Harteloze Hoekstra (CDA) gaat corona-gedupeerden nog harder pakken: ‘Tijd is gekomen om WW-uitkering te verkorten!’

Het CDA van Wopke Hoekstra had als slogan beter “nu afpakken” kunnen kiezen in plaats van “nu doorpakken.” Hoekstra wil de WW-uitkering verkorten, waarmee het CDA definitief haar sociale karakter verliest. Mensen die nu door de crisis hun werk hebben verloren gaan een onzekere tijd tegemoet als het CDA het voor het zeggen krijgt. 

De verontwaardiging was groot toen eerder vandaag CDA-lijsttrekker Wopke Hoekstra doodleuk mededeelde dat het CDA de WW-uitkeringen wil verkorten. In een interview met het AD zei hij het volgende hierover:

“Dit is een goed idee waarvoor de tijd gekomen is. We zien allemaal dat, omdat we langer leven en langer doorwerken, je aan de ene kant ouderen hebt die eerder willen stoppen. Aan de andere kant zie je ouderen die ook langer doorwerken. Ik zie het ook bij mijn eigen vader, die is ruim boven de pensioengerechtigde leeftijd, maar hij vindt zijn werk – hij is dokter – zo leuk dat hij één dag in de week patiënten ziet.’’

Hoekstra wil de duur van de WW-uitkering van twee jaar naar een jaar verlagen. Maar realiseert Hoekstra zich niet dat zestigers die worden ontslagen nauwelijks nog aan de bak komen? Het CDA wil zogenaamd de menselijke maat terugbrengen en het sociale gezicht van Nederland zijn, maar dit plan is allesbehalve sociaal.

De meeste ouderen vinden nauwelijks werk als ze worden ontslagen op hogere leeftijd. Dat de vader van Hoekstra een specialistisch beroep heeft en de luxe heeft om door te kunnen werken naar eigen wens betekent niet dat dit ook voor andere ouderen geldt. Deze mensen krijgen van Wopke Hoekstra en het CDA nu enkeltje naar de bijstand. Tot zo ver dus de menselijke maat van die club.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en word lid van onze spiksplinternieuwe Facebookgroep!

Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

53 reacties

 1. ET007

  Die man is wereldvreemd. Nu kunnen de lagere lonen nog lager, want mes komt korter op je keel. Heb je jarenlang gewerkt kun je alsnog alles verkopen wat je hebt opgebouwd. Dus je moet dan wel weer eerst beste flexbaantje accepteren, zelfs als ze je voor je neus nog meer onder de prijs gaan. Voordat je het weet werkt NL dadelijk nog voor 1 euro per uur. Iets met vraag en aanbod.

 2. Cervantis

  Maar de ww uitkeing voor politici blijft natuurlijk 6 jaar lang en zonder sollicitatieplicht

 3. Duckday

  Waarom beginnen ze niet bij hun zelf Miljarden aan wachtgeld uitkeringen aanvullingen van salarissen het is gewoon een sprookjes verhaal hoeveel die ministers en alles wat in overheids dienst voor uitkeringen krijgen. LAAT ZE DAAR EEN WAT AAN DOEN.Ook het beleid vriendjes helpen vriendjes aan dikbetaalde banen.

 4. Meriadoc Brandebok

  Diegenen die nog beweren dat de VVD en het CDA “links” zijn, zijn gewoon plat aan het liegen.

  1. halo1

   De uitkeringen gaan wel naar 90 % dan.. 2 jaar is ook wel tamelijk riant..vergelijk eens met buitenland.. niet te gauw in de Pavlov-reflex “”rechts”” schieten.

 5. KlaasD

  Dat hij dit aangeeft voor de verkiezingen met al die mensen die hun baan zijn verloren door zijn maatje Hugo de Jonge is wel heel wereldvreemd. Maar goed nu weten we tenminste dat we geen CDA moeten stemmen.

  1. Pielo

   Zeker, niemand zou op het CDA meer moeten stemmen. Ik stem er sowieso niet op, ook nooit gedaan ook. Maar het vrome volk laat het CDA niet zakken, dat bepaalt hun dominee wel. Ben trouwens wel benieuwd hoeveel middenstanders of horecaondernemers het durf nog hebben om de VVD nog te steunen.

 6. Spaanse_K0K

  Tijd is gekomen om WW-uitkering te verkorten

  Wat een prachtig echt onvervalst rechts idee.
  Ik ben voor en alle echte rechtse reageerders met mij natuurlijk.

