Nederland stopt tijdelijk ‘uit voorzorg’ met AstraZeneca-vaccin, Thierry Baudet: “Zei ik toch al!”

Nederland stopt ‘uit voorzorg’ met het toedienen van het AstraZeneca-vaccin. Het ministerie van Volksgezondheid wantrouwt het vaccin nu ook, nadat bij gevaccineerden in andere landen bloedproppen werden geconstateerd. Er wordt daar nu gekeken naar een mogelijk verband tussen de het vaccin en de bloedproppen. Wederom een tegenvaller voor minister Hugo de Jonge die de grip op de hele coronasituatie steeds verder uit zijn schoenen handen ziet glippen.

Afgelopen donderdag nog zei Hugo de Jonge (minister van Volksgezondheid) dat Nederland gewoon door zou blijven gaan met de vaccinaties van AstraZeneca. Meerdere landen, waaronder Oostenrijk en de Baltische staten, waren al tijdelijk gestopt met het toedienen van het vaccin om uit te zoeken of een verband bestaat tussen de in Oxford ontwikkelde anti-coronaprik, en de trombose waarin meerdere mensen inmiddels overleden zijn.

Hoewel hij eerst nog aangaf niet in wat voor mogelijke problemen dan ook te geloven, is minister Hugo de Jonge nu blijkbaar toch overstag. Ook Nederland kondigt nu een vaccinatiepauze aan voor AstraZeneca, in eerste instantie voor twee weken in afwachting van de onderzoeksresultaten.

Voor FVD-leider Thierry Baudet was dat de afgelopen week een reden om vraagtekens te zetten bij het eventuele risico van een vaccinatie tegen corona.

Tegenover De Dagelijkse Standaard laat Baudet weten dat AstraZeneca redelijk gevaarlijk is: “Zei ik toch al! Het is experimenteel spul.”

Opvallend genoeg kwam persbureau Reuters bijna tegelijkertijd met het bericht dat fabrikant AstraZeneca zegt dat uit eigen onderzoek is gebleken dat het vaccin geen ‘bloedstolsels’ veroorzaakt. Maar de pauze komt er nu dus toch. We wachten het onderzoek ‒ of eigenlijk, de diverse onderzoeken ‒ geduldig af.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

70 reacties

 1. RvdBe

  He, net nu ik vertrouwen kreeg in de expertise op het gebied van virusbestrijding van onze onderwijzer onderbouw.
  Misschien toch maar weer hoedjes vouwen met groep 2 in het vervolg.

 2. Fax uit Darmstad

  Bijwerkingencentrum Lareb ontving tot nu toe enkele meldingen van trombose na coronavaccinatie. De meldingen geven tot nu toe geen aanleiding om te denken dat trombose een bijwerking is van coronavaccins.

  Wat een grap: Lareb signaleert risico’s van het gebruik van geneesmiddelen in de dagelijkse praktijk en genereert en verspreidt kennis hierover.

  “In totaal betreft het nu 6.426 meldingen met 31.534 vermoede bijwerkingen. Waarvan 5.799 meldingen na Comirnaty® (vaccin van Pfizer/BioNTech), 386 meldingen voor het vaccin van Moderna en 159 bij AstraZeneca. Bij 82 meldingen was het type vaccin niet ingevuld.
  Uit de meldingen blijkt dat klachten zoals koorts en rillingen bij het AstraZeneca vaccin iets vaker als hevig worden ervaren. Ook deze klachten gaan na een paar dagen over.”

  Deze organisatie, en zo zijn er wel meer binnen de overheid, kan men ook wel opdoeken. Tot nu weten ze van niks. Gesproken over Fake news.

 3. Lefty

  Thierry ze het al.

  “Het gaat om zes meldingen van mogelijke bijwerkingen uit Denemarken en Noorwegen, aldus VWS. “Het gaat om ernstige, zeldzame verschijnselen van stolselvorming (trombose) én een verlaagd aantal bloedplaatjes (trombocytopenie) bij volwassenen onder de 50 jaar. In Nederland zijn momenteel geen soortgelijke gevallen bekend.”

  1. usb3.0

   Elke melding is er 1 teveel en lefty bagatelliseert het gewoon, het is natuurlijk walgelijk..

