Wut?! GroenLinks gaat vol multiculti: versie van verkiezingsprogramma ook lekker in het Arabisch

 Je gaat ervan uit dat mensen die in Nederland wonen, en zeker mensen die stémrecht hebben, onze taal voldoende beheersen om, zeg, een verkiezingsprogramma te lezen. Maar blijkbaar is niets minder waar. En GroenLinks vindt dat helemaal toppie.

CDA-verkiezingsscribent Sywert van Lienden bericht vandaag dat GroenLinks een versie van haar verkiezingsprogramma in het Arabisch online heeft gezet. Zodat onze vrienden in Syrië, die graag naar Nederland willen komen, het ook kunnen lezen ofzo? Of misschien is het voorlichting voor mensen in Saoedi-Arabië, zodat ze weten wat voor gekte ze kunnen verwachten als ze naar ons land komen?

Het antwoord daarop is natuurlijk dat de doelgroep Arabieren in Nederland is. Mensen van Arabische afkomst maar met stemrecht in ons land. Maar blijkbaar is hun Nederlands desondanks zo slecht dat ze een verkiezingsprogramma niet kunnen lezen, en een Arabische vertaling nodig hebben.

Dat is al erg genoeg, maar wat zo mogelijk nog erger is, is het feit dat GroenLinks dat allemaal wel best lijkt te vinden. Want in plaats van Arabieren die wel in Nederland wonen, er ook mogen stemmen, maar geen woord Nederlands spreken te vertellen dat ze linea recta naar een cursus moeten, publiceren ze het eigen verkiezingsprogramma gewoon even in het Arabisch.

Abonneer je gratis en voor niets op mijn Telegram-kanaal... en volg me op Parler!

Nou ja, ze zullen daar denken: ‘Gezien de abominabele staat van de partij in de peilingen moet er alles aan gedaan worden om meer kiezers te trekken. Als dat betekent dat we het Nederlands maar even moeten afschaffen, het zij zo.’

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

23 reacties

 1. M.Dikker

  Nederlands spreken en schrijven moet toch wel een vereiste zijn om te mogen stemmen in Nederland.

  1. AS210854

   Helemaal met u eens. 👍

   1. hans-e-pans

    Lezen en begrijpen lijkt me ook een van de vereisten.

  2. Cootje

   Onderbegeleiding van een activiste moslimbroederschap kunnen vele zieltjes gewonnen worden .

   1. Loelap

    Infiltratie van de moslimbroederschap, niets anders. De Groen Linkserds zijn helaas extreem naïef. “Iedereen is lief en de wereld is van iedereen” en dergelijke. Ze kramen altijd dat soort kots uit. Stuitend, dom en gevaarlijk die naïeviteit.

    1. M.Dikker

     En als je dan zegt dat bijvoorbeeld Mekka dan ook van iedereen is, dan krijg je als antwoord dat je daar niks te zoeken hebt. In Zuid-Afrika ook niet als blanke.

 2. Cootje

  Dus bootjes toeristen krijgen een woning een inrichting voor hun woning , een gratis zorg toeslag een riante bijstanduitkering . Een voorkeurs behandeling en ondersteuning in hun taal om mee te stemmen in een land waar ze niet geïntrigeerd zijn. Het koppie thee is bij de partij die de ex moslimbroederschap dissidente hautar en een gedachte wisseling in hun taal een welkome afwisseling om op de zooitje te stemmen .

 3. Response

  Een van de linkse keuzes om mensen van Arabische afkomst te laten integreren. Nog even en Nederlanders worden door GL verplicht om Arabisch te spreken zodat mensen van Arabische afkomst beter kunnen integreren. De omgekeerde GL-wereld, bizar!

 4. Monty

  Dit zouden ze eigenlijk moeten verbieden net als het werven van gelden door politieke partijen in het buitenland om in Nederland politiek mee te bedrijven.

 5. Nostradamus

  Dit laat duidelijk zien dat het extremistische groen links zich afzet van de Nederlandse samenleving en capituleert voor de machtsovername van het vrije Westen waar de islamitische wereld van droomt.

