Video! Kuzu maakt de kachel aan met avondklokstuntelaar Rutte: “Hij is de dictator van de Lage Landen!”

Het is een heet middagje in de Tweede Kamer. Het debat over de spoedwet van de avondklok wordt op het scherpst van de snede gevoerd. Kamerlid Tunahan Kuzu heeft geen goed woord over het kabinet. Het kabinet had lak aan de regels en onderwierp ons aan een niet rechtsgeldige avondklok. Nu willen ze dit kunstje herhalen. 

Tunahan Kuzu maakte vanmiddag in de Tweede Kamer van zijn hart beslist geen moordkuil: “Ik blijf strijden tegen de avondklok, want het is gewoon prutswerk! Het is een broddelwerk; het is een bende van het kabinet, en het is complete chaos. Wij van Denk hebben al vanaf het begin gezegd dat die avondklok van Rutte, die wordt gesteund door avondklokcoalitie met onder anderem D66, SP, PvdA en GroenLinks, gewoon niet deugt. De avondklok is niet bewezen effectief. De avondklok tast de grondrechten van Nederlanders aan. De avondklok is onnodig, het zorgt voor veel leed in de samenleving.”

Tunahan Kuzu deelt flink wat sneren uit richting de ‘avondklokcoalitie.’ Want niet alleen de regeringspartijen hebben deze disproportionele maatregel gesteund ook enkele oppositiepartijen gingen hiermee akkoord. Terwijl de maatregel hartstikke omstreden was. De rechter heeft dit nu ook onderschreven en in paniekpoging om de avondklok in stand te houden probeert het kabinet er snel een spoedwet doorheen te drukken.

Vooral Rutte moet het ontgelden in het betoog van Kuzu. Hij krijgt dan ook de volle laag van het Denk-Kamerlid, die in Rutte een “dictator van de Lage Landen” ziet:

“Ondanks dat de premier is gevloerd door de rechter wil Rutte de avondklok nu er toch doorheen drukken met een spoedwet. En dat getuigt van dedain, arrogantie, minachting voor de rechter én voor Nederland. Het verbaast me dan ook dat dit kan met een ‘turbospoedwet’. Als met dezelfde voortvarendheid Rutte zich had ingezet voor de compensatie van de ouders van de toeslagenaffaire, dan was dat een goede zaak geweest. Maar toen kon het allemaal niet. Nu kan het plotseling wel! Dit getuigt ervan dat de man die daar zit, zich opstelt als de dictator van de Lage Landen!”

Snoeiharde woorden over Rutte door Kuzu. Die het dus onacceptabel vindt dat Nederland mogelijk opnieuw wordt onderworpen aan de draconische en ineffectieve avondklok, gebaseerd op wensdenken van een autoritaire regeringsleider.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en word lid van onze spiksplinternieuwe Facebookgroep!

Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

25 reacties

 1. Linksbuster

  Kuzu moet zijn grote muil houden..en rap oprotten naar turkeye:
  ” Democratie is als een trein. We stappen uit wanneer we aankomen op het station dat wij wensen.”
  Aldus erdogan!

 2. bandini

  Nou, als Kuzu er tegen is kun je er donder opzeggen dat de rest van de kamer er voor zal zijn!

 3. ikweetwatikwil

  In dit geval ben ik het eens met kuzu. Rutte ontpopt zich als een dictator.

  1. halo1

   De grens tussen “dictator” en “goed leiderschap” is soms natuurlijk wel flinterdun..

   1. FreeThinker

    Er waren ook mensen die Anton Mussert een goede leider vonden. Dat soort mensen vinden Rutte nu een goede leider.

 4. halo1

  We gaan toch zeker niet achter deze man!s mening aanlopen… dan maar Rutte hoor!

 5. Barbera

  Haha Michael v/d G woont in Turkije waar al maanden een avondklok geldt.
  Zal mij niets verbazen dat hij bij het instellen van de avondklok is gevlucht naar Nederland.

  Hij is voor vaccinatie, hij is bang dat anders reizen tussen Nederland en Turkije niet mogelijk is.

  1. Janna47

   Barbera????
   Waar gaat dit over? Artikel niet goed gelezen? Stakker!!

   1. Thant dolph

    Zeur even niet zo. Of wees consequent en zeg er áltijd wat van als iemand er wat bijhaalt!

 6. Piet151

  “Terwijl de maatregel hartstikke omstreden was. De rechter heeft dit nu ook onderschreven”

  Bart Reijmerink moet toch nog eens de eerste uitspraak van de rechter lezen. De rechter doet op geen enkele manier een uitspraak over de waarde van de avondklok. De rechter heeft wel hevig bezwaar tegen de manier waarop dat besluit is genomen. Dat gaat vooral over de wet waaronder de avondklok naar de mening van het kabinet mocht worden ingevoerd. Dat moest van de rechter een andere wet zijn en die toute is vandaag door de Tweede Kamer alsnog bevestigd. Als morgen de Eerste Kamer ook akkoord gaat, is die hele rechtszaak voor niets geweest. Als de Eerste Kamer niet akkoord gaat, kan het hoger beroep nog gewonnen worden, omdat het kabinet argumenten heeft waarom die eerste wet wel van toepassing was. Kortom, er staan niet zo heel veel obstakels in de weg om de avondklok gewoon nog even te handhaven. De schoonheidsprijs verdient het allemaal niet, maar in dit geval mag wat mij betreft het doel die minder fraaie middelen heiligen.

  1. ManX

   Piet juicht voor een maatregel waarvan het effect niet is aangetoond en op zijn zachtst gezegd discutabel mag heten.

