Ab Osterhaus draait helemaal door: ‘Het gaat een AANTAL MAANDEN duren tot de lockdown kan stoppen’

Viroloog en professioneel wijndrinker Ab Osterhaus heeft er zin in. Volgens hem moet de lockdown nog wel een aantal maanden duren. Want ja, de coronabesmettingscijfers nemen toe, en dat is heel slecht. Oh, en zegt hij: er mogen geen versoepelingen komen, want mensen hebben zich niet goed aan de regels gehouden. Wat een figuur!

Dinsdagavond kwam viroloog Ab “whiskey tijdens Mexicaanse griep” Osterhaus maar weer eens opdagen bij Op1. Zijn belangrijkste taak aldaar was natuurlijk om FVD-Kamerlid Wybren van Haga aan te vallen. Dat mislukte faliekant, maar hij probeerde het wel, zoals wij eerder vandaag al schreven.

Maar dat was niet de enige reden waarom Osterhaus bij Op1 zat. Nee, hij was er ook om Nederlanders alvast voor te bereiden op het verlengden van de lockdown tot het einde van de zomer (let op: dan wordt de lockdown gewoon weer verlengd, want in de herfst zijn er nieuwe ‘varianten’). En dat komt allemaal, aldus Osterhaus, doordat die vervelende rotburgers zich niet aan de achterlijke, draconische, vrijheidsberovende maatregelen van het rampenkabinet-Rutte III hebben gehouden.

Het slachtoffer van mishandeling wordt dus verantwoordelijk gehouden voor de mishandeling. Als zij nou niet zo koppig was hoefde haar man haar niet te slaan!

Ziekenhuisbaas Ernst Kuipers was nog enigszins optimistisch over de duur van de lockdown. “Nog een maandje volhouden,” zei hij, en dan moet de samenleving van het slot kunnen.

Nou, zei Osterhaus, daar is hij het niet mee eens. Dat is veel te ‘optimistisch.’ Osterhaus: “Als we zien hoe snel het vaccineren gaat, of hoe langzaam eigenlijk,” aldus de viroloog, die ook nog eens het niet geheel opvolgen van de maatregelen aanstipte: “Men houdt zich daar toch onvoldoende aan.”

Goed nieuws dus! Want burgerlijke ongehoorzaamheid is een groot goed, zeker in deze barre tijden van massale vrijheidsberoving. Dat is de terechte conclusie hierop van Daniël Osseweijer, FVD-statenlid in Groningen en nummer 18 op de kieslijst van FVD bij de afgelopen verkiezingen:

Maar natuurlijk denkt Osterhaus daar heel anders over. Want deze man wil door, door, doorgaan met lockdownmaatregelen en vindt het vre-se-lijk dat er mensen zijn die zomaar denken dat ze zelf wel even kunnen bepalen hoe ze hun leven leiden. Sterker nog, vervolgens zette hij het favoriete middel in van élke vrouwenmishandelaar om zijn wangedrag goed te praten: het slachtoffer ervan de schuld geven dat ze in elkaar geramd wordt. Had ze maar beter moeten luisteren!

Wat betreft de lockdown, die moet nog “een aantal maanden” duren, aldus Osterhaus. Oh ja, nog lekker het mkb een paar maanden om zeep helpen. Dát gaat ons “veilig” maken!

“Vanaf het begin af aan hebben we natuurlijk gezegd dat harde maatregelen, die halen je uit de problemen uiteindelijk. We hebben nu… een vaccin, er zijn verschillende vaccins die het probleem voor een groot deel kunnen oplossen, niet de vaccins alleen. Maar het duurt nog even, en ik denk dat het wel langer duurt dan een maand, dat zal nog wel een aantal maanden gaan duren, voordat we voldoende mensen gevaccineerd hebben omdat we tot nu toe natuurlijk eigenlijk alleen maar de mensen in de risicogroepen gevaccineerd hebben. En dat zijn niet de mensen die het virus verspreiden.”

Haha! Leuk, hè? Dus we moesten die mensen vaccineren omdat zij ernstig ziek zouden worden en in het ziekenhuis zouden belanden, waardoor ze de zorg zouden overbelasten. Maar dan kan de samenleving nog niet van het slot, want bij nader inzien zijn die kwetsbaren niet de mensen die het virus daadwerkelijk verspreiden. Nee, dat zijn gewone, gezonde, jongere mensen.

Maar wacht eens. Die mensen komen overwegend helemaal niet in het ziekenhuis terecht. Als het virus rondgaat bij die mensen is dat niet je van het, maar het levert ook geen enorm risico op voor overbelasting van de zorg. Waarom zou je dan in vredesnaam niet de samenleving kunnen opengooien als alle kwetsbare groepen gevaccineerd zijn?

Abonneer je gratis en voor niets op mijn Telegram-kanaal... en word lid van de fantastische DDS-Groep op Facebook-alternatief MeWe!

