Sylvana’s BIJ1-stoottroepen en PvdD vechten elkaar de woke-tent uit: ‘Je veroordeelt me bij voorbaat tot racist!’

De leden van Sylvana Simons’ woke-clubje BIJ1 zijn bijzonder goed in staat om met iedereen op links ruzie te krijgen. Iedereen die het zelotische gedachtegoed van BIJ1 niet voor de volle 100% onderschrijft, is af. Zo ondervindt ook de Amsterdamse fractieleider van de PvdD, die gretig wordt aangevallen door BIJ1-adepten. 

Ieder verbond op links lijkt uiteindelijk stuk te lopen gelukkig. En al helemaal sinds links in de ban is van identiteitspolitiek. De kameraden van BIJ1 zien in alles en iedereen namelijk antiracistische spoken. Nu ligt de Partij voor de Dieren op de slachtbank.

De toch vrij links te noemen partij van Esther Ouwehand zou zogenaamd niet antiracistisch genoeg zijn. De Amsterdamse fractieleider van de PvdD, Johnas van Lammeren, krijgt vandaag van BIJ1-activist Frank van der Linde te horen dat hij “racistisch” zou zijn. In plaats van dat BIJ1 vrienden op links maakt om zo meer aandacht en sympathie te krijgen, vallen ze de partijen die hun bondgenoten hadden kunnen zijn hard aan. Van der Linde is een bekende en bondgenoot van Sylvana Simons.

Van Lammeren moet zich zonder duidelijke aanleiding ineens verantwoorden voor het door Van der Linde geleide Twitter-tribunaal van BIJ1, en verklaren dat hij Zwarte Piet afzweert. Omdat hij dat niet doet, is hij gewoon ‘niet antiracistisch genoeg’. Lees: een ordinaire rassenhatende, discriminatieverkondigende extreem-rechtse fascistische hater. En dát bij de Partij voor de Dieren!

Dit is helaas de werkwijze van BIJ1: ze maken iedereen verdacht. Als jij je niet expliciet uitspreekt, of desnoods een knieval maakt en meerdere schuldbekentenissen doet, dan word je zonder pardon bestempeld als racist.

In de Amsterdamse raad kent iedereen inmiddels de tactieken wel van BIJ1: zelfs linkse partijen als GL, PvdD of de SP worden daar aan de lopende band ‘verdacht’ gemaakt.

En straks, als we de peilingen mogen geloven, gebeurt dit ook in de Tweede Kamer. Dan krijgen we deze vorm van doorgeslagen identiteitspolitiek ook in Den Haag. Let wel: GroenLinks is al vrij doorgeslagen in het identitaire denken, maar BIJ1 is vele malen erger. Simons viel in het verleden Halsema aan omdat ze ‘extreemrechtse ideeën zou beschermen’:

Het gaat allemaal volgens de ‘BLM-methode’: als jij niet knielt voor racisme, dan ben je eigenlijk een racist. Je moet de opgedragen symboliek van zulke clubjes helemaal omarmen want anders ben je ook ineens ‘verdacht’. Als BIJ1 al linkse politici en partijen aanvalt, wat staan de rechtse en centrumpartijen dan te wachten?

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

19 reacties

 1. WayneGretzky99

  Zet em op dierenpoes.

 2. WayneGretzky99

  Hoe hoog is eigenlijk een boete voor discriminatie?

  1. Nostradamus

   Niet hoog maar SS zal er op leeglopen.

   1. WayneGretzky99

    Wil toch wel een keer die extremistische idioot exact vertellen wat ik van dr vind en dat weet ik welke kosten er aan hangen.

 3. Jack Flash

  Laat die extreemlinkse leipo’s mekaar lekker de harses inslaan.
  Ruimt lekker op.

 4. M.Dikker

  De term racist heeft al lang zijn dekking verloren. Als iemand mij racist noemt, moet ik gewoon heel hard lachen.

  1. Forlan

   Idd dikker, als je kritisch bent op de islam ben je meteen islamofoob, ben je kritisch op migratie of BLM ben je een racist.
   Het is eerder een geuzennaam geworden, bedoeld om mensen in een hoek te drijven. En de échte racisten zoals Bij1 en de NVU, dus degenen die mensen beoordelen op ras en afkomst, wat de oorspronkelijke beschrijving van racisme, die lachten het hardst!

 5. HD

  Er is maar één Piet, en dat is Zwarte Piet. 🇾🇪

 6. Aborifa

  Die bijeenlui zijn selfkickers. Niet op ingaan.

