Kijkt smoorverliefde Merkel-fan Rutte mee? ‘Bondskanselier schrapt paaslockdown na kritiek’

Gisteren kondigde de Duitse regeringsleider Angela Merkel een verlenging van de lockdown tot 18 april aan, en daarnaast verbood ze fysieke paasvieringen. Dat liet een bom aan kritiek ontploffen. De maatschappelijke onvrede erover was zelfs zo groot dat Merkel deze beslissing nu terugdraait. Zou demissionair premier Rutte nu eindelijk ook eens gaan luisteren naar de kritiek vanuit de samenleving?

De zwaarste lockdown tot nu toe werd eerder deze week afgekondigd in Duitsland, maar al snel komt Merkel terug op deze beslissing. Gisteren verkondigde de bondskanselier nog dat fysieke paasvieringen ten strengste verboden zullen zijn. Daarnaast zouden de winkels tussen 1 en 5 april de deuren dicht moeten houden in verband met de verwachte drukte rondom Pasen. Duitsers waren woedend over deze maatregelen en vandaag is Merkel in spoedoverleg gegaan over de aangekondigde maatregelen, dat laat de NOS weten.

Vanochtend ging Merkel in overleg met de premiers van de Duitse deelstaten. Kort daarna maakte ze bekend dat de nieuw aangekondigde maatregelen van tafel gaan. De winkels mogen gewoon de deuren openen en fysieke paasvieringen mogen ook doorgaan. De plotseling draai van Merkel is flink gezichtsverlies voor de bondskanselier, maar de enige juiste beslissing: er was onvoldoende draagvlak voor zoveel anti-coronageweld. Toch is het ook gek: mMen zou denken dat de regering goed heeft nagedacht over welke maatregelen er nodig zijn, maar klaarblijkelijk kan een beetje maatschappelijk onrust Merkel al van gedachte doen veranderen.

Nu is het natuurlijk ook de vraag of Rutte eens gaat luisteren naar de kritiek vanuit de samenleving van zijn land. Nederland zit nog steeds opgezadeld met de avondklok, die nu symbolisch een uurtje later ingaat vanwege de ‘zomertijd’. Veel mensen zien liever de maatregel in zijn geheel verdwijnen. Ook de horeca, de sportscholen, de zwembad het hoger onderwijs en de buitenschoolse opvang snakken om wat verlichting. Dus Rutte: we weten dat je graag afkijkt bij Merkel. Misschien deze keer ook een keer doen en de boel versoepelen? Ja, bitte!

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en word lid van onze spiksplinternieuwe Facebookgroep!

Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

13 reacties

 1. Aborifa

  Mohammedanen hebben niets met Pasen. Dus Aboutaleb dreigt niet. Dus geen versoepelingen.

 2. Heinrich

  Ik zie geen amoureuze click tussen beide bewindslieden (Partijlijders), Angela is wel hetero maar daarentegen frigide, en Rutte weet nog niet of hij een genderneutrale specifieke lichaamsopening moet penetreren, dan wel een keuze moet maken tussen, anaal, vaginaal of oraal, mbt een vrouwelijk of mannelijk lichaam!
  Het is dus niet waarschijnlijk dat er iets moois gaat opbloeien tussen deze twee linkse vreemde vogels!

  1. sonny

   heinrich@
   Zou hun onduidelijke geaardheid de politiek kunnen beïnvloeden?
   De innerlijke mens heeft uiteindelijk en altijd, invloed op het beoordelingsvermogen en besluitsvorming!
   Dat geldt voor iedereen, niet waar?

   1. Heinrich

    sonny-
    Misschien dat Ernst een baanbrekende mening kan ventileren, immers hij is fysiek tweeslachtig, maar qua gevoel/overtuiging vrouwelijk!

    1. right

     heinrich@
     Je speelt het spel wel erg ‘ad hominem’, sommigen kunnen dat moeilijk verteren, en het zou een “DDS-block” kunnen opleveren!
     Overigens is dit géén kritiek, maar een waarschuwende hint!

 3. Max Aue

  Merkel moest haar beslissing terugdraaien onder politieke druk. Mocht een vergelijkbare politieke druk in Nederland ontstaan dan zal Rutte ook wel meebewegen. Die is er echter niet.

  1. Cootje

   Ha ha er bestaat geen volk dat zo onderkruipers is dan een Nederlander , grote bek maar kijken of een ander het oplost , het zogenaamde polderen zit in de genen , Rutte kan volgens omtzigt 13 dubieuzen praktijken worden verweten die ze door zijn old boys netwerk niet strafbaar stellen , en het is de meute niet zijn pakkie aan dus zetten ze hem weer op het aambeeld Rutte is een voorbeeld van de Nederlandse bevolking geen ruggengraat , vraag maar naar aan de bevolking Srebrenica .Corona is van een andere orde die gaat het verschil maken die raakt de meelopers vol in hun kruis

   1. EU_K0K

    Het correct gebruik van als/dan blijft een hele opgave voor laaggeschoolden.

   2. Max Aue

    “ en het is de meute niet zijn pakkie aan dus zetten ze hem weer op het aambeeld Rutte is een voorbeeld van de Nederlandse bevolking geen ruggengraat

    Cootje heeft mogelijk wel een idee wat hij bedoelt.

 4. EU_K0K

  Bart denkt dat het draagvlak voor de huidige maatregelen in Nederland te vergelijken is met de acceptatie van de haast absurde maatregelen welke Merkel van plan was.
  Volgens mij onvergelijkbare situaties.

  1. Seneca

   @cockje
   ik zie niet zoveel verschil tussen de absurde maatregelen in Duitsland en de absurde maatregelen in Nederland. het is totale waanzin!

   1. EU_K0K

    Seneca sjacherijnt: ik zie niet zoveel verschil

    Dat denk ik ook.

 5. rafi

  Ik snap dit niet: een bondskanselier is toch geen alleenheerser? Kan zij in haar eentje zomaar van alles beslissen?

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.