Woke-propaganda nu ook beschikbaar als keuzevak: ‘Afro-Nederlandse Studies’

Voor wie nog niet genoeg heeft van het eindeloze gemekker over kolonialisme, racisme, ‘wit privilege’ en al die andere BIJ1-jargon, is er nu zelfs een keuzevak ‘Afro-Nederlandse Studies’ beschikbaar. Zo sponsoren we onze eigen racisme-spotters, van uw belastinggeld!

Op het Ir. Lely Lyceum in Amsterdam-Zuidoost is het kennelijk mogelijk om een woke-curriculum op te zetten. Zawdie Sandvliet (33) is het als docent maatschappijleer namelijk gelukt. Op de super linkse website oneworld beschrijft hij hoe hij dit heeft gedaan en wat het resultaat is van zijn verkapte BIJ1-propagandalessen.

Als we Sandvliet mogen geloven dan wordt er te weinig aandacht besteed aan de koloniale geschiedenis van Nederland. En doen we met z’n allen net alsof we de praktijken van de West-Indische Compagnie uit onze geschiedenisboeken hebben gewist en alsof de VOC alleen maar handelde in specerijen. Regelrechte onzin natuurlijk, maar als je mensen aan wilt leren om alles in termen van ongelijkheid en racisme te zien, dan moet je af en toe de realiteit een beetje negeren. En het lijkt te werken!

“Het mooiste compliment dat ik vorig jaar kreeg, was van een student die zei: we hebben het niet één keer over Zwarte Piet gehad, en ik begrijp nu nog beter dat het racistisch is. Ik ga daar namelijk echt geen hele les aan besteden, ik heb maar beperkte tijd, daar begin ik niet aan. Maar we hebben het wel over slavernij, macht, ongelijkheid, de rol van media, we doen de Black Heritage Tour – dat heeft allemaal impact. (…)”

Zonder ook maar een les te spenderen aan de figuur Zwarte Piet of de traditie van Sinterklaas, weet een student dit nu zonder moeite te duiden als racistisch. Missie geslaagd! En zo wordt er een heel leger aan activisten opgeleid en aangemoedigd om overal racisme in te zien en alles te kunnen duiden in termen van machtsstructuren, kolonialisme en raciale ongelijkheid. Daar hebben ze geen verdiepende kennis voor nodig, hun ideologische lens is voldoende. Dat gaat vast gezellig worden de komende jaren!

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

12 reacties

 1. Reinoud van Gelre

  Als ik dit gejank allemaal zo lees, denk ik:
  Wat is het toch fijn om blank te zijn.

  1. Linksbuster

   Dat zei Hans Teeuwen een aantal jaren geleden ook al Reinoud..!
   Sommige linkse figuren hebben gewoon te veel tijd en te weinig te doen…en gaan zich daarom maar met futiliteiten bezighouden, maar wel klagen dat ze de tijd niet hebben om aan onderwijzen toe te komen…dat dan weer wel.

   1. Nostradamus

    Wat ik zo bizar vind. In het onderwijs ziteen best veel wokies. Maar geen wokie die de moeite neemt om naar Afrika te verhuizen om daar te onderwijzen. Wat zal daar de reden van zijn? Is het gemakkelijker te roepen vanuit het veilige Westen dan daadwerkelijk het verschil te maken in Afrika? Tsja, de nazaten van slavenhandelaren in Afrika zien ze al aankomen. Nieuwe klanten?!
    Wokies, zucht…

 2. Nostradamus

  h**ps://www.youtube.com/watch?v=-qzjR2ZzTec
  h**ps://www.youtube.com/watch?v=2l6JUNFAJ9o
  h**ps://www.prageru.com/search/?query=woke
  Veel plezier dit weekeinde!

 3. Vanduinen

  In de dagelijkse praktijk kom ik het nooit tegen. Het leeft alleen op DDS die het zwaar aanzet in de verslaggeving.

  1. Nostradamus

   Zit of werk jij op het Ir. Lely Lyceum in Amsterdam-Zuidoost?

   Zo nee, begrijp ik het. Zo ja, dan loop je daar met je ogen en oren dicht.

   DDS brengt nieuws dat de MSM niet brengt. Als je dat niet bevalt dan is er voldoende MSM voor je buiten DDS. Veel plezier!

   1. Mieke Helgersma

    Ik merk op dat veel nieuws dat DDS brengt afkomstig is uit die MSM. De bronvermelding is, Trouw, NRC, Parool, Volkskrant, Telegraaf etc. Kortom na wat aanpassing het net opgaat.

   2. Spaanse_K0K

    Nostradamus : DDS brengt nieuws dat de MSM niet brengt.

    Nog steeds zijn de uitspraken van Nostradamus alleen via veel creativiteit uit te leggen.
    Maar meestal is het gewoon dichterlijke onzin.

    1. driewerf

     Pielemooske weet het weer beter punt.

 4. 56RdK

  Tja Wout, het zal nog veel erger worden de komende jaren.

  En het begon allemaal door Zwarte Piet racistisch te benoemen, dankzij de PvdA, dankzij die achterbakse Asscher. Opdat we het niet vergeten!

  Tja, hoe gestoord en ziek in het hoofd moet je wel niet zijn om in Zwarte Piet racistisme te zien.
  Intussen lijkt Nederland meer en meer op een open inrichting vol geestelijk gehandicapten die de dienst uitmaken.

 5. AidemediA

  Woke?!? Praten en schrijven we geen Nederlands meer? Zo zie je maar. Zwarte Piet mag niet. Maar wel de zwarte brabbel woordjes gebruiken. Een protest in St.Paul tegen politiegeweld door aanhangers van Black Lives Matter dat het wijdverbreide gebruik van het woord populair maakte. Knielen voor negers, ook door de dienstbaren en waakzamen. Ik snap er geen hout meer van.

 6. Vrijedenkert

  Het onderwijs is kapot! Waar zitten werkgevers met smart op te wachten en wie zijn ze nodig nu en de komende jaren…

  Mensen met MBO en HBO opleiding technische richtingen, Technische Universtiteit en Universiteit exacte vakken en natuurlijk MBO, HBO en hoger zorgspecialisten!

  Met de enorme zorgvraag, energietransitie en robotisering zitten werkgevers in het vrije bedrijf en ook veel instellingen niet te wachten op gesubsidieerde linkse woke-opleidingen en deze mensen zal men ook niet gaan aannemen.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.