228.000 kinderen gestorven in Zuid-Azië: niet door corona, maar door dictatoriale lockdownmaatregelen!

Vreselijk nieuws uit Zuid-Azië. Volgens de Verenigde Naties zijn daar maar liefst 228.000 kinderen gestorven. Niet aan Covid-19, maar door de gevolgen van lockdowns waardoor bijna alles dichtging. Iedereen met een normale dosis gezond verstand roept dit natuurlijk al tijden, maar nu geeft de VN het dus ook toe: deze maatregelen zijn niet alleen vrijheidsberovend, maar ook levensgevaarlijk.

In het rapport – Direct and Indirect Effects of Covid-19 Pandemic and Response in South Asia – wordt in bijzonder duidelijke taal uitgelegd dat het effect van de sluiting door lockdowns daadwerkelijk vreselijk is geweest voor kinderen. Het schat dat er 228.000 kinderen extra zijn overleden. Niet aan door het nieuwe coronavirus veroorzaakte Covid-19, maar doordat lockdowns ervoor zorgden dat cruciale diensten als voedselhulp en immunisering werden stopgezet.

Bijvoorbeeld, de behandeling van aan honger lijdende kinderen daalde maar liefst met 80 procent in Bangladesh en Nepal. En de immunisering van kinderen viel in dezelfde tijd met 35% en 65% in India en Pakistan respectievelijk.

Dat is ongelooflijk. Want de effecten daarvan zijn desastreus gebleken. Zoals de BBC  uitlegt “zegt het rapport ook dat kindersterfte het meeste toenam in India in 2020 – te weten met 15,4% – gevolgd door Bangladesh met 13%.

En kinderen zijn niet de enigen die op enorme schaal zijn overleden in Zuid-Azië. Nogmaals, niet aan Covid-19, maar aan de vreselijke lockdownmaatregelen. In Sri Lanka zijn de meeste nieuwe moeders overleden (21,5%) dan normaal, gevolgd door Pakistan met 21,3%.

Ongelooflijk. Maar wacht, het word nóg erger. Want in de regio zijn er volgens de VN ook nog eens 5,943 jongeren extra overleden omdat ze niet behandeld konden worden voor tbc, malaria, tyfus, en HIV/Aids.

Dit is wanstaltig. En ook nog eens volkomen belachelijk, want juist kinderen en jongeren hebben eigenlijk niets te vrezen van Covid-19. Maar zij worden dus wél op enorm grote schaal getroffen – en sterven! – door de volstrekt overtrokken lockdownmaatregelen.

Abonneer je gratis en voor niets op mijn Telegram-kanaal... en word lid van de fantastische DDS-Groep op Facebook-alternatief MeWe!

Laat dit heel duidelijk zijn: overheden die lockdowns afkondigen hebben bloed aan hun handen. Dit VN rapport laat dit heel duidelijk zien. Vanaf nu moet onze reactie dus zijn, als mensen zeggen dat ze een langere lockdown willen: ‘Jij wil dat kinderen nodeloos sterven!’

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

16 reacties

 1. Bon-vivant

  Dit is voor het eerst dat ik lees dat DDS zich druk maakt over kindertjes in derde-wereldlanden. In de geest van DDS zou ik kunnen opmerken: dat ik goed nieuws, overleden kindertjes kunnen niet onze kant opkomen…

  1. Cycle25

   Sinds wanneer is India een 3e wereldland ?

 2. Syrah

  Grote woorden van de man die covid ziet als een onschuldig virus waar tegen geen maatregelen nodig zijn.
  Over bloed aan de handen gesproken.

  1. Augustus

   Dezelfde bloed heb jij ook aan je handen voor elk jaar dat je geen griepvaccin hebt genomen, jezelf niet hebt opgesloten in je huis, etc. Er gaan namelijk gigantisch veel mensen elk jaar dood aan Influenza, en nu staat die teller op 0! De wonderen zijn de wereld nog niet uit binnen de statistieken.

   Elke keer als je in de auto stapt draag je bij aan de duizenden verkeersdoden per jaar, dus ik zou je moraal verhevenheid vooral door blijven trekken totdat je niet uit je huis durft te komen voor de grote boze buitenwereld.

 3. EU_K0K

  Het zogenaamde kinderen beschermen tegen het kwaad virus van Baudet is overgesprongen op …

 4. liefdevol rechts

  Nogmaals, dit is wat het establishment wil, chaos, alles moet eerst kapot, de mensen moeten!!! tegen elkander opgezet worden alvorens te kunnen beginnen met het”build back better”
  En links is de grote speler hierin en dat ziet de overgrote meerderheid niet eens.

 5. Loes

  Als er nou eens begonnen wordt om naar dat soort landen de pil te sturen ,want ondanks dat er geen eten of wat dan ook is,dan vermenigvuldigen die mensen ook niet zo snel

 6. Edjan

  De reactie op Corona is in veel landen (bijna) maximaal geweest. Of het slimmer had gekund, valt te bezien. Ik heb wel ideeën gezien om een soort beschermingsmuur te maken om vooral de ouderen (met een chronische ziekte) en de rest “vrij” te laten. Dat had veel geld gekost maar had misschien meer geld bespaard.

  In Nederland zullen door de coronamaatregelen weinig kinderen sterven, maar er is veel schade aangericht. De golven faillissementen komen er aan, er zijn mensen gestorven omdat hun behandeling werd uitgesteld, studenten en scholieren zijn op achterstand gezet en er is de nodige psychische schade veroorzaakt.

  1. Edjan

   -vervolg- Ook begin ik me af te vragen of het nu echt toeval is dat veel grote bedrijven niet geraakt zijn door de coronamaatregelen of er zelfs beter van zijn geworden, en dat de kleintjes de sjaak zijn.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.