Even lekker anti-racistisch cashen en uitbuiten! Doe nu de Parool-‘wit privilege challenge’ voor twintig euro

Bent u uw ‘wit privilege’ ook zo zat, terwijl u niet eens helemaal zeker weet of u het überhaupt heeft? In Het Parool vindt u de oplossing! Daar wordt namelijk het boek Witte suprematie & ik aangeprezen en gekoppeld aan een ‘leuke’ challenge. Zo kunt u voor slechts twintig euro lezen waarom u, vanwege uw blanke huidskleur, een slecht mens bent en wat u er aan kunt doen om dit te veranderen.

Woke propaganda wordt je tegenwoordig niet alleen maar door de strot geduwd, het is ook een verdienmodel geworden. Sinds kort is de Nederlandse versie van Witte suprematie & ik, Hoe je privilege (h)erkent, racisme bestrijdt en de wereld verandert van de zwarte schrijver en activist Layla Saad in dit land te koop. Bij Het Parool vonden ze het een goed idee om iemand dit boek te laten promoten. Een boek dat er puur op is gericht om blanke mensen zichzelf een schuldgevoel aan te laten praten. Volgens Saad is het uitgangspunt van het boek om:

‘Mensen met wit privilege te helpen hun eigen rol in het onderdrukkende systeem van witte suprematie te herkennen en te aanvaarden’. Het is bedoeld om ‘hen te helpen de verantwoordelijkheid te nemen en dit systeem te ontmantelen, zowel in zichzelf als hun gemeenschap.’

Volgens Het Parool verwoordde een literair recensent de kritiek op het boek als volgt: “Een handboek dat gestoeld is op precies de paternalistische uitgangspunten die de auteur verwerpt als het om zwarte mensen gaat is daarmee ook discutabel.”

Het boek leert blanke mensen om zichzelf dus te zien als onderdeel van een raciale groep en roept ze in feite op om er alles aan te doen om de macht van die groep te ontmantelen. Maar als er door anderen op eenzelfde manier tegen zwarte mensen wordt gesproken over hun rol binnen ‘hun gemeenschap’, dan hangt deze auteur in de hoogste gordijnen en zijn het ineens allemaal individuen.

Deze mevrouw meet dus overduidelijk met twee (raciale) maten, maar dat maakt voor Het Parool kennelijk niets uit. Gewoon ‒ hup! ‒ die poeplap trekken en €20 trekken om daarmee uw huidskleurige erfzondes af te kopen. En wie daar te arm of te krenterig voor is? Heel simpel: die is een dikke vette racist. Uiteraard!

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en word lid van onze spiksplinternieuwe Facebookgroep!

Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

24 reacties

 1. ikweetwatikwil

  Ben te krenterig om dat boek te kopen. Die Zwarte mevrouw kan mij niets duidelijk maken.

 2. halo1

  Ik vind deze mevrouw eigenlijk niet echt “‘zwart”.. door er zo de nadruk op te leggen.. bereik je vaak het tegendeel… en treedt er een psychologisch afweer-mechanisme in werking. Discriminatie komt zelden voor in NL.. en als het al bestaat.. ligt het meestal aan het “slachtoffer” zelf… onaangepast, ongekwalificeerd, onplezierig.

 3. Barbera

  Nog een aanrader, te koop bij de webshop van het FvD.

  De ravage van tien jaar Baudet.
  14.95 euro.

  1. Nostradamus

   Weer een foutje van je berbera. Hier, speciaal voor jou;
   h**ps://winkel.forumvoordemocratie.nl/products/pre-order-de-ravage-van-10-jaar-rutte-thierry-baudet-en-paul-frentrop
   h**ps://winkel.forumvoordemocratie.nl/products/pre-order-de-ravage-van-10-jaar-rutte-thierry-baudet-en-paul-frentrop
   h**ps://winkel.forumvoordemocratie.nl/products/pre-order-de-ravage-van-10-jaar-rutte-thierry-baudet-en-paul-frentrop
   h**ps://winkel.forumvoordemocratie.nl/products/pre-order-de-ravage-van-10-jaar-rutte-thierry-baudet-en-paul-frentrop

   1. Barbera

    Meer informatie op GS.

  2. Loelap

   Wat ben jij geobsedeerd door Baudet zeg.
   Ik vermoed dat je stiekem verliefd op
   Baudet bent. Geef het maar toe.

