Experts geschokt: ‘Hoe kan dit nou!?’ Coronacijfers Zuid-Afrika spectaculair gedaald zónder achterlijke lockdown

Volgens de kranten staan experts voor een enorm raadsel! In Zuid-Afrika zijn de corona-besmettingscijfers namelijk razendsnel gedaald. Dit terwijl ze daar zogenaamd last hadden van een enorm gevaarlijke Zuid-Afrikaanse variant én de overheid aldaar géén lockdown wilde implementeren.

Hoe kan dat nou? Zuid-Afrika zit op een sterk dalende coronatrend, maar heeft daarvoor géén draconische lockdown hoeven afkondigen. Een groot wetenschappelijk raadsel!

Dus wat is er gebeurd? Het Belgische HLN citeert epidemioloog Harry Moultrie. Die zegt in de Wall Street Journal dat ze niet weten hoe het kan dat de besmettingscijfers zo spectaculair gekelderd zijn in Zuid-Afrika. Want er heeft geen massavaccinatie plaatsgevonden, en er is ook geen strenge lockdown geweest. Misschien dat er groepsimmuniteit is opgetreden? Maar dan zijn er relatief wel veel minder mensen aan gestorven dan gedacht werd toen iedereen riep dat de Zuid-Afrikaanse variant een enorm besmettelijke killervirus was. “De enige zekerheid is dat we nog steeds veel over dit virus te leren hebben,” zegt de virusdeskundige van het Nationaal Instituut voor Overdraagbare Ziekten in Zuid-Afrika.

Rond Nieuwjaar kreeg president Cyril Ramaphosa te horen dat het helemaal mis zou gaan met corona in zijn land. Want die nieuwe variant! Hij stelde een avondklok in, hij sloot de stranden, legde de verkoop van alcohol aan banden. Oh ja, en grote bijeenkomsten mochten niet meer. Op 11 januari waren er alsnog 22.000 nieuwe besmettingen. Maar vanaf dat moment zijn de besmettingen enorm gedaald. Nu zijn er nog maar een paar duizend mensen per dag “besmet.” Slechts 5% van het aantal afgenomen testen is positief.

Maar nu komt het. Op 2 februari mocht er weer lekker alcohol verkocht worden en werden de stranden geopend. De avondklok is er nog wel, maar slechts 23:00 uur tot 04:00 uur. En twee weken geleden mochten grote bijeenkomsten ook weer (100 personen binnen, 250 buiten). De horeca zijn nooit gesloten geweest.

En nu neemt het aantal ‘besmettingen’ dus razendsnel af en heeft Zuid-Afrika eigenlijk helemaal geen probleem met Covid-19 meer. Experts vinden dat verbazingwekkend.

‘Hoe kan dit toch?!’, roepen ze in koor. Ik weet het niet hoor, maar kan het er iets mee te maken hebben dat lockdowns niet werken? Je gaat het bijna denken!

Abonneer je gratis en voor niets op mijn Telegram-kanaal... en volg me op Parler!

Ophouden, dus met deze angstpsychose. Het is tijd voor vrijheid. Tijd voor welvaart. Tijd voor vreugde. Tijd voor gezelligheid. Tijd voor normaliteit. Tijd om te leven. Niet alleen in Zuid-Afrika, maar ook in Nederland. Open het land!

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

18 reacties

 1. Monty

  ”Een groot wetenschappelijk raadsel”

  Gelukkig zijn er hierbij DDS genoeg mensen die dit raadsel weten op te lossen.

  1. Mark Auel

   Misschien kan die zeebaars ons uit de brand helpen, die schijnt nogal veel te weten volgens eigen zeggen!

   1. Branzino

    Ik citeerde uit een wetenschappelijk rapport, dat de maatregelen i Nederland hebben voorkomen, dat er begin juni 2020 134.000 doden zouden zijn. Mijn sommetje met de extrapolatie naar nu klopte rekenkundig, maar de epidemie zou al veel eerder gedoofd zijn, zo heb ik toen toegelicht. Dus die 700.000 doden zijn fictieve doden, die bij een onbeperkt grote bevolking zouden zijn opgetreden. Maatregelen hebben dus het aantal doden niet laten stijgen tot ver over de 100.000.
    Wat dat voor Zuid Afrika betekent is zomaar niet te zeggen, maar dat komt zonder twijfel de komende dagen. Duidelijk is nu, dat er nog niets duidelijk is.

 2. STOP FVD

  Haha, welke kranten dan? Je verzint hier gewoon een artikel om nog maar eens een keer de lockdown op de korrel te nemen. Blog eens over iets wat waar is, de FVD’ers hier nemen het nog voor waarheid aan ook en zeggen dan, ja WIJ weten wel hoe het komt. FAKE NEWS.

 3. Edjan

  Misschien is het wel zo dat de heren geleerden nog maar heel weinig over corona weten. Dus ze “schieten” op alles wat de zien of denken te zien met een kanon. De ene keer is het een olifant maar vaak is het een mug. Maar dat weten ze niet dus ze knallen er op los met (soms) veel te zware maatregelen.
  Ja maar, zeggen ze dan, als we dat niet hadden gedaan, was het veel erger geweest. Dat lijkt mij toch echt heel moeilijk hard te maken, zo niet onmogelijk. Dat zou alleen mogelijk zijn als je van elk symptoom het overlijdensrisico kent en van elke maatregel het effect weet. En dat is niet zo.

 4. LifeBuddy

  Net als de kogel van Slinks komt , komt het Complot virus ook van arisch sLinks

 5. RvdBe

  Eerst moet het westen failliet gaan ten behoeve van de great reset, dan pas zullen de overheden overgaan op het toewerpen van kruimels, de leiband wordt uiteraard wel strak gehouden om het effect van de gedragstraining te behouden tbv de toekomstige intensieve menshouderij.

 6. Adriaen van Bergen

  Het is daar zomer.
  Griep doet het nooit zo goed in de zomer.

 7. Lucky Luke

  Welke kranten, kijk naar deze

  Het aantal doden stijgt flink

  https://www.worldometers.info/coronavirus/country/south-africa/

  1. STOP FVD

   Is dat een krant?

 8. Aborifa

  Het virus is racistisch. Pakt alleen blanken.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.