Buitenlandse journalisten geschrokken door extreem politiegeweld op Malieveld: ‘Zo ziet fascisme eruit!’

Vannacht en gisteravond gingen er verschillende video’s rond van gewelddadig politieoptreden tijdens de coronademonstratie op het Malieveld in Den Haag. Hoe de ME daar ingreep was ronduit schokkend. Dat vonden ook buitenlandse journalisten: één journalist uit Amerika schreef zelfs bij zo’n video: “Dit is hoe fascisme eruit ziet.”

Het is af en toe vreselijk om te zien hoe de politie ingrijpt. Dat zoiets nodig kán zijn bij demonstraties, dat weten we. Maar hoe de Amsterdamse politie de afgelopen tijd heeft ingegrepen bij anti-coronademonstraties was al zorgwekkend… en gisteren werd daar nog eens een vreselijke scheut geweld bijgedaan in Den Haag.

Eerst zie je coronademonstranten vreedzaam staan op het Malieveld… en dan opeens grijpt de politie in. De schaal waarop dit gebeurt was tot voor kort on-Nederlands. Maar tegenwoordig moeten we dat blijkbaar maar heel normaal vinden.

En dat is nog maar een algemeen beeld. Want het werd veel erger. Zo zie je hieronder ook hoe een zogenaamde ‘Romeo’ (een undercover politieagent) een demonstrerende vrouw overduidelijk moedwillig voor een politiebus gooit. En blijf kijken, want er staan nog veel meer schokkende beelden bij:

De Maleisische journalist Ian Miles Cheong kijkt geschrokken naar de beelden en schrijft erbij: “Dit is hoe fascisme eruit ziet.”

Dat is geen woord te veel gezegd. Kijk maar eens goed, alleen even naar die specifieke actie:

En we zijn nog lang niet klaar hoor.

Er wordt ingeslagen op mensen die op de grond liggen en zich niet meer durven te bewegen:

Wat er gisteren gebeurde is ronduit schokkend en volstrekt onacceptabel. Zoals FVD-Kamerlid Wybren van Haga uitlegt moet er gekeken worden wie hiervoor verantwoordelijk is… en die persoon moet aangepakt worden. Van Haga heeft het in dat verband volkomen terecht over een mogelijkheid tot “vervolgen”:

Abonneer je gratis en voor niets op mijn Telegram-kanaal... en volg me op Parler!

Aanpakken die hap. Dit soort ongeprovoceerd politie-ingrijpen kan en mag Nederland niet accepteren.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

42 reacties

 1. Borreby Duytsch

  “…Eén journalist uit Amerika schreef zelfs bij zo’n video: “Dit is hoe fascisme eruit ziet…”

  Wat een jankerd. Dit heeft niets met fascime te maken, hoor, huil-yank!

  1. ManX

   Borreby zal dit politie-optreden waarschijnlijk aanmerken als ‘daadkrachtig, ferm en vaderlandbeschermend’. Houzee!

   1. Borreby Duytsch

    Met een beetje fascisme heb ik geen moeite, ManX.
    Maar om bij ieder politieoptreden met overslaande stem te gaan schreeuwen: ‘fascisme, fascisme!!!’ ben je niet meer dan een puisterige, krakende antifascist.

  2. Max Aue

   Nee, met fascisme heeft dit niets te maken.

  3. usb3.0

   Dit slaat echt helemaal nergens op, dit rechtvaardigen op wat voor manier dan ook is ziek, sterker nog, het goed praten is nog zieker..

 2. liefdevol rechts

  Totaal geen woorden voor .
  Zoiets zie je niet met demonstraties van BLM of KOZP of klimaat acties.
  De verantwoordelijke moet hiervoor afgerekend worden, hij is erger dan die duitser in WO2.

  1. Logica

   Precies!! Dat is ook zoiets. Als er morgen een BLM of Antifademonstratie komt dan gebruikt men weer de fluwelen handschoen.

