Video! Thierry Baudet bespreekt lockdown met scholier Guusje: ‘Belachelijk! Ik wil mijn leven terug!’

“Ik wil mijn leven terug!” Dat is de boodschap die scholier Guusje één-op-één wilde doorgeven aan Thierry Baudet. De leider van Forum voor Democratie bezocht haar namelijk thuis en sprak met haar over de gevolgen die het wanbeleid van het rampenkabinet-Rutte III voor haar hebben.

Toen Thierry Baudet dit weekeinde met de vrijheidskaravaan van Forum voor Democratie door het land reisde raakte hij in gesprek met een kapster. Zij wilde hem haar laatste geld geven voor de campagne. Baudet weigerde dat natuurlijk. Ook wilde ze graag dat hij even naar een video keek van haar dochter. Die dochter, een scholier op een middelbare school, had een boodschap voor hem omdat zij en haar leeftijdsgenoten zo ontzettend lijden onder het dictatoriale wanbeleid van het kabinet.

Maar de dochter van die kapster is niet de enige jongere die graag wil duidelijk maken aan politici hoe vreselijk zwaar ze het hebben in deze volstrekt bezopen tijden. Guusje stuurde Baudet een e-mail, waarin ze hem vertelde dat zij en haar vrienden het echt ontzettend lastig hebben. Het beleid maakt de hele jongste generatie momenteel kapot.

Baudet schrok daar zo van dat hij haar opzocht om een goed gesprek met haar te hebben.

“Nou, ik denk dat heel veel mensen die gewoon een gigantische leerachterstand oplopen,” legde Guusje in dat gesprek uit aan Baudet met betrekking tot de gevolgen van het coronawanbeleid. “Want jongeren beheersen gewoon de stof niet die ze moeten beheersen door hoe school nu gaat. En daarnaast, iedereen is superongelukkig. Je merkt nu, een hele hoop dingen moeten thuis gedaan worden. En je ziet dat sommige mensen, ja, die hebben eigenlijk een beetje een zetje nodig in de klas van de leraar, ‘van hé, ga even aan het werk’.” Maar dat missen ze nu. Zoals Guusje ook uitlegde zie je dat dan ook “terug in de cijfers.”

Je denkt misschien, oké, dat zijn de paar scholieren die het altijd lastig hebben. Maar nee. “Ook een heleboel mensen die wel hard hun best doen moeten er nu extra hard aan trekken omdat je gewoon minder op school zit.”

Vervolgens sprak Baudet ook met Guusjes vader, Marcel. Die onderstreepte de woorden van zijn dochter, en legde uit dat het eigenlijk niet te doen is op deze manier. Daarbij merkte hij ook op dat hij zelf een moeder van 81 jaar oud heeft, maar dat de manier waarop we ouderen zogenaamd nu ‘beschermen’ volstrekt belachelijk is. We beschadigen de jeugd, zogenaamd om ouderen te beschermen, maar die ouderen kwijnen juist helemaal weg achter de geraniums. Zij willen zélf niet eens op deze manier ‘gered’ worden.

Baudet bracht ook nog een opmerking ter sprake van minister Arie Slob. Die had gezegd dat we dan maar moeten accepteren dat heel veel leerlingen mogelijk blijven zitten. Gewoon een jaartje (of twee, want we zijn nog lang niet klaar he!) overdoen. Een verloren jaar. Hoort erbij. Jammer dan. Even alles op pauze zetten. Een jaar. Of twee. Wat vindt Guusje daar eigenlijk van?

“Dat vind ik echt belachelijk. Dan denk ik, wij kunnen al een jaar niets doen. We zitten alleen maar thuis. We kunnen niet afspreken, niks. Terwijl wij eigenlijk hier niets mee te maken hebben,” zegt Guusje volkomen terecht.

“Ja, want de kans dat je corona krijgt of dat je erg ziek wordt…” interrumpeerde Baudet, waarop Guusje het stokje direct weer overnam: “Ja, die is gewoon nihil. Dus dat is echt gewoon… Het is eigenlijk gewoon heel jammer dat er zo met de jeugd wordt omgegaan.”

Het enige wat je kan doen is op de bank zitten,” ging Guusje verder, “want voor de rest is er helemaal niets te doen. Je kan niet naar de bioscoop, je kunt niet lekker gaan winkelen. We worden ook alleen maar ongelukkiger natuurlijk als het nog langer doorgaat zoals het nu gaat. Want we kunnen niets meer. We mogen niet meer afspreken, je mag niemand meer zien, je zit de hele dag thuis met je ouders die ook aan het werk zijn. Ja. Zelfmoord omhoog. Eenzaamheid en achterstand gaan natuurlijk al helemaal niet goed samen. Dus ja, echt een verloren generatie wordt het, denk ik.”

