Dictatoriaal kabinet heeft draconische Big Brother-plannen voor reizigers: ‘Verplicht isolatie, politie aan de deur, celstraf mogelijk’

Het ministerie van VWS  is van plan om de rechten van Nederlanders op ongekende schaal te schenden als er vanaf april weer gereisd mag worden. De plannen van het ministerie zijn ronduit schokkend te noemen. Zo kan de politie langskomen om te controleren of je bij terugkomst uit een zogenaamd “risicogebied” in eigen land wel vijf dagen “verplicht in quarantaine” blijft zitten. Zelfs een luchtje scheppen of de hond even uitdoen is VERBOTEN. Big Brother kan hier nog een puntje aan zuigen.

Het totaal doorgeslagen en ronduit dictatoriale ministerie van VWS heeft hiertoe en wetswijziging voorgesteld. Het is onder meer de bedoeling dat een speciaal “belteam” de adres- en telefoongegevens van een eigen quarantaineverklaring gaat natrekken. “Die is naast een PCR-test vlak voor vertrek naar Nederland verplicht,” aldus het ministerie in de toelichting. “Zo nodig worden veel checks gedaan.”

Het is de bedoeling dat burgemeesters en veiligheidsrisico’s de idioot dictatoriale wet gaan handhaven. Daarbij geldt dat de politie zelfs bij je aan de deur kan komen om te controleren of je er wel echt bent. Is dat niet het geval, dan krijg je een dwangsom opgelegd. Denk je bij jezelf: ‘Bekijk het maar, ik heb rechten!’ dan krijg je daarna een boete en daarop volgt mogelijk zelfs celstraf.

Quarantaine betekent thuisblijven,” aldus de ambtenaren c.q. fascistjes van VWS. “Geen luchtje scheppen, hond uitlaten, boodschappen doen of bezoek ontvangen.

Dat is natuurlijk te bizar voor woorden, maar wacht! VWS blijkt nog fanatieker te zijn dan gedacht. Want het ministerie heeft het erover dat het een “dam rond Nederland” bouwt “om import van besmettingen virusmutanten tegen te houden. Vlieg-, boot-, bus- en treinvervoerders moeten de documenten vooral controleren.”

Ah ja. Dus nu kan er een “dam” gebouwd worden om ons land, maar toen critici van de massa-immigratie zeiden dat er misschien af en toe even een hek geplaatst moest worden op strategische plekken toen kon dat niet. Want EU.

Wat een theatershow is het toch. Gadverdamme.

Deze maatregelen gaan zo ver dat zelfs De Telegraaf het met Big Brother vergelijkt. En dat wil wat zeggen, want die krant staat net als 80 jaar geleden voortdurend aan de kant van de autoriteiten die de bevolking willen onderdrukken. Of mogen we dat ook al niet meer zeggen – omdat diezelfde autoriteiten dat niet fijn vinden?

Abonneer je gratis en voor niets op mijn Telegram-kanaal... en volg me op Twitter!

Het zal me aan een zorg zijn. Als we ons nú niet uitspreken tegen dit soort totalitaire waanzin doen we dat nooit meer. Dan kunnen we onze rechten net zo goed meteen van ons afwerpen en ons volledig overgeven aan Vadertje Staat.

Nou, dat ben ik niet van plan. Vrijheid Eerst!

Goddank dat er een partij is die daar net zo over denkt. Weliswaar is het inderdaad maar één partij, van de 37, maar goed, dat is genoeg. Inderdaad, het gaat om Forum voor Democratie. Als we daar massaal op stemmen hebben we een kans. Zo niet, dan kunnen we na 17 maart onze vrijheid voor eens en altijd vaarwel kussen. Ben jij daartoe bereid? Ik niet.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en word lid van onze spiksplinternieuwe Facebookgroep!

Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

22 reacties

 1. Monty

  Na de verkiezingen zal het ministerie van VWS een andere koers gaan varen.
  Er komt toch een geheel nieuw kabinet.

  Het volk is boos en zal nieuwe partijen de kans geven om een kabinet te vormen.

 2. KlaasD

  Wat er ook gebeurt na de verkiezingen, ik ben lekker al 65 jaar en heb de langste tijd deze onzin meegemaakt. Als ik het echt heel erg zat was zou ik me laten vaccineren, maar dat plezier doe ik ze niet.

  1. Heinz

   Die leeftijd had ik u zeker niet gegeven, Klaas!

   1. CZ

    Aldus Heinz, de onlinerkoning.

  2. Abdul is Lam

   Hoezo vaccineren? Amehoela, ben bijna 67 en hartpatiënt, heb niet eens een oproep voor een griepvaccinatie gehad, ze zijn helemaal van Lotje getikt, ik laat mij niet vaccineren met een onwettig anti Covid-19 vaccin.
   Ik ben geen proefkonijn.

 3. Syrah

  ”Of mogen we dat ook al niet meer zeggen – omdat diezelfde autoriteiten dat niet fijn vinden”

  Hoe sneu moet je zijn, zou zeggen, emigreer naar een vrijer land.
  Stukjes schrijver is alleen gebonden aan internet.

  1. werikke

   dus iemand met andere mening moet naar een ander land gaan. Ben ik mee eens al die buitenlandse moslims die ook een andere mening hebben opflikkeren naar zandbak ook namens Syrah . soms heeft ze gelijk

 4. AS210854

  Die 500 gelukszoekers per week moeten dan toch ook wel 5 dagen in verplichte quarantaine mag ik hopen.