 6. liefdevol rechts

  Zo snel kan het gaan, Nederland weggeven aan de migranten, want enkel daar zou het nog kunnen dat ze stemmen kunnen rondselen.
  Ze weten goed genoeg dat ze geen stem meer kunnen verwachten van de echte Nederlander.
  Dus de landverraders zitten bij links groen.

 7. Eppo123

  Een voorbode wat helaas allemaal komen gaat en dan is er geen weg meer terug. Arabische culturen en democratie gaan slecht samen.

  1. Linksbuster

   Sterker nog…een democratie en islam is een ONMOGELIJKE combinatie..
   Stem ze de wereld uit.
   Stem PVV…voor minder, minder, minder
   islam!
   En rem niet voor yasser klaver!

 8. Aborifa

  Een analfabeet kan ook teksten in het Arabisch niet lezen.

  1. yellow thread street

   Binnenkort zullen er daarom op de stembiljetten ook wel foto’s afgedrukt worden.
   Het is een gegeven, zelfs van de 1e generatie turken zijn er velen, vnl. vrouwen, die amper een woord nederlands kunnen spreken.
   Een kiesgerechtigde zou ook uitsluitend een enkelvoudig nederlands paspoort zou moeten hebben, dit voorkomt belangenverstrengeling.

 9. Mushroom2100

  Op zo’n moment verwacht je toch een bericht van pak m beet onze MP waarin hij uitsluit met een dergelijke partij een coalitie te vormen..?
  Groen links is volstrekt staatsgevaarlijk en hopeloos van het padje af..

  1. Adrianzoon

   met wie moet prutte anders een coalitie vormen ? daarom schuift de vvd elke verkiezing verderop naar links. Een stem op 1 der linkse partijen is een stem op rutte

   stem sociaal, stem PVV

 10. Genesis

  vijfde colonne rukt steeds verder op. Klavers grote neus gaat steeds dieper in het salafistische gedachtengoed. Maakt hem en zijn terroristenclub niet uit waar de stemmen vandaan komen.

 11. Pieter48

  GroenLinks is bezig onder leiding van een halve Marokkaan om ons land uit te leveren aan de klimaat gestoorden en de salafisten. Het gaat niet snel maar het gaat lukken.Zie wat de groenlinksers in Amsterdam al veroorzaakt hebben.Een verkiezings programma in het Arabisch afdrukken is nodig om dat hier moslims al tientallen jaren wonen en nog steeds onze taal niet beheersen.
  Het intrigeren door moslims in ons land word ook door sommige regeringen uit de landen waar ze vandaan komen ook afgeraden . Kortom GroenLinks is minder geïnteresseerd in de autochtonen en meer in de allochtonen. Ook het klimaat heeft bij deze partij tot een soort gekte geleid die niet meer te begrijpen is door de mensen die een realistisch denkvermogen bezitten.

 12. Jannes-46

  Op naar de “Killing Fields” van de Groene Khmer. Alle ongelovigen gaan straks in een oranje overall op de knieën om de zegeningen van de moslimbroederschap te ondergaan.

  1. Jannes-46

   En, o ja, stem werkelijk sociaal rechts en tegen de islamisering, stem dus PVV !!!

 13. 56RdK

  Zo en zo is het totaal absurd dat dat (woestijn)volk hier kan gaan stemmen zonder ook maar een woord Nederlands te kennen.

  Of sorry, ze kennen wel iets aan verbasterde Nederlandse woorden: “Is onze koeltoer” “Ik wil uitkering en hous”, “Ik eis”.

  Maar hoe willen ze het stemmen in het stemhokje gaan doen? Die formulieren zijn geheel in het Nederlands opgesteld!

  Oh, maar die Oldenmuts van Binnenlandse Zaken heeft besloten dat er meerdere volmachten mogen worden ingediend, ja, dus het woestijnvolk c.q. de islamieten
  kunnen dan flink hun slag slaan.

  Oftewel, hoe verover je een land van binnenuit!

 14. 56RdK

  En ja, over een aantal jaar, als de islamitische overheersing hier een feit is en ons koningshuis en parlement duizenden kilometers ver vertoeven rijst bij hun de vraag hoe het zo ver heeft kunnen komen, want dit hadden ze niet voorzien ……

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.