Wilders draait russofobe Rutte de duimschroeven aan: ‘Neem contact op met Poetin over vaccin, we hebben het nodig!’

PVV-leider Geert Wilders heeft demissionair premier Rutte opgeroepen om zo snel mogelijk contact op te nemen met de Russische president Poetin, om te komen tot een levering van het zeer effectieve Spoetnik V-vaccin. In Duitsland heeft bondskanselier Merkel al gesproken met de Russische leider, dus waarom onze premier nog niet? Het vaccin is zelfs nog effectiever dan dat van AstraZeneca. Dat Russische vaccin moet zo snel mogelijk onze kant op komen! 

Het Nederlandse kabinet staat in Europa al bekend als de bonte verzameling vaccinatieblunderaars van de Lage Landen. We waren onvoorbereid en reageerden te langzaam op actuele ontwikkelingen. Daardoor werd Nederland al snel de langzaamste vaccin-toediener van heel Europa. Beschamend!

Maar er is meer, want ondertussen is gebleken dat het vaccin dat Rusland momenteel ingezetenen inspuit bijzonder effectief. Het biedt zelfs veel meer bescherming dan het vaccin van AstraZeneca dat momenteel door Nederlandse huisartsen verstrekt wordt. Toch heeft onze premier geen contact gelegd met de Russen, wat volgens Wilders onbegrijpelijk is. In de Kamer verzocht hij Rutte om deze anti-Ruslandhouding naast zich neer te leggen en contact op te nemen met Poetin:

“AstraZeneca heeft een effectiviteit van rond de 60 procent, Spoetnik rond de 93 procent. Dat is te vergelijken met het vaccin van Pfizer. Ook in internationale bladen is het alom erkent als iets succesvols. En u heeft gelijk als het ging of er genoeg was voor de Russen. Een andere optie is om te vragen of het hier kan worden geproduceerd. Uw collega Merkel heeft, ook nu het nog niet bij de EMA is aangemeld, al contact opgenomen met Poetin of hij niet te bewegen is om meer te doen. Bijvoorbeeld door het recept te verkopen of te geven zodat we het hier kunnen produceren. En mijn vraag is aan u, zeker nu we nog tekorten hebben en blijkt dat het vaccin wel een succes is, en inderdaad waar het ook vandaan komt we hebben het nodig, om contact op te nemen met Poetin!”

Op Twitter herhaalde Wilders die oproep:

“Ik roep premier Rutte nogmaals op om contact op te nemen met de Russische president Poetin.

Om hem te bewegen het succesvolle Russische vaccin Sputnik V te krijgen of hier snel te kunnen produceren.”

Het is inderdaad opmerkelijk dat Rutte nog geen enkel contact heeft gelegd met Rusland over het vaccin. Dit terwijl iedereen weet dat we een tekort hebben aan immuunmiddelen. Het is niet meer dan normaal dat de premier op zijn minst een gesprekje had aangeknoopt met de Russen om een extra optie achter de hand te hebben, maar dit is om onbegrijpelijke redenen niet gebeurd.

Wilders heeft dus gelijk wanneer hij zegt dat we wel degelijk zo snel mogelijk alsnog contact moet leggen. Ook al komt het van de Russen, in een tijd van een vaccinschaarste kunnen we elk effectief middel goed gebruiken. Hoe sneller we vaccineren, hoe sneller we het land kunnen open gooien! Dan maar mét een Russisch goedje in onze aderen.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

13 reacties

 1. RvdBe

  De ultieme kans van de Russen om het westen te vernietigen, “de onderste steen boven” Rutte zou het nog gewoon doen ook.
  Wat is het toch een staatsgevaarlijke idioot.

 2. Wimh

  Ach, ja als Russen ergens niet van houden dan is het wel van onbetrouwbare en leugens verkopende politici zoals Mark Rutte. Tel daar nog even bij de MH 17 leugens van onze pinokio en je weet al bij voorbaat dat de Russen hem een dikke middelvinger zullen geven.