En meneertje koekepeertje Osterhaus was nog niet klaar. Want hij liet ook nog even weten dat wat er moet gebeuren, harde handhaving is. Als mensen zich er niet vrijwillig aanhouden, nou, dan moeten ze maar met harde hand gedwongen worden. Was getekend viroloog Ab Osterhaus. Die zich in zijn hele leven nog niet één dag druk heeft gemaakt om de vrijheid en rechten van burgers. En wij gewone burgers? Wij mogen de lockdown weer in, terwijl de mediaviroloog rustig na het ingaan van de avondklok weer richting huis rijdt.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

22 reacties

 1. Monty

  ”Volgens hem moet de lockdown nog wel een aantal maanden duren. ”

  Hadden we massaal op FvD gestemd hadden we nu al van onze vrijheid kunnen genieten.

  We moeten dus niet zeuren.

  1. Antihedo

   Ook de FvD wil de kwetsbaren beschermen. Ga dat plan maar eens uitwerken en dan zie je wat daar voor nodig is. Als je het virus onder de niet kwetsbaren laat rondgaan, kunnen de kwetsbaren niet meer geholpen worden door de niet-kwetsbaren. Ergo, geen verzorging en eenzame opsluiting voor de kwetsbaren. Mocht je dit toch te onmenselijk vinden zou je de niet-kwetsbare hulpverleners en hun omgeving en daar weer de omgeving van ook moeten isoleren van de maatschappij. Dan praat je dus over een lockdown.

  2. usb3.0

   monty poept wat uit zonder écht te luisteren naar wat bv Haga zegt over de kwetsbaren.. overigens zag ik abje helemaal uit zijn sterretje gaan met een quasi ingehouden arrogantie iedereen angst aan proberen te praten waarop Haga terecht zegt het is het glorie moment van de viroloogjes

 2. janrama

  Lachen met DDS.

  ”viroloog Ab “whiskey tijdens Mexicaanse griep”

  ”Kamerlid Wybren ”agressieve uit de VVD geschopte huisjesmelker.

 3. Branzino

  Mij viel vooral één opmerking van Osterhaus op. Die opmerking viel me op, omdat die aansloot bij een eerdere reactie van mij over een wetenschappelijkerapportage met het aantal corona-doden dat er na de eerste golf zou zijn geweest als er geen maatregelen zouden zijn getroffen. Dat rapport vermeldde 134.000 doden, dus zonder maatregelen. In de praktijk zouden mensen dan waarschijnlijk eerder hun gedrag zelf al aangepast hebben en zouden de medische behandelingen verbeterd zijn, waardoor het aantal waarschijnlijk wat lager zou zijn geweest. Gelukkig hebben we dat nooit hoeven meemaken. Maar Osterhaus noemde gisteren het aantal van 100.000 doden in geval er geen maatregelen (waartegen Van Haga sterk fulmineerde) zouden zijn getroffen. Mij lijkt dat in lijn met dat door mij genoemde wetenschappelijke rapport met 134.000 doden.

  1. Vit

   Nee nee dat corona gedoe is maae een farce volgens Willem Engel dan de halve tamme.

   1. JochemX

    Die berekeningen zijn met een model gemaakt met natuurlijk heel veel veronderstellingen. Ik heb met veel modellen gewerkt en ze kloppen zelden of nooit in de praktijk. 134.000 is weer zo’n leken uitkomst. Iets met een marge van 50.000 begint er een beetje wetenschappelijk uit te zien. Wat wil je van een veearts?

    1. Branzino

     @JochemXZ
     Je hebt geen idee waarover ik het heb. Die 134.000 is als resultaat van een door een gepeerreviewed onderzoek van een groep wetenschappers in een Amerikaanse publicatie bekend gemaakt. Ze geven daarbij geen concrete marge, want dat is net zo goed natte vinger werk Ze geven wel aan dat de uitkomst waarschijnlijk niet nauwkeurig de werkelijkheid laat zienl, omdat gedragsverandering en betere medische inzichten dit aantal waarschijnlijk doen dalen. Daarom noemt Osterhaus waarschijnlijk 100.000 als dodental bij uitblijven van maatregelen. Let wel, na de eerste golf in 2020, toen het gemeten dodental ongeveer 9.500 was.

     1. Vit

      Al scheelt het maar 10.000 gevallen bijvoorbeeld dan is het nog de moeite waard om je aan de regels te houden, al die gezinnen die in ellende zitten door het overlijden van een partner brr, het is niet niks als je er onverwachts alleen voor staat.

      Laten we gewoon met z’n allen meedoen dan zijn we er het snelste af.

     2. Vit

      Ps, eigenlijk is het gewoon een criminele actie plegen als je besmet naar Jumbo gaat, zouden die Urkers verder thuis gebleven zijn eigenlijk?

   2. Max Aue

    Willem Engel is een halve tamme, maar hij wordt in de politiek ondersteund door de halve tammen Baudet en Haga.

    1. coenzoon

     perfecte inhoud decadente tról

  2. coenzoon

   malle pietje weer met zijn blabla bladieblabla

   van oktober tot oktober loopt een statistiek jaar. Oktober 2020 had de teller dus naar 0 gemoeten. Omdat men dat weigert gaan de 16.000 genoemde doden – waar men 2.000 en 3.000 doden bij optelde uit de vrije hand – over twee griep seizoenen

   8.000 doden is voor influenza zelfs laag.

