Sylvana Simons slaat weer volledig door: ‘Leeuwen zijn kolonialisme!’

Sylvana Simons weet de échte problemen van dit land weer als geen ander te duiden. Dierentuinen zijn volgens haar namelijk een teken van kolonialisme en imperialistisch machtsvertoon. En dan vooral die dekselse leeuwen! Dat zo’n beetje ieder land wel ergens een dierentuin heeft doet natuurlijk totaal geen afbreuk aan haar weloverwogen analyse…

De grenzeloze stupiditeit van Sylvana Simons is op Twitter weer eens in alle glorie te bewonderen:

Simons lijkt tegenwoordig echt álles aan te grijpen om het Westen, de Europese beschaving en de Nederlandse cultuur (die gooit ze toch op één hoop) te kunnen bekritiseren, ook als het nergens op slaat. Ze bekijkt alles door dezelfde ééndimensionale ideologische lens en bekijkt gaandeweg welke kritiek blijft plakken of niet. Vandaag zijn het de leeuwen die moeten verdwijnen en morgen kan ze zich weer druk maken over iets anders waarvoor ze te lui is om de herkomst ervan te onderzoeken. Zolang ze er maar woorden op kan plakken als kolonialisme, racisme, ongelijkheid, imperialisme en andere vergelijkbare negatieve termen die duiden op iets uit de westerse historie, dan is ze tevreden.

Want zeg nou zelf, wie loopt er nou door een dierentuin en denkt daarbij aan “imperialistisch machtsvertoon” of ziet daarin een blijk van “kolonialisme”? Je vraagt je misschien af hoe het concept van een dierentuin is ontstaan, maar dat betekent niet dat je op enig moment ook maar het idee krijgt dat we als westers land opnieuw Afrika moeten gaan koloniseren en hun exotische dieren daar weg moeten gaan halen. De slavenhandel in Libië inspireert je toch ook niet om slavenhandel opnieuw in de maatschappij te introduceren?

Zo’n beetje iedereen heeft geaccepteerd dat zulke uitbuitpraktijken volstrekt onacceptabel en onwenselijk zijn. Maar daar is het haar natuurlijk niet om te doen. Voor haar geldt dat alles wat ons als westerse maatschappij ook maar enigszins voordeel heeft gebracht, gecorrigeerd moet worden. Daarom mekkert ze van tijd tot tijd ook over herstelbetalingen aan “mensen van kleur” maar hoor je haar niet over haar eigen smartphone of haar kleding, waar menig Chinees of Oeigoer het leven voor heeft gelaten. Als ze dat namelijk zou gaan erkennen dan valt haar hele ideologie als een kaartenhuis in elkaar! Dus dan maar mauwen over leeuwen. Da’s veel veiliger, nietwaar?

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

32 reacties

 1. WayneGretzky99

  Dat is het verdien model van die aangebrande debiel.

  1. Loelap

   Sylvana ziet ook WC potten als een vorm van white privilege, een vorm van kolonialisme.

   1. Adriaen van Bergen

    Dat ze er zelf eentje heeft is wel cultural appropriation.
    Afrikanen hebben nog steeds geen riolering of iets beters uitgevonden.

 2. 56RdK

  “Sylvana Simons weet de échte problemen van dit land weer als geen ander te duiden. Dierentuinen zijn volgens haar namelijk een teken van kolonialisme en imperialistisch machtsvertoon.”

  Gut, ze bedoeld toch niet dat we haar soortgenoten daar kunnen zien? Zal voortaan bij de apen toch eens beter gaan opletten.

  1. Brenda Welsh

   Moet u doen wanneer u iets bedoelT

   1. Fax uit Darmstad

    ik begrijp uw opmerking niet.

   2. Oepsie

    Dt-fetisjist, grammar of taal nazi of hoe men dit gedrag ook wilt noemen: je bent een onaangenaam persoon en je hebt een moeilijk karakter. Dat staat althans in dit onderzoek van de Universiteit van Groningen en Rotterdam.
    Volgens onderzoekers, is er een duidelijke relatie, tussen taal en persoonlijkheid. Hoe je gebruik maakt van taal, zegt namelijk iets over je karakter.
    mensen zoals “U” kunnen minder goed met afwijkingen omgaan en staan zij in het dagelijks leven zelfs te boek, als een tikkeltje lomp of/en onuitstaanbaar en hebben een laag IQ.

 3. HD

  Dat zwarte mens geeft mij steeds meer een unheimisch gevoel.

 4. Barbera

  Het blijft voor mij een raadsel, al die aandacht voor Sil en haar partij.
  Politiek irrelevant, net als het FvD.

  De aandacht voor het FvD is nog te verklaren- wie betaalt, wie bepaalt.

  1. Fax uit Darmstad

   Wij geven om onze medemens en als ze afdwalen proberen wij ze te behoeden.

  2. Appelstroop

   Als Sylvana en haar haatclubje ooit een zetel haalt, heeft ze dat mede aan DDS te danken. Het heeft ook geen zin, je lokt alleen maar racistische reacties van minder frisse figuren hier uit.

