De Jonge klungelt vrolijk verder: ‘Vaccinatie-prognose te optimistisch, moeilijk te zeggen hoe dat komt’

Demissionair minister De Jonge van Volksgezondheid moet wéér een fout toegeven: de prognose van het aantal vaccinaties vorige week klopte “niet helemaal.” Hoe dat heeft kunnen gebeuren is natuurlijk “niet helemaal duidelijk.” Wel geeft hij kerken nog even een veeg uit de pan: “Kerkdiensten moeten voorlopig online. Kerken moeten niet de randen van de wet opzoeken.”

Bijna iedere keer wanneer faalminister Hugo de Jonge in het nieuws verschijnt, kun je alvast ‘Oeps!’ voor de titel van het artikel denken. De man klungelt en stuntelt van de ene misser naar de andere. Hij had zichzelf voorgenomen om zijn eigen (volstrekt onrealistische) optimisme wat te temperen als het om het vaccinatiebeleid ging, maar ook dat lijkt niet helemaal goed te zijn gegaan. Tegen de NOS zegt hij:

“De prognose was te hoog, de realisatie te laag” concludeert de bewindsman, die de praktijk “iets weerbarstiger” noemt dan gedacht.”

Het is nog steeds niet doorgedrongen dat de huidige manier van afspraken inplannen vrij belabberd is. In plaats van gewoon oproepen per postcode te doen, heeft de GGD gekozen voor een gaar systeem waardoor de boel nu wederom vertraging oploopt. Mensen worden namelijk opgeroepen om zélf een afspraak te plannen. En wanneer er een tijdelijke stop wordt ingelast, vanwege het AstraZeneca-tekort, dan moet er opnieuw worden ingeroosterd. Dat betekent veel meer extra handelingen, waardoor er meer kans bestaat op vertraging. De Jonge belooft in ieder geval alwéér beterschap.

Daarna werd er snel overgegaan op een ander onderwerp: het geweld tegen journalisten in Urk en Krimpen aan de IJssel. Ook daar maakte De Jonge een flinke misser toen hij begon over de grote aantallen mensen die nog steeds naar de kerk gaan: “Kerkdiensten moeten voorlopig online. Kerken moeten niet de randen van de wet opzoeken.”

De Jonge kan hoog en laag springen wat hij wil, maar kerken opereren volledig binnen de wet. Dat die kerkgangers zich bijzonder onverstandig gedragen en dat hun kerkbezoek niet bevorderlijk is voor het coronabeleid, dat klopt. Maar het is grondwettelijk toegestaan en daarmee dus volstrekt legaal.

Loze dreigementen vanuit De Jonge gaan daar niets aan veranderen. Net zo min als zijn loze vaccinatiebeloften daadwerkelijk zorgen voor die zo verlangde groepsimmuniteit tegen het coronavirus.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

12 reacties

 1. rafi

  Kerk en staat zijn gescheiden. Dus deze linkse vrijzinnige pummel moet niet de randen van de G.W. opzoeken maar zijn brutale mond houden. God moet meer gehoorzaamd worden dan een menselijke overheid die er niks van bakt.

 2. Vrijedenkert

  De Jonge 3 feb 2021:
  Vanaf maart 2 miljoen vaccinaties per week…
  h**ps://www.parool.nl/nederland/vaccinatie-krijgt-hoger-tempo-tot-2-miljoen-prikken-per-week~b3b9c80b/?referrer=https%3A%2F%2Fwww.google.com%2F

  De Jonge 24 februari 2021;
  Vanaf maart 1.5 miljoen vaccinaties per week en in loop van tweede kwartaal 2 en half miljoen vaccinaties per week…
  h**ps://www.ad.nl/politiek/hugo-de-jonge-kondigt-grof-geschut-aan-in-de-loop-van-de-lente-2-5-miljoen-prikken-per-week~a4d4194e/?referrer=https%3A%2F%2Fwww.google.com%2F

  We zitten nu in eind maart en bijna april maar er gebeurt weinig tot niks en vaccinaties gaan in zeer traag tempo.
  Deze falende minister beloofd van alles maar maakt in de praktijk helemaal niks waar en in dit tempo zijn we in 2022 nog niet klaar met vaccineren.