   De overheid heeft vreemde (maar hyperloyale) kostgangers.

   1. Franz Biberkopf

    Het (afzonderlijke) effect van de avondklok is wetenschappelijk lastig te kwantificeren maar onder de deskundigen bestaat geen twijfel over de bijdrage die (in een pakket van maatregelen) de avondklok biedt aan de terugdringing van de besmetting.

    1. usb3.0

     onzin franzje

   2. Piet151

    @ManX
    Je hebt me toch niet helemaal goed gelezen. Ik corrigeerde alleen de auteur, omdat de rechter niet de avondklok inhoudelijk verboden heeft. Er is alleen uitgesproken, dat het besluit niet op de wettelijk toegestane manier genomen is en daarom niet geldig is. Dus net zoiets als een moordenaar om een vormfout vrijlaten. Die moordenaar is daarmee niet onschuldig.
    Maar dit had je zelf natuurlijk ook allang gezien, toch?

    1. Adrianzoon

     blabla bladieblabla decadente malle pietje met zijn dagelijkse drolletje

     1. Thant dolph

      Ze wisselen elkaar weer als vanouds af de poepclowntjes. 🤡🤪😂😂

    2. usb3.0

     peitje heeft ernstig last van dedain, die vindt het volk hier maar klootjesvolk, de arrogantie spat er vanaf.
     pietje zit altijd in het midden heeft geen ruggengraat, nuanceert de boel een beetje, bagatelliseert het om vervolgens het bloed onder nagels vandaan te halen.
     pietje houdt van eindeloos discussiëren zonder oplossingen.
     pietje is een nuanceneu*er die eindeloos praat en neuzelt, dan maar wat op de man gaat spelen zonder inhoudt.
     pietje die hier een beetje de leraar gaat uithangen met een dedain waar je bijna van gaat kotsen.
     pietje draait en draait zo dat het werkelijk nergens meer over gaat en het uiteindelijk een genuanceerd woordspelletje wordt….dat dan weer in het straatje van nuance pietje past…

  2. liefdevol rechts

   Ook jij hoort maar enkel wat jij wil horen, wat je aanhaalde is (was) goed maar vanaf dat moment was je plots doof.
   De rechter haalde ook aan dat deze”wet” ook niet onder de noodwet mocht gezet worden omdat 1) het geen nood was als bv. Een dijkbreuk waar wel snel gehandeld moet worden. 2) het niet wetenschappelijk bewezen is dat deze “noodwet” effect heeft op de gezondheid.
   Dat Piet ben je in je betoog (bewust?) Vergeten

   1. Piet151

    @liefdevol rechts
    Dank voor je aanvulling. Punt 1 is precies wat ik bedoelde met … “dat het besluit niet op de wettelijk toegestane manier genomen is”.
    Het volgens het OMT ontbreken van bewijs, jouw punt 2, is een terechte aanvulling. Ik zou daar zelf nog aan willen toevoegen, dat de rechter ook het al te gemakkelijk refereren aan ervaringen in het buitenland niet erkent als argument.

    Verder laat ik natuurlijk niets bewust weg, omdat ik weet hoe serieuze deelnemers hier lezen en met die kennis reageren. Ik las er gewoon overheen.

 7. Bas van Loon

  Van alle politici in de Tweede Kamer is Kuzu van DENK echt de allerlaatste die kritiek mag hebben op het ondemocratische gehalte van ons land, want het land waarvoor hij in de kamer zit is Turkije. Een afschuwelijke dictatuur van een tiran met een terecht minderwaardigheidscomplex.

  1. Cootje

   Ik ga er normaal als Nederlander 3/4 x per jaar op vakantie ik heb het Turkse programma opsporing verzocht nog niet gezien , je kan er elke avond tot in de late uurtjes samen wandelen. En het verschil tussen een dictaat uit Brussel of een dictator is niet merkbaar . En deze dictator geeft geen 30 miljard van zijn bevolking gratis weg aaneen herstelfonds in Europa en laat alle MKBers bungelen aan een visdraadje . En ik denk als ras Nederlanders dat ze in het midden oosten nog met heimwee terug verlangen naar hun dictators , want van de genen die de zogenaamde democratie in hun vaandel hebben kunnen ze niet veel verwachten

   1. Cootje

    En verder stemde ik vroeger al Hans janmaat en Wilders van af het begin

 8. Cootje

  Dictator is wel een beladen woord maar wat is het verschil tussen een dictaat uit Brussel of een dictator of wat is het verschil tussen ORBAN en RUTTE . In Nederland mag je Homo wezen en scheep onze leider ons op met 30/40 duizend bootjes toeristen . In Hongarije mag je geen homo wezen maar komt er geen bootjes toeristen in . Rob J zal zeggen we gaan voor een Europa ik zou zeggen wie geloofd er in filosofie

 9. Adrianzoon

  Ik heb niets met Kuzu maar hier zegt hij zegt hij niets onwezenlijks.

  Het gezeur over onheus bejegenen van rutte dan wel schelden ( zoals de zeikerdjes hier ook doen ) is totaal misplaatst.

  rutte is een dictator dat is gewoon een feit .
  rutte is het slaafje van het onzinnig management team dat is gewoon een feit

 10. liefdevol rechts

  Kuzu heeft op dit punt nu eens 100% gelijk.
  Maar dat wil nog niet zeggen dat ik mijn stem ga veranderen met de volgende verkiezingen, die blijft onherroepelijk zoals al die jaren dezelfde

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.