shutterstock 1811509465

Nederland stopt tijdelijk 'uit voorzorg' met AstraZeneca-vaccin, Thierry Baudet: "Zei ik toch al!"

Geen categoriemrt 14 2021, 23:31
Nederland stopt 'uit voorzorg' met het toedienen van het AstraZeneca-vaccin. Het ministerie van Volksgezondheid wantrouwt het vaccin nu ook, nadat bij gevaccineerden in andere landen bloedproppen werden geconstateerd. Er wordt daar nu gekeken naar een mogelijk verband tussen de het vaccin en de bloedproppen. Wederom een tegenvaller voor minister Hugo de Jonge die de grip op de hele coronasituatie steeds verder uit zijn schoenen handen ziet glippen.
Afgelopen donderdag nog zei Hugo de Jonge (minister van Volksgezondheid) dat Nederland gewoon door zou blijven gaan met de vaccinaties van AstraZeneca. Meerdere landen, waaronder Oostenrijk en de Baltische staten, waren al tijdelijk gestopt met het toedienen van het vaccin om uit te zoeken of een verband bestaat tussen de in Oxford ontwikkelde anti-coronaprik, en de trombose waarin meerdere mensen inmiddels overleden zijn.
Hoewel hij eerst nog aangaf niet in wat voor mogelijke problemen dan ook te geloven, is minister Hugo de Jonge nu blijkbaar toch overstag. Ook Nederland kondigt nu een vaccinatiepauze aan voor AstraZeneca, in eerste instantie voor twee weken in afwachting van de onderzoeksresultaten.
Voor FVD-leider Thierry Baudet was dat de afgelopen week een reden om vraagtekens te zetten bij het eventuele risico van een vaccinatie tegen corona.
Tegenover De Dagelijkse Standaard laat Baudet weten dat AstraZeneca redelijk gevaarlijk is: "Zei ik toch al! Het is experimenteel spul."
Opvallend genoeg kwam persbureau Reuters bijna tegelijkertijd met het bericht dat fabrikant AstraZeneca zegt dat uit eigen onderzoek is gebleken dat het vaccin geen 'bloedstolsels' veroorzaakt. Maar de pauze komt er nu dus toch. We wachten het onderzoek ‒ of eigenlijk, de diverse onderzoeken ‒ geduldig af.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten