shutterstock 1847221669

Trump voor tweede keer vrijgesproken van het aanzetten tot een nationale opstand in het Capitool

Geen categoriefeb 13 2021, 23:01
Het lukt de overhaaste Democraten maar niet om oud-president Donald Trump af te zetten, ondanks dat Trump natuurlijk ook helemaal niet eens meer president is van de Verenigde Staten. Een tegenslag voor de Democraten, een overwinning voor de aanhangers van Trump.
Nog voor het eind van de stemming in de afzettingsrechtszaak tegenover Donald Trump bleek al dat er onvoldoende steun is om de oud-president te veroordelen. Ten einde van de stemming waren er 57 senatoren die van mening waren dat Trump strafrechtelijk vervolgt zou moeten worden. Weliswaar waren de tegenstanders met 57 senatoren in de meerderheid, maar de Amerikaanse wet stelt duidelijk dat er tenminste een tweederdemeerderheid nodig is om een (al dan niet ex-)president af te kunnen zetten. Dat is dus bij lange na niet gelukt.
Trump is de eerste president in de geschiedenis van de Verenigde Staten die maar liefst twee afzettingsprocedures voor zijn kiezen heeft gekregen. Hij is tevens de eerste president in diezelfde geschiedenis van de Verenigde Staten die deze tot tweemaal toe weet te overleven.
We zijn waarschijnlijk voorlopig dus nog niet van Donald Trump 'verlost'. Dat zal de huidige president Joe Biden vast kopzorgen bezorgen, enfin -nu er geen campagne is in de Verenigde Staten- kan Biden het beste even rustig achterover leunen in zijn schommelstoel. Over vier jaar is er weer een battle op komst.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten