Filmpje! Wybren van Haga wast Ab Osterhaus en Tijs van den Brink de oren: ‘Virologen hebben hun gloriemoment!’

Wybren van Haga was gisteravond bij Op1 om daar tekst en uitleg te geven over het coronastandpunt van Forum voor Democratie. Natuurlijk werd hij van alle hoeken aangevallen door presentator Tijs van den Brink, vaccinverkoper en viroloog Ab Osterhaus en Sander Schimmelpenninck. Maar de FVD’er bleef fier overeind: hij wankelde geen moment en veegde af en toe op schitterende wijze de vloer aan met de coronaverkondigers aan tafel.

“Het kabinet en alle virologen goochelen een beetje met cijfers,” zei Van Haga. Dat werd hem niet in dank afgenomen. Niet zo zeer door viroloog Ab Osterhaus die ook aan tafel zat, maar door Tijs van den Brink. Want zo werkt de NPO, natuurlijk: als een conservatief aanschuift heeft hij niet alleen de andere gasten tegen zich, maar ook de presentator zelf.

“Die cijfers zijn volgens mij niet gegoocheld,” aldus Van den Brink. “Dat is volgens mij gewoon bijgehouden, wie daar liggen met corona.”

Natuurlijk had Van Haga het niet over de cijfers van mensen in het ziekenhuis, maar over de RIVM-modellen die de toekomst zeggen te voorspellen.

Hoe dan ook, de FVD’er ging verder: “De IFR [Infection Fatality Rate oftewel sterftecijfer] is wel vergelijkbaar met die van een stevige griep. Wij ontkennen ook helemaal corona niet.”

Toen werd hij wéér onderbroken door Van den Brink. “Meneer Osterhaus, dat wordt tegengesproken hè? Dat is wereldwijd misschien het geval, maar hier in Nederland niet.” Dus als het wereldwijd te vergelijken is met een stevige griep qua IFR, dan is het dat toch niet omdat het in Nederland wat hoger is?

“Zelfs wereldwijd klopt dat niet. Als we naar Brazilië kijken…” hakkelde de wijnfan Osterhaus daarop. Wat toch gek is, want dit zei Jaap van Dissel daar eerder deze maand over toen Van Haga in de Tweede Kamer in gesprek ging met Van Dissel. Laatstgenoemde zei toen dat de IFR rond de 0,23% ligt en dus te vergelijken is met de IFR van een stevige griep:

“Dat kan ik alleen maar weer zeggen met eigenlijk verwijzing naar het antwoord net,” antwoordde Van Dissel daarop: “Want je wilt dan natuurlijk de totale groep die het heeft gehad in de noemer hebben. De teller die kan je op het maximum zetten van de oversterfte van afgelopen jaar. En dan die twee delen. Dan kom je inderdaad op percentages zoals u die ongeveer noemt.”

Punt voor Van Haga natuurlijk.

De FVD’er ging verder door te stellen dat het ook bijzonder merkwaardig is dat hij gewoon vragen stelt, maar dat dit niet mag. “Ja,” reageerde Van den Brink: “Mijn vraag aan u is: u wilt effectief zijn voor ondernemers: zou het dan niet helpen als u de feiten zoals de wetenschap die aanreikt accepteert?”

“Dat doen wij ook, maar een viroloog zegt één ding,” reageerde Van Haga daarop. Maar hop, meteen werd hij weer onderbroken door Van den Brink: “Waarom valt dat zo weinig mensen op dan?”

Nou, misschien omdat propagandisten als jij daarvoor zorgen, Tijs?

Van Haga liet zich niet uit het veld slaan. “Een viroloog zegt één ding. Wij willen dat ook een oncoloog en een cardioloog en een econoom en een jurist ook een advies geven, en dat dat ook wordt meegewogen. Want de nevenschade is fenomenaal. Dat is enorm. En dat wordt op geen enkele manier meegeteld. Daarom hebben we allemaal van die rare maatregelen die ongelooflijk veel schade berokkenen, maar waar de gemiddelde viroloog wel blij mee is. Want die existeert op dit moment, die hebben een gloriemoment.”

