Donald Trump in speech: ‘Wie weet, misschien besluit ik wel om Democraten in 2024 voor de derde keer te verslaan’

Dat Donald Trump momenteel de leider is en blijft van de conservatieve beweging in Amerika staat na zijn optreden bij CPAC écht buiten kijf. De oud-president is niet van plan weg te gaan. Sterker nog, hij insinueerde al dat hij van plan is om in 2024 weer een gooi naar het presidentschap te doen: “Wie weet, misschien besluit ik wel om ze voor de derde keer te verslaan,” aldus Trump waarmee hij wederom aangaf te geloven dat hij de verkiezingen van vorig jaar feitelijk gewonnen heeft.

“Ik ben niet van plan een nieuwe partij op te zetten,” aldus Trump in zijn speech. “Berichten die daar over rondgingen klopten niet. Het was fake news.” Nee, hij wil gewoon actief blijven in de Republikeinse Partij en gelooft dat die partij nog altijd hét vehikel is om zijn ‘MAGA-agenda’ uit te voeren.

Zijn speech duurde ongeveer anderhalf uur. “Missen jullie me al?” vroeg Trump bij het begin. “Er is zoveel gaande! En ik verklaar hierbij dat de reis die we samen zijn begonnen […] vier jaar geleden nog lang niet voorbij is. Onze beweging van hardwerkende Amerikaanse patriotten is nog maar net begonnen. En uiteindelijk zullen wij winnen. We hebben altijd veel gewonnen.”

Daarbij herhaalde hij meerdere keren tijdens zijn speech dat hij nog altijd gelooft dat hij de verkiezingen van vorig jaar gewonnen heeft, en dat Joe Biden dus onrechtmatig president is. “Wie weet, misschien besluit ik wel om ze [Democraten dus] voor de derde keer te verslaan” in 2024, sneerde hij ook nog, waarna het publiek uitzinnig begon te schreeuwen en te juichen.

Hilarisch genoeg bericht de NOS dat Trump zei: “Wie weet, misschien doe ik wel voor de derde keer mee.” Maar dat zei hij niet. Hij zei heel duidelijk: “Wie weet, misschien besluit ik wel om ze voor de derde keer te verslaan.” Ik begrijp dat de NOS het niet plezant vindt dat Trump blijft beweren dat hij vorig jaar eigenlijk stiekem toch gewonnen heeft, maar je kan niet pretenderen dat iemand iets anders zegt dan wat hij daadwerkelijk gezegd heeft. Het is nepnieuws om iemands woorden op zo’n manier “te verbeteren.”

Natuurlijk moest Joe Biden het ook ontgelden in de toespraak. Niet zo gek natuurlijk, want die heeft sinds zijn aantreden bewezen een keihard radicaal-linkse president te zullen zijn. Trump veegde de vloer aan met Biden vanwege de sluiting van scholen, terwijl de landsgrenzen juist wagenwijd opengegooid werden.

“Joe Biden heeft de verschrikkelijkste eerste weken van een presidentschap gehad in de moderne geschiedenis,” aldus Trump. “Dat is echt waar. De Biden-regering heeft nu al bewezen anti-banen, anti-gezin, anti-grenzen, anti-energie, anti-vrouwen, en anti-wetenschap te zijn. In één korte maand zijn we van Amerika Eerst naar Amerika Laatst gegaan.”

En ja, hij had ook keiharde uitspraken over de knetterzieke cancel culture (“een nieuwe term”) van het establishment en extreemlinks (of zijn die twee één en hetzelfde tegenwoordig?), bendegeweld, en over hoe Latijns-Amerikaanse landen volgens hem eerst en vooral “verkrachters en moordenaars” naar Amerika sturen. Een vergelijkbare uitspraak kwam hem in 2016 op felle kritiek te staan van links, maar het leverde hem op rechts juist bonuspunten op. Geen wonder dus dat hij dit nu herhaalde.