  P.S. De beloftes komen van hemzelf.

 3. Max Aue

  “Kerkdiensten moeten voorlopig online. Kerken moeten niet de randen van de wet opzoeken.”

  Daar heeft de Jonge uiteraard volledig gelijk in. Dat het formeel mag doet niets af aan de juistheid van dit advies.

  1. rafi

   Zouden Mao en Stalin met je eens zijn geweest. Je bent een gevaarlijk man.

   1. Heinrich

    rafi-
    Het type ‘Max’, is een modelburger volgens de EU doctrines, volgzaam ,goedgelovig, laf en áltijd volger van de meerderheid, de kudde!
    Zie het als heulers met de vijand, zoals NSBers in de vroegere oorlogsjaren!

  2. coenzoon

   corona is een hoax , adviezen zijn onzin zoals aangetoond het afgelopen jaar !

   the great reset moeten we overnemen met groot verzet. Ontwaak, kom op voor je burger en grondrechten

   0,03% kans op overlijden. Zullen we het weer gewoon griep of influenze gaan noemen !

 4. janrama

  Schitterend hoe Wout en DDS om de hete brij heen draaien.

  Ook keert de geestelijk leider zich tegen de virologen, meldt RTV Rijnmond. Dat zijn ’moderne waarzeggers en tovenaars’. Opvallend genoeg stelt hij ook dat ’heel ons land door de overheid in gevaar is gebracht door besmettingen die uitbreken’. „Dat heel veel mensen sterven door het vaccineren. Dat de dood wordt ingebracht en ondanks men weet dat het gebeurt, dat dit niet wordt verhinderd. We zijn niet veilig bij deze overheid.”

  Zieke figuren gesteund doop het FVD en DDS

  1. coenzoon

   inhoudelijkn wat te melden ?

   h**ps://www.bitchute.com/embed/cHMwZURVEQMs/?feature=oembed#?secret=3Qc7oRjMLX

   h**ps://static.wixstatic.com/media/b6ee20_3e93e479183d47a3998bf3531a024d3d~mv2.jpg/v1/fill/w_960,h_672,al_c,q_90/b6ee20_3e93e479183d47a3998bf3531a024d3d~mv2.webp

   slechts hele domme leeghoofden geloven nog in een pandemie die wereld wijd miljoen doden zal veroorzaken

   0,03% kans op overlijden , corona is een hoax , ontwaak sukkel !

 5. Heinrich

  Leraartje ‘handenarbeid’ klungelt verder in zijn politieke mislukte leventje!
  Zijn motivatie is: “ik ben altijd nog slimmer dan het kiesvee’

  1. coenzoon

   daar heeft hij natuurlijk gelijk , de twee kern spelers in de grote reset – de nieuwe normaal – halen 34 om 24 zetels

   De Nederlanders willen graag horigen zijn.

   h**ps://static.wixstatic.com/media/b6ee20_3e93e479183d47a3998bf3531a024d3d~mv2.jpg/v1/fill/w_960,h_672,al_c,q_90/b6ee20_3e93e479183d47a3998bf3531a024d3d~mv2.webp

 6. Hawthorne_Abendsen

  N. B. een CDA-minister. Een Christen-Democraat uit de Katholieke bloedgroep!
  De Kerk is m.i. al véél te meegaand. Dit globalistenkabinet smaakte al genoeg naar vrijmetselpaars. Combes nou toch, Hugo.

 7. thijshil

  Dit MALLE PIETJE VAN HET CDA is wappie 1 en wappie 2 en wappie 3.
  Incompetent, komt ook niet meer terug als minister, is afgeserveerd.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.