Zeg maar dag met je handje tegen corona-versoepelingen! Met alle dank aan de ‘sneeuwlockdown’

Met de komst van sneeuw in Nederland zitten we met een nieuw probleem opgezadeld: het coronabeleid zal de komende weken stilliggen. Hoezo? Omdat de besmettingscijfers hierdoor mogelijk onbetrouwbaar worden geacht. 

Hoe leuk de sneeuw ook dezer dagen mag zijn, voor het coronabeleid is het rampzalig. De komende weken zijn de besmettingscijfers niet betrouwbaar zo stelt OMT-lid en hoogleraar infectieziekten Andreas Voss in het AD:

“Je hebt de kans dat mensen die besmet zijn zich nu niet laten testen. Maar er zijn ook meer mensen thuis, omdat ze niet naar het werk kunnen. Dus loop je straks weken achter in de beoordeling, van wat de coronamaatregelen precies tot effect hebben.’’

Wat dus slecht nieuws is voor Nederland. Gisteren werd bekend dat de avondklok zal gelden tot 2 maart. Maar omdat het coronabeleid nu ‘stil ligt’ zijn er over enkele weken geen betrouwbare cijfers om te kunnen concluderen of het gekozen beleid werkt. Wat dus betekent dat een verlenging van de maatregelen goed mogelijk is, simpelweg omdat er onvoldoende betrouwbare data is om te durven kiezen voor afwijken van het beleid.

We hebben het zien gebeuren. Afgelopen weekend werden al preventief teststraten gesloten vanwege het slechte weer. Dit was dus meteen zichtbaar in de cijfers: er werden véél minder besmettingen gemeld. Aangezien ons kabinet veel beleid probeert af te stemmen op de cijfers, en de cijfers van de komende tijd wellicht niet betrouwbaar zijn, is een lockdownverlenging vermoedelijk de enige mogelijkheid totdat er voldoende zekerheid is.

Lekker hoor, maar niet heus!

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

17 reacties

 1. Appelstroop

  Baudet weer bezig:

  h**ps://www.geenstijl.nl/5157618/nieuwe-screenshots-appjes-thierry-baudet-wil-jij-dat-je-zus-met-een-neger-thuiskomt/

 2. Tedje Kruis

  Uit AD

  Geheime appjes zouden bewijzen dat Baudet zich racistisch uitliet
  Thierry Baudet en diverse kandidaten op de kieslijst van Forum voor Democratie (FVD) zouden zich in WhatsAppgroepen van hun partij racistisch hebben geuit.

  Dat schrijft weekblad Elsevier dat zegt te beschikken over conversaties in twee appgroepen.

  Baudet en enkele van zijn partijprominenten zouden zich racistisch en homofoob hebben uitgelaten. Zo zou Baudet op 29 juli van vorig jaar tegen zijn partijvrienden hebben gezegd dat blanken gemiddeld een IQ scoren van 110, terwijl dat voor Hispanics 90 is en voor Afro-Amerikanen 75.

  Eerder al koppelde een FVD’er intelligentie aan afkomst van volkeren. Baudet zei later dat hij bedoelde dat bepaalde mensen minder toegang hebben tot onderwijs. Maar volgens Elsevier appte hij nu ook: ,,Bovendien: african americans wonen al 150 jaar in Amerika. Scoren nog steeds 40 IQ punten lager.” De vraag is of hij hiermee bedoelt dat ras wel degelijk een rol speelt.
  Neger
  In een discussie met Gideon van Meijeren en Yanick Chevalier, die nu de nummers 6 en 23 op de kandidatenlijst zijn, zou Baudet hebben geschreven: ‘Wil jij dat je zus met een neger thuiskomt?’ Het antwoord van Van Meijeren zou ‘Hell no’ zijn geweest.
  Volgens Elsevier zouden medewerkers Andreas Bakir en Samuel Jong, ook kandidaten 17 en 15 voor de komende verkiezingen, in een groepsapp hebben aangedrongen op een verbod van Netflix, vanwege een serie waarin een seksuele relaties tussen blanke vrouwen en zwarte mannen zou worden gepropageerd.

  1. LifeBuddy

   HaHaHaHa, zo te zien heeft kruisje je al op de RESET button gedrukt.

  2. FreeThinker

   Maar het is toch gewoon waar dat bepaalde etniciteiten (of het nou genetisch of cultureel bepaald is, is irrelevant) minder intelligent zijn. Ik bedoel kijk eens op het cbs naar hoeveel % van de jongeren met een marrokaanse achtergrond vwo/havo doet en hoeveel % van autochtone jongeren vwo/havo doet. En dan kan men zeggen “ja dat komt doordat ze als allochtoon in een mindere situatie zitten dan autochtonen” alleen dat verklaart niet waarom de vietnameze bootvluchtelingen die met niks kwamen in Nederland wel zo goed presteren. Als allochtoon zijn een achterstand geeft, moet dat toch ook gelden voor de vietnamezen? Hiermee wil ik niet zeggen dat de ene etniciteit minderwaardig is maar het verklaart wel waarom bepaalde etniciteiten meer verdienen en hogere functies hebben.