Zo is het precies. En ja, daar viel Osterhaus ook weer over, maar Van Haga heeft gewoon gelijk. Wie zien allemaal hoe types als Osterhaus maar ook Marion Koopmans ervan genieten dat ze in de aandacht staan en dat de media hen neerzetten als een soort van goddelijke wezens die alles weten. Inderdaad, het is hun gloriemoment en die laten ze zich niet afnemen; hoe hoog de prijs ook is die de rest van de samenleving ervoor betaalt.

Abonneer je gratis en voor niets op mijn Telegram-kanaal... en word lid van de fantastische DDS-Groep op Facebook-alternatief MeWe!

Afijn. Het was weer een prima optreden van Van Haga, die geen pas op de plaats maakte, geen stap terug deed toen hij onder vuur kwam te liggen, en gewoon rustig en helder uitlegde wat er in zijn ogen nou écht aan de hand is rondom de coronapandemie.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

26 reacties

 1. Max Aue

  Ik zag de uitzending. Haga werd pijnlijk ontmaskerd als een verkoper van onwaarheden en nepnieuws. Bovendien werd fijntjes gewezen op zijn kwalijke reputatie als criminele huisjesmelker die meermalen de wet heeft overtreden.

  Haga is een leugenachtige boef. Je bent blind als je dat niet ziet.

  1. Chee

   @max heeft gekeken naar de uitzending en concludeert geheel vanuit zijn volledig beperkte geestje…..

  2. usb3.0

   “Haga werd pijnlijk ontmaskerd”

   Nee hoor helemaal niet, integendeel zelfs, Haga legde de vingers op de zere plekken maar het niet uit laten spreken van criticasters en een viroloogje alle ruimte te geven om eigenlijk niets concreet te zeggen is zoals het de npo behaagd..
   De npo is een vooringenomen propagandazender van de staat druiloor.

 2. EU_K0K

  Wybren van Haga wast Ab Osterhaus en Tijs van den Brink de oren: ‘Virologen hebben hun gloriemoment!’

  Heeft u een nieuwe bril nodig?
  Maak gewoon een afspraak zodat u alles weer in het juiste perspectief ziet.

  1. usb3.0

   “‘Virologen hebben hun gloriemoment!’”

   Klopt, dat is een juiste constatering

 3. NO8DO

  Zodra ik die man zijn kop zie, moet ik altijd aan Mohammed Saïd al-Sahaf, bijgenaamd: Comical Ali denken.

 4. Monty

  Op1, NPO.

  Voor het eerlijke echte nieuws kan je toch beter kijken naar Jensen en het FvD journaal.

 5. henk43

  Onze Wybren kon gisteravond niet anders als baarlijke nonsens uitkramen.Als we zijn gedachtenspinsels zouden volgen komen wij bij zijn grote voorbeeld uit: Bolsonaro. En de moord op de armen in Brazilie is helemaal aan dit beleid toe te schrijven wat Haga ook
  schijnbaar aanhangt.

 6. EU_K0K

  Aangepaste tekst:

  Zo is het precies. En ja, daar viel MvdG ook weer over, maar Osterhaus heeft gewoon gelijk. Wie zien allemaal hoe types als Baudet maar ook Haga ervan genieten dat ze in de aandacht staan en dat de juichwappies hen neerzetten als een soort van goddelijke wezens die alles weten. Inderdaad, het is hun gloriemoment en die laten ze zich niet afnemen; hoe hoog de prijs ook is die de rest van de samenleving ervoor betaalt.

  1. Max Aue

   Haga is een oplichter en zoals bekwame oplichters weten, niet de waarheid is interessant maar of de leugens kunnen worden verkocht. Dat is de boef gelukt, hij kreeg 300.000 voorkeurstemmen. In Nederland zijn er meer dan genoeg laagopgeleide onnozelen die zijn criminele bullshit vreten.

   Intussen is het zwijn verantwoordelijk voor duizenden doden. Helaas zullen we er hem nooit op kunnen afrekenen.