   1. Lefty

    Volgens mij bagatelliseert Baudet. Net naar een interview met hem gekeken. Die man kraamt de meest tegenstrijdige onzin uit, binnen een minuut.

    1. Max Aue

     Baudet kraamt inderdaad onzin uit maar veel mensen zijn niet in staat dat te onderkennen. Dat is zijn geluk.

     1. Loelap

      Gelukkig zijn wij wel in staat jouw onzin te onderkennen.

    2. LifeBuddy

     HaHaha, kortzichtige LEFYTY sLinkse, Die arische slinkse VVD/CDA pinikkio en huigo kramen nu de meest tegenstrijdige onzin uit. Ben je nog wappiecarnaval aan het vieren ofzo , dat je niet meer weet dat je van voor en van achter NIET meer leeft???

    3. leukeditter

     als de voortekenen niet bedriegen gaat baudetje naar 16 zetels

  2. Fax uit Darmstad

   Ze wisten dit al in september 2020:
   AstraZeneca onderbreekt proeven met potentieel coronavaccin dat Nederland heeft besteld, na mogelijke bijeffecten
   statnews.com/2020/09/08/astrazeneca-covid-19-vaccine-study-put-on-hold-due-to-suspected-adverse-reaction-in-participant-in-the-u-k/
   En linksert als je gelijk had dan zouden ze niet stoppen. De Jonge is gewoon een prutser.

   1. Fax uit Darmstad

    Honderdduizenden AstraZeneca-vaccins liggen te verkommeren in Duitse koelkasten: zorgpersoneel wacht liever op concurrenten.
    Ook fake news zeker linksert.

 4. RvdBe

  Het kan ook nog slimheid zijn natuurlijk, minder vaccineren betekent langere lockdowns en avondklokken ed.
  Alles om het volk bang en volgzaam te maken.

  1. Jack Flash

   Goed gezien RvdBe.
   Pushers zijn slim.

  2. Monty

   Nee dat kan niet wat dan zou Baudet met het kartel onder één hoedje spelen.

   Of hij zou deze valstrik niet doorzien.

   1. Lefty

    Dat doet Baudet ook. Zonder “kartel” is hij nergens.

 5. Max Aue

  In de eerste plaats is er nog steeds geen wetenschappelijk bewijs dat dit vaccin trombose veroorzaakt.
  In de tweede plaats moet je op grond van de nu gesignaleerde gevallen concluderen dat het medische risico verwaarloosbaar klein is ten opzichte van het risico om om van corona ziek te worden dan wel er aan te overlijden.

  Als je injecteert met schoon water in een spier is er een, statistisch klein, risico op een bloedproppen. Mensen met aanleg voor trombose lopen door vaccinatie an sich een klein risico op trombose. Dat komt niet door het vaccin maar door het prikken. Ook in die gevallen zijn de gevolgen hoogstzelden dodelijk.

  Men is bij het RIVM enorm zorgvuldig maar om alle bijwerkingen te voorkomen. Ik voorspel echter dat ze over 14 dagen weer gewoon doorgaan met vaccineren.

  1. JochemX

   Het wetenschappelijk bewijs dat het vaccin überhaupt werkt is ook niet erg overtuigend. De staatspropaganda dat je een vaccin moet nemen werkt daarentegen boven ieders verwachting.

   1. Max Aue

    De sterftecijfers in de landen waar men al flink gevorderd is met vaccineren gaan rap omlaag. In Nederland lopen de sterftecijfers in de oudere leeftijdsgroep snel terug.
    Dat wordt veroorzaakt door de vaccinatie. Als je dat ontkent ben je niet te goeder trouw.

 6. Monty

  Misschien moeten we dan maar overstappen op het Russische vaccin.
  Daar zijn geen problemen mee.

  1. usb3.0

   Misschien moeten we helemaal niets!

   1. Monty

    Misschien kunnen we dan beter overstappen op het Russische vaccin.

 7. LifeBuddy

  WOW,BAM, De arische sLinkse zijn de Grip op het Volk tot 0,0000% aan het verliezen. Alweer 10 zetels erbij voor arisch sLinks.

