Sliep uit, klimaatdrammers! Shell maakt lange neus naar klimaatakkoord, blijft investeren in olie en gas

Ondanks de tal van klimaatafspraken en akkoorden blijft Shell voornamelijk investeren in de olie- en gaswinning. Dit tegen het zere been van de klimaatdrammers, die tranen met tuiten huilen. Shell maakte vandaag de strategie voor de komende jaren bekend en lijkt vrij weinig mee te werken aan de energietransitie. 

Arme GroenLinks-kiezers en Greenpeace-leden! Al die mooie klimaatplannen om in 2050 klimaatneutraal te zijn lijken door Shell te worden genegeerd. Tuurlijk, ze gaan wel enkele investeringen doen in duurzame alternatieven, maar verreweg de meeste investeringen worden gedaan ten gunste van de olie- en gaswinning.

Dit is tegen het zere been van progressieve klimaatdrammers in Nederland, dus zij roepen dan ook direct op tot een subsidieboycot. Zie hier Jesse Klaver, Milieudefensie en andere groene extremisten:

De gebruikelijke linkse clubjes spreken schande van Shell. Maar bestuursvoorzitter Ben van Beurden zegt dat de overweging vanuit een realistisch perspectief zijn gemaakt. Shell kijkt naar wat mensen vandaag nog steeds nodig hebben en gebruiken. En dat is en blijft vooralsnog olie en gas. Tegen RTL Nieuws zei hij het volgende hierover:

“We hebben namelijk nog decennia olie en gas nodig. De vraag naar fossiele energie moet omlaag, pas dan kan ook ons aanbod omlaag.”

En zo zal het kissebissen tussen beide partijen voorlopig nog wel even doorgaan. Shell legt de verantwoordelijkheid voor verandering bij de eindgebruiker neer, maar de groene clubjes vinden juist dat de verantwoordelijkheid bij Shell ligt. Tja, dit is een impasse waar ze nooit uit zullen komen.

Ondertussen ziet men ook de zwakte van al die klimaatafspraken: overheden leggen strenge eisen op voor haar burgers, maar grote multinationals bepalen vaak nog zelf de koers. Een koers die dus zeker niet altijd overeenkomt met de wensen van de politiek.

Als het aan Klaver ligt dan krijgen we een strikte overheid die alles gaat bepalen. Maar voorlopig blijft Shell  jaar in jaar uit het bloed onder de nagels te halen van de Groene Khmer. Niemand is dus verantwoordelijk. Schiet lekker op met dat klimaatakkoord!

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

11 reacties

 1. halo1

  Ik denk dat we zowel oude (gas, olie) als nieuwe (zon,wind,kern) energie nodig hebben in de toekomst: dat kan rechts en links toch nog ergens verbinden…

 2. WayneGretzky99

  Uiteraard, een hele dikke middelvinger naar die extremistische linksche milieu terroristen. Fuck youuuuu.

  1. Linksbuster

   Wayne..++++++

 3. Linksbuster

  De hele wereld loopt op olie en gas..ook merkel wil gas..alleen nl stapt over op experimentele energie bronnen en komt in deze koude periode al gas tekort.
  Droplúl klaver moet niet denken dat Shell alleen aan nederland energie levert…
  Stem PVV opdat uw woning ook in de toekomst behagelijk warm zal zijn en voor een redelijke prijs.

  1. Barbera

   @Linksbuster is ook niet gestikt in zijn eerste leugen.

   1. driewerf

    Sodeflikker op laml&l geen woord aan gelogen Shell heeft Nederland helemaal niet nodig man. Als je niet weet waar je over praat ga dan je moeder lastig vallen .

    1. J.P Coen

     heeft ie een moeder die tról ?

 4. J.P Coen

  wees maar blij met de investeringen van Shell want de natte droom van wappies op klimaatgebied die louter en alleen elektriciteit zien is al meermaals doorgeprikt als luchtfietserij.

 5. RvdBe

  Zag gisteren die Diederik Samson nog, bij hoog en laag volhouden dat het opstoken van levend hout, dus gekapte bomen ofwel biomassa (dat klinkt beter) beter is dan het opstoken van reeds afgestorven bomen/planten ofwel fossiele energie, zodat de bomen kunnen blijven staan, dus Co2 opnemen.
  Fossiel stoken en bijplanten is win/win situatie, dat gaat niet gebeuren, kappen die bossen!

 6. goedisfout

  De meeste duurzame energie in Nederland is bij elkaar gesjoemeld met CO2 rechten. In de echte wereld geldt: windturbines zo’n 4%, zonnepanelen nog minder. Nog wat bomenstook en een kleine oude kerncentrale, dan hebben we het gehad met ‘duurzaam’. De rest van alle opgewekte energie is fossiel of je dat nu leuk vindt of niet.

  1. J.P Coen

   en dat zal voorlopig niet veranderen hoeveel je van die maffe windmolens ook neerzet

   een dood lopende weg. Wel een hele kostbare

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.