Explosief! Onprofessionele Ollongren onthult per ongeluk het doel met Pieter Omtzigt: “Functie elders!”

Het heeft er alle schijn van dat de kabinetspartijen, en dan met name het CDA, inderdaad hard bezig zijn om Pieter Omtzigt De Haag uit te jagen. Want in het formatiedocument dat vast gehouden werd door verkenner Kajsa Ollongren, toen ze de Tweede Kamer verliet, staat heel duidelijk: “Positie Omtzigt, functie elders.”

Wat? De afgelopen dagen heeft de top van het CDA zich vreselijk misdragen. Pieter Omtzigt werd in meerdere artikelen met een mes in de rug gestoken. Een heuse fluistercampagne werd tegen hem gevoerd. Hij zou “labiel” zijn, “huilpartijen” hebben gehad, en verder gewoon niet echt mee te werken zijn.

Publiekelijk reageerden Wopke Hoekstra en het CDA-bestuur daar uiteindelijk op door wat te tweeten over hoe geweldig Omtzigt is en dat ze hartstikke veel van hem houden. Natuurlijk trapte daar helemaal niemand in. En terecht. Want toen Kajsa Ollongren vandaag bij het weggaan het formatiedocument open en bloot naar fotografen gekeerd hield konden we duidelijk zien wat het CDA van plan is met hun beste, maar ook meest kritische Kamerlid: Den Haag uitjagen.

Telegraaf-journalist Inge Lengton heeft de foto op Twitter gezet. Onder het kopje “CDA” zien we daar staan: “Positie Omtzigt, functie elders.”

Natuurlijk is het ronduit bizar dat de positie van een individueel Kamerlid onderdeel is van de formatie. Eigenlijk is dat gewoon ongekend. Maar ja, het is tekenend voor de invloed die Omtzigt heeft in Den Haag, en voor de angst die zijn ‘collega’s’ voor hem hebben. Dat kabinet is zo bang voor hem dat ze hem ten koste van alles willen lozen.

De vraag is nu: van wie komt die opmerking over Omtzigt? Van het CDA zelf? Van de VVD? Van een andere partij? Of is er al over gesproken met elkaar en hebben ze hier een deal met elkaar over gemaakt? In alle gevallen is het niet best en moeten er consequenties aan verbonden worden… maar zeker als het CDA er of al mee akkoord is of het zelf voorstelden, tja, dan moeten de rapen nu écht gaar zijn.

Abonneer je gratis en voor niets op mijn Telegram-kanaal... en word lid van de fantastische DDS-Groep op Facebook-alternatief MeWe!

Nou ja, eigenlijk maakt het allemaal niet zo heel veel uit van wie dit afkomstig is: het CDA, de VVD, D66 of alle drie. Het bevestigt wat we allemaal al wisten: Den Haag, het partijkartel, gaat er álles aan doen om Omtzigt te lozen. De man kreeg genoeg stemmen om in zijn eentje op vijf zetels te zitten, maar in Den Haag willen ze hem kwijt. En wel meteen.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

42 reacties

 1. Pieter48

  Mijnheer Omtzigt en zijn vrouwelijke collega van de SP verdienen meer dan lof voor het geen wat ze gedaan hebben aangaande de beerput die toeslagfraude genaamd is.De ze kamerleden hebben een strijd geleverd met een van de verrotte systemen in dit land. Het land van een pm die overal lachend mee weg komt. Gelukkig dat dit land bevolkt is met veel onwetende en ongeïnteresseerd volk.Daar zullen we de gevolgen nog van bemerken.

  1. Flach

   Helemaal met je eens Pieter! +++

 2. ikweetwatikwil

  En waarom niet Renske SP. Is Omtzigt gemakkelijker te pakken?

  1. Seneca

   @ikweetwatikwil
   terechte vraag! maar ik denk dat SP de gelederen rond mevrouw Leijten ‘gesloten’ houd en haar, terecht, koesteren. CDA doet alsof het niet mee wil regeren maar willen dat dolgraag. voorwaarde van zowel D66 als VVD, lozen die Omtzigt. als dat achter de rug is, dan mag CDA ook weer meeregeren. het ‘meeregeren’ is voor CDA zeer belangrijk en wel om de volgende redenen. de CDA lieden die beloond moeten worden voor een karweitje of zoveel jaren trouwe dienst, krijgen normaliter een burgemeesterspost of als zij erg hun best voor de partij hebben gedaan, commissaris van de koning in een provincie. om mee te draaien in het baantjes carrousel, moet men op het pluche zitten om dergelijke baantjes te kunnen verlenen. dat is eveneens de reden dat de PvdA zo graag mee wilt doen; mevrouw Ploumen zegt wel: ‘alleen met een andere – linkse – partij, maar als puntje bij paaltje komt doet PvdA, alleen mee.