Je zou daarop natuurlijk willen antwoorden dat dit onzin is. Dat het wel meevalt. Dat ze niet zo negatief moet zijn. Dat het heus goed komt. Maar daarmee zou je leugens vertellen. Want we zijn namelijk wel degelijk bezig om haar generatie verloren te laten gaan.

Abonneer je gratis en voor niets op mijn Telegram-kanaal... en volg me op Parler!

De prijs die ze betaald hebben is véél te hoog. Laat onze jongeren vrij, Hugo en Mark!

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

63 reacties

 1. Spaanse_K0K

  Thierry Baudet bespreekt lockdown met scholier.
  Guusje: ‘Belachelijk! Ik wil mijn leven terug!’
  Baudet: Die heb ik niet voor je .
  Maar ik geef je hoop op een betere toekomst.
  En vrolijk huppelde Guusje opgewekt door de kamer.
  En ze leefden nog lang en (on)gelukkig.

  1. Tedje Kruis

   Guusje zal nog wel leren dat types als Baudet niet te vertrouwen zijn.
   Haar moeder is blijkbaar zo wanhopig dat ze zelfs een pact met de duivel wil sluiten.

   1. Spaanse_K0K

    Lijkt er op dat Baudet op wel hele jonge meisjes valt.

    1. gargamel

     Wat een perverse idioot ben je!

    2. Jack Flash

     kokkie is ziekelijk jaloers op Baudet.

    3. leukeditter

     vieze smerige linkse dorpsidioot

    4. Vrijedenkert

     En weer het framen van rechtse politici aan linkerzijde…

    5. usb3.0

     Vergis je niet hoor hier zitten echt een stel ped*seksuelen en we weten allemaal wie het zijn dat is nog het ergste, ik bedoel,

     “De heer Oudshoorn heeft gelijk als hij zegt dat ik [Lao Tse] warme gevoelens koester jegens kleine kinderen.

     ~Lao Tse aka mezzadra ~”

     …fantaseren over seks met kinderen. Aandoenlijk is het ook.

     ~franzje~

     Het wordt echt gezegd hier door smeerlappen..

   2. Linksbuster

    Guusje zal nog wel leren dat types als rutte klaver en kaag niet te vertrouwen zijn..helaas is tegen die tijd haar jeugd wel voorbij.

  2. liefdevol rechts

   Ik begin zwaar te twijfelen of je wel van deze wereld bent.
   Alles wat van Baudet of van Wilders komt is volgens jou grote boelshit, niks dan leugens, niks dan overdrijvingen.
   Waarom zou je iemand niet eens de kans willen geven zich te bewijzen?
   Ben je bang dat je al die jaren ongelijk hebt gehad? En dat je al die tijd onzin hebt staan uitkramen?
   Dat zou je niet kunnen verwerken, niet?
   Dus ga je maar vollop door met je lasterpraat en framing en hopen dat ze niet genoeg stemmen halen zodat ze niet kunnen bewijzen dat ze misschien wel beter zijn.

   1. Spaanse_K0K

    Waarom zou je iemand niet eens de kans willen geven zich te bewijzen?

    Degene die de juiste hoeveelheid stemmen ontvangt van de Nederlandse kiezers krijgt die kans.
    Anders zouden miljoenen stemmers zich ongehoord voelen.

    1. Nostradamus

     Ooit van een “cordon sanitair” gehoord?

     Je klets maar wat. Miljoenen voelen zich al ongehoord en worden bedrogen door de fake-news MSM.

    2. liefdevol rechts

     En dat geeft jou dan een vrijgeleide om door te gaan met het framen en belachelijk blijven maken van iemand die bezorgd is voor de mens van dit land??
     Daarom zeg ik dat jij niet meer van deze wereld bent, je hebt geen greintje menselijkheid meer in je lijf.

   2. Tedje Kruis

    Zo liefdevol ben jij wel voor Kaag, klaver of Ploumen?

    1. liefdevol rechts

     Heb je de laatste betogingen niet gevolgd die tegen deze vredelievende klaver en zijn gevolg op het Malieveld zijn geweest?

  3. Logica

   Onze Baudethater reageerde weer als eerste. Blijf scherp, er komen nog meer bijdragen over hem. Maar daar heb ik wel vertrouwen in, je bent hier 24/7 onder meerdere nicks. Je gaat moet of extreem groot zijn of je wordt goed betaald om hier te !rollen.