  1. Jack Flash

   Kokkie wil graag als rechts worden gezien.
   Wat n frustraat.
   😂

 7. HD

  Raar en toch komt er weer een kabinet met dit soort gasten, Nederlander zijn gek op zelfkastijding.

  1. Edjan

   😢

 8. StemPzeweg

  Ik had liever De Jonge gezien dan deze gladde gluiperd. Wat is die De Jonge toch een verademing

 9. AidemediA

  Deze schaatsende (terwijl niemand dat mag) kwal moet lekker opzouten. Hij, die als minister van financiën hoofdverantwoordelijk is voor het toeslagendrama en daar gewoon zonder kleerscheuren mee weg dreigt te komen is zo ongeloofwaardig als de pest. christen democratisch appel. Dat zou moeten betekenen heb uw naaste lief gelijk uzelf. Nou hij denkt waarschijnlijk, ik ben iets meer gelijker dan het naaste Nederlandsche klootjesvolk. Ik krijg mijn wachtgeld toch wel. Dus uitknijpen die lui. En er moet tenslotte ook nog een hoop geld naar de “naasten” verderop in europa. Een goede opvolger van balkellende, die ons op een geniepige wijze de eu in gefrommeld heeft, dat dan weer wel.

 10. pasco

  Laat je niet naaien, stem rechts, stem PVV of FVD!

  1. Emma Louise

   Er zijn veel meer rechtse partijen waar u straks op kunt stemmen: CDA, D66, Volt, JA21, Code Oranje, SGP, Lijst Henk Krol en natuurlijk de VVD.

   1. Franz Biberkopf

    Vanuit het perspectief van extreem-rechts zijn al die partijen links.

    1. Jack Flash

     Extreem rechts bestaat niet in Nl.
     Extreem links wel.
     Stem PVV/ FVD, om realisme weer tot leven te brengen.

   2. Cootje

    Jij bedoelt pluche rechts , rechts is tegen bootjes toeristen , tegen invloeden van de Koran leer die hun wetten boven de wetten van het land laten prevaleren, en tegen Europa waar geen Nederlander tegen kan werken dat is het echte rechts en als we hadden geluisterd naar een chute Democraat Hans Janmaat hadden we die discussie niet nodig gehad .

    1. Cootje

     Een echte

     1. Jack Flash

      Klopt Cootje, 40 jaar beerput.
      Hij gaat opengetrokken worden, hoe dan ook.

    2. Emma Louise

     Links en rechts zijn beide tegen boottoeristen, Cootje. Mensen lopen dan immers alleen maar risico om te verzuipen.
     Daarom worden zowat alle inspanningen gericht op opvang ter plaatse. Zo’n 95 procent van alle vluchtelingen worden zo opgevangen.

 11. Bunky01

  Tuurlijk Hoekstra, kan het uitgespaarde bedrag naar nog meer opvreters uit de oeroeboeroelanden en naar de uitvreters in zuid europa. En dat noemt zich dan nog christelijk, ik zou hem en zijn partij satanskinderen willen noemen.

 12. pasco

  Hoekstra is niet links en niet rechts, maar een sprekende pop zonder idealen of mening, een plucheridder pursang!
  Overigens, dankzij het stemvee, zit onze regering vol zit met dit soort types!
  De gemiddelde burger begrijpt nog óók niet waarom steeds ministers genoopt zijn op te stappen, dat komt omdat deze “poppetjes” niet weten wat de ambtenarij, met het welbevinden van verantwoordelijke ministers allemaal uitspoken!
  Vooral de Tweede Kamer is een visuele farce, een toneelstuk voor de argeloze burgerij!

 13. halo1

  Hebben jullie gezien hoe die Ploumen gefileerd werd bij Nieuwsuur gisteravond?.. al die PVDA-plannen werden afgeschoten… erg leuk!

  1. Jack Flash

   Totaal in de pan gehakt halo1.
   Doet een mens goed.
   Yes.

  2. Franz Biberkopf

   Ik dacht toch dat de linkse NPO de linkse partijen met fluwelen handschoenen behandelt?

   Hier klopt iets niet.

