Radio-dj’s radbraken schaamteloze getallengoochelaar Hugo de Jonge: ‘Getover met vaccinatiecijfers!’

De nieuwe ‘rekenmethode’ van Hugo de Jonge, om te bepalen hoeveel vaccins er mogelijk gezet zijn, leidt tot grote hilariteit. BNR Nieuwsradio kraakte het ronduit af: “Getover met vaccinatiecijfers,” noemden de dj’s het. Waarna ze schamper lachen dat De Jonge die nieuwe cijfers al hartstikke blij promoot op Twitter.

Getover met de cijfertjes, namelijk vaccinatiecijfers,” aldus de nieuwslezer van BNR eerder vanochtend. Op het coronadashboard was gisteren opeens een forse stijging van het aantal vaccinaties te zien van 226.000 naar 346.000. 120.000 vaccins erbij, op één dag ‒ een zondag nota bene? Nee, er is een nieuwe rekenmethode van het ministerie… ” “Ohhhhh,” zuchtte dj Bas van Werven quasi-opgelucht tussendoor, “… waarmee een schatting wordt gemaakt van het aantal prikken dat nog niet is gemeld.”

“Wacht even,” onderbrak Van Werven:”Dit is De Goed Nieuws Show geloof ik, of niet?”

“Ja,” ging de nieuwslezer verder, “zo wordt het wel een beetje ingezet ja.”

Maar helaas, zelfs BNR ‒ dat normaal gesproken toch niet echt betrapt kan worden op rebelse ideeën ‒ trapt daar niet in: “Dat is niet wat de woordvoerder van VWS zegt. Die zegt, ‘ja die cijfers van de vaccins komen van drie plekken. Die komen van de GGD’s, van de ziekenhuizen, én van de langdurige zorg. En die GGD’s, die rapporteren allemaal dagelijks, maar de cijfers van de ziekenhuizen en die instellingen voor langdurige zorg, ja die lopen áchter met hun meldingen. En daarom hebben ze een rekenmethode bedacht en ook nu uitgevoerd waarbij ze uitgaan van de vaccins die zijn geleverd. Waarvan ze dus dénken dat die al geprikt zijn.”

Ja, maar waarvan ze het niet weten,” legde Van Werven ter verduidelijking uit: “Een geschatte waarde.”

“Een geschatte waarde,” ging zijn nieuwsbuddy verder: “Dus nu hebben we op het coronadashboard, als je er naartoe gaat zie je het ook staan, hebben we een ‘geschat aantal prikken’ en ‘gemeld aantal prikken’. En ik zag De Jonge gisteren op Twitter al het geschat aantal prikken communiceren als een soort waarheid. En dat komt hem natuurlijk niet slecht uit dat het aantal stukken hoger is, nu dus zo’n 120.000 hoger.

En toen kwam de knallende afsluiter: “Opvallend is trouwens dat de ziekenhuizen ontkennen dat ze dat zij onderrapporteren. Dus zij zeggen, ‘nee we zijn helemaal bij met de cijfers.’ Dus zij weten niet waar dat vandaan komt, zeggen ze in het AD.”

Volgens een woordvoerder van VWS worden komende week weer zo’n 250.000 prikken gezet… Weet niet of dat een geschat of een gemeld aantal is.” 

Hugo de Jonge heeft nu dus zélfs het doorgaans brave BNR verloren met zijn grote tovertruc rondom de aantallen gevaccineerden. Nou, dan weet je dat hij er pas écht een ongekend grote puinhoop van heeft gemaakt!

Word lid van onze NIEUWE Facebook-groep (en like mijn persoonlijke Facebook-Pagina) en abonneer je (gratis en voor niets)op mijn Telegram-kanaal.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

14 reacties

 1. Barbera

  Radio-dj’s

  Echt waar, zijn er plaatjes draaiers bij BNR.
  Mijn favoriete zender waar geen muziek wordt gedraaid.

  1. Nostradamus

   En op de inhoud reageren hebben ze natuurlijk groot gelijk.

 2. Spaanse_K0K

  Radio DJ`s worden onderzoeksjournalist.
  Ziekenhuizen reageren als door een vampier gestoken :Als ons ziekenhuis het goed doen, doen allen het goed.
  Overheid past een andere/betere methode toe, ervan uitgaande dat vaccins gebruikt worden en niet in de koelkast/kliko verdwijnen.
  Ik snap de heisa niet.

 3. Brenda Welsh

  Het is goed dat BNN-Vara dit nieuws brengt. De omroep wordt terecht door DDS hier voor ons als nieuwsbron vermeld. Klasse ! BNN-Vara voor een eerlijk en gelijkwaardig Nederland, eerlijke informatie.

  1. WayneGretzky99

   Waahahhaahh fascistisch linksch en eerlijk. Gaat je mond spoelen met zeep.

   1. Mireille

    Heeft u het moeilijk met waarheidsvinding? Er zijn cursussen voor. Gesprekstechnieken en conflicthantering. De waarheid achterhalen: hoe stel je de goede vragen en hoe krijg je de juiste antwoorden?

    1. Edjan

     Mireille3. Misschien iets voor onze overheid? Dat met die waarheidsvinding? In de 90er jaren waren er ruim 900.000 mohammedanen in Nederland. Het (voor de overheid) vervelende getal 1 miljoen kwam dichtbij en verkiezingen waren in aantocht.
     Tadaaaa! Een nieuwe rekenmethode! Alleen eerste en tweede generatie immigranten werden nog meegeteld. Hogere generaties zouden volledig geïntegreerd zijn en waren dus Nederlander. Inmiddels weten velen beter. In de jaren daarna DAALDE het aantal immigranten. Nog later werd het tellen helemaal afgeschaft want discriminerend.
     En zo is het gekomen dat heel veel linksen nog steeds uit volle borst roepen dat er maar 850.000 mohammedanen in ons land zijn.

     Waarheidsvinding en overheid … het zal wel.

 4. Edjan

  250.000 per week = 1 miljoen per maand = over 17 maanden klaar = juli 2022
  En waar je niet veel meer over hoort, zijn de kwetsbare ouderen, ofwel de ouderen met chronische ziekten.

 5. Trude Herr

  Ik luistert altijd naar WDR4, Nachrichten aus der Regierung, heel veel muziek. Für Land un Leute. Mein Radio. Tussendoor word ik volledig op de hoogte gebracht over vaccinatie en Corona.

 6. Yoyo

  Ik schat in de Dhr. De Jonge niet lang meer te handhaven is, op deze manier.

 7. macsjang

  Tja, Hugo stapt in de voetsporen van de opperleugenaar, kampioen valse beloftes makende, geheugenverlies lijdende en feitenontkennende lachebek met z’n valse grimas.

 8. Vrijedenkert

  Afgelopen vrijdag nog maar 215.000 mensen gevaccieerd en plotseling in een weekend met rekenkundige luchtfietserij het aantal fictief opgekrikt naar 346.000…

  Bananenrepubliek!

 9. liefdevol rechts

  Dat is zoals ze de”oversterfte”berekeningen ook hebben ingevoerd, deze laatste moest het volk bang houden, maar de bijtelling Vaccines moet de hoop geven, nou,mij doet het niets, want een vaccinatie en paspoort komt er bij mij niet in.😁

  1. werikke

   precies alles gericht op bang houden van volk want dan luisteren ze en geven ze makkelijk hun vrijheid op.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.