Doortrapt GroenLinks verzwijgt kostenpost van €2 miljard: ‘Sluiten kolencentrales hebben we zelf al berekend!’

GroenLinks blijkt wederom een compleet doortrapte partij. De jokkende club van Jesse Klamer verwijt de VVD dat zij hun klimaatplannen niet hebben laten doorrekenen bij het Centraal Planbureau. Maar wat blijkt? Ze hebben zelf een kostenpost van 1 à 2 miljard euro verzwegen voor de staatsrekenmeesters. De reden? “Omdat de partij zelf in 2019 al een berekening heeft gemaakt van wat dit zou kosten,” aldus GL-Kamerlid Tom van der Lee.

GroenLinks komt zo langzamerhand bekend te staan als de leugenachtige en achterbakse partij bij uitstek. Nieuwsuur fileerde partijleider Jesse Klaver al volledig, door te wijzen op de enorme groei in het aantal biomassacentrales (aangezwengeld door zijn partij), en de gevolgen die dit heeft voor de bossen.

Zo’n beetje de enige kaart die Klaver toen nog kon spelen was: ‘Ja maar wij zijn tenminste eerlijk over onze klimaatplannen!’ Nou, niet dus, kunnen we opmaken uit berichten in het FD.

Deze zogenaamd groene partij valt nu echt volledig door de mand. Een kostenpost van grofweg 2 miljard euro verzwijgen voor hét thema waar je partij op gebaseerd is, is ronduit schandalig.

En dan is het dus nog maar de vraag of het hier daadwerkelijk om 2 miljard euro gaat, want in de praktijk wordt het waarschijnlijk een heel ander verhaal. De kosten die het sluiten van de steenkolencentrales met zich meebrengt, wil GroenLinks op gaan vangen met “vrijgevallen subsidies voor biomassa-bijstook,” aldus Van der Lee. Maar uit berekeningen van het CPB bij andere partijen (SP, PvdA), die ook met deze subsidie aan de haal willen, blijkt dat dit de kosten bij lange na niet dekt. En dan komen daar nog eventuele schadeclaims van de energiebedrijven bovenop!

Kortom: de staatsfinanciën zijn niet in goede handen bij GroenLinks. Klein adviesje? Stem ze dan ook massaal weg, vandaag en morgen!

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en word lid van onze spiksplinternieuwe Facebookgroep!

Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

3 reacties

 1. Branzino

  Willemsen pleit voor het wegstemmen van Groen Links. Even voor de duidelijkheid en voor de mensen die niet zo vaak stemmen. Je kunt in Nederlandse verkiezingen niet, zoals in Amerika wel kan, een partij wegstemmen door op het enige alternatief te stemmen. Want je moet kiezen voor één van de vele andere partijen die je wèl ziet zitten. Als je GL niet wil, zijn er veel mogelijkheden om iets anders te willen. Denk eens aan D66 of PvdD, beide sterk pro-klimaatbeleid/energietrasitie. Ook de CU is een te overwegen optie. Dus kies verstandig, aan de keuzemogelijkheden kan het niet liggen.

 2. Edjan

  Links had een droom. De mensen zouden in slow motion door de lucht zweven met een gelukzalige grijns op hun smoel en samen met elkaar links stemmen om deze utopie voor eeuwig te laten duren.

  Een paar vervelende kleinigheidjes verstoren deze droom.
  1- Hoe gaan we om met die vervelende rechtse elementen? Gewoon fascisten en racisten noemen. En seksisten en klimaatontkenners en wappies.
  2- Waar moet de industrie energie vandaan halen? Gewoon steeds meer windmolens plaatsen (en aandelen Vattenfall kopen)
  3- Waar moeten de huishoudens op koken en in de winter hun huizen verwarmen? Windmolens, windmolens en bossen opstoken.
  4- Wat te doen met mensen die zeggen dat dit onbetaalbaar wordt? Zie punt 1: fascisten en klimaatontkenners noemen. Ontslaan, geen podium geven en een negatieve notitie op hun vaccinatie paspoort.

  Utopie? mijn zolen!

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.