Trump is nog steeds ongekend populair onder Amerikaanse conservatieven. Volgens Bloomberg blijkt uit peilingen dat 97% van de mensen die CPAC bijwoonden zijn leiderschap van de Republikeinse Partij goedkeurt. 70% wil dat hij in 2024 opnieuw een gooi naar het presidentschap doet. En 55% van de aanwezigen zeggen dat ze Trump in 2024 gaan steunen als hij dat inderdaad doet. Andere favorieten van het publiek zijn Ron DeSantis (gouverneur van Florida), Kristi Noem (gouverneur van South Dakota) en, jawel, Donald Trump Jr., de zoon van.

Abonneer je gratis en voor niets op mijn Telegram-kanaal... en volg me op Parler!

Zo. En zo heeft Trump er met één speech weer voor gezorgd dat heel links getriggerd is en naarstig op zoek is naar een safe place.

* Voor alle nepnieuws-checkers: Trump is vorig jaar verslagen. Geen zorgen, DDS ontkent dat niet. Dus niet huilen, we berichten gewoon wat Trúmp gisteren zei. Dat heet nou “het nieuws verslaan.”

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

18 reacties

 1. gustav

  Natuurlijk gaat Trump weer in de running!
  Pelosi heeft er nu al slapeloze nachten van!
  Het gaat daar de verkeerde kant uit, Biden zet de grenzen open om alle tinto’s met open armen te ontvangen, per direct een ‘greencard’ te geven en de gratisgeld loketten te openen!
  Dit gaat enorme weerstand oproepen in de burgerij van alle staten!
  Volgend jaar kotst men Biden en zijn anti-white rascistische vi(e)ze presidente uit!

  1. right

   Gustav@
   Right, daarenboven conformeert Biden de VS aan het onbetaalbare “milieu-hersenschimmelvirus”

   1. pasco

    Right:
    Een president met ernstig verminderd
    denkvermogen en realiteitsgevoel, gekoppeld aan een vervangster met enkel oog voor het welzijn van “quasi alles”, uigezonderd “witte” belangen!
    Dat gaat inderdaad het electoraat opbreken!

    1. Piet151

     @pasca
     “Een president met ernstig verminderd denkvermogen en realiteitsgevoel.”

     En daarvan heeft Trump niet gemakkelijk kunnen winnen? Die diefstal van de winst is inmiddels iets dat nog steeds veel Amerikanen uitkramen, maar inmiddels door de meesten niet meer wordt geloofd. Trump zou op z’n gemakkie winnen en wat gebeurde er? Hij liet de voorspelde fraude gewoon gebeuren, als die tenminste ook in werkelijkheid gebeurd. Nee dus. Hij heeft nog steeds nauwelijks nota bene door hemzelf benoemde rechters kunnen overtuigen. Dan is hij wel heel erg van de door hemzelf uitgestippelde route afgedwaald.
     Het wordt toch ook wel een beetje zielig, zoals hij daar gisteren tijdens zijn speech achter de microfoon stond te draaien, vingertje omhoog. Het leek wel een cabaretsketch, en nog een goede ook. Maar dit bleek bloedserieus te zijn, al kunnen velen het niet zo erg serieus nemen.

 2. Monty

  ”‘Wie weet, misschien besluit ik wel om Democraten in 2024 voor de derde keer te verslaan’’

  Als hij tenminste niet nog meer rechtzaken gaat verliezen zoals in de afgelopen 4 maanden heeft gedaan.

  1. Nostradamus

   Tjsa, de elitairen zien hun macht en invloed krimpen met Trump aan de macht. Dat willen ze ten koste van alles voorkomen.

   1. Monty

    ”Tjsa, de elitairen”

    Trump is natuurlijk de man het volk hij als geen ander weet hoe zwaar het leven is van de arbeiders.

    Trump is alles behalve elitair zeker. De man heeft nog nooit zijn handen vuil gemaakt aan arbeid.

    Het enige waar Trump voor vecht is zijn eigen elitaire leventje.
    Niet meer en niet minder.

