Slappe rechtbank deelt fopstrafjes uit voor vier mannen wegens groepsverkrachting tienermeisje

De rechtbank in Rotterdam meldt dat vier mannen een celstraf tot drie jaar opgelegd hebben gekregen voor het in 2016 verkrachten van een destijds veertienjarig meisje. “Ze hebben haar behandeld als gebruiksvoorwerp”, zo staat in het vonnis. Ook hebben ze de verkrachting gefilmd en online gedeeld, meldt NU.nl.

Het is echt onbegrijpelijk hoe deze vier mannen slechts drie jaar cel hebben gekregen voor wat ze allemaal hebben geflikt. In de zomer van 2016 ging het meisje met haar toenmalige vriendje naar een feestje in de woning van een van zijn vrienden. Het vriendje zei dat hij even moest bellen en verliet de woning. Toen het meisje wilde gaan kijken waar hij bleef, ontdekte ze dat de voordeur op slot zat en ze niet weg kon. Vervolgens werd ze door vijf mannen verkracht, die het hele tafereel filmden en (zo ontdekte ze in 2019) online hadden gezet. Toen heeft ze aangifte gedaan.

En hier wordt het raar, want het klinkt alsof die straf echt véél te laag is. In het artikel van NU.nl valt te lezen: “De rechtbank rekent het de mannen aan dat ze hun eigen lustgevoelens hebben botgevierd en zich niet hebben bekommerd om de gevoelens van het meisje.” En: “Bij twee van hen is kinder- en dierenporno aangetroffen, wat resulteerde in een hogere straf.”

Waarschijnlijk zit die hogere straf niet bij die 36 maanden cel inbegrepen, maar dat doet er eigenlijk niet eens echt toe. Hoe is het namelijk mogelijk dat iemand maar drie jaar cel krijgt voor een groepsverkrachting van een veertienjarige, daar moedwillig beelden van maken én die doelbewust online verspreiden? Want laten we niet vergeten dat er waarschijnlijk ook nog een derde van die straf afgaat! Die meid is getekend voor het leven en die mannen komen binnen twee jaar weer vrij. Volstrekt absurd!

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

23 reacties

 1. Franz Biberkopf

  Nergens in Europa wordt zo zwaar gestraft als in Nederland maar de rechts-populistische kereltjes op DDS begeren er nog een schepje bovenop.

  Dat voelt niet alleen goed maar in hun onnozelheid denken ze ook dat het de criminaliteit ferm terug gaat dringen.

  1. Franz Biberkopf

   Ik ben in afwachting van de stoere reaguurders van DDS die nu doodstraf, onverdoofde castratie en openbare lijfstraffen gaan bepleiten.

   Dat zal ze leren.

   Toch?

   1. Nostradamus

    Het gaat over (groeps)verkrachting van een minderjarig meisje en jij bent boos op reacties over zwaardere straffen. Ben je ergens bang voor?
    Horen verkrachtingen van minderjarige meisjes (en jongens) bij de politieke elites?

    1. Fatsoen74

     De wetgeving in Nederland heeft de mogelijkheid om 1/3 hoger te straffen dan 36 maanden. Dat was dan wel gepast geweest.

     De maximum gevangenisstraf kan met een derde worden verhoogd, indien het feit wordt gepleegd door twee of meer verenigde personen (lid 1)

     De maximum gevangenisstraf kan met een derde worden verhoogd, indien de schuldige het feit begaat tegen zijn kind, een kind over wie hij het gezag uitoefent, een kind dat hij verzorgt of opvoedt als behorend tot zijn gezin, zijn pupil, een aan zijn zorg, opleiding of waakzaamheid toevertrouwde minderjarige of zijn minderjarige bediende of ondergeschikte (lid 2).

     De maximum gevangenisstraf kan met een derde worden verhoogd, indien de schuldige het feit begaat tegen een persoon beneden de leeftijd van achttien jaar bij wie misbruik van een kwetsbare positie wordt gemaakt (lid 4).

     De maximum gevangenisstraf kan met een derde worden verhoogd, indien de schuldige het feit begaat tegen een persoon beneden de leeftijd van achttien jaar en het feit is voorafgegaan, vergezeld of gevolgd van geweld (lid 6)

   2. Linksbuster

    Q…Ik ben in afwachting van…..
    Niets beters te doen..zielepoot?

   3. Edjan

    Franz vindt groepsverkrachting wel prima.
    Waar hij zich echt boos over maakt, is over “stoere reaguurders op DDS” die strenge straffen durven te vragen. How dare you!

   4. werikke

    ik pleit zeker voor de doodstraf en ook nog laten lijden. Jij hebt zeker geen dochter vieze gluiperige klootzak

   5. werikke

    ook jij kan je ver gaan

   6. werikke

    kan deze ijkel niet van DDS af gegooit worden. ik ben voor meningsuiting maar dit kan echt niet

  2. usb3.0

   franzje vindt ped*seksuele groepsverkrachtingen eigenlijk wel prima voor een taakstrafje

   1. J.P Coen

    franzje behoort tot het linkse netwerk van malle pietje en hútten.

    martijn mag niet verboden worden volgens de adepten omdat er vrijheid van vereniging is maar de PVV mag je verbieden. selectief links verontwaardigde minderwaardige untermenschen dus.

  3. RvdBe

   Bibberhoofd, je moet je mening niet laten afhangen van wat andere (landen) doen, is misschien moeilijk als je als linkse adept altijd voorgekauwd wordt hoe het hoort.
   3 jaar is veel te weinig voor zo,n gruweldaad, denk zelf na man, 20 jaar is meer op de plek.

  4. WayneGretzky99

   Correct. Gewoon zelf dit schorem met een paar man helemaal kreupel slaan. En lekker bezig baggerkopf je ranzige agenda te etaleren over de rug van een jong, verkracht meisje. Wat een kakkerlak ben jij dan. Zum kotSSen.

  5. Linksbuster

   Dat geldt voor boetes wel ja..daarin zijn we mede koploper in europa.

  6. FreeThinker

   Ben jij wel goed in je hoofd? Een groepsverkrachting van 4 man op een 14 jarig meisje en jij vindt 3 jaar celstraf genoeg? Deze gasten zouden ze met hun geslachtsdeel vastgenageld in een brandende schuur moeten zetten met een botte zaag als enige ontsnapping.

 2. Cootje

  Baudet zijn zus kon het niet overkomen .

 3. ervi

  Alias Stern /Hummelinck /Benbow en talloze andere nicks heeft geen boodschap aan het feit dat het leven van het meisje voor altijd is verpest. Wat een zieke hond.

  1. J.P Coen

   was het maar een hond ! je beledigt alle honden.

  2. Loelap

   Links heeft doorgaans empathie met de daders en niet met de slachtoffers. Dat zie je helaas in de rechtspraak ook.

 4. Niet L niet R

  Onbegrijpelijk deze lage straf, het zal je kind maar wezen!
  Tegenwordig zijn lage straffen een gevolg van D66 rechters, met zeer linkse gedachten goed!

 5. Aborifa

  Een hogere straf was op zijn plaats geweest. Dit soort vullis moet lang uit de maatschappij verwijderd worden. Van een hogere straf zullen ze niet genezen want dit soort debieten is niet te verbeteren.

  1. Aborifa

   debielen

 6. Bolkestein

  Groepsgewijs als een roedel hyena’s een weerloze prooi belagen voldoet vaak aan een zeker daderprofiel. Nu ze zijn veroordeeld, mogen wij nu ook de namen weten?

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.