 7. Yoyo

  Ach, het blijft een irrelevant clubje idioten.
  Niet teveel aandacht aan geven.
  Hoewel je er wel om kan lachen af en toe, om wat er aan onzin uitgekraamd wordt daar.

 8. Thant dolph

  Allemaal erg vermakelijk, maar besteedt ook eens een keer aandacht aan politieke culturen die er niet voor terugdeinzen om hetzelfde trucje duizendmaal in het kwadraat te doen!!! :

  h..ps://www.nrc.nl/nieuws/2021/02/04/russische-gevangenissen-kunnen-het-aantal-arrestanten-niet-aan-a4030537

  1. Nostradamus

   Het voorbeeld van hoe ze in NL ook om willen gaan met de oppositie?

   1. Thant dolph

    Moet ik dit serieus nemen? Maar ga gerust je gang, schakel je netwerkin, pak de de auto, ga het land in en ontdek hoe volgestouwd onze gevangenissen zitten met onze regering onwelgevallige oppositie-elementen (die uiteraard weken lang geen advocaat hebben mogen spreken). Ontdek hoe de ouders van deze mensen onder druk worden gezet om hun jongelingen toch vooral te ontmoedigen om te gaan demonstreren.

    1. Nostradamus

     Waarom reageer jij met dat artikel op vele andere onderwerpen?

     Ik heb ook problemen met wat daar gebeurd maar daar hebben wij weinig invloed op. Rusland negeert NL en de EU toch.

     Maar ook zie ik paralellen met Nederland. Waar rechtse demonstranten hard worden aangepakt, soms terecht, daar krijgt links de volle ruimte. Ontken het maar.

     1. Thant dolph

      VELE?? Twee artikelen welteverstaan. En als het nou dagelijks of wekelijks was…

      En parallellen? Ja, als je heel erg je best doet om je te focussen op gemeenschappelijke fragmenten van de sociale realiteit, in dit geval “geweldshantering door het bevoegd gezag” vind je altijd wel wat ja. De wezensgrote verschillen blijven echtter staan.

      “Ik heb ook problemen met wat daar gebeurd maar daar hebben wij weinig invloed op. Rusland negeert NL en de EU toch.”

      Jawel, maar dan zou Michael of wie dan ook ook geen aandacht aan de politieke situatie in Amerika hoeven te besteden..

     2. Nostradamus

      Twee, en in beide gevallen onnodig.
      Als jij vindt dat er een artikel over geschreven moet, dan kan je dat aangeven bij de redactie.

      Ik vind de parallellen groot genoeg om te vermelden. Met als hoogtepunt de demonstratie op de Dam met een nazaat van slavenhandelaren die zonder gevolgen bedreigingen mocht uitten. Een extreem-links protest wat ongestoord mocht plaatsvinden tijdens de pandemie.
      Wanneer demonstranten tegen de lockdown willen demonstreren zegt diezelfde burgemeester dat het niet mag en stuurt de ordetroepen op hen af met alle geweld van dien. Het lijkt dan Rusland wel! Terwijl een groot deel van die mensen daar voor hun brood staan te demonstreren.
      En nee, ik heb het niet over de plunderingen tijdens de avondklok want daar mogen wat mij betreft de ordetroepen rubberen kogels voor inzetten. Back to the eighties!

      Nederland heeft veel meer invloed bij bondgenoot VS dan bij Rusland.

      En als je er problemen mee hebt, voldoende andere websites die veel meer bij jouw denkbeelden passen. Iets met MSM.

  2. WayneGretzky99

   Maak jij toch ff een afspraak met vlad en zeg je hem dat ie ff normaal moet gaan doen? Oh nee, je bent natuurlijk extreem dom linksch derhalve tot niets in staat anders dan je hand ophouden.

 9. Wally

  Humor van de bovenste plank, dit is toch om te gieren?

 10. liefdevol rechts

  Wat is een racist? Of beter gezegd wie is een racist?
  Het antwoord daarop is: ieder mens dat geboren wordt is per definitie een racist. Er zal altijd wel iemand zijn die je niet kan “rieken of zien” dus heb je zo al een vooroordeel en kan je vanaf dan al een racist genoemd worden. Racist heeft niets met huidskleur te maken maar gewoon al zeggen”ik moet je niet” maakt van jouw al een racist.
  En dat is de ware betekenis van racisme.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.