    1. Nostradamus

     Hij wordt uitgekots door de elitairen omdat hij het opneemt voor het volk. Anders had hij wel ander beleid uitgevoerd. Zoals Obama bijvoorbeeld.

    2. Loelap

     Hij hoeft helemaal niet te vechten voor zijn eigen elitair leventje. Daar zit hij al vanaf zijn geboorte in. De man heeft zijn schaapjes allang op het droge.

 3. Loelap

  Links snakt weer naar Trump. Dan kunnen ze weer 24/7 op hem los gaan want stiekem vonden ze dat maar wat leuk. Je kunt de voorspelbare reacties al weer voor je zien.
  Voor de Linkse bejaarde reageerders alhier is dat ook leuk. Het is een soort van bezigheidstherapie, het geeft ze weer een doel in het leven. Ze zitten anders ook maar weg te kwijnen achter hun rollator in het bejaardentehuis

 4. josemoonen@70

  De Dems hebben behoorlijk angst en zullen er alles aan doen om Trump te bestrijden ., ook al moet er een gewoon verzonnen verhaal gebruikt worden . Het wordt tijd dat Trump terug komt , want Biden is een ware ramp , en niet alleen voor de USA . Na een maand hebben de Amerikanen het al gezien .. corruptie en hypocrisy aan de lopende band . En een seniele oude man die niet eens meer weet waar hij het overheeft . Een marionette popje voor de Democraten .

  1. Spaanse_K0K

   ook al moet er een gewoon verzonnen verhaal gebruikt worden

   “Wie weet, misschien besluit ik wel om ze voor de derde keer te verslaan,”

   Inderdaad een verzonnen verhaal.

 5. Tedje Kruis

  De Democraten zullen met veel genoegen het optreden van Trump hebben gadegeslagen.

  Over 4 jaar bestaat de GOP niet meer in de huidige gedaante en Trump zorgt er ook nog eens voor dat Democraten zeer gemotiveerd
  blijven om te stemmen.

  In dit tempo is Texas zelfs voor de Democraten over 4 jaar.

  Ze zijn daar niet vergeten dat Ted Cruz ze letterlijk een maand geleden in de kou liet staan.

 6. Monty

  Trump heeft met succes in 4 jaar tijd een bevolking weten te splijten.
  Met de republikeinse partij zal hem dat ook wel lukken in 4 jaar tijd.

  1. Linksbuster

   Het waren de linkse msn die het volk heeft laten splijten monty…wel de waarheid verkondigen aub…en niet alhier je linkse onderbuik ledigen a la spaans cockje en brandebrok.

 7. liefdevol rechts

  Er is geen grotere held dan Trump op dit moment.
  En Biden gaat de geschiedenis in als de president die via fraude de verkiezingen heeft gewonnen, gelukkig is hij al zo oud en hoeft hij niet lang meer te leven met zo’n blamage, want dat moet verschrikkelijk zijn.

 8. Franz Biberkopf

  Het is voor de Democraten te hopen dat malle Donald zich blijft bemoeien met de Republikeinse partij en zich opnieuw kandideert voor het presidentschap. De twee verkiezingen waarin de clown meedeed verloor hij. Hillary Clinton had drie miljoen meer stemmen en Biden kreeg 7 miljoen meer stemmen. Dat hij de eerste verkiezingen ‘won’ was te wijten aan het oneerlijke en ondemocratische kiessysteem in de V.S. waarin de kandidaat met het minst aantal stemmen president kan worden.
  Hij zal met zijn optreden de GOP langdurig blijven verzwakken en in de stroom van strafrechtelijke procedures waarin hij de komende jaren verzeild zal raken is het ondenkbaar dat hij als president zal worden herkozen. Dat is voor de Democraten het ideale scenario: Trump als aangeschoten wild kansloos kandidaat voor de Republikeinse Partij.

 9. Lucky Luke

  Rekenen kan dus ook al niet.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.