Woeste ondernemers zijn klaar met draconisch coronabeleid: ‘In België zijn de winkels gewoon open!’

Dinsdag kondigt het kabinet vrijwel zeker aan dat kappers “onder voorwaarden” weer aan het werk ‘mogen’ en dat scholen een deels, een beetje, op bepaalde niveaus, weer iets van open gaan. Een dag of anderhalve dag per week. Het zijn belachelijk kleine kruimels, waar het gros van de ondernemers niets aan heeft. Die reageren dan ook woedend.

Ondernemers hebben echt genoeg gehad van het huidige coronabeleid dat hele sectoren lamglegt. Udo Delfgou van winkelbrancheorganisatie INretail laat weten dat het volstrekt onbegrijpelijk is dat álle winkels niet gewoon open mogen: “Met ons vindt overigens bijna heel Europa dat; in Frankrijk, België zijn de winkels gewoon open.” Veelbetekend, want Delfgou zei dit bij de NOS. Wat?! Ja, echt, Hilversum laat ondernemers die het kabinetsbeleid haten daar tegenwoordig af en toe ook aan het woord. Blijkbaar voelt de NOS de bui al hangen wat betreft de veranderende sfeer in de samenleving!

Als het kabinet overweegt om “winkelen op afspraak” uit te breiden, nou ja, dan is dat iets, aldus Delfgou. Maar dat moet dan “zo ruim mogelijk. En niet alleen één op één, maar ook voor winkels die groter zijn mogelijkheden biedt dit in te zetten. Maar het is een second best, we vinden primair dat de winkels op 3 maart open moeten kunnen.”

Leendert-Jan Visser van MKB Nederland tenslotte zei in het NOS Radio 1 Journaal vandaag dat hij hartstikke blij is voor kappers, maar dat het natuurlijk volstrekt achterlijk is dat rijscholen en schoonheidsspecialisten niet open mogen: “We hebben een plan gemaakt met de sector om niet eerst de ene sector te openen en dan de andere, maar alle sectoren stapje voor stapje. Voor de horeca gebeurt nu niets. Waarom zou je niet kunnen dineren op een terras, met voldoende afstand, maar wel naar de kapper kunnen?” zegt hij volkomen terecht.

Dirk Beljaars van Koninklijke Horeca Nederland is er dan ook helemaal klaar mee. Bij de Telegraaf laat hij weten dat het wanbeleid van het rampenkabinet onderhand ronduit “schandalig” is. “Het kabinet heeft duidelijk alle hoop opgegeven,” zegt hij. Hugo de Jonge heeft volgens hem een totaal “gebrek aan empathie” voor de horeca. Want bepaalde evenementen mogen wel doorgaan binnenkort met behulp van sneltesten, maar de horeca moeten gesloten blijven. Dat kan écht niet, aldus Beljaars. Op zijn minst moet het mogelijk worden om zoiets te doen voor de horeca.

Abonneer je gratis en voor niets op mijn Telegram-kanaal... en volg me op Parler!

Ze hebben allemaal natuurlijk helemaal gelijk. Het is volstrekt bezopen dat de winkels wel open kunnen in het buitenland, maar zogenaamd niet in Nederland, terwijl iedereen hetzelfde virus bestrijdt, en ook dezelfde ‘varianten.’ Als het in Frankrijk en België niet gierend uit de hand loopt, dan is het volstrekt belachelijk om te stellen dat dit in Nederland wél zal gebeuren als ondernemers weer iets van geld mogen verdienen.

Het moet dus klaar zijn met deze gekkigheid. Rutte en De Jonge, Nederland wil zijn vrijheid terug! Gooi die economie open, laat ondernemers weer aan het werk, en houd op met deze draconische maatregelen!

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

12 reacties

 1. king

  alles weer open nu meteen , als iedereen nu eens ruggengraat toonden restaurants cafe`s winkels net zoals ze in talie deden , en die toen wonderbaarlijk open konden blijven omdat het te massaal werd en de overheid het sprookje niet meer in de hand had en geen extra corona patiënten bij kwamen maar minder het is nu toch overduidelijk als ,,,de goede niets doen zal het kwade toenemen,,,, maar de Nederlander is niet zo heldhaftig beetje laf bijna die laten alles maar gebeuren .

 2. Barbera

  Allemaal leuk en aardig maar wat moet je denken van een redacteur/eigenaar die corona ziet als een klein verwaarloosbaar virusje.

  Alles in de lijn van Baudet.

  1. Henk42

   Als Barbara gewoon de cijfertjes van het RIVM erbij pakt, ziet ze zelf ook dat het sterftecijfervan covid gelijk ligt aan die van griep.
   De winkels kunnen op en en de mensen hoeven geen boetes te krijgen, mondkapjes af, er is niks aan de hand, tenzij je je bang bent laten maken door Rutte en de jonge, in samenwerking met de grote media kanalen, maar dan ben je wel erg dom.

   1. vvw

    Als men gewoon statistieken zou voeren over de corona issues had men de teller keurig gereset naar 0 want het jaar is voorbij. Als je nu nog niet begrijpen wil dat je bedondert word ga je het nooit leren

   2. Patje

    Ja, dat recente verleden was dus 4 jaar geleden en volgens mij ging het voor de corona crisis heel goed met de economie? Denk dat ondernemers/winkeliers 4 jaar geleden niet konden weten dat er vanaf vorig jaar een crisis als deze zou heersen. Of, heb jij onder een steen geleefd?

    Indien de ondernemers/winkeliers op 17 maart op dit gespuis stemmen, dan geeft ik jouw betoog groot gelijk!

 3. Vrijedenkert

  Heel veel ondernemers en winkeliers hebben in het recente verleden zelf op het huidige zittend plucheplakkend gespuis gestemd…
  Ben zeer benieuwd waar al deze ondernemers in o.a. de horeca, retail en sportbranche komende verkiezingen allemaal op gaan stemmen?
  Blijven jammeren en komende verkiezingen gewoon weer allemaal als kleine ondernemers doodleuk op dit gespuis stemmen is water naar de zee dragen en blijft het beleid in stand!

 4. Linksbuster

  Tja in belgie hebben ze 2000 ic bedden..daar hebben ze geen rutte die 700 ic bedden heeft wegbezuinigd en daardoor de zorg met grote problemen heeft opgezadeld.
  Laat die ” domme Belgen” maar schuiven.

 5. Spaanse_K0K

  DDS heeft deze gebakken lucht al 20 x zonder resultaat verkocht.
  Maar chaos promoten als je zelf veilig in Turkije zit vind ik bedenkelijk.

  1. Linksbuster

   Gebakken lucht is toch jouw specialiteit ranzig cockje.?!

 6. vvw

  De weerstand tegen de corona idioterie bleef wat lang weg.

 7. king

  arme Barbera, de ultieme NPO kijker het zicht op de werkelijke nieuws compleet kwijt
  loop klakkeloos aan het gemanipuleer van de overheid propaganda van krant tot tv geen uitgezonderd
  kijk naar de feiten en zoek het nieuws op een andere manier het is er het zal je verrassen.

 8. Chris Schoneveld

  In Frankrijk zijn de winkels, markten, kappers en scholen ook allemaal open.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.