  1. Edjan

   @AS. Denk het niet en denk ook niet reizende politici en hun gevolg.

   Quod licet Iovi non licet bovi, vrij vertaald: “wat de door got boven ons gestelden is toegestaan, mag het grauw nog niet.”

  2. werikke

   in hun eigen land eerst . en dan verzoek afwijzen is beter

 5. liefdevol rechts

  Alweer een stapje dichter bij de gewenste oorlog van het establishment.

 6. AidemediA

  Eindelijk een goed bericht?!? Zo kunnen de waakzamen en dienstbaren zich nog meer bezig houden met het incasseren van de boetes. In de tweede wereld oorlog wist men wie de vijand was. Nu worden dat straks de landverraders van eigen nationaliteit. Het gaat er ook nog op uitdraaien dat we straks allemaal een luchtinhalerings kastje mee moeten zeulen om over de gebruikte lucht belasting te moeten betalen. De idioterie neemt steeds groteskere vormen aan. Want ali of mo of fatah de nieuwe medelanders moeten toch ergens van betaald worden. Dit heeft allemaal niets te maken met virus bestrijding. Maar het is en wordt een totale onderdrukking van de belasting betalende bevolking.

  1. Heinz

   Voor uw vrienden moet u oppassen ! Daar zult u snel achterkomen met uw FvD liefhebberij.

   1. werikke

    geweldige man die Thierry .

   2. AidemediA

    Beste Heinz. Ik heb geen fvd liefhebberij, zoals u suggereert. Ik ben een realist. Kijk maar naar het zeer korte verleden. Een avondklok die met een verkeerde wet werd ingevoerd of te wel door onze strot werd geduwd (is strafbaar) en een hogere rechter die de wet verkracht, door een eerlijke eerdere uitspraak ongedaan te maken. Tegelijkertijd werd er geen maatregel getroffen om het vliegverkeer uit risicolanden te stoppen, (economisch belang van trutte). Dat beste Heinz is er aan de hand. Plus de vele achterlijke maatregelen die er nog meer genomen zijn door dit rariteitenkabinet. Ik ben wel voor een aantal corona maatregelen in tegenstelling tot de fvd. En als u zo’n fervent voorstander bent van de verschrikkelijke voorstellen om de wet aan te passen door dit dictatoriale kabinet. Denk eens aan de woorden van rutte. “Ik kan doen wat ik wil, want jullie kunnen ons toch niet wegsturen, want wij zijn demissionair”. Ik wens u veel plezier in de aankomende ondemocratische heilstaat.

 7. Patt

  Het is jammer dat dit nodig is, maar er zijn mensen die zich nergens aanstoren. Zo worden mensen met mutanten besmet. Stemmen heeft geen nut veranderd niks. Nieuwe kabinet al bekend. VVD- CDA-D66-PVDA

  1. werikke

   ja al lang en de media onder leiding van de NPO promoot dat al geruime tijd incl. wazige prognoses. En ik zie alleen maar dat Kaag mens Ploumen en Yasser en Rutte op NPO o ja christen unie om de meerderheid te krijgen. Wij als volk worden gemanipuleerd als dat nu nog niet duidelijk is.

 8. de ziender

  Ja, erg allemaal.

 9. Kharm

  De volgende oorlog zal een burger oorlog zijn .
  tegen onze regering en tegen de EU.
  De euro kwam dat was makkelijk , maar voor wie dan.
  Normale bedrijven handelden altijd al dollar of ponden dus gebruikten wisselen van gulden naar Franken of liere niet.
  Ook ging het al in Engels taal veelal
  Open grenzen het meeste vervoer ging al in transit
  Het was goed voor de economie , klopt de rijken werden rijker de armen armer .
  Dus stem PVV en we gaan weer als echte Nederlanders over zee .
  Want bij 1 Europa vanuit Brussel geregeld . worden wij weggestemd bij meerderheid van stemmen door de middellandse zee landen met onze 17 miljoen inwoners , tegen Frankrijk 67 miljoen Spanje 47 miljoen Italië 60 miljoen Griekenland 11 miljoen .
  Dus wij met onze 17 mil tegen 142 miljoen zijn bij voorbaat de grote verliezers

  1. Niet L niet R

   Perfect verwoord, zouden de kiezers misschien toch nog wakker worden?

 10. Mar

  Kan Telegraaf-artikel niet lezen (nee, neem geen abonnement bij Televaag) dus dan maar bij VWS het wetsvoorstel lezen. Er is niet voor niets het spreekwoord:
  de soep wordt nooit zo heet gegeten, als zij wordt opgediend

  Het is weer zo’n typisch Nederlands wetsvoorstel. Er wordt rekening gehouden met van alles, o.a. de Nederlandse ingebouwde gewoonte om regels te overtreden, want daar zijn ze tenslotte voor.
  (h**ps://www.internetconsultatie.nl/quarantaine)

  Mensen moeten trouwens bij het maken van vakantieplannen er ook rekening mee houden, dat Nederland niet het enige land is dat dergelijke maatregelen neemt.
  Als je pech hebt, kom je niet eens het land van keuze in.

 11. Niet L niet R

  Afgeven op Rusland, maar waar is Rutten en de gesjeesde schoolmeester mee bezig?
  Geen gas uit Rusland maar wel ons land naar de duvel helpen!

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.