  2. Max Aue

   Nee, Omtzigt is mentaal niet helemaal fit,

 3. Aborifa

  Dit is transparantie volgens D’66.

 4. HD

  Wat een kutwijf de pot Ollongren, echt een D66 streek, waar Mark natuurlijk achter staat.

  1. Cootje

   Bij jetten en Ollongren zit altijd een weeïg luchtje

   1. Red52

    Die twee hebben hun hele leven alles al van de verkeerde kant bekeken.
    Voor Ollongren kan dit alleen betekenen, dat ze haar eigen graf heeft gegraven.
    Nu kijkt ze niet meer verkeerd, maar ziet ze de onderkant van het gras.

  2. Max Aue

   Vergis je niet, homo is voor veel primitieve figuren hier nog steeds een scheldwoord.

 5. Meriadoc Brandebok

  Lijkt me verstandig dat men dat van te voren duidelijk heeft aangegeven. Het is helder dat Omtzigt te star en te emotioneel is voor een ministerspost. Het CDA zou er goed aan doen de man weg te promoveren naar een burgemeesterspost of staatssecretariaat. Ontwikkelingssamenwerking, Infrastructuur, gemeemteraad van Dokkum, of iets dergelijks.

  1. Stanly2000

   Rutte is als de dood voor Omtzigt, deze laat namelijk niet los. Kan voor Rutte gevaarlijk zijn bij de parlementaire enquête. Nu mevrouw Leijten nog.

   1. Meriadoc Brandebok

    Democratie is niet altijd nuttig, Stanly, zo zie je maar weer.

   2. Flach

    Ja, die komt natuurlijk ook nog aan de beurt. Ik hoop wel dat zij nu nog veel meer openlijk haar steun uit gaat spreken voor Omtzigt. (dat geldt voor allemaal eigenlijk) Het is nu niet de tijd om hier stilletjes over te zijn vind ik. Vanavond in een talkshow, of zitten er dan weer de usual guests?

  2. Lucky Luke

   Hij is niet te star en te emotioneel Brandebok, volledige verkeerde inschatting, hij is iemand met principes en dat kennen ze in de ploitiek niet meer, OH ja, de laatste twee waren Joop den Uyl en H.A.F.M.O. van Mierlo.

 6. HD

  Je kan ook de verkenners opofferen, net als bij het spel Stratego.

 7. ikweetwatikwil

  Om zoveel smeerlapperij te kunnen verdragen moet je stalen zenuwen hebben, ik denk dat Omtzigt die niet heeft. Waarom zou je , je de vernieling in laten gooien door dat gespuis. Nederland heeft gekozen. Hoe stom kun je zijn.

 8. Cootje

  Ha ha hoe geloofwaardig is de politiek , ik schreef hier al ruim weken geleden over een artikel toelagen en omtzigt dat ze deze luis in de pels in Den Haag op een zijspoor willen zetten , hij heeft verkondigt dat hij blijft wroeten en Rutte feiten of misschien wel 12/13 dubieuze zaken tegen heeft waar hij verantwoordelijk voor is , geweldig dit laat het maar een grote rel worden om het geloof in een betrouwbare overheid te onderzoeken ,Wilders heeft gelijk een nep parlement en een bananen republiek met aan het hoofd Pinokkio doctrine

  1. Seneca

   @cootje
   even een correctie! wij leven niet in een bananenrepubliek, neen, ernstiger, wij leven in een bananen monarchie waar het staatshoofd alles slikt en doet wat de mp van hem verlangt. dit terwijl deze man die zich koning noemt, bij troon aanvaarding sprak over het ‘plakkaat van verlaetinghe’ en de verantwoordelijkheden/consequenties die deze troon aanvaarding voor hem zou betekenen.

 9. Cootje

  Paniek in Den Haag hoe houden ze de beerput gesloten

 10. Cootje

  Waar is onze zolderkamertje transgender ? Een inhoudelijke discussie

 11. Stanly2000

  De verkenners hebben een “Functie elders” gekregen!

 12. Heras

  Waarom gaat hij toch niet praten met fvd.
  Die zouden maar wat blij zijn met deze eerlijke man.

 13. Vanduinen

  Asscher koos voor terugtreden, de enige met realiteits zin.

 14. staleo

  Het is dus nog duidelijker dat hoe goed zijn bedoelingen ook zijn hij bij de verkeerde partij zit.
  Hij is onmenselijk door de cDA behandeld.
  De waarheid mag niet boven tafel komen.
  Hij moet er mee stoppen of overgaan naar zijn eigen partij met mede name van zijn zelf verdiende zetel .