   1. usb3.0

    Nee hoor maxje, jij daarin tegen bent de aanleiding dat mensen op moeten passen en dat ze hun jonge kindertjes bij jouw uit de buurt moeten houden, viezerik

    1. Max Aue

     jou

  2. usb3.0

   eu kokje is een fascistisch vacinazidrammertje

   1. henk43

    Wat weer 2 sterk inhoudelijke bijdragen van usb. Straat niveau is nog hoger

    1. usb3.0

     henkje verdedigt graag fascistische vaccinazidrammertjes

     1. henk43

      Maar ik hou het wel op niveau!!!

 7. Klaas de Witt

  Net zo totaal geflipt als z’n achterban. Nul gepresteerd in z’n schamele bestaan maar wel bek van een viswijf. Zoveel mogelijk negeren maar.

 8. Branzino

  Ik heb Van Haga gisteravond ook gezien, maar dat moet een andere uitzending geweest zijn. In “mijn” uitzending kwam hij helemaal niet uit de verf. “De oren gewassen worden” zou ik het nog net niet willen noemen, maar veel indruk maakte hij ook niet met zijn oude en achterhaalde argumenten. Osterhaus hield zich in wat die heeft bij andere gelegenheden veel meer en sterkere argumenten genoemd die het feitelijke ongelijk van Van Haga aantonen.

  1. EU_K0K

   Morgen “Witte Donderdag”
   De dag waarop ene Judas voor 30 zilverlingen een hele andere waarheid zag.

   1. arnoud

    Dan bedoel jij vast en zeker Ad Osterhaus.

 9. maraton

  De Trump aanpak van Therry en Haga begint steeds belachelijker te worden.
  Feiten weg scheeuwen kost steeds meer moeite.
  Terecht dat Osterhaus hem meewarrig liet uit zwetsen.
  Als een politikus medelijden op wekt is het einde oefening voor hem.

  1. Max Aue

   Gelukkig zijn er op DDS nog mensen die zeker weten dat Haga in de discussie glorieerde.

 10. arnoud

  Zijn jullie die hier allemaal reageren soms betaald, door de regering, om juist jullie onzin hier te plaatsen, juist van Haga heeft die spaarzame momenten die hij kreeg, duidelijk de waarheid gezegd, en niet !! die onzin die Ad Osterhaus zit uit te kramen. en die schimmelpening ook, ook zo`n dubieus figuur. En dat er dingen bij zijn gehaald over het verleden van Van Haga, is pure laster, dan kunnen ze er nog wel veel en veel meer van de kamer er bij halen. bovendien als ik daar bij zou zitten, dan zou ik die vuile bedrieger van Osterhaus even fijntjes onder zijn neus smeren, dat hij met die Mexicaanse griep en vaccinatie de boel op gelicht had, en dat ie bij een forum aanwezig was waar een Belgische viroloog aan het vertellen was hoe zij de zaak moesten oplichten en bang moesten maken.

 11. RS

  Niet om het een of ander maar ik vond die interviewers van Op1 , behoorlijk ONBESCHOFT , de dame met haar hand onder het hoofd en die man viel Haga in de rede……….. Kwalijke zaak!

 12. polleke67

  Diet Osterhaus is toch gewoon een narcistisch creep. Hij heeft 10 minuten lang onheil en verdoemenis gepredikt. En waarom? De ICs hebben al 5 maanden een bezetting van 50%, wat beneden het gemiddelde is. Het aantal doden vlakt af sinds begin februari, want de zomer komt er aan. Maar wat zegt Osterhaus: strengere maatregelen en vaccineren. Wat een dwangmatig eng mannetje…..

 13. Yoyo

  Even stukje teruggekeken.
  De verwachte framing van Haga op z’n NPO’s.
  Dat is niets nieuws, maar helaas voorspelbaar.
  Van Haga houdt het fatsoen, en neemt rustig zijn tijd om zijn standpunten duidelijk te maken.
  AfknAb Osterhaus is zoals gewoonlijk de onduidelijke, zeverende ” expert”.
  Tsja, vaccins moeten aan de man gebracht worden…

  Ik zou maar weer een flesje opentrekken, malle Appje!

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.