   Overigens 2,7 miljoen doden wereldwijd ! Waar blijft die pandemie met doden op elke hoek van de straat !

   corona is een hoax !

   1. Branzino

    @coenzoon
    Wat een onzin kraam je nu toch weer uit. Toch maar weer wat noodzakelijke correcties:
    * 8.000 doden is voor griep echt heel veel. Er waren de afgelopen 10 jaar maar 2 seizoenen met meer doden dan 8.000. Gemiddeld is het sinds 2010 ongeveer 4.000 à 4.500, met minima van enkele honderden, zelf eenmaal 0, en een maximum van 9.300.
    * Het fenomeen “statistiekjaar” bestaat niet. Je kunt voor seizoensverschijnselen elke periode nemen, voor de gemiddelden en andere cijfers maakt dat niet uit. Als je gewoon een kalenderjaar neemt, heb je namelijk de kop en de staart en wat daartussen zit van de griep te pakken. Griep kostte in 2020 mede dankzij corona-maatregelen “slechts” enkele honderden mensen het leven, a.g.v. covid19 waren dat ongeveer 15.000. Overigens waren dat er zonder maatregelen meer dan 100.000 geweest.
    * Als je per se per seizoen wilt tellen, dan kom je met de strenge genomen maatregelen in 2020 voor griep uit op slechts enkele honderden, maar ondanks diezelfde draconische maatregelen leidde corona in datzelfde seizoen/voorjaar/1e coronagolf tot bijna 10.000 doden.
    * Doden op elke hoek van de straat zijn er gelukkig niet, omdat men tijdig extreem strenge maatregelen heeft genomen, wereldwijd.
    * 2,7 miljoen corona-doden wereldwijd in ongeveer een jaar is heel veel meer dan de jaarlijkse 550.000 à 600.000 griepdoden. En met die 2,7 miljoen doden is het einde nog niet in zicht, al moet je die dan wel over meer dan 12 maanden nemen.

    De conclusie kan alleen maar zijn, dat covid19 onvergelijkbaar is met griep, qua dodental, maar ook v.w.b. noodzakelijke beschermende maatregelen. Mensen die dat ontkennen of negeren, zoals jij, staan volledig naast de werkelijkheid. Een discussie over de genomen maatregelen en vooral de effectiviteit ervan is natuurlijk wel altijd nuttig en noodzakelijk.

    1. Max Aue

     Ik heb bewondering voor de geduldige en correcte manier waarop je steeds weer de moeite neemt om feitelijk en logisch op het onzinnige en oliedomme gewauwel van coenzoon in te gaan, Branzino.

     Ik neem hem niet meer serieus en beschouw hem als een zieke, maar vooral zeer domme tr*ol. Ik negeer hem zoveel mogelijk.

     1. Branzino

      @Max Aue
      Ik heb me ook voorgenomen hem zoveel mogelijk te negeren en heb dat kortgeleden ook geschreven. Maar dit heerschap staat niet alleen en vertolkt de mening van een grote groep landgenoten. Zij zijn dom, bij coenzoon c.s. betwijfel ik dat serieus. Daarom zet ik al te grote onjuistheden even recht in zo begrijpelijk mogelijke taal, net geen Jip-en-Janneke-taal. Ik hoop, dat er bij deze of gene toch iets van blijft hangen en misschien een wat reëlere visie bewerkstelligt.

      Coenzoon is niet te redden al verandert hij wel. Dat is dan vooral zijn taalvaardigheid die sterk afwijkt van de manier waarop hij zich langer geleden en onder een andere nick presenteerde.

     2. Branzino

      @Max Aue
      Ook de overtuiging dat ik door het idiote gewauwel van coenzoon en anderen risico’s loop, maakt dat ik me nu en dan nog laat verleiden tot een reactie. Eigenbelang is er dus ook.

     3. usb3.0

      branzebinootje staat gebukt voor maxje hoor..

 4. Max Aue

  Een kleingeestige persoonlijke aanval op Osterhaus.

  Inhoudelijk wordt niet op zijn observaties ingegaan. Vooralsnog staan zijn inhoudelijke argumenten dus nog als een huis.

  1. coenzoon

   Een kleingeestige persoonlijke aanval op Engel.

   Inhoudelijk wordt niet op zijn observaties ingegaan. Vooralsnog staan zijn inhoudelijke argumenten dus nog als een huis.

   ppppffffffff , decadente tról

  2. usb3.0

   abje kan zelf geen duidelijkheid geven bedoelt maxje hier te zeggen, luister maar eens goed naar hoe abje en co zichzelf indekken door eigenlijk niets concreet te maken…

 5. andergeluid

  Laat mij eens raden heeft deze man aandelen in de vaccins of in de p c r testen of beide ???
  Als je zo iemand macht geeft dan grijpen dit soort mensen ze met beide handen aan en slaan ze helemaal op hol

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.