 15. Branzino

  Het gaat natuurlijk niet om die ene aantekening over Omtzigt. Dat is slechts een heel vanzelfsprekend aandachtspunt, dat alleen van VVD en D66 kan komen.CDA is immers nog niet betrokken. Er is ook iets mis mee, want dat er onrust is, is heel duidelijk. En er is nog geen beslissing genomen of voorgesteld. Die paar woorden betekenen niets anders dan een onderwerp waarover moet worden gesproken. Waar het wel om gaat is de onvoorzichtigheid waarmee gevoelige informatie blijkbaar wordt omringd. En precies daarom is het terugtreden van beide dames nu de enig juiste stap.

  1. Stanly2000

   Dus Piet51 is het eens dat Omtzigt moet verdwijnen van het toneel en het niet goed omgaan met gevoelige informatie belangrijker is?

   1. Branzino

    @Stanly2000
    Het enige dat ik wilde aangeven is, met heel andere woorden, dat een discussiepunt als “een andere functie voor Omtzigt”, geen ballast voor een nieuw kabinet mag worden. Natuurlijk zoeken allerlei politici of politiek geïnteresseerde figuren er veel meer achter, maar zo zit het. Gewoon een aandachtspunt(-tje). Nu dat zo gemakkelijk in de openbaarheid kwam is het vertrouwen in beide dame s weg. terecht,m maar niet omdat het over Omtzigt ging.
    Om op je vraag een concreet antwoord te geven:
    * Ik vind niets van Omtzigt, het maakt me niet uit.
    * Het goed omgaan met (gevoelige) info is bij formaties essentieel.

    1. Max Aue

     Een functie elders voor Omtzigt, bijvoorbeeld burgemeester van Boerenkoolstronkstradeel is inderdaad een goed idee.

     1. Aborifa

      Een andere functie voor Ollongren lijkt mij het minste. Misschien kan ze Pechthold gaan helpen bij het CBR. Zo vergaat de glorie van D’66.

     2. Max Aue

      Ollongren wordt gewoon weer minister in het volgende Kabinet. Ze heeft het goed gedaan dus die kan gewoon door.

     3. Mark Auel

      Laat die pot lekker creperen aan de corona die zij heeft opgelopen.

     4. coenzoon

      Heeft u een uurtje over ? kijk deze video en u weet hoe d66 zijn kont in den haag heeft gedraaid.

      h**ps://www.bitchute.com/embed/cHMwZURVEQMs/?feature=oembed#?secret=3Qc7oRjMLX

      sigrid kaag is WEF, WEF is BBB, BBB is agenda 2030 en het cirkeltje is rond.
      Graag inhoudelijk commentaar van de corona wappies. De kretologie complotdenken kennen we inmiddels. Nu de onderbouwing nog van de corona wappies.

 16. Genesis

  Nieuw leiderschap mevrouw Al-Qaq?

 17. Marija

  PER ONGELUK? 😀😀😀😀

  1. Max Aue

   Ja, dat staat wel vast.

   1. coenzoon

    hahaha , dat je een decadente tról bent staat vast . Dat het laten slingeren van documenten of de inhoud daarvan nagenoeg nooit een ongeluk is staat ook vast.

  2. Branzino

   @Marija
   In de hectiek van dergelijke processen zijn zulke foutjes snel gemaakt. Het is vaker gebeurd en ikzelf heb ook wel eens een explosieve notitie op een kopieermachine laten liggen. Goedwillende collega’s beperken de schade. Hier waren journalisten de getuigen en dan hoef je als minister niet op veel medewerking te rekenen, terecht overigens. Wie overkomt zoiets nooit? Maar ik zou er verder geen punt van maken en dat doet men blijkbaar ook niet.

  3. Beukman

   Dat lijkt me wel. Als het een lekpoging was, had ze wel wat grotere letters gebruikt.
   Bovendien: motief?

 18. Beukman

  Het is nogal speculatief allemaal hoe die paar woorden moeten worden geïnterpreteerd.
  Speculeren is op zich een leuk gezelschapsspel, maar de woede over een mogelijk onjuiste speculatieve interpretatie is echt voorbarig en misplaatst.

  Woede kost energie. Woede is verspilde energie. En al helemaal als het woede om niets is.

 19. Lucky Luke

  Het zal duidelijk zijn dat die twee smeerlapen Wopke Hoekstra en Hugo de Jonge en veel van hun partijgenoten in de top gigantische matennaaiers zijn, Jach, walgelijk zootje daar bij het CDA

 20. ajamhavermans

  Het is de hoogste tijd voor een andere functie voor Ollongren, en wel per direct. Terug naar huis achter het aanrecht wegens gebleken ongeschiktheid.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.