 8. LifeBuddy

  Als ze stoppen ,dan is er nu rep en roer in de ziekenhuizen en het rivm en omt. De slinkse VVD/CDA willen alle Miskleunen in de schoenen schuiven van de Zorg.

  1. Max Aue

   “De slinkse VVD/CDA”

   Als de VVD en het CDA linkse partijen zijn geworden kunnen we concluderen dat 85% van het Nederlandse volk inmiddels op linkse partijen stemt.

   1. usb3.0

    Nee maxje rechtste stemmers zijn voorgelogen, jij daarin tegen bent voorstander van het bedriegen van de kiezer dus je rectie is begrijpelijk..

  2. Branzino

   Er zijn jaarlijks bijna 100.000 probleemgevallen. Zijn die paar gevallen na honderdduizenden vaccinaties uitzonderlijk of te verwachten?

 9. LifeBuddy

  ”Hoe complottheorieën zichtbaarder worden in Nederland” . arische sLinkse ,dat zei ik toch al !!!

 10. HD

  Mijn vader is in ieder geval erg blij dat hij niet gevaccineerd zal worden.
  Wat een zorg en spanning voor andere mensen die het vaccin al hebben ingespoten gekregen, ja Hugo was erg zeker van z’n zaak.

 11. Gebande_3

  We wachten met smart op de excuses van Baudet en treinende vriendinnen.
  We wachten met smart op de excuses van Baudet aan de niet frauderende Otten.

  1. usb3.0

   Nee hoor daar wacht niemand op, Wilders maakte overigens gehakt van leugenclown rutte…

  2. Loelap

   Wat is het toch met jouw obsessie met Baudet.

 12. HD

  Er zijn in Nederland geen gevallen bekend, of worden ivm de verkiezingen niet openbaar gemaakt, want dat zou voor Rutte en zijn organisatie niet goed uitkomen.
  Donderdag, let maar op zijn er in Nederland ook gevallen van gevallen met trombose.

 13. sonny

  Gut, wat jammer nou, Zeneca was zo lekker goedkoop!
  € 1,78 per ampul, dat is veruit het goedkoopste vaccin op de wereldmarkt!
  In de harde politieke wereld ,wegen de kosten zwaarder dan de volksgezondheid!
  Na lang tegenstribbelen, stopt men met grote tegenzin het vaccineren!

  1. Max Aue

   Men stopt niet met vaccineren, men neemt even een pauze om mogelijke, maar zeer onwaarschijnlijke, bijwerkingen te onderzoeken.

   1. sonny

    Ernst@
    Geen commentaar!

  2. right

   Sonny@
   7 landen stopten eerder dan Nederland met vaccineren, dat is al vreemd!
   Het volgzame Rutte3 geeft normaliter, de eerste zet, als het gaat om negatieve beeldvorming te voorkomen!
   Dus er zijn bepaalde zwaarderwegende belangen, waar Jan Publiek geen weet van heeft!
   Transparantie?
   Laat me niet lachen!

 14. The devil and the deep blue sea

  Vorige week wist die prutser Hugo van Coronazaken te melden dat er niets aan de hand was, en nu wordt het tijdelijk stil gelegd, is er ook maar iets wat die incapabele hufter wel goed doet?

  1. Max Aue

   De Jonge is overvoorzichtig met het vaccin en dat wekt vertrouwen.

 15. liefdevol rechts

  AstraZeneca is één van de farmaceutische bedrijven die samen begonnen zijn met andere farmaceutische bedrijven om het vaccin te maken.
  Nu kan je zien wat er gebeurt als je te vroeg met een vaccin op de markt komt.
  Wat mij dan verbaasd is dat de bevolking al die andere farmaceutica nog steeds vertrouwen.
  Hebben ze dan niets geleerd?

  1. Gebande_3

   Vertrouwt u politici welke nog nooit enige regeringsverantwoordelijkheid gedragen hebben, die nog noot hun handen vuil gemaakt hebben?

   1. Gebande_3

    Of gelooft u de mooie verkooppraatjes van die gladde politici welke nog nooit bewezen hebben een land of ministerie te kunnen besturen?