   1. DubbelZout

    Nee hoor, dat overkomt alleen onze huis Calimero Thierry

 14. Rene van der Grijp

  Als er steeds meer mensen aan tafel komen zitten worden de porties vanzelf kleiner. Stukje bij beetje wordt de verzorgingsstaat afgebroken omdat er veel parasieten op af zijn gekomen. Het is niet meer te betalen.

  Dat heeft de (oude) politiek allemaal laten gebeuren. Het zijn een stelletje non-valeurs die hun eigen volk hebben laten stikken.

 15. liefdevol rechts

  Hahaha, nu zijn er gekkies die al de linkse partijen een rechtse stempel willen geven, zijn ze anders bang dat ze geen stem meer kunnen halen?
  En natuurlijk komt het inkorten van de WW van linkse kant, toch logisch? Dat helpt enkel en alleen maar mensen wakker te schudden.
  Volgens mij hebben de linkse partijen het verstand helemaal verloren

  1. EvertB

   Het CDA is toch echt wel een rechtse partij en met Hoekstra’s plan haalt hij de VVD zelfs rechts in.
   Hoekstra doet een minigreep uit het omvangrijke plan van de commissie Borstlap en dat was nu net niet de bedoeling.

   1. ManX

    Net als die andere gggristelijke partij CU, is het CDA qua immigratiebeleid en andere sociaal-economische standpunten zeer kartelgezind, dus links.

    Overigens bestaat de oude links-rechts indeling/tegenstelling natuurlijk al lang niet meer. De PVV heeft ook een sociaal-economisch linkse agenda maar is qua immigratiebeleid rechts, hoewel de partij louter alleen daarom wordt geframed als ‘extreem-rechts’. Flauwekul.

 16. Wally

  Taja… geniaal. Laat ik naar mezelf kijken…
  Buschauffeur, nog niet in vaste aanstelling want corona… dus uitzendkracht. En dan is het nu zo stil dat bedrijf 1 dienst per week geeft. 1 dienst. Per week. Ja? Midden 50 en opleidingskosten paar jaar geleden zelf opgehoest, want weinig werkkansen en taxi betaald heel slecht. En nu dus inderdaad ‘deel ww’. Wil ik niet. Maar ik kan door. Uiteraard kan ik verder niets want de ‘vluchtelingen’ gaan in alles voor. Uitkerinkje voor het leven? Tuurlijk. Huis in Verweggistan? Geen probleem. Wilt u nog een moskeetje erbij en zullen wij alles voor u vertalen zodat u zich vooral niet hoeft aan te passen? Tuurlijk joh. En uwv denkt werkelijk dat ik met mbo op mijn leeftijd iets kan vinden ook nog. Ik ben blank… dus racist, slecht, nutteloos, ongewenst in eigen geboorteland. Of ik blij ben? Lees nog eens…..

  1. Spaanse_K0K

   Een heel duidelijk verhaal en qua carrière geen uitzondering op DDS vrees ik.

  2. ManX

   Ja Wally, het is treurig dat je in eigen land zo behandeld wordt. Ik vind ook dat de immigratie-noodtoestand moet worden uitgeroepen en de buitenlandse aanwas per direct moet stoppen.

   Iedereen die op de kartelpartijen stemt weet dat de immigratie tot in het oneindige door zal gaan, tot Nederland ophoudt te bestaan en de verzorgingsstaat volledig is ontmanteld.

   RED NEDERLAND, STEM PVV

   1. DubbelZout

    Ach gut, “de buitenlanders” hebben het weer gedaan
    Pas maar op u bent er zelf immers ook 1

    1. ManX

     DebielZout is ernstig in de war. Ik ben Nederlander. Misschien is hijzelf een tweede generatie allochtoon?

     1. DubbelZout

      U woont in Duitsland dacht ik dus bent u een daar een buitenlander

     2. ManX

      Met ‘buitenlanders’ worden nutteloze dobbernegers, mensen uit moslimlanden en ander verwegistanvolk bedoeld, pubertje. Volk dat Nederland 17 MILJARD PER JAAR kost.

     3. Spaanse_K0K

      ManX, Y oF Z woont permanent in Duitsland, heeft zijn Nederlandse nationaliteit behouden, weigert de Duitse nationaliteit aan te nemen, maar is volgens zijn eigen redenering geen buitenlander in Duitsland.

      Logica van ein betrunkene Erdbeere.