 3. vvw

  sorry Geert , vaccineren brengt helemaal niets. Je slaat hier de plank volledig mis.

  Des al niet te min , stem sociaal, stem PVV

 4. M.Dikker

  Als we dan een vaccin moeten; dan het liefst Sputnik.

 5. maraton

  Als Geert trots door de Doema mag paraderen moet daar natuurlijk iets tegenoverstaan.
  Bovendien heeft zijn vriend Orban het al besteld bij diens grote vriend Putin.
  In tegenstelling met Putin’s gewoonte schijnt dit middel overigens geen gif te bevatten.
  Hoe plat populisme ons land in de machtssfeer van een dreigende dictator kan duwen.

 6. Monty

  Wilders kan zich de komende 3 weken beter sterk maken om het volk en andere partijen enthousiast te krijgen om met hem de komende 4 jaar Nederland te de-islamiseren.

  Hiermee had hij 4 jaar geleden veel succes onder het volk. Nu alleen nog de andere partijen zien te overtuigen en Wilders 1word een feit.

  1. vvw

   voor tról monty is er niets belangrijker dan Nederland de-islamiseren. Helaas is de tról niet voornemens PVV te stemmen.

   domme stemmingmaker
   stem sociaal, stem PVV, stop Brussel , 200 miljoen per week inmiddels naar die hobby club !

   1. Monty

    ”voor tról monty is er niets belangrijker dan Nederland de-islamiseren”

    Voor Wilders is er niks belangrijker dan Nederland te de-islamiseren.

    Of is hij sinds dit jaar van mening veranderd na 15 jaar strijd tegen de islam.

    1. vvw

     verkiezingsprogramma lezen zuigtról dan weet je wat de PVV belangrijk vindt eikel.

     stem sociaal, stem PVV

     1. Monty

      ”dan weet je wat de PVV belangrijk vindt eikel’

      Wilders strijd al ruim 15 jaar tegen de islam.
      Hiervoor ontvangt hij ook tienduizenden dollars uit Amerika.
      Denk je nu werkelijk dat Wilders om iets anders geeft.
      Hij is ook al ruim 20 politicus, dat zijn verkiezingsprogramma opeens 49 meer A4tjes bevat wil niet zeggen dat zijn strijd is veranderd.

      Wilders heeft maar één doel de rest is bijzaak.

 7. king

  Wilders heeft helemaal gelijk , omdat het van Brussel niet mag zal pinokkio het niet in zijn hoofd halen om de vaccins uit Rusland te halen, ja Poetin hé die niet wil dat nog meer oost bloklanden zich aansluiten bij de EU terwijl Poetin de enigste is die zich wel aan de afspraken hield met Brussel , maar onze nare droom Brussel deed dat niet dus alles wat ze kunnen doen om Poetin in het kwaad te zetten zullen ze niet laten en het klootjes volk loop er maar achter aan , althans de meeste Poetin deugt toch niet ze zeggen het zelf in Brussel en Den Haag dus het zal wel waar zijn . ach ja slaap verder

 8. Antihedo

  Als Greet haar huiswerk had gedaan voordat zij haar klep open deed, had zij geweten dat de spoetnik niet in grote aantallen geproduceerd wordt. Als we voor de Spoetnik gaan wordt het nog langer wachten.

 9. Patt

  Waarom zou speurneus Omzicht van het MH17 onderzoek afgehaald zijn. Paar jaar geleden? Omdat er een boycot tegen rusland moet zijn van de VS. En daar moet een reden voor zijn. Ik ben 68 toen ik een kind was zeiden ze al. Pas de russen komen! Nou ze moeten nog komen. Allemaal propaganda. Vaccin Rusland prima. Maar dat mag niet omdat het uit Rusland komt. Beter waardeloos Astra vaccin wat niet tegen mutaties werkt.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.