   1. Linksbuster

    Quote…Als Sylvana en haar haatclubje ooit een zetel haalt, heeft ze dat mede aan DDS te danken……..
    Dat vraagt om enige uitleg..broodbeleg.

   2. WayneGretzky99

    En de reacties van die idioot vind jij wel fris?

 5. Nostradamus

  Vreemd dat SS niet een ander onderwerp van kolonialisme en imperialistisch machtsvertoon heeft aangepakt. Namelijk de aanwezigheid van Afrikanen in Nederland, of beter Europa, Azië, Antartica, Australië, Noord-, Midden- en Zuid Amerika.
  Allemaal terug naar Afrika dan maar? Dat zal de kolonialisten leren!

  Dat krijg je als je daarslaat in het zoeken naar…. eh… zo’n beetje alles waar Bij1 naar zoekt. Zucht…

  1. Linksbuster

   SS wordt 50…en zit, naast het hebben van een droge doos, ook in een midlifecrisis.

  2. Flach

   Exact, wij als beschaafde mensen behoren niet aan kolonialisatie mee te doen, dus we zijn het bijna verplicht om ze terg te brengen naar waar hun black roots vandaan komen.

   Lijkt me een goed plan, win-win. Zij weer terug naar het continent van hun dromen en wij weer rustig aan op onze westerse manier verder gaan met ons eigen leven en ook met onze eigen manier van leven, zonder gezeik en achterlijk gezwam van onderontwikkelde amoebes.

   1. WayneGretzky99

    Waar kan ik doneren? Wel met bepaalde garanties dan he!

 6. Yoyo

  By the way , weet iemand of de wiskunde al gedekoloniseerd is?
  Dit was toch een van speerpunten in het programma van deze illustere verzameling malloten?

  1. usb3.0

   Ho speerpunten kan niet hè, dat is koloniale discriminasie

  2. Loelap

   Mw Simons wil wiskunde tot het ruilen van spiegeltjes terugbrengen.

   1. Yoyo

    🤣🤣🤣

 7. Flach

  Volgens haar dan ‘weergaloze’ redenatie, zou je dan ook kunnen stellen dat de Afrikaanse mens hier niet in NL zou moeten rondlopen. Dat is een ongekend staaltje kolonialisatie. Geen leeuwen, geen Afrikaners. makkelijk op te lossen dus.

  Tijdens de periode waar zij het over heeft was er hier ooit maar één zwarte man en die was geen slaaf en mocht hier gratis studeren. Die had dus niets te klagen.
  Jacobus Capitein voor wie het wil weten.

  Dag Sylvana en alle medegestoorden en alle aanverwante Stockholmsyndromers en wannabee-negers met vieze stoffige klittenrasta’s, daaaag, de mazzel, doei! ‘the finger’
  Missen zullen we jullie niet, maar jullie ons wel :X

 8. halo1

  Ik weet niet of zwarte mensen iets met dierentuinen hebben.. en zonee dan kan je je afvragen waarom niet..welllicht missen ze de vreugde van observatie en onderzoek..

 9. M. Brandenburg

  Ik loop in de rgeel door een dierentuin en bedenk dan hoe goed het is dat we ze hebben, immers zou je het volledig overlaten aan de volkeren die de zelfde landen bewonnen dan zouden veel deze dieren allang uitgestorven zijn geweest. Immers de grootste bedreiging van die dieren is het volk dat daar woont en geen ene donder erom geeft of die dieren blijven bestaan of niet. ZOnder het westen zullen ze er in de toekomst inderdaad niet zijn, tenzij de volkeren die deze dieren afslachten voor welke reden ook rigoreus hun beleid, normen en waarden aanpassen. Want we doen wel alsof het komt door die verdwaalde safari door de boze blanke man, maar wat deze absolute uitzondering doet, staat in een verschrillijk groot contrast met wat die volkeren daar doen.

 10. Lefty

  Voor mij mogen ze Sylvana Simons aan Artis doneren.

  1. M.Dikker

   D’r zit anders niet veel vlees aan hoor.

 11. rexm

  Niets aan de hand met Sylvana, haar wekelijks pillen doosje was niet op orde.

 12. usb3.0

  Dierentuinen zijn natuurlijk een prima educatiemiddel en is ook goed voor de mens, het blijkt dat onze great reset covid 9 muts alle plezier uit de mensen wil halen, lekker neutraal maar dan wel donkergekleurd natuurlijk…

 13. bandini

  Het zijn toch geen zwarte leeuwen! Waar heeft dat mens het over?

 14. Glenn_911

  Zou het niet kunnen komen doordat haar vader Wilfred Leeuwin heet en haar broer Kenneth Leeuwin ?

 15. M.Dikker

  Laat ik nou hetzelfde over haar denken. Wanneer vertrekt ze?

 16. Alicia

  In de dierentuin in Paramaribo zitten tijgers en die komen daar niet voor.
  Dit mens moet eens naar een psychiater gaan.
  Zij is zelf een kleurling, haar ex is een blanke rijke Nederlander en haar kinderen zijn dus witter.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.