Toeslagenslachtoffers doen aangifte tegen gewetenloze Rutte: ‘Hij was direct betrokken en al jaren op de hoogte!’

Vorige maand werd er al aangifte gedaan tegen vijf (oud) bewindslieden, maar volgens de advocaat van de slachtoffers is nu ook het geschikte moment daar gekomen om aangifte te doen tegen premier Rutte. Er is namelijk belastende informatie bijgekomen. Zo vlak voor de verkiezingen kan dit nog flink wat schade brengen aan het imago van Rutte. 

Het is de afgelopen maand rap gegaan. Want alhoewel het kabinet aftrad, is de gifbeker van de toeslagenaffaire nog altijd niet volledig leeggedronken. Tal van nieuwe informatie is boven water komen drijven, waardoor advocaat Vasco Groeneveld van mening is dat een aangifte tegen Rutte zinvol is. Op 19 januari zei Rutte ineens iets tijdens een Kamerdebat wat hij nog niet eerder had gezegd, volgens Groeneveld is dit “nieuwe, belastende informatie”. Rutte zei namelijk tijdens het Kamerdebat dat het kabinet sinds mei 2019 wist hoe omvangrijk het probleem was. Advocaat Groeneveld zegt er het volgende over:

“Dat betekent: vele duizenden gedupeerden. De premier erkende ook dat hij vanaf die tijd ‘direct betrokken’ was bij het dossier. Bij de parlementaire ondervragingscommissie bleef hij hier nog vaag over. Uit nieuw vrijgegeven stukken blijkt dat de premier sinds mei 2019 heeft meebeslist over te nemen stappen. Toch is het illegale invorderen door de Belastingdienst doorgegaan tot november 2019 of langer. Ook was hij al in het najaar van 2018 op de hoogte van misstanden bij de afdeling Toeslagen. Hij werd toen voorbereid op lastige vragen van de pers.”

Voormalig PvdA-leider Lodewijk Asscher zag de bui al hangen en heeft voortijdig zijn lijsttrekkerschap teruggeven aan de partij. Ondertussen blijft Rutte vrolijk de nummer één van de VVD. De vraag is echter hoelang dit nog houdbaar is. Veel documenten laten zien dat Rutte dondersgoed wist wat er aan de hand was, maar vooralsnog maakt hij nog geen echte excuses voor de gemaakte fouten en het ontstane leed.

De positie van Asscher was onhoudbaar, en na lang afwachten erkende hij dit dan ook. De vraag is wanneer Rutte hetzelfde doet. Met de verkiezingen op de stoep zal Rutte natuurlijk proberen deze kwestie zo ver mogelijk voor zich te schuiven zodat het zijn partij niet zal schaden.

Ondertussen blijven de gedupeerde ouders echter gefrustreerd en met lege handen achter. Terecht dat zij dan maar van de rechter vragen om Rutte zijn verantwoordelijkheid te laten nemen.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

17 reacties

 1. Nostradamus

  Tijd dat Pimarkino een poosje op vakantie gaat naar een 2x4m.

  1. Jack Flash

   2×4 meter is teveel ruimte voor een landverrader.

 2. HD

  Let op, Mark, Fobke en Kaag akbar gaan de volgende regering vormen.

 3. Telex

  We zullen hem node missen?

 4. Spaanse_K0K

  De “Weldenkenden” hebben reeds triomfantelijk een blikje bier opengetrokken.
  Alsof ze zelf een persoonlijke daad gesteld hebben.

 5. Telex

  Hang em high

  1. Franz Biberkopf

   Mensen die oproepen medemensen op te hangen deugen niet.

   1. Cootje

    Dun draadje

   2. Cootje

    Wetenschappelijk bewezen dat het pas na 2 minuten invloed heeft

   3. Linksbuster

    Aldus de deugkneus en moraalridder van d666.

    1. EvertB

     Driewerf nee.

     Geen deugkneus, geen moraalridder en geen d666.

 6. liefdevol rechts

  Ik hoop van harte dat diegene die aangifte doen echt zéér goede advocaten in de hand hebben en dat diegene die aangeklaagd zijn echt gestraft worden en niet zachtjes op de”vingers” wordt getikt maar het hun hele leven achtervolgd.

 7. Cootje

  Ha ha we leven in een bananen republiek Rutte old boys netwerk lacht om zulke aangiften vraag maar aan demmink

 8. Cootje

  De WODC gaat die aanklacht wetenschappelijk ten gronde richten . De politiek is onschendbaar en heeft een waterdichte Rutte doctrine . Plus de gehele gerechtelijke macht onderleiding van D66 rechters kunnen hun collega’s van de hoge raad niet afvallen .

 9. Rieks

  Aangifte doen, enkele advocaten zien hier gewoon business. Maar weten zelf ook wel dat dit volstrekt onhaalbaar is, en terecht. Als dat zou kunnen kun je tegen elke politicus wel aangifte doen wanneer er van beleid niets terecht komt. Er moet sprake zijn van kwaadwilligheid, laster e.d. wil je aangifte kunnen doen. Zie ook het Pikmeer arrest.

 10. usb3.0

  Je kunt leugenclown rutte en al die kwiebussen allemaal aanklagen.

  h*tps://www.artsenvoorwaarheid.nl/aansprakelijkheidstelling

 11. Marcel4x4

  Ooit lid geweest van de VVD maar wat is het een corrupte linkse bende geworden onder Rutte.
  Op naar 0 zetels. Of Rutte er uit en weer terug naar rechts.

  En hopelijk wordt hij strafrechtelijk vervolgt hiervoor. En daarna ook nog voor het land kapot maken met de coronamaatregelen.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.