   1. Telex

    Hetzelfde geldt voor mensen van hindoestaanse, Joodse en Chinese afkomst, en er zullen er ongetwijfeld meer zijn. Het is een cultuur kwestie het referentiekader waaruit geput wordt ,en heeft niets met Ras te maken . Bovendien zijn ook de omstandigheden qua voedsel etc. van belang. Stop a.u.b. om alles op het racisme schaaltje te gooien. Er is ook nog iets als de eigen mentaliteit c.q. instelling. Ik vraag me af of men in Aerdenhout liever een academicus als schoonzoon heeft of een vuilnisman, ik denk dat ik het weet.

   2. LifeBuddy

    vrije tanker, hoeveel duizenden gelukzoekers hebben er op de zwarte scholen hun diploma gestolen??? ” het verklaart wel waarom bepaalde etniciteiten meer verdienen en hogere functies hebben.”

   3. Robin Hoed

    Inteelt pakt direct 5 IQ punten van de nakomelingen.
    En waar zijn ze gewend om met neven en nichten te paren?

  3. The devil and the deep blue sea

   ‘Zo zou Baudet op 29 juli van vorig jaar tegen zijn partijvrienden hebben gezegd dat blanken gemiddeld een IQ scoren van 110, terwijl dat voor Hispanics 90 is en voor Afro-Amerikanen 75.’

   Wat is hier mis mee, dit is gewoon een feit, en zeg nu eens eerlijk, wie wil er eigenlijk wel als blanke dat zijn zus met een neger thuiskomt?

   1. Jack Flash

    Heb af en toe wel eens een negerin over de vloer.
    Niks mis mee.

  4. Telex

   Mensen hebben zo hun voorkeuren, het hangt er maar vanaf hoe die worden geuit en of genuanceerd. Zouden de Marokkaanse medelander het leuk vinden om met een Jood of Jodin thuis te komen? Zouden ze in Israël de vlag uithangen als hun dochter met een Arische Duitser thuiskomt? Zou eigenlijk niet iedere Nederlander zijn eigen schoonzoon of schoondochter uitkiezen. Het is helaas nog steeds zo dat we tot elkaar veroordeeld orden/zijn. Daar hebben ze in veel Arabische culturen geen last van.

  5. Robin Hoed

   Maar het klopt wel.
   Diverse volkeren hebben verschillende gemiddelde IQ’s.
   Dat betekent niet dat ze slechter zijn dan wij, maar hun capaciteiten zijn wel beperkt.
   Om je te handhaven in de westerse maatschappij heb je een IQ van minstens 85 nodig.
   Anders kun je misschien niet lezen, of rekenen, en heb je dus misschien geen werk.
   Dan kom je eerder in de criminaliteit terecht, want je hebt toch geld nodig.
   Primitieve stammen in het Amazonegebied hebben dacht ik een iq van 60.
   Dat is genoeg voor hoe zij leven, maar niet in de westerse samenleving.
   De doorsnee IQ kun je aflezen aan de ontwikkeling van de maatschappij.
   Volg de discussies in de media, en als die er niet zijn zegt dat al genoeg, want laag IQ mensen discussiëren niet.
   Door de jaren heen is “De Nederlander” minder slim geworden.
   IQ is voor 80% erfelijk, en slimmere mensen wordt het krijgen van kinderen tegengewerkt, terwijl dommer mensen kunnen leven van de kinderbijslag en niet hoeven te werken daardoor.

 3. LifeBuddy

  ”Chinese bende opgerold die nepvaccins verkocht” De arische sLinkse liegen en bedriegen al jaren het volk, Maar ,ze hebben Geen nepvaccins verkocht aan [nedere]land. Echt Niet, wat een Farce.

 4. Gerda2

  Kijk alleen naar de ziekenhuis/ic opnames.
  Besmettingen met waardeloze pcr test zeggen toch niets.
  Mark Rutte weet er alles van.

 5. Gerda2

  Kijk alleen maar naar ziekenhuis opnames en overleden personen.
  De testen zijn toch waardeloos en alleen nuttig om voor goocheltrucjes te gebruiken.

  1. FreeThinker

   Dat klop alleen daar krijg je mensen niet bang mee. Ze hebben cijfers nodig waarmee ze de maatregelen enigzins kunnen verdedigen.

 6. roodkapjelusttaart

  4 maart is die shit voorbij, dat geef ik jullie op een briefje.

 7. ervi

  “Maar er zijn ook meer mensen thuis, omdat ze niet naar het werk kunnen”.
  Maar dit is toch juist wat de regering oproept? Nog meer thuisblijven.
  Zo worden je elke dag nieuwe verzinsels voorgeschoteld.
  Als het niet zo triest was zou het grappig zijn.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.