Sywert van Lienden geeft linkse mensen KEIHARDE realitycheck: ‘Denken we ook nog aan deze écht bestaande kinderen?!’

Sywert van Lienden prikt eventjes de moralistische bubbel van de linkse deugers door op Twitter. Het is namelijk hartstikke leuk en aardig allemaal dat partijen als GroenLinks en de PvdA honderden kindjes willen redden uit de erbarmelijke omstandigheden van een vluchtelingenkamp ergens in Griekenland, maar wat hij zich afvraagt: “denken we ook aan deze écht bestaande kinderen zonder fijne ouders/plek uit onze eigen gemeenschap?”

Van Lienden maakte een mooi draadje op Twitter waarmee hij inzicht geeft in hoe de situatie voor de kinderen uit onze eigen gemeenschap ervoor staat. Daarmee wordt pijnlijk duidelijk dat Nederland zijn capaciteit op dat vlak écht wel heeft bereikt:

Zo wijst hij links Nederland op het feit dat er nog steeds 700 kinderen wachten op een pleeggezin. Dat er bijna 12.000 dakloze jongeren zijn die nog steeds geen eigen plekje kunnen krijgen. Dat er honderden kinderen in overvolle AZC’s op wachtlijsten staan. Dat er enorme achterstanden en wachtlijsten zijn in de Jeugdzorg en Veilig Thuis. De voorbeelden zijn praktisch eindeloos.

Geconfronteerd met deze informatie zou je als weldenkend mens toch haast tot de conclusie moeten komen dat de rek er wat betreft hulpbehoevende kinderen in Nederland inmiddels wel uit is, toch? Want wie hier op dit moment hulp nodig heeft, staat eigenlijk altijd voor lange tijd in de wacht. Nou, dit PvdA-Kamerlid negeert die informatie eigenlijk compleet en heeft het, hoe kan het ook anders, liever over de tóón:

Feiten doen pijn en doen ook afbreuk aan ‘het positieve verhaal’ waar links Nederland zichzelf zo graag van bedient. Attje Kuiken heeft sowieso niet echt recht van spreken, want het was haar eigen voormalige partijleider Lodewijk Asscher die medeverantwoordelijk is voor het feit dat er tienduizenden gezinnen in de knel zijn gekomen door die hele toeslagenaffaire.

Die ouders en kinderen worden nog steeds nauwelijks geholpen, maar laten we er vooral nog een paar honderd hierheen halen. Dan zijn zorgcapaciteit en -kwaliteit ineens slechts een papieren werkelijkheid en is het enige wat telt het moraliserende deugen. Want hulpbehoevende kinderen hebben meer aan loze beloften en intenties dan aan daadwerkelijke hulp. En als je daar wat van zegt dan is dat ineens “niet nodig” omdat politiek al “lelijk genoeg” is. Puur en onversneden wegkijken is het, niets minder!

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en word lid van onze spiksplinternieuwe Facebookgroep!

Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

20 reacties

 1. Franz Biberkopf

  Het is wel brutaal om de lastige omstandigheden van de Nederlandse kinderen te vergelijken met de gruwelijke omstandigheden waarin deze vluchtelingenkinderen moeten overleven.

  Pijnlijk.

  1. Loelap

   Wat een enorme domme en smerige opmerking. Je kan pas goed voor anderen zorgen als je eerst goed voor jezelf en je eigen bevolking zorgt. Je kan simpelweg niet alle zielige kinderen van de hele wereld helpen in Nederland.

   Ga jij eerst voor andere kinderen zorgen en dan voor je eigen kinderen, nee hè, dat is onnatuurlijk. Als je dat doet dan ben je een gedegenereerd persoon.

   Je zoveelste nick, je bent niet helemaal goed in je hoofd. Ik zou om hulp vragen als ik jou was.

   1. Edjan

    Loelap. Ik denk niet dat hulp baat. Misschien hersenchirurgie? Deze man loopt al heel veel jaren te paraderen met zijn bekakte arrogantie. Het beste is hem negeren.

    1. Fax uit Darmstad

     Franz Biberkopf
     Nickname komt uit een boek:
     Berlin Alexanderplatz(nl.wikipedia.org/wiki/Berlin_Alexanderplatz_(boek))

     1. Franz Biberkopf

      Het is niet waar, beste kerel!

      En jij komt vast uit Darmstadt.

      🙂

   2. Franz Biberkopf

    “Je kan simpelweg niet alle zielige kinderen van de hele wereld helpen in Nederland.”

    Dat wordt hier ook niet gevraagd.

    1. WayneGretzky99

     Niemand heeft gevraagd of gezegd dat ze naar Griekenland moesten komen. Lekker in je eigen land blijven en daar beter de best doen. Maar ze komen liever parasiteren, das veel makkelijker.

  2. Loelap

   Bovendien kan jij niet beoordelen in wat voor een situatie kinderen zitten.

  3. ervi

   Onderzoek laat zien dat ruim 70 % van alle pleegkinderen slachtoffer zijn van meerdere vormen van mishandeling, s@xueel misbruik nog niet meegerekend. Met ernstige traumatisering als gevolg. Het is pas pijnlijk om dit als “lastig” af te serveren.

  4. Linksbuster

   Neem er dan zelf wat in huis huilebalk!

  5. WayneGretzky99

   Exemplarisch voor extreem linksch: eigen volk en kinderen laatst.

  6. Logica

   Ik vind dat die kinderen zo snel mogelijk naar Nederland moeten. Staan er morgen weer een paar voor de deur dan ook gelijk hier naartoe halen. Haal eigenlijk gelijk heel Afrika hier naartoe. We zijn zooo rijk en we kunnen het aan. Wie dat niet vindt is natuurlijk een racist, fascist, etc. Wat heb ik toch een groot hart, voel me gewoon God. Schijt aan de Nederlanders, dat is wat links eigenlijk zegt. Nou ja, dat zeggen we niet maar denken we slechts.

 2. Ned

  We moeten niet denken dat links opeens om onze eigen mensen gaat geven. Als het al zo lijkt, doen ze alsof.

  1. Edjan

   @ Ned ++++++++++++++++++++++

 3. HD

  Eigen volk eerst.

 4. HD

  En dan misschien de profiteurs

 5. Mar

  Toch wel lief dat er ook wordt gedacht aan kinderen in AZC’s

  Sywert van Lienden
  @Sywert 3 u
  Of wat aandacht voor de honderden kinderen in AZC’s die op wachtlijsten maar vol verveling moeten wachten voordat hun leven in Nederland een start kan krijgen.

  Dat er honderden kinderen in overvolle AZC’s op wachtlijsten staan.

  Zo levert de afkeer van links toch wel weer wat positiefs op.

 6. Tedje Kruis

  Och ja…onze eigen kinderen, ook daar heeft rechts niets mee.
  Hadden die ouders maar een goede baan moeten hebben en bij voorkeur blank.

  1. Loelap

   Dat zijn toch echt je eigen woorden!

  2. Cootje

   Als je twee dochters heb is het een optie

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.