat als ze het kunnen, zullen ze het zeker niet laten.

     1. Piet151

      @Gerda2
      Het zal je misschien verbazen, maar ik ben ook blij, dat Maurice de Hond er is, net zoals Willem Engel, Thierry Baudet en Geert Wilders, FvD, PVV, Denk, SGP en alle anderen die een groter deel van Nederland vertegenwoordigen. Maar daarom hoef ik het nog niet met hen eens te zijn.

      Het RIVM zoekt zoor allerlei onderwerpen samenwerking met externe partijen. Dat is precies hun manier van werken. Ze hebben zelf veel specialisten, vanuit diverse achtergronden en die worden aangevuld met expertise van buiten. Ook het Kabinet doet dat in hoge mate.

      Het grote bezwaar tegen de theorieën van De Hond blijft voor mij de eenzijdigheid ervan. Hij kijkt alleen naar de cijfers en denkt daarmee alles te kunnen verklaren. Helaas zit de werkelijkheid op heel veel terreinen niet zo in elkaar. Het is niet een keuze tussen virologie/epidemiologie en statistiek. Het is wel de samenwerking tussen virologie/epidemiologie en statistiek. Dat is wat het RIVM en Kabinet proberen, ondanks alle missertjes die daarbij inderdaad soms gemaakt worden.

      Ik heb de indruk, dat de grootste fout die De Hond maakt, het in stand houden van deze tegenstelling is. Hij sluit te vaak een virologische/epidemiologische onderbouwing van maatregelen uit en maakt die steeds vaker belachelijk

     2. Gerda2

      Piet @ Het grote bezwaar tegen de theorieën van De Hond blijft voor mij de eenzijdigheid ervan. Hij kijkt alleen naar de cijfers en denkt daarmee alles te kunnen verklaren.

      Het is logisch dat hij in eerste instantie naar de cijfers kijkt.
      Dat is zijn vak.
      En als je naar de cijfers kijkt, mag je er ook best verklaringen bij zoeken.
      Dat lijkt mij ook een logische zaak.
      Je gaat pas de mist in als je er met je verklaringen naast zit.
      Trek je dit alles door naar het voeren van beleid, dan is het ook weer logisch dat je met verschillende disciplines samenwerkt.
      Dus zolang hij niet samenwerkt met anderen blijft het éénzijdig.
      Of hij denkt dat hij alles kan verklaren met zijn onderzoeken (zoals jij zegt), dat is noch maar de vraag.
      Hij is natuurlijk eigenwijs en daardoor zal hij ongetwijfeld mensen tegen zich in het harnas jagen.

      Piet @ Ik heb de indruk, dat de grootste fout die De Hond maakt, het in stand houden van deze tegenstelling is. Hij sluit te vaak een virologische/epidemiologische onderbouwing van maatregelen uit en maakt die steeds vaker belachelijk.

      Dat vind ik alleen een probleem als de dingen, die hij beweert niet kloppen.
      En de laatste dagen haalt hij inderdaad flink uit op zijn website naar het RIVM.
      En niet altijd even respectvol, maar daar heeft het RIVM het volgens mij zelf naar gemaakt.
      Dat blijkt vandaag (18-2) maar weer.

     3. Piet151

      Zie voor een reactie van andere deskundigen in het AD van vandaag: “Medisch experts maken gehakt van plan Herstel-NL: ‘Absurd, gaan we bejaarden in een reservaat stoppen?’”
      Zie ad.nl/binnenland/medisch-experts-maken-gehakt-van-plan-herstel-nl-absurd-gaan-we-bejaarden-in-een-reservaat-stoppen~a7601a0b/

     4. Adrianzoon

      blabla bladieblabla decadente malle pietje met zijn dagelijkse drolletje

     5. ManX

      Piet51: het AD noemt het badinerend ‘reservaten’, maar het is gewoon een beschermde omgeving.

      Het bewijst de starheid van denken van de gevestigde media, waarbij niks anders in beeld komt dan het rigide, kortzichtige en op niks gebaseerde zwabberbeleid van het Rutte-syndicaat. Zo kun je alles wel afserveren – belachelijk maken is een beproefde methode.

