Boeren dagen landbouwhater Kaag voor rechter om smaad en laster: ‘Hebben nog appeltje te schillen met D66!’

De boerenactiegroep Farmers Defence Force beticht D66-leider van smaad en laster. Zij willen op 16 maart, een dag voor de verkiezingen, de lijsttrekker in het justitiële beklaagdenbankje duwen. De actiegroep pikt het niet dat ze worden weggezet door Kaag en haar partij als een ‘soort van terroristen’. Kaag mag zich nu verantwoorden voor de rechter, aldus de boeren. 

Actiegroep Farmers Defence Force eist €50.000 schadevergoeding van Kaag. De D66-lijsttrekker had de groep min of meer weggezet als straatterroristen bij Nieuwsuur, maar volgens de boeren was het klinkklaren onzin wat ze vertelde. Bij de Stentor zeggen de agrarische activisten het volgende:

“Ook heeft ze gezegd dat wij in Groningen een deur uit het provinciehuis hebben gereden en hekken omver hebben gereden. Maar dat waren wij helemaal niet.’’

Kaag zei bij Nieuwsuur over FDF: “Farmers Defence Force, die eerst de hekken omrijdt, journalisten bedreigt en uiteindelijk dan wel door het kabinet ontvangen wordt. Dat vind ik ondenkbaar.”

De actiegroep is woedend op D66 en meent daarom voor de rechter het pleit te moeten beslechten met een keur aan politici: “Die komen allemaal voor het hekje. Dat we beginnen met Kaag is omdat we met D66 nog wel een appeltje te schillen hebben. We zijn niet vergeten dat het halveren van de veestapel een plan is van D66. Ons plan is nu om D66 te halveren.’’

Zo vlak voor de verkiezingen opent de actiegroep een tactische ‘aanval’ op de partij. D66 heeft zich de laatste tijd niet echt populair gemaakt onder de boeren. Op deze manier weet FDF landelijk weer negatieve aandacht te generen over Kaag en haar partij. Of het genoeg zal zijn om het D66-zetelaantal in de Tweede Kamer door het midden te laten gaan, zal moeten blijken op 17 maart.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en word lid van onze spiksplinternieuwe Facebookgroep!

Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

38 reacties

 1. HD

  Deze Israël hatende Palestijnse kaktroela is met haar dubbele paspoort ook nog minister van Nederland, ( alles kan hier ) dus als haar eigen D66 rechters haar veroordelen zullen de werkende autochtone Nederlanders de rekening betalen.

  1. usb3.0

   +++++++

 2. LifeBuddy

  Ineens krijgt d66 via duisteren omwegen 1 miljoen in de schoot geworpen. Ik krijg een raar voorgevoel, dat de taliban verder is Geïntegreerd dan ik dacht. Vorige maand nog bleek dat de VVD stelselmatig giften buiten de boeken houdt. Hopelijk denkt de media aan de toekomst van onze kinderen en gaat dat tot de bodem uitzoeken voor 16 maart.

 3. Franz Biberkopf

  Dit lijkt me voor D66 een enorme meevaller. Als het boerentuig Kaag gaat aanvallen, en zeker met dit belachelijke verhaal, kan dat alleen maar in haar voordeel werken.

  1. usb3.0

   nee franzje panzje, wat jij hier omhangt dáár kotsen de mensen van, kaag leeft met waanideeën en jij ook…

  2. ManX

   Heeft Franz nog iets op te merken over die 400 miljard weggepiste euro’s aan immigranten?

   1. Franz Biberkopf

    Gelukkig betrof die 400 miljard een niet serieus te nemen onderzoek, goede vriend. Er is geen reden tot grote zorg.

    1. Nostradamus

     Al zou het om de helft gaan, een kwart of zelfs een tiende. Dan is dat nog iedere cent teveel. Als je hierheen komt, of zelf hier geboren bent, dan heb je mee te doen en je bijdragge te leveren als je ook gebruik wil maken van de voorzieningen. Zo niet, dan vertrek je maar naar toekietoekieland!

    2. Nostradamus

     Een elitair als siegheilgrid kaag mag nooit over een volk regeren. Dat kan namelijk nooit goed gaan.

    3. omniscius

     Oh maar natuurlijk, om nog eens het een en ander uit het verleden in herinnering te roepen:
     “Daarom maan ik nog eens aan om zich niet te laten verontrusten. Ik verzoek den luisteraars dan ook om wanneer ze straks hunne legersteden opzoeken, even rustig te gaan slapen als ze dat ook andere nachten doen. Er is voorshands nog geen enkele reden om werkelijk ongerust te zijn. En daarmee, geachte luisteraars, laat ik u over aan de verpozing die de radio u pleegt te bieden. Goedenavond.”

    4. ManX

     Behalve ingegeven door zijn angst voor de waarheid, kan Biberkopf geen andere reden noemen om het onderzoek niet serieus te nemen.

     1. Franz Biberkopf

      Het Renaissance Instituut probeerde dit wetenschappelijke broddelwerk nog een zweem van wetenschappelijke autoriteit mee te geven door het logo van de Universiteit van Amsterdam erop te plakken.
      Daar is die Universiteit uiteraard niet van gediend.

      ht*ps://www.nhnieuws.nl/nieuws/281911/universiteit-wil-logo-verwijderd-van-rapport-wetenschappelijk-bureau-fvd

     2. usb3.0

      Maar franzje! je bent een enorme druiloor..

     3. Loelap

      Het is me al vaker opgevallen dat je niet zo slim bent Frans.