 3. Monty

  ”Eén journalist uit Amerika schreef zelfs bij zo’n video: “Dit is hoe fascisme eruit ziet.” ”

  Frappant dat juist een Amerikaanse journalist dit schrijft.
  Deze beelden zagen vorig jaar namelijk veelvuldig in veel Amerikaanse steden.

  En dan bedoel ik niet tegen de relschoppers maar de vele vreedzame demonstraties aldaar.
  Maar dat zal natuurlijk wel weer anders zijn.

  1. RS

   was toch een Maleisische journalist ? of ben ik nou gek.

 4. JochemX

  Heeft Jan van Zanen zijn ontslag al aangeboden?

 5. StemPzeweg

  Dit is wel echt buitensporig geweld van de kant van de politie en ME. Klappen geven terwijl iemand op de grond ligt kan echt niet en is nergens voor nodig. Zeer onverstandig!

 6. Edjan

  Toestemming voor een demonstratie wordt gegeven als het een “staatsdemonstratie” is: BLM, KOZP, Antifa. De burgemeester komt er dan gezellig bij staan en de politie wijst iedereen vriendelijk de weg. Het intelligente coronavirus blijft altijd weg van deze staatsdemonstraties.

  Andere demonstraties, de staat onwelgevallig, zoals demonstraties tegen de coronamaatregelen, krijgen geen toestemming, of alleen een paar mensen op een achteraf plek, en/of worden steeds hardhandiger uit elkaar geslagen. Het virus waart hier levensgevaarlijk rond en na zo’n illegale demonstratie stijgt het aantal besmettingen sterk.

 7. Max Aue

  Bij BLM-demonstraties wordt op DDS meestal betreurd dat de politie niet hard genoeg optrad.

  1. JochemX

   Daar staat me echt niets van bij. Kun je even met voorbeelden en datums komen?

   1. Max Aue

    h*tps://www.dagelijksestandaard.nl/2020/12/amsterdamse-gekte-blm-demonstraties-geen-probleem-zes-klanten-die-poffertjes-eten-brasserie-twee-weken-dicht/
    h*tps://www.dagelijksestandaard.nl/2020/06/blm-tuig-slaat-telegraaf-verslaggever-in-elkaar-bij-anti-j-p-coen-demonstratie-in-hoorn/
    ht*ps://www.dagelijksestandaard.nl/2020/06/femke-halsema-geeft-middelvinger-aan-corona-doden-vindt-massale-blm-demonstratie-te-belangrijk-om-te-ontbinden/

    1. usb3.0

     leest maxje wel wat hij neer plempt

     1. Edjan

      usb: nee.

  2. The devil and the deep blue sea

   Tegen demonstrerende BLM negerts kan niet hard genoeg worden opgetreden.

   1. Max Aue

    The Devil levert de bewijsvoering voor mijn stelling.

    Dank daarvoor.

 8. Mar

  Als de Parate Eenheid Haaglanden er bij zit, dan zijn dergelijke beelden niet vreemd.
  Ze staan er in de regio al om bekend dat ze niet moeilijk doen met verwijderen van groepen mensen. Agenten die worden aangeklaagd, komen er altijd mee weg.

  1. Gerda2

   Daarom moeten de opdrachtgevers aangepakt worden, wat een tuig is dat.

 9. AS210854

  Inderdaad dat gebeurt er als je op de links kliek stemd.

  1. Max Aue

   stemt

 10. Bunky01

  Het wordt hoog tijd dat ook de zeer dubieuze rol van de nep-demonstranten die uit een politiebus worden “losgelaten” nauwkeurig wordt onderzocht. Met name de inzet van deze mensen wakkert het grimmigheidsgehalte van een demonstratie fors aan. Deze mensen gaan als dollen tekeer. Dit zou in mijn ogen niet moeten mogen. En we zullen een keer zien dat de menigte zich massaal tegen deze mensen aktie onderneemt. Tevens verbaast het je meer en meer dat alle overheids-onwelgevallige demonstraties keihard worden aangepakt maar dat bijna alle andere bijna ruim baan krijgen of met een fluwelen handschoen worden aangepakt. Onze Haagse regenten zijn door en door verrot, de schaamte voorbij en produceren heel veel leugens.

 11. Peter Pan

  Figuren uit het buitenland die gaan vertellen hoe fascistisch het hier is terwijl het in hun eigen land 666 maal erger is.
  Dit is allemaal een spelletje van onze linkse fascisten en iedereen trapt er weer in. Links intriganten gedrag is de normaalste zaak van de wereld geworden.
  Alles om rutte weg te krijgen. En zodra dat is gelukt heeft links voor eens de macht daar de andere rechtse partijen zijn gemaakt onder de noemer cardon sanitair.

 12. Canta

  Ik zie 2 voorvallen : iemand krijgt een duw en valt tegen een auto en staat 2 tellen later weer op. En iemand ligt op de grond en krijgt klappen.
  Nou kan je wel 9x een filmpje van die 2 incidenten zetten, het blijven 2 incidenten.
  En dan spreken over fascisme en dictatuur? Ik zou voorstellen om eens te gaan kijken bij demonstraties in Myanmar ( 134 doden). Misschien dat er dan begrepen wordt wat die woorden werkelijk betekenen.
  En liefdevol rechts, die dit nog erger vindt dan een Duitser in WO2 moet toch nog eens in de geschiedenisboeken duiken, want hij heeft geen idee waar hij het over heeft.

 13. 56RdK

  Twee vragen:

  Mocht er worden gedemonstreerd of was dit verboden vanwege anders ongebreidelde verspreiding van het Corona-virus?

  Heeft de politie niet omgeroepen per direct de demo te ontbinden of zijn ze gelijk gaan meppen?

  Vraag dit voor een noodlijdende vriend uit de horeca, retail en gezondheidszorg.

 14. Paardenmiddel

  Voor de goede aanpak moeten we bij het kabinet en bij de burgemeesters zijn. Oppakken die hap.

 15. 56RdK

  En dan nog, ach ja, zo’n Amerikaanse journalist of wat die ook wil voorstellen.

  Straks komt er weer zo’n leip VN-type over, om even mee te delen dat de Nederlandse politie facisten zijn.
  Wedden?

 16. Lefty

  Met name journalisten van “Bild” en “The Sun”.

 17. STOP FVD

  Zo ziet fascisme er helemaal niet uit, Baudet is niet aan de macht dus dat kan helemaal niet. Lekker makkelijk scoren weer rechtse rakkers. Bewust de confrontatie zoeken en daarna gaan janken. Duidelijk wappies gedrag.

  1. usb3.0

   De antifascist is de nieuwe fascist, jij bent het voorbeeld

 18. Tepelkloofje

  Het verschil in politie-optreden bij anti-coronamaatregelendemonstraties enerzijds, en bij klimaatdemonstraties of ‘jongeren’overlast anderzijds, geeft toch het vermoeden dat de korpsleiding (die zover in de kartelpolitieke mallemolen zit dat ze er absoluut deel van uitmaakt) een richtlijn heeft uitgevaardigd aan het korps om bij anti-coronamaatregelendemonstraties bewust “lekker los” te gaan.
  Zou me absoluut niets verbazen.

 19. Madpo

  Nee, met fascisme heeft dit niets te maken maar wel met onderdrukking van je volk, vergelijkbaar met de situatie in Nrd. Korea. Dit zijn de zoons van Nederlandse ouders, varkens die de Nederlandse dictatuur in stand te houden. Onder een pet die ons allemaal “past”, ik zou me doodschamen als ik zulke orders moest uitvoeren. “Die haben es nicht gewust”. Je moet je toch gefustreerd voelen in het buitenland om je daar Nederlander te noemen???

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.