      En het erge is: jij holt daar als een paard met oogkleppen achteraan. Jij was toch zo verkikkerd op out-of-the-box denken?

     6. Gerda2

      Piet@ Zie voor een reactie van andere deskundigen in het AD van vandaag: “Medisch experts maken gehakt van plan Herstel-NL: ‘Absurd, gaan we bejaarden in een reservaat stoppen?’”

      Wel een heel raar antwoord, waar ik niets mee kan.
      We hadden het over Maurice de Hond.
      Maar ok, ga je gang.

     7. Gerda2

      ManX, jij kwam gisteren voor mij als eerste met het verhaal van Herstel.nl
      Op de site kon je nog niet veel info vinden, maar alle initiatieven die worden genomen om ons uit de rotzooi waarin we ons bevinden te krijgen, is aan te prijzen.
      Op zich is het te verwachten dat er veel tegengas komt. Maar eindelijk eens mensen die met ideeën komen, is al veel waard.
      Het zorgt ervoor dat er over gepraat wordt en dat er steeds duidelijker naar voren komt, dat een groot deel van de bevolking het op de manier hoe het nu loopt, wel gehad heeft.

     8. ManX

      Gerda, de :website van Herstel.nl blinkt niet uit door een handige flow chart en zoekroute: er staat wel degelijk veel informatie alsmede een plan van aanpak op, maar je moet zoeken, graven, scrollen tot het bittere eind en doorlinken om alles bij elkaar te graaien.

      Dom van de organisatie om de informatie niet beter te organiseren en doseren.

     9. Gerda2

      Dan zal ik beter mijn best doen ManX. Ik ben er gisteren ook snel doorgegaan.

     10. Gerda2

      Correctie: Doorheen gegaan (net als nu)

 6. Nostradamus

  Oh, die Barbara: h**ps://www.geenstijl.nl/5156184/iemand-zin-om-pissig-te-worden-op-barbara-baarsma-of-is-dat-te-dik-lui-blank-en-identitair/ h**ps://www.dagelijksestandaard.nl/2020/04/video-nieuwsuur-onthaalt-d66er-als-neutrale-expert-zij-wil-verrassing-miljarden-kostende-eurobonds/

  Verder ben ik het wel eens dat het anders kan. Maar ook nog wel wat anders dan dit plan. Maar goed, beter dit dan lockdown en avondklok.

 7. Tedje Kruis

  Coen Teulings is PvdA, hoe dan ook, een linksige kijk op de zaak is een heel stuk verfrissender.

  Geen wappies, geen lord van Gaga, prima dus

 8. RCS

  Gaat niet gebeuren. Het kabinet vindt het veel te leuk dat de bevolking aan hun macht wordt onderworpen. Het RIVM en OMT is hierin voor hun een godsgeschenk.

 9. liefdevol rechts

  “Gooi álles open, maar bescherm de kwetsbaren (als ze dat zelf willen!)”
  Meer moet dat niet zijn dit heeft alles met gezond verstand te maken, zo simpel is het!!!

 10. usb3.0

  Mensen die vinden dat er een probleem is die moeten lekker thuis en mensen die dit niet vinden laat die lekker vrij..

 11. Piet151

  Ik zag gisteravond in Op1 een discussie tussen Marcel Levy, directeur van enkele ziekenhuizen in Londen, en Coen Teurlings, initiatiefnemer van Herstel NL. Wat mij vooral opviel was de uitleg van Teurlings bij Herstel NL. Hij hield vol dat het doel de opening van scholen en universiteiten was en niet het opheffen van de lock-down van heel Nederland voor iedereen. Op hun site staat uitgebreid het eerste doel, waar het tweede slechts een deel van is. Er lijkt geen overeenstemming over de doelen.
  Maar interessanter was de opmerking van Levy, dat DE oplossing voor het virus de vaccinaties zijn. Zijn overtuiging: lock down handhaven en iedereen zo snel mogelijk vaccineren. Daarmee is in Engeland corona op de terugweg met nu 40% minder besmettingen dan vorige week. Nederland lijkt dezelfde weg te gaan, al wordt als reactie daarop het RIVM list en bedrog verweten, omdat hun modellen niet uitkomen.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.