   1. Barbera

    Maak geen kans, Michael is zijn oogappel.

   2. Linksbuster

    Blabara is het soort allochtoon die maakt dat geen werkgever er nog zijn vingers aan wil branden..een bijstand moeder met kinderen van diverse vaders.

  3. Nostradamus

   Vreemd dat al die anti-racisten mij een superieur gevoel geven omdat ik blank ben. Hier heb ik helemaal niet om gevraagd.
   Maar waarom willen zij mij dan een complex aanpraten zodat ik mij niet meer superieur voel omdat ik blank ben? Ergens is het best fijn om superieur te zijn, zeker ten opzichte van inferrieur.
   Ik heb een beter idee. Waarom proberen al die racistische anti-racisten niet gewoon hetzelfde niveau te halen als de superieure blanken door hard te werken, door veel te leren en opleidingen af te maken en dooor niet aggressief en beleefd te zijn? Waarom moeten wij afdalen naar hunnie niveau terwijl ze ook op kunnen stijgen naar ons niveau? Als als die racistische anti-racisten nu ook superieur worden dan zijn we lekker met z’n allen superieur!
   Hmmm, misschien kan ik hier een superieur boek over schrijven en verkopen voor €25,-

   1. Loelap

    Een minderwaardigheidscomplex dus, vandaar ook de jaloezie op blanken.

 4. Albion

  Heerlijk dat privilege en de vrijheid die ik heb als mens zowel die vrouw als alles wat ze schrijft, zegt en vind gewoonweg niet te interesseren!
  Succes met alles wat je doet, maar het zal me gewoonweg nooit ene pepernoot interesseren 😀
  Dat noemt men nou vrijheid van het individu, en ik ben dat,VRIJ!!!

 5. FVD

  Wordt er verwacht dat er serieus op dit stompzinnige gewauwel van dat mens gereageerd wordt?

  Ze kan moeiteloos samen met Sylvana Simons optreden als de twee zwarte stand up comédiennes, gegarandeerd volle zalen. Of heb mij zelf weer laten verleiden tot racistisch wit privilege?

  Was er in de vijftiger jaren ook niet zo’n komisch duo, heette die niet Snip & Snap?

 6. Yoyo

  No way, José!!

 7. Stopperspil

  De schrijfster woont prinsheerlijk in Qatar. Daar hoeven moslims zoals zij niet te werken. Ze laten alles door hun slaven van alle mogelijke kleuren doen. Over suprematie te spreken.

 8. Reinoud van Gelre

  Het zit ze wel dwars.
  Erkent zij nou dat blanken superieur zijn?

  1. Linksbuster

   Dat kan ze moeilijk ontkennen Reinoud..ze hoeft alleen maar om zich heen te kijken….

  2. Peter Loosduinen

   Dat is zo en daar heeft ze een punt.

 9. 1pitter

  Het is niet de blanke huidskleur die de westerse mens succes brengt maar eerder het individualisme, je kan niet tribaal zijn traditioneel zijn etc en ook succesvol zijn.
  Wij moeten erkennen dat we een blank privilege hebben maar niemand van ons staat ooit stil bij zijn ras.
  Dat steekt zij hebben het zo slecht terwijl hun ras hun alles is, wij geven geen fluit om ons ras. Zij denken dat het door ons ras komt omdat zij zo racistisch en tribaal ingesteld zijn.

  1. Edjan

   1pitter, +++

 10. RvdBe

  Zwarten nemen de blanken altijd als benchmark, dit geeft aan dat ze zichzelf niet als gelijkwaardig zien, de schuld daarvan ligt dan niet bij henzelf maar bij degene waar ze op willen lijken.
  Iets nuttigs betekenen of ergens hun best voor doen ligt (te) vaak niet in hun aard, klagen en vingerwijzen des te meer.

 11. Peter Loosduinen

  Het is fijn om blank te zijn !!
  Net zo fijn als het voor een neger is om zwart te zijn.
  Lekker dansen, een beetje om je trommels rammen en de blanke man jouw uitkering laten ophoesten.

 12. 56RdK

  € 20,00 om het bruin van je reet te vegen?

  Ben daar gek, ik ga wel naar AH, koop ik voor dat geld wel zes pakken w i t en écht toiletpapier!

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.