   2. Max Aue

    De meerderheid van ons volk snapt dat we de regeringsverantwoordelijkheid beter kunnen toevertrouwen aan professionele en fatsoenlijke bestuurders.
    Om die reden zullen PVV en FvD nooit regeringsverantwoordelijkheid toevertrouwd krijgen. De kiezer in ons mooie land is niet gek.

    1. Loelap

     We hebben géén fatsoenlijke en professionele bestuurders meer, helaas.
     99% zijn prutsers.

  2. Max Aue

   Toen Nederland trager dan andere lande startte met het vaccineren werd op DDS moord en brand gegild over onze incompetente regering. Nu we inmiddels goed op schema liggen met het vaccinatieprogramma wordt hier moord en brand gegild over het al te voortvarend prikken met ‘levensgevaarlijke’ vaccins.

   Het valt niet mee om het goed te doen.

   1. ManX

    Godgodgod, vijf van de zes reacties in de rechterkolom zijn van Max Auwe, de ADHDende hysterische psychopaat, die boordevol adrenaline weer aan zijn nieuwe tröllenweek begint.

 16. Jean des Sables

  Lareb is niet objectief. Er zijn diverse mij bekende baby’s enkele dagen na BMR vaccinatie overleden. Maar zonder onderzoek wordt bij een melding gewoon gezegd “dat kan niks met de vaccinatie te maken hebben”. En de melding wordt niet geregistreerd. En zo blijft voor eeuwig verborgen dat baby-sterfte na de BMR prik regelmatig voorkomt. Ik weet vrijwel zeker “iets te regelmatig” om het af te doen als statistisch irrelevant. En omdat die correlatie niet geregistreerd wordt, zal de waarschijnlijke causaliteit dus ook nooit boven water komen.

 17. Beukman

  Beetje hysterische reactie om vaccineren tijdelijk te stoppen. Trombocytopenie is een bijwerking van vaccinatie in het algemeen die wel vaker voorkomt. Ook 1 op de 25000 kinderen krijgt het na hun BMR-prik. Dan ook maar niet meer BMR vaccineren?
  In UK zijn inmiddels 10 miljoen doses gegeven, en er waren slechts 13 meldingen van trombose.
  Peanuts dus. Gewoon doorgaan met prikken dus, en je niet bang laten maken door Haga-achtigen.

  1. Lefty

   @Beukman: Mogelijk speelt de angst voor mogelijke schadeclaims een rol. In Oostenrijk gebruiken ze het Phizer vaccin; iets duurder. Er worden daar marginale bijwerkingen gemeld.

   1. Beukman

    Lefty, voor zover ik weet gaan eventuele schadeclaims rechtstreeks naar de staat, dus dat kan het niet zijn.
    Ik vermoed dat het stopzetten van het vaccineren eerder voortkomt uit angst voor paniek, al dan niet aangewakkerd door virusgekkies. Het schijnt overigens wel dat de prik-achterstand snel weer kan worden ingelopen.

    1. Branzino

     Het lijkt mij storm in een glas water. Bijna honderdduizend trombosegevallen per jaar, ongeveer 0,5% van de bevolking. Bij het grote aantal gevaccineeerden waren 100 trombose gevallen onder hen helemaal niet zo gek geweest. Dat s namelijk het te verwachten aantal over die 2 maanden dat de vaccinaties al gebeuren. Bij een paar van die “normale” gevallen was de patiënt tevoren ingeënt. Toeval dus en geen enkele reden voor onrust.
     Er is helemaal niets aan de hand en het zijn hier wel angsthazen, merk ik nu al. Gelukkig kiest men voor zekerheid en het vermijden van onrust.

     1. Max Aue

      Inderdaad, er is geen relatie aangetoond tussen het vaccin en het kleine en statistisch niet afwijkende aantal trombose-gevallen.
      Er is mogelijk wel een relatie tussen de fysieke gevolgen van het prikken waarin in de spieren een kleine puntbloeding kan ontstaan.

      Ben het met je eens: het risico op een zeer zelden dodelijke trombose is verwaarloosbaar klein ten opzichte van het risico op een corona-besmetting. Men is overvoorzichtig omdat de protocollen dat nu eenmaal voorschrijven. Met deze pauze in de vaccinatie worden echter sterfgevallen veroorzaakt en je zou wensen dat men die afweging ook durft te maken.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.