Schandelijk! Chef politiek van NOS legt uit waarom ze de toeslagenaffaire straal negeerden: “Best lastig!”

VVD en D66 werden tijdens de verkiezingscampagne eigenlijk totaal niet geconfronteerd met de toeslagenaffaire. Dominique van der Heyde, de chef politieke redactie van de NOS, legt uit waarom dat zo is: zij en haar collega’s vonden het gewoon “best lastig” allemaal! Want het ging om een bepaalde groep, en ja, niet over iedereen. En trouwens, de rechtsstaat is wel een héél groot onderwerp om te behandelen.

In het NRC Handelsblad legt de chef politieke redactie van de NOS, Dominique van der Heyde, uit waarom zij en haar collega’s niets deden met de toeslagenaffaire tijdens de verkiezingscampagne. “Het ging om een specifieke groep die bij de Belastingdienst tussen wal en schip was gevallen,” aldus mevrouw de journalist. “Iedereen vindt het schandalig, maar toch is het wat anders dan bijvoorbeeld het grote gebrek aan woningen.”

Trouwens, zegt ze ook nog, de crisis in de rechtsstaat die Nederland zogenaamd hoort te zijn is ook wel een héél groot onderwerp om te behandelen. “Natuurlijk vindt iedereen het hard nodig om die crisis aan te pakken,” gaat ze hilarisch verder.

“Iedereen wil meer transparantie. Nou, dank u wel! Maar wat kun je daarmee in de verslaggeving waarbij je zoekt naar verschillen tussen partijen?”

Zoals Diederik Smit, tekstschrijver van het onlangs geëindigde Zondag met Lubach, terecht stelt is dit ongelooflijk tekenend voor de “crisis” in de journalistiek.

In plaats van te graven in de toeslagenaffaire en uit te leggen aan kiezers wie verantwoordelijk zijn voor die enorme puinhoop, dachten Van der Heyde en co. bij zichzelf: ‘Zo kunnen we de verschillen tussen partijen niet goed uitleggen. Dus ach, we negeren het maar even.’ Terwijl Nederlanders zich op dat moment dus aan het voorbereiden waren om te gaan stemmen.

Abonneer je gratis en voor niets op mijn Telegram-kanaal... en word lid van de fantastische DDS-Groep op Facebook-alternatief MeWe!

Het is ongekend, wat een puinhoop Nederland geworden is. En dat komt allemaal doordat het partijkartel en het, door de NOS van Dominique van der Heyde geleide, mediakartel zo met elkaar vergroeid zijn dat je ze niet meer van elkaar kunt onderscheiden. Met catastrofale gevolgen: Rutte krijgt er een paar zetels bij en mag doorrr! Bedankt maar weer, hè.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

19 reacties

 1. Edjan

  Tuurlijk was het heel moeilijk om aan het plebs uit te leggen allemaal. Plus dat je baas, de overheid, jou elk jaar miljoenen aan subsidie geeft. En wiens brood men eet, diens woord men preekt.

  1. Niet L niet R

   Bedoelt u met plebs, uw familie?

   1. Edjan

    Nee, jou, achterlijke linksmiegel.

    1. Niet L niet R

     Weinig mensenkennis en opleiding, ben totaal niet links georiënteerd, ben iemand van het midden met respect voor iedereen die zich behoorlijk gedraagt!

     1. Edjan

      Dat je weinig mensenkennis en opleiding hebt, geloof ik graag. Dat respect van jou zie ik niet zo, anders hou je voortaan mijn familie er buiten, clown!

     2. usb3.0

      pietje 51 is een nuance neu*er

     3. Edjan

      Usb, dacht ik ook even, net zo belerend en neerbuigend als Pietje. Maar ik zie ook dat hij moeite heeft met de Nederlandse taal. Misschien een buitenlander?

     4. hetfietsmenneke

      Maar begrijpend lezen is te hoog gegrepen voor je, blijkbaar.

 2. Monty

  Alsof er ook maar iemand hier de propaganda zender en het nepnieuws van de NOS geloofd.
  Ook deze uitleg is natuurlijk gelogen.

  Voor het echt nieuws kijken we natuurlijk dagelijks naar de Jensen show en het FvD journaal.
  Het geluid van ‘rechts’ Nederland.

  1. AidemediA

   Hr. of mw Monty. De uitleg is niet gelogen, maar op z’n minst niet volledig. Een item waarover een kabinet struikelt, is natuurlijk niet waard om het over te hebben. Zullen we het maar houden op, nieuws met een sterk gekleurd brilletje? En ga het nu niet hebben over DDS, of fvd of pvv, maar gewoon over de met belastinggeld van ons allen, gesoepsudieerde NOS.

 3. Cycle25

  Het interesseert hen geen reet, de NPO is daarom ook geen nieuws maar politieke propaganda. Het beste KGB kanaal van Nederland !!

  1. Niet L niet R

   Perfect verwoord, en al jaren bekend, betaald zo lekker!

   1. Cycle25

    Hier komt deze vuiligheid de huiskamer niet meer binnen..slot er op..

 4. EU_K0K

  Michael van der Galien 24 maart 2021
  Uit onderzoek van Maurice de Hond blijkt dat FVD-kiezers van álle kiezers het minst vaak het NRC Handelsblad lezen. Gelukkig maar, want dat is natuurlijk echt een wanstaltige krant.

  Michael van der Galien 29 maart 2021
  In het NRC Handelsblad legt de chef politieke redactie van de NOS, Dominique van der Heyde, uit waarom zij en haar collega’s niets deden met de toeslagenaffaire tijdens de verkiezingscampagne

  Uit een wanstaltige krant zou ik mijn artikelen niet willen overschrijven.

 5. Niet L niet R

  De NPO beschermt al heel lang De Rutte Doctrine.
  Triest van hen te moeten lezen, dat zij met de toeslag affaire zo genaamd niet weten om te gaan!
  De voor deze verantwoordelijke personen hiervoor van de NPO, omgaand zoeken voor hen naar een andere functie bv.keukwerkzaamheden!

 6. rafi

  Het gaat zeer vaak over niet IEDEREEN. Denk alleen al aan dat drama met die Howick en Lily. Maar met die bagger werden we doodgegooid. Derk journalisten. Ik kijk al heel lang niet meer T.V..

 7. C.A.Barstow

  Het spreekwoord, De hand die jou voed die bijt je niet, is volledig van toepassing
  op deze linkse roeptoeter van Mark Rutte, ofwel de roeptoeter van de staatsomroep.

 8. coenzoon

  hoor en wederhoor is een vreemd begrip bij de staatstelevisie !
  objectieve verslagen van het nieuws is een vreemd begrip bij de staats televisie !

  subjectieve linkse kotsmeningen zijn scheering en inslag. Niet de feiten worden gepresenteerd maar de politieke mening van de reporter

 9. 56RdK

  Natuurlijk gaat de NOS niet bijten in de hand die ze voedt.
  Kijken wel beter uit, zijn ze hun privileges kwijt, hun riante inkomsten. Plus dat ze dan elders moeilijk aan de bak komen, als ze zich kritisch uitlaten over de kartelpolitiek en -partijen.

  Oh, wat zei u, Bulgarije, Hongarije, Polen, Rusland? Nee, dit is Nederland!

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.