 2. Barbera

  Verdomme, Baudet lijkt wel een jehova getuige.
  Volgende aflevering zien we de vader, een jarenlange Wilders fan, bekeert worden tot de sekte van Baudet.

  Reaguurders kijk eens op GeenStijl, aanrader -Puinhoop van 10 jaar Baudet-

  1. Logica

   Barbera, of welke andere Baudethater dan ook onder deze nick heeft weer veel woorden maar zoals altijd weer geen argumenten.

 3. Tedje Kruis

  Baudet schrok niet, Baudet dacht er politieke munt uit te slaan.

 4. Linksbuster

  Sorry Guusje…rutte 4 komt eraan..dus tot 2030 kan je het wel vergeten en na de grote reset mag je misschien op de fiets naar de camping in het volgende dorp op een weiland van een vroeger boerenbedrijf, gezellig linkse dogma’s uitwisselen rond het elektrische kampvuur…zeg maar terug naar de jaren 30 en 40 van de vorige eeuw.
  Oja..en de groeten van greta!

  1. Spaanse_K0K

   Linksbuster is een realist.
   Ook hij ziet dat noch Wilders, noch Baudet enige rol van betekenis voor de toekomst van Nederland zullen spelen.
   Spijtig voor hem, maar wel juist gezien,

   1. Linksbuster

    Vooral spijtig voor Guusje..

 5. Meriadoc Brandebok

  Bij een recente partij-bijeenkomst riep Thierry op een “civiel leger” te vormen dat zich “moest wapenen” en “het volk” dat “tot razernij” zou worden gebracht. Dat leger moest “het land heroveren”. Hij riep dat de verkiezingen in de VS waren “gestolen”, naast zijn opmerkingen per whats-app dat hij zijn zus niet graag met een neger zag thuiskomen.

  De tijd dat Thierry een clown was is voorbij. De red flags zijn er in overvloed. Hij begint Trumpiaans extreemrechts te worden en zijn bruinhemden te formeren. We moeten serieus rekening houden met een staatsgreep in maart, als Rutte de verkiezingen heeft gewonnen.

  1. Spaanse_K0K

   Ach Merijn, denkt dat Baudet met zijn civiele leger, samen met zijn Renaissance vloot, heel Europa gaat veroveren.
   Baudet, de eerste keizer van Europa.

  2. Rene van der Grijp

   “We moeten serieus rekening houden met een staatsgreep in maart, als Rutte de verkiezingen heeft gewonnen.”

   Is dit een poging tot humor?

   1. Spaanse_K0K

    Wybren van Haga, de tweede man van het Forum voor Democratie, denkt zelfs dat zijn partij wel in aanmerking komt om 12 tot 15 zetels te pakken op 17 maart.

    Dat is een poging tot humor!

   2. Meriadoc Brandebok

    Nee, ik ben bloedserieus. Baudet gaat Trump achterna.

  3. John2003

   @Meriadoc Brandebok…jij bent wel een lolbroek met je “staatsgreep’. Je hebt weinig begrepen van Nederland . Nederland is een land van weekdieren, die boodschappen met zegeltjes en naar het tuincentrum gaan veel belangrijker vinden.

   1. Gerda2

    Gaan de discussie van een paar dagen terug weer overdoen?
    Wat een zielige types zijn die Brandebok en Beukman- types.
    Je kunt wel zien dat ze Trump verschrikkelijk missen. Hun leven is bijna doelloos geworden zonder Trump in de schijnwerpers.

    1. Beukman

     DDS is geen Trump fanforum, Gerda2.
     Als je problemen hebt met een opvallende parallel tussen Thierry’s narratief en dat van Trump dat hier wordt blootgelegd en geanalyseerd, raad ik je aan om alle draden over Baudet en zijn beweging over te slaan.
     Veel zal er dan niet overblijven trouwens.

  4. Beukman

   Meriadoc, het is duidelijk dat Baudet Trumps methodes 1 op 1 aan het kopiëren is, tot het in diskrediet brengen van stemmen per post aan toe.

   Daarmee zet hij hoog in, maar gelukkig hebben we hier nog steeds te maken met de leider van een splinterclubje. Hoeveel zetels gaat hij halen: vijf?

   1. Meriadoc Brandebok

    Je hebt gelijk, Beukman. Maar als ik Grapperhaus was zou ik de beveiliging van de Tweede Kamer maar opschalen. Met vier vijf zetels heb je al gauw meer dan 50.000 gestoorde fanataci.

    1. Beukman

     Mee eens, Meriadoc. De mini-Trump is bezig met een zeer onfris spelletje; als historicus zou hij moeten weten wat voor krachten hij losmaakt met zijn narratief.

