KaagDitisM

Boeren dagen landbouwhater Kaag voor rechter om smaad en laster: 'Hebben nog appeltje te schillen met D66!'

Geen categoriemrt 04 2021, 18:00
De boerenactiegroep Farmers Defence Force beticht D66-leider van smaad en laster. Zij willen op 16 maart, een dag voor de verkiezingen, de lijsttrekker in het justitiële beklaagdenbankje duwen. De actiegroep pikt het niet dat ze worden weggezet door Kaag en haar partij als een 'soort van terroristen'. Kaag mag zich nu verantwoorden voor de rechter, aldus de boeren.
Actiegroep Farmers Defence Force eist €50.000 schadevergoeding van Kaag. De D66-lijsttrekker had de groep min of meer weggezet als straatterroristen bij Nieuwsuur, maar volgens de boeren was het klinkklaren onzin wat ze vertelde. Bij de Stentor zeggen de agrarische activisten het volgende:
"Ook heeft ze gezegd dat wij in Groningen een deur uit het provinciehuis hebben gereden en hekken omver hebben gereden. Maar dat waren wij helemaal niet.’’
Kaag zei bij Nieuwsuur over FDF: "Farmers Defence Force, die eerst de hekken omrijdt, journalisten bedreigt en uiteindelijk dan wel door het kabinet ontvangen wordt. Dat vind ik ondenkbaar."
De actiegroep is woedend op D66 en meent daarom voor de rechter het pleit te moeten beslechten met een keur aan politici: "Die komen allemaal voor het hekje. Dat we beginnen met Kaag is omdat we met D66 nog wel een appeltje te schillen hebben. We zijn niet vergeten dat het halveren van de veestapel een plan is van D66. Ons plan is nu om D66 te halveren.’’
Zo vlak voor de verkiezingen opent de actiegroep een tactische 'aanval' op de partij. D66 heeft zich de laatste tijd niet echt populair gemaakt onder de boeren. Op deze manier weet FDF landelijk weer negatieve aandacht te generen over Kaag en haar partij. Of het genoeg zal zijn om het D66-zetelaantal in de Tweede Kamer door het midden te laten gaan, zal moeten blijken op 17 maart.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten