Woke NPO-drammers vinden vrouwen heel zielig en “kwetsbaar”: ‘Komt door ondervertegenwoordiging!’

Daar gaan we weer! In het normale Nederland zijn vrouwen al decennia volwaardig deelnemer aan de samenleving, maar zo niet bij de betuttelfeministen vana de NPO. Die verzamelden zich vanmiddag bij radioprogramma De Nieuws BV om eens even een ouderwets potje te klagen over hoe “kwetsbaar” vrouwen al dan niet zouden zijn. Woke, hoor!

Nu er steeds meer vrouwen in topposities komen en er ook meer vrouwelijke lijsttrekkers zijn, is het niet zo raar dat er ook meer kritiek komt op vrouwelijke topbestuurders. Althans, dat zou je denken. Bij NPO Radio 1-programma De Nieuws BV wordt er namelijk beweerd dat “online haat richting vrouwelijke politici” komt doordat we niet gewend zijn dat vrouwen hun mond opentrekken.

Bekijk hier de nonsens-analyse in volle glorie:

“En omdat vrouwen eigenlijk in allerlei toplagen nog ondervertegenwoordigd zijn als leiders en als experts. Bijvoorbeeld in de media en talkshows is iets van één op de tien of twee op de tien experts op tv is vrouw. We nemen vrouwen ook minder serieus dus we zijn daarmee denk ik ook kwetsbaarder om aangevallen te worden.”

Juist ja. Omdat vrouwen dus ondervertegenwoordigd zijn, zijn ze kwetsbaarder voor kritiek. En die kritiek komt volgens de feministische stichtingsoprichter Devika Partiman dus doordat we als samenleving niet gewend zijn dat vrouwen hun mond opentrekken. Dat is toch je reinste onzin?

Iedereen in topposities kan erop rekenen dat er bakken met kritiek en haat over ze wordt uitgestort, ongeacht geslacht. Dat krijg je nou eenmaal als je het gezicht bent van een bedrijf of politieke partij. Als je dus meer vrouwen in topposities zet, krijgen vrouwen dus ook relatief meer kritiek en haat over zich heen. Dat heeft echt niks met de kwetsbaarheid van vrouwen te maken.

Wat wél een probleem is voor die vrouwen, is het feit dat er door dat eindeloze gedram over vrouwenquota wordt getwijfeld aan de reden waarom een vrouw in een toppositie terecht is gekomen. Is dat namelijk omdat ze beter is dan alle andere mogelijke kandidaten? Of is dat vanwege het idee dat er perse een vrouw aan de top moest komen, ook al is ze misschien niet de beste kandidaat?

Dit doorgeschoten emancipatiegedram heeft capabele vrouwen juist kwetsbaarder gemaakt en ervoor gezorgd dat ze zich extra hard moeten bewijzen. Want zelfs al zijn ze oprecht de beste kandidaat gebleken voor hun positie, dan nog moeten ze opboksen tegen het idee dat ze zijn gekozen vanwege hun geslacht. Indirect en onbedoeld werkt die discussie over vrouwelijke ondervertegenwoordiging ze dus enorm tegen.

Maar in plaats van dat te erkennen wordt de oorzaak gezocht bij de vermeende “kwetsbaarheid” van de sterke vrouw, waardoor ze alsnog als het zwakkere geslacht wordt getypeerd. En daar helpen ze bij De Nieuws BV dus vrolijk aan mee. Bedankt!

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

10 reacties

 1. Edjan

  Net van het ziekenhuis gekomen ivm vriendin met nierfalen. Paardenstaarten zover het oog reikt. Aardige, vriendelijke en hardwerkende dames van goeden wil. Maar als er een probleem is, blijkt dat ze vaak moeite hebben met rekenen (wordt dat nog op school gegeven?) en met logisch denken: dat is tegenwoordig helemaal vervangen door procedures en protocollen die dwangmatig afgewerkt worden en als jouw probleem daar niet op staat, heb je pech.
  Goedgoed, ik begrijp het al, ik ben ook nog een seksist. Het zit natuurlijk in mijn DNA.

  1. halo1

   Het allerbeste ermee!

   1. Edjan

    Dank je, halo.

 2. werikke

  Pim fortuijn zei het al; ga lekker koken. Trouwens bijna het gehele basis onderwijs en jeugdzorg etc. zit vol vrouwen en kom je als man niet makkelijk in aanmerking voor een baan. m.a.w. je zal altijd banen hebben waar vrouwen willen werken en banen waar mannen willen werken want in de wegenbouw zijn erg weinig dames te zien want dat zou te zwaar zijn.

 3. Linksbuster

  Met vrouwen als merkel, kaag en olongren aan het roer loopt ieder schip op de klippen.
  Sylvana for president..en dan weg met al die blanke mannen.
  Vreemd blijft dat vrouwen in een relatie altijd voor een “sterke man” kiezen, die dan opeens zijn vrouwelijke kant moet tonen.

  1. Logica

   Kunnen jullie je niet bezighouden met echt belangrijke zaken? Ik vind dat er nu echt gestreeft moet worden naar een transgender als hoogste baas van D’66. Ik weet dat dat moeilijk te vinden is maar BIJ1 zal vast wel wat in de aanbieding hebben om even te lenen voor een paar jaar.

 4. Fax uit Darmstad

  Het echte probleem: namelijk te veel deeltijdwerk.
  Maar 26 % van de vrouwen werkt voltijd, tegenover 73 % van de mannen. Mannen werken vaker voltijd en relatief minder in managementfuncties. In dat opzicht doen vrouwen het juist heel goed. Dat laatste stukje naar de top vergt dat je meer dan voltijd werkt en dat een aantal jaren doet.

 5. Cycle25

  De NPO begint zo langzamerhand een potten vereniging te worden, dan maar plat :

  NPO staat voor Nederlandse Potten Omroep.

 6. Drollevanger

  Ik Woon tussen de Zwarte kousen, en een groot deel van mijn familie zijn de Zwarte kousen toegedaan.
  In die familie,s zijn altijd de vrouwen thuis de baas, de mannen vinden buiten de deur hun emplooi en de centen om het huishouden te laten draaien.
  De kinderen worden zeker overdag door vrouwen opgevoed. Niemand van hen trekt later een uitkering.
  Waar komen al die ontevreden Randstad bewoners toch vandaan. In ieder geval niet uit Zwarte kousen gezinnen.

 7. Peet64

  Een ding wordt nog weleens vergeten. Veel vrouwen zijn slim en zoeken een ambitieuze man uit waarna zij met de Range Rover koffie gaan drinken met vriendinnen en naar de kapper gaan en zo. Maar overal presenteren zij zich als de vrouw van… en krijgen zo ook status.
  Maar zo hebben zij een veel leuker leven dan als zij zich uit de naad werkten om zelf een carriere te maken. Michelle Obama klaagde bv dat zij in een snackbar slecht behandeld werd omdat iemand voordrong,” terwijl zij de vrouw van de president was”.
  Omgekeerd werkt dit gek genoeg bij mannen zelden zo.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.