  3. Cootje

   Boerentuig staat in de vroege ochtend op hun klauwtjes , om de immigratie neurose van D66 te bekostigen . Boertjes aan het werk om de bootjes toeristen van de D66 familie aan verzorging onderdak inrichting en levenslange bijstand te helpen , het boerenverstand zegt dat dat niet is vol te houden

  4. Jack Flash

   “Boerentuig”
   Man man.

 4. Cootje

  D66 is een artiesten clubje van de mannen en vrouwen liefde en de bakfietsen generatie , die altijd graag op het pluche willen zitten en al haar medische en ideologische daarvoor overboord kieperen meestal na deelneming regering weer op hun plaats gezet naar het niveau klaverjas clubje , en nu door de gewilde emancipatie een kloon neerzet van de hete aardappelen eter. Of een graad in haar keel , maar waar de doorsnee Nederlander van zou zeggen kouwe kak met haar geadverteerde stem geluid

  1. Franz Biberkopf

   “haar geadverteerde stem geluid”

   🙂

   1. ManX

    Cootje heeft een scherpe geest en ziet de dingen glashelder. Dat Franz Biberkopf niet verder komt dan het signaleren van een taalfout, is tekenend.

    Biberkopf is nooit een hoogvlieger is het debat geweest en zal dat ook nooit worden.

   2. Cootje

    Haar geadverteerde stemgeluid hoort bij de grachten gordel misschien dat het beugeltje vroeger klem heeft gezeten

    1. Franz Biberkopf

     🙂

  2. EvertB

   Boeiend betoog, Cootje.

   Toch denk ik eerder dat ze bridgen in plaats van klaverjassen (zelfs met ‘roem in de hand’) en met een graat in de keel als 7SA geredoubleerd wordt gemaakt.

   1. Cootje

    Ik bedoel maximaal tot een clubje van 4 personen en niet van 16 personen

 5. Beukman

  Wat een gotspe van FDF. Het is een bende terroristen die politici op onfrisse wijze onder druk zetten, en zich verder precies schuldig maken aan wat Kaag opsomde. De Leider van FDF schuwt niet om de Holocaust erbij te slepen in de eigen argumentatie. En dan nu als een stelletje mietjes gaan piepen als die gemene Kaag iets terugzegt?

  Aanvankelijk was FDF nog een keurige actiegroep, maar zoals dat wel vaker gaat bij actiegroepen, heeft er intern radicalisering plaatsgevonden, waarbij de gematigde krachten eruit zijn gewerkt. De Leider, Van den Oever, is een stuk schorem dat de weg is kwijt geraakt. Hij vindt dat het doel de middelen heiligt. Niet toevallig een standpunt dat hij deelt met de geradicaliseerde RAF.

  Ik moet weinig van Kaag en haar partij hebben, maar ik waardeer het hier toch wel heel erg dat ze gewoon durft te zeggen waar het op staat. Hopelijk wordt ze goed beveiligd.

  1. usb3.0

   beukho*r heeft geen benul wat terroristen zijn, kaag van d666 die is getrouwd met een terrorist, dat zijn mensen met bloed aan hun handen…

   1. Beukman

    Guilt by association, mijn waarde. Zelfs al was de man een terrorist geweest, dat betekent nog niet dat Kaag bloed aan haar handen heeft, net zomin als jij bloed aan je handen hebt vanwege de vrienden waarmee je omgaat.

    1. Loelap

     Kaag heeft zeker bloed aan haar handen. Subsidieerde een Palestijns clubje die een 16 jarig Israëlisch meisje vermoordde.

     1. Beukman

      Iedereen staat elkaar daar naar het leven, oude dumpzaak. Je kan dat Kaag moeilijk verwijten.

 6. JoopvdJoop

  Heerlijk dit.
  Pak ze maar aan die zelfoverschattende nitwits.
  “Wie zijn die mensen”,zal ze wel zeggen.
  Een heerlijke dalende grafiek wat betreft ‘t stemmenaantal.
  De mensen die D66 verdedigen zijn meestal welbespraakt maar staan totaal niet in de maatschappij.

  1. Jack Flash

   Joopvdjoop@ Onkunde verhullen met welbespraaktheid zakt bij mij snel door het ijs.

   D66 zijn seniele zielloze portretten.

 7. Emma Louise

  De FdF wordt door direct betrokkenen gekenschetst als een criminele bende.
  Zij intimideert, bedreigt en pleegt zelfs incidenteel fysiek geweld tegen toezichthouders en keuringsartsen.

  1. Jack Flash

   Je liegt emma.
   Je wordt vals, en roept maar wat.

  2. usb3.0

   Nee hoor jij liegt, zoals direct betrokkenen dit ook doen, het zijn juist de direct betrokkenen die crimineel zijn..

 8. Jehannes

  Wie heeft jullie betaald? Al Qaq Mag voor mij door 10 mannen in de reet geneukt worden, en wat aids op de rit krijgen.

 9. liefdevol rechts

  Inplaats van 50000€ te eisen zou ik die 1 mil.€ eisen die ze gedoneerd hebben gekregen van die linkse gek.
  Maar ok, ook dit is weer een overwinning voor ons .
  Als zo een partij nog als winnaar uit de bus komt Kan je er zeker van zijn dat het zo gelopen is als in Amerika, met fraude natuurlijk.

 10. Bolkestein

  Laten we #kaaggestaagomlaag, #Trending maken vandaag!

  #kaaggestaagomlaag
  #kaaggestaagomlaag
  #kaaggestaagomlaag
  #kaaggestaagomlaag

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.