     1. CZ

      Aldus de lachwekkende bejaarde joker!

    2. usb3.0

     Nee hoor beukho*rtje en occultje, jullie zijn de gestoorden, jullie zijn de links extremistische fanatici, jullie zijn de fascisten, jullie zijn degene die demoniseren, jullie zijn diep van binnen mini-hïtlertjes

     1. Beukman

      Ηіtlеr was een amateur vergeleken met mij, beste abortusarts. Beware, want ik kom achter je aan.

     2. vvw

      hugo goebbels heeft anders goed opgelet

     3. Thant dolph

      Deze reactie van TransHomefrontje is natuurlijk veelzeggend over de staat van ontluistering waarin zijn brein met het voortschrijden van de jaren is komen te verkeren.
      Hij is geestelijk tot op het bot vergiftigd geraakt met misantropische ingevingen en lasterlijke, kwaadwillige gedachten.

     4. usb3.0

      Klopt beukho*r vergeleken met jouw is hïtler een amateur, met de kennis van nu en als de kans zich zou voordoen zou jij direct alle weerloze ongeboren baby’s bewust willen vermoorden, zo ben jij dan ook wel weer..

     5. usb3.0

      Aldus michelleke bloemkist klavan annie, overigens beter dat annie klavan bloemkist michelleke dit bralt dan iemand met z’n volle verstand..

     6. Thant dolph

      Met de kennis van nu met de kennis van nu zou BloemkistTransHomefrontje maar wat graag in de jaren 30 van de vorige eeuw geleefd willen hebben… geestelijk onvolwassen mensen hebben nou eenmaal een leidersfiguur nodig om zich aan vast te klampen en die ze kunnen verafgoden…

     7. usb3.0

      zuigdruif transdolfje en vol verstand gaan echt niet samen

  5. ManX

   Meriadoc Paniekvogel.

 6. Mar

  Jongeren van nu zijn tot op het bot verwend en het woord tegenslag komt niet voor in hun woordenboek.
  Het helpt ook niet dat allerlei volwassenen, die ergens in zijn doorgestudeerd, jongeren van nu al bij voorbaat afschrijven voor de toekomst, omdat ze een jaar geen normaal onderwijs hebben gehad.

 7. Franz Biberkopf

  “omdat zij en haar leeftijdsgenoten zo ontzettend lijden onder het dictatoriale wanbeleid van het kabinet.”

  Het blijft een raadsel waarom van der Galien een beleid dat brede steun onder de bevolking en in de Tweede Kamer heeft ‘dictatoriaal’ kan noemen. Het lijkt me pas dictatoriaal als het Kabinet dit beleid, tegen de zin van bevolking en meerderheid in de Tweede Kamer, niet zou voeren.

  1. Piet151

   Van der Galien noemt beleid, dat hij liever niet heeft, dictatoriaal. Net zoals anderen beleid dat zij niet zien zitten, ondemocratisch beleid noemen. Maar ongewenst beleid kan heel goed democratisch tot stand gekomen zijn.
   Ik denk, dat het huidige beleid op elk onderdeel het democratisch proces is gepasseerd. Zelfs de rechter is er vorige week aan te pas gekomen. Dat proces was voor mij het mooiste bewijs, dat wij in een rechtstaat leven en niet in een dictatuur. In een dictatuur zou Willem Engel al verdwenen zijn in een strafkamp. Nu mag hij op TV, in praatprogramma’s, publiceren, nog meer rechtszaken voeren, aan de verkiezingen meedoen. In welke dictatuur zie je dat? Nergens!

   1. Gerda2

    Piet, zolang je bepaalde boeken niet kan kopen bij Bol.com en er mensen van Twitter, YouTube e.d. worden verwijderd, zou ik niet kunnen beweren, dat de democratie goed werkt.

    1. Piet151

     @Gera2
     Ik weet alleen dat je Mein Kampf niet bij bol.com kunt kopen. Van mij mag het, ik heb het zelf ook. Maar ik zou van een verbod van één enkel boek niet zo’n punt maken.
     Twitter, YouTube, e.d. zijn particuliere bedrijven en die moeten wat mij betreft binnen de wet alle vrijheden krijgen. Dat heeft m.i., niets met democratie te maken. In het Nederlands Dagblad worden bijvoorbeeld vloeken niet opgenomen en in de Telegraaf zul je geen pro-GL artikel vinden. Zo gaat dat en dat vindt iedereen normaal.
     Dergelijke verschijnselen maken een samenleving nog niet dictatoriaal noch ondemocratisch.