    2. werikke

     ik ben bijna zelf buitenlander in mijn eigen lang geworden. oprotten al dat import gespuis. Weer voldoende woningen en verzorgingsstaat weer op orde brengen

 17. DubbelZout

  Ha ha, die keiharde rechtse jankers hier doen het nu ineens in de broek omdat ze hun (toekomstige) uitkering in gevaar zien komen
  Altijd maar een grote waffel over zgn. “parasieten en uitvreters” maar zelf zijn ze geen haar beter
  Gewoon binnen een jaar een nieuwe baan zoeken, dan heb je helemaal geen WW nodig

  1. ManX

   DebielZout: het negatieve saldo van immigratie is 17 miljard per jaar. 17 MILJARD PER JAAR die opgevreten worden door nutteloze dobbernegers, moslims en ander volk dat Nederlanders haat, die regelrecht de bijstand ingaan en er nooit meer uitkomen. En jij verdedigt dat?

   RED NEDERLAND, STEM PVV

   1. DubbelZout

    Wat heeft het zoeken van een baan daar mee te maken ?
    “Uitvreters” zoals u ze noemt werken immers niet dus heb je er bij het zoeken naar werk ook geen last van toch ?
    Maar u pleit blijkbaar voor een leger aan ambtenaren met loze baantjes die we gaan bekostigen met die zgn. 17 miljard ?
    U bent een onvervalste communist !

    1. ManX

     ““Uitvreters” zoals u ze noemt werken immers niet dus heb je er bij het zoeken naar werk ook geen last van toch ?”

     De puberale redeneertrant van DebielZout lijkt op die van Canta: onvolwassen, chaotisch, van de hak op de tak springend en steeds wegglibberend.

     Dat je een onbenul in het debat bent weten we al lang, DebielZout. Maar je zet jezelf wel erg voor gek als je dat keer op keer meent te moeten bewijzen.

     Ik zal je verder negeren: je bent te dom om tijd aan te verspillen.

     1. DubbelZout

      Het topic gaat over WW en u haalt meteen de kosten voor immigratie erbij, het bekende extreem rechtse trucje wat bij elk onderwerp van stal wordt gehaald
      Het 1 heeft niets met het ander te maken
      Je moet zo snel als mogelijk de WW uit en een korte duur is dan een goede stok achter de deur
      Wat wilt u dan ? Gewoon lekker iedereen tot in de treure in de WW als we die zgn. wc-eend onderzoek a 17 miljard per jaar gaan besparen ?
      Ik zei het toch al, u bent een onvervalste knetter linkse communist

  2. Spaanse_K0K

   Voor een gediplomeerde wagenverplaatser, wat natuurlijk een scala aan competenties inhoudt, liggen de mogelijkheden voor het oprapen.
   Dit zijn de hoekstenen van de Nederlandse maatschappij.

 18. yellow thread street

  Als het geld opraakt dan moet je toch wat zal Hoekstra wel denken.
  Maar dan ook:
  Geen ambtenaar meer met doorbetaald vroegpensioen.
  Wachtgeldregelingen afschaffen en direct in de ww.
  Alle gelukszoekers terugsturen naar het land van origine.
  Arbeidsmigranten uit het Oostblok weren.
  Er zal dan genoeg werk zijn voor onze eigen mensen.
  En iemand die dan niet aan het werk wil moet het inderdaad zelf maar uitzoeken.

 19. Drollevanger

  Ik ben christelijk opgevoed maar toch vind ik dat religie niks in de politiek heeft te zoeken.
  Als voorbeeld neem i in dit geval Zegers van de CU. deze man heeft jaren in Egypte gewoond. Een land bestuurd door moslims met ook een grote Christen bevolking.
  Die christenen zijn de Kopten, de oorspronkelijke bevolking, tengere beleefde mensen.
  De nu heersende invallers, de islamitische Arabieren kwamen 1400 jaar geleden van het Arabisch schiereiland.
  Diezelfde Segers behoord te weten dat de Kopten in Egypte nu nog alleen worden getolereerd als ze de laagste baantjes verrichten.
  Diezelfde Segers behoort ook te weten dat enkele jaren geleden de Kopten werd verboden varkens te houden, die werden gevoerd met het opgehaalde afval.
  Met een moslim is nooit te praten richting een kant vanwaar hij schade kan ondervinden.

 20. Drollevanger

  Ik vind trouwens dat de AOW niet tot de uitkeringen kan worden gerekend

  1. Franz Biberkopf

   Wat is het dan? Salaris?

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.