Bam! Duits Grondwettelijk Hof: president mag handtekening NIET zetten onder ‘coronaherstelfonds’

Een enorme tegenvaller voor de eurofiele megalomanen in Brussel: het Duits Grondwettelijk Hof heeft besloten dat bondspresident Frank-Walter Steinmeier zijn handtekening nog niet mag zetten onder een wet die het ‘corona’-herstelfonds van de EU, ten waarde van 750 miljard euro!, ratificeert. Er moet eerst meer duidelijkheid komen over het fonds, en dan met name over de vraag hoe andere landen geacht worden hun coronaschuld terug te betalen. Hint: dat gaat never nooit niet gebeuren.

Het hoogste hof in Duitsland – het Grondwettelijk Hof – heeft vrijdag laten weten dat president Steinmeier de wet dat het belachelijke ‘corona’-herstelfonds van de EU niet mag ratificeren. Ze willen eerst meerdere eisen tégen de wet (en het plan) onderzoeken op juridische basis. Pas als het in hun ogen duidelijk is dat het plan niet in strijd is met de Duitse grondwet (en gebruiken) mag Steinmeier de wet goedkeuren.

De uitspraak komt kort nadat de beide Kamers van het Duitse parlement wél voor de wetgeving stemden.

De zaak tegen de wet wordt door vijf individuen gevoerd. Wie dat zijn is niet bekend, ze worden slechts geïdentificeerd met hun initialen. Voormalig 50Plus-voorman Henk Krol – die tegenwoordig écht helemaal wakker is – legt op Twitter uit waarom het Hof de wet in de ijskast heeft gegooid:

Het grootste probleem met het “fonds” is dat de EU gezamenlijk schuld op zich neemt. Dat is in strijd met de Duitse wetgeving. Samen schulden op zich nemen mag daar niet. Tenminste, dat mocht nooit, tot het parlement opeens bedacht dat het nu maar wel moet kunnen, want corona.

Eisers willen daar dus een stokje voor steken, en het lijkt erop dat het Grondwettelijk Hof niet te beroerd zal zijn om de kant van de eisers te kiezers als uit het onderzoek blijkt dat dit inderdaad het geval is – dat er een gezamenlijke schuld is én dat de “zwakke lidstaten” hun deel van de schuld never nooit niet terug kunnen betalen, wat inhoudt dat het feitelijk een schuld wordt van Duitsland.

Abonneer je gratis en voor niets op mijn Telegram-kanaal... en word lid van de fantastische DDS-Groep op Facebook-alternatief MeWe!

In Nederland hebben we een vreselijke D66-dikastokratie. Goddank dat ze in Duitsland nog iets van échte rechters lijken te hebben.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

17 reacties

 1. Edjan

  Had niet ene Mark Rutte een heilige eed gezworen dat hij NIET akkoord zou gaan met een Europese transfer unie? En ook niet met gemeenschappelijke schulden?

  1. ET007

   Als Rutte iets met heilige eed zweert, dan weet je zeker dat hij liegt. Bij Rutte is namelijk niks heilig.

  2. rafi

   Ja maar dat hoort bij zijn ziektebeeld (sociopathie).

   1. Niet L niet R

    Ander Aantje voor hem zorgen!

   2. Cootje

    Jij bedoelt last van dementie

 2. Dick Orwell

  Nu al benieuwd hoe de Eurofiele elite hier weer een ondemocratisch geitenpaadje op weet te vinden.

  1. Niet L niet R

   Uit geheel eigenbelang, denk aan de enorme hoge salarissen, en emolumenten, zal b.v. onderleiding van Timmermans en aanhang gezocht worden naar een oplossing in het voordeel van hun zelf!
   Bij de NPO is het doodstil!
   Gelukkig bestaat DDS

  2. Happytissue

   Geen inlegvel? Geitenpaadje is zoveel werk voor die lui van Brussel

 3. Fatsoen74

  Als Duitsland niet mag meedoen, dan kan het hele fonds van de baan. Dat geeft Nederland weer wat financiële adem. Mooi initiatief van de mensen die in Duitsland de rechtzaak zijn gestart.

  De eurofielen zullen wel weer moord en brand schreeuwen…

 4. Tepelkloofje

  750 Miljard yoyos. Zevenhonderd en vijftig miljard. 750.000.000.000,00
  Dat is zo’n slordige 1700 ekkies voor iedere inwoner in de gehele EU: man, vrouw, hoogbejaarde, pasgeboren sneeuwvlokje.
  Als u nog in Hollandsche Florijnen rekent: drieduizend zeven honderd en vijftig zilverkleurige munten met het halve hoofd van Beatrix erop. Driehonderdvijfenzeventig joetjes. Honderdvijftig geeltjes.
  Per persoon.

  Waar komt al dat geld vandaan? Wie betaalt dat? Wie of wat staat daar garant voor? Wie gaat dat uiteindelijk allemaal terugbetalen en aan wie?

  En als dit het enige herstelfonds zou zijn, nah vooruit dan maar. Maar het is fonds na fonds na noodhulp na herstelbetaling na reddingsactie na garantiestelling…de lijst is schier oneindig.

  Denken we nu echt dat we niet in een transferunie zitten? Nee toch, he?

  Ander vraagje: waar zit uw pensioengeld tegenwoordig?

  1. Niet L niet R

   Het is toch over duidelijk, dat dat geld niet wordt terug betaald, wie dat wel denkt gelooft nog in sprookjes!

 5. Niet L niet R

  Gelukkig zijn er nog rechters, die niet aan de lijband van de politiek lopen,diep respect voor hun handelen zonder rekening te houden met de politiek!
  Maakt nog maar eens duidelijk, dat de rechten van landen heel belangrijk zijn voor de democratie!
  Hoogste tijd dat figuren in Nederland hier een voorbeeld aannemen, maar nog beter dat elders voor deze personen ander werk voor wordt gezocht, wie de schoen past trekt hem aan !!!!

  1. Cootje

   Geen D66 invloeden in de bondsrepubliek .

 6. Cootje

  Geweldig . En nu nog een vierde golf voor zuid Europa en ze kunnen aan de beademing . Geen toeristen seizoen dit jaar en ze gaan het toiletpapiertje aan tweekanten gebruiken , Corona maakt het verschil van je hand ophouden en boven je stand leven.

 7. Cootje

  Heerlijk voor die MACRON en zijn italiaanse vrienden , die Corona epidemie ligt haarfijn de duidelijke verschillen bloot , is het toch nog ergens goed voor geweest , Mercedes rijden en er niet voor betalen staat niet in het Duitse woordenboek bij ons ook niet maar wij hebben al ruim 10 jaar Pinokkio

 8. kattekop

  Maar afwachten of het hof in Karlsruhe de poot stijf houdt en niet weer
  overruled wordt door EU wetten want dat is al vaker gebeurd.

 9. Lucky Luke

  In principe heeft het hooggerechtshof hier niets over te zeggen, want, het is een politieke beslissing en geen juridische. Foutje.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.