     1. Gerda2

      Nou Piet, dat boek van Hi# is niet het enige boek dat je niet kunt kopen bij BOL.

      Wat betreft de bedrijven als Twitter e.d. zal je juridisch best gelijk hebben.

      Maar ook bepaalde Nederlandse ministers praten geregeld over censureren.
      De druk op de MSM vanuit het kabinet verleden jaar, was ondemocratisch wat mij betreft. Alle neuzen dezelfde kant op, volgens meneer Klok van de Volkskrant.
      En het meest schandelijke was dat de MSM in dit ondemocratisch proces meeging.

      Het niet mogen vloeken in het ND bestond er natuurlijk altijd al.
      Maar mensen de mond snoeren om iets, wat voor de corona tijd nooit zou zijn gebeurd, vind ik onacceptabel.

     2. Piet151

      @Gerda2
      Puur uit interesse: Welke andere boeken kun je bij bol.com niet kopen? ik bedoel dan om andere redenen dan verwachte verkoopcijfers.

     3. Piet151

      @Gerda2
      Nog dit:
      Je sluit blijkbaar uit, dat de msm bepaalde berichtgeving deden op een manier die het kabinet beviel, omdat ze het er gewoon mee eens waren. Dat zou toch heel goed kunnen? In zowel kabinet als in de msm zitten mensen die intelligent genoeg zijn om zelf hun voorkeuren te kunnen bepalen. Bovendien wijken die voorkeuren niet zo spectaculair noch principieel af van wat die in een groot deel van de wereld om ons heen.

      “Maar mensen de mond snoeren om iets, wat voor de corona tijd nooit zou zijn gebeurd, vind ik onacceptabel.” Helemaal mee eens! Eigenlijk vind ik het “de mond snoeren” t.o.v. de vrije pers altijd fout.

     4. Gerda2

      Piet, dat de MSM vanuit eigen inzichten handelden, zonder druk van buitenaf sluit ik inderdaad uit.
      Daar wijst de uitspraak van Klok ook wel op, lijkt mij.

      Mijn antwoord op je vraag over de gecensureerde boeken, zie laatste bericht (tot nu toe).

  2. usb3.0

   “brede steun onder de bevolking”

   Nee hoor, pertinent een leugen, net als het zogenaamde draagvlak voor bio-massa en windmolens die is er niet onder de bevolking en het draagvlak wordt middels een vaag wetje omzeilt..

   1. CZ

    De leugenaar te woord staan is zijn leugen erkennen.

   2. Franz Biberkopf

    Kan Gerrit zijn opmerkelijke bewering volgens welke de corona-maatregelen niet zouden steunen op een meerderheid in Kamer en bevolking onderbouwen?

    1. Franz Biberkopf

     Uiteraard kan Gerrit dat niet, de sukkel riep maar wat.

    2. usb3.0

     franzje kan niet onderbouwen dat er wél draagvlak onder de bevolking is, sterker nog, die is er inmiddels nagenoeg niet meer en op basis van wat eigenlijk, “besmettingen”? die door een test die hier niet geschikt voor is.
     franzje heeft werkelijk geen idee wat er echt speelt

  3. Linksbuster

   Das war der Franz mit postbus 51 info…sonst noch etwas Neues?

 8. Linksbuster

  Je leest te veel fantasie verhaaltjes brandblok…dat kan jouw infantiele geest niet aan..
  Probeer eens jip en janneke of “op de boerderij” als je linkse vriendjes die nog niet hebben verbrandt tenminste.

 9. Meriadoc Brandebok

  Baudet: “ik beschouw het neurenburg-tribunaal dan ook als illegitiem”.

  1. Linksbuster

   Als het lúlt als een oud wijf..en het woord fascist herhaaldelijk valt..dan is marietje brandblok in town.
   Doe niet zo hysterisch oude gek!

 10. Gerda2

  Piet,
  Kijk rtlnieuws.nl/economie/bedrijven/artikel/5189117/bolcom-complottheorieen-boek-qanon-webwinkel-coronavirus

  Niet dat ik één van deze boeken zou lezen, maar het gaat mij om het principe boeken te verbieden.

  1. Piet151

   @Gerda2
   Dank en duidelijk. Maar dit is een beslissing van bol.com en niet van een overheid. Met democratie heeft dat m.i. niet zoveel te maken. Elke boekwinkel maakt een keuze in wat ze wil verkopen. Ik zie bij bol.com andere boeken waarmee ik niet geassocieerd zou willen worden. Bol.com is daar blijkbaar niet zo consequent is.
   Maar de verkoop, niet het bezit, van “Mein Kampf” is door de overheid verboden en dat riekt naar censuur.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.