Duitse deelstaat Saarland heeft genoeg van landelijke lockdown en kiest eigen weg: ‘Er zijn meer opties!’

De Duitse deelstaat Saarland gaat na Pasen de lockdown grotendeels opheffen, dit terwijl bondskanselier juist de lockdown heeft verlengd tot halverwege april. Volgens de premier van Saarland zijn er genoeg andere opties dan alleen maar restricties en lockdowns. Hij wil vooral inzetten op massaal testen en vaccineren om zo de deelstaat weer open te gooien. 

Na de verrassende draai van bondskanselier Angela Merkel gisteren, die in allerijl een aangekondigde ‘paaslockdown’ schrapte, blijken ook andere Duitse bestuurders zo hun twijfels te hebben over het nationale restrictieve coronabeleid. Er ontstond een golf van kritiek toen bekend werd dat Merkel de lockdown verlengde en rond de Paasdagen zelfs strikter wilde maken. De NOS meldt dat de Saarlandse premier, Tobias Hans, tevens ook partijgenoot van Merkel, er een andere zienswijze op nahoudt dan de landelijke regering.

De lockdown gaat in Saarland plaatsmaken voor een grootschalige teststrategie. Hans is namelijk van mening dat zijn deelstaat prima instaat is om deze proef te ondergaan. Door middel van het massaal inzetten van sneltesten wil hij sportscholen, bioscopen en terrassen zo snel mogelijk weer open gooien. Volgens hem is er meer mogelijk dan alleen alles afsluiten voor bezoekers:

“We willen nieuwe wegen in de pandemiebestrijding inslaan. We moeten na een jaar toch meer kunnen bedenken dan alleen maar alles op slot te gooien en te beperken?”

Het is goed om te zien dat Duitse premiers kritisch blijven op het landelijke beleid. Er is inderdaad veel meer mogelijk dan alleen maar gokken op die verregaande lockdownmaatregelen. Massaal vaccineren en testen zijn een goede manier om een land of regio weer haar vrijheden terug te geven. Hup voor Saarland, dus!

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

13 reacties

 1. Heras

  Goh, nou het heeft even geduurd maar de lockdown gaat stoppen. In amerika gaan ook veel staten “open”. Dan kan bananeneter rutte niet anders dan volgen.

 2. Vrijedenkert

  Leest het Haags crapuul even mee…?!

 3. coenzoon

  we zitten in een lock down crisis ! Om de crisis te bezweren moet je de lock down opheffen. Het is allemaal niet zo moeilijk.

  1. Heinz

   Daar moet wel een gegronde reden voor zijn en dat is wel moeilijk.

   1. usb3.0

    Er is geen wetenschappelijke onderbouwing voor de lockdown!! daar heb jij je gegronde reden, heinzzwijn

    1. Dwight Tralee

     In uw gedeformeerde belevingswereld ontspoort u telkenmale, zeer knap.

     1. Max Aue

      Het is vooral triest.

   2. coenzoon

    hier je antwoord

    h**ps://www.bitchute.com/embed/cHMwZURVEQMs/?feature=oembed#?secret=3Qc7oRjMLX

    1. usb3.0

     Pre-cies

     1. Dwight Tralee

      Is dit een antwoord op uw zelf ingebrachte post?

     2. coenzoon

      inhoudelijk wat te melden ? nee ? ergens anders gaan zuigen debiel

    2. STOP FVD

     Op bichute, natuurlijk! Het staat daar en alleen daar voor een reden, maar dat weet je zelf ook al lang!

 4. Happytissue

  Sneltesten voor toegang, en dan roepen dat het eindelijk de goede kant opgaat.

  Eind april de boel open, zonder beperking, overheid iedereen die het wil vaccineren voor de R weer in de maand komt en klaar.

  Dat is de enige oplossing, geen cm meer toegeven. Onzin om te moeten bewijzen dat je iets niet bent, bovendien het vaccin beschermt toch zo goed tegen dit virus waar 99 procent al sowieso geen echte last van heeft.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.