Fajah Lourens: ‘Ik ga me niet laten chanteren om me in te enten’

In gesprek met NPO Radio 1 laat Fajah Lourens geen spaan heel van het dictatoriale wanbeleid van het kabinet. “Mij kun je niet wijsmaken dat we een jaar in deze crisis zitten en er nog geen ziekenhuisbed is bij gebouwd,” zegt ze. En, zegt de powervrouw: “Ik ga met niet laten chanteren om me in te enten.” 

“Mij kun je niet wijsmaken dat we een jaar in deze crisis zitten en er nog geen ziekenhuisbed is bij gebouwd,” zei actrice en gezondheidsgoeroe Fajah Lourens vannacht in De Nacht van Rutger. “Dat gaat er bij mij niet in! Ik ben een ondernemer, ik zou het gewoon fixen. Ik geloof niet dat dat onmogelijk is. En als er dan druk op de zorg is, als dat waarheid is, waarom is dit dan nog niet opgelost? Vraag iedere ondernemer in Nederland om 1000 bedden bij te bouwen, en ze doen het.”

Dat klopt natuurlijk honderd procent. Als de druk op de zorg de echte reden was voor al die belachelijke maatregelen, waaronder de lockdown en de avondklok, dan had het kabinet in een jaar tijd al lang de zorg kunnen opschalen. Maar daar is bewust niet voor gekozen. Sterker nog, in de toekomstige jaren wil Mark Rutte het aantal bedden in de zorg verder terugbrengen, niet verhogen.

Wat betreft het vaccin, zegt Fajah, die neemt ze niet. “Ik neem ook de griepprik niet. Ik heb zelf corona gehad en ik heb er helemaal geen last van gehad, behalve een beetje druk op mijn borst.” Dat is natuurlijk ook niet zo gek, want gezien haar gezondheid én leeftijd zit zij bepaald niet in de corona-risicogroep.

Abonneer je gratis en voor niets op mijn Telegram-kanaal... en word lid van de fantastische DDS-Groep op Facebook-alternatief MeWe!

“Dus ik zie niet in waarom ik in vredesnaam die inenting zou moeten doen. Je hoeft niet iedereen in te enten. Ik heb het niet nodig! Dat dan alles dicht blijft boeit me niet, gelukkig heb ik een fantastisch huis met een fantastische tuin. Ik ga me niet laten chanteren om me in te enten.”

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

39 reacties

 1. gggg

  Ik ook niet , elk mens kan aanspraak maken op de ERvM !

 2. HierBenIk

  Gelukkig zijn er ook mensen met normaal verstand die zich niet gek laten maken door een corrupt zooitje met allerlei belangenverstrengelingen!

 3. Max Aue

  “Mij kun je niet wijsmaken dat we een jaar in deze crisis zitten en er nog geen ziekenhuisbed is bij gebouwd,”

  Het gaat niet om ziekenhuisbedden maar hoogstens om IC-bedden.
  Het aantal ziekenhuisbedden daalt al decennia vanwege verkorting van de ligduur, dagopnames met klinische behandeling, snellere doorstroom naar revalidatiecentra en verpleeghuizen.
  Het aantal IC-bedden zal wel omhoog gaan maar ook het is goed te beseffen dat de kosten voor een overcapaciteit aan (niet gebruikte) IC-bedden zal leiden tot een forse verhoging van de ziektekostenpremie. Het moet door iemand worden betaald en dat zijn wij dus.

  Wat dit met chantage en gedwongen vaccinatie te maken heeft blijft duister.

  1. Neko-

   Die chantage waar op gedoeld word: dat vaccinatiepaspoort.

   Pas als je gevaccineerd bent, dan mag je weer dingen. Niet gevaccineerd? Dan blijkbaar verplicht thuiszitten.

   Naast dat dit een discriminerende maatregel is, is het tevens een stuk chantage. Immers, als jij dingen wilt doen, dan moet je je laten enten, en anders mag je gewoon niets.

   1. Max Aue

    “Die chantage waar op gedoeld word: dat vaccinatiepaspoort.”

    Met chantage heeft dat niets te maken. Het is niets meer dan het bekende pokkenbriefje en we staan ook niet toe dat rokers publieke ruimtes onveilig maken en mensen zonder gordel in de auto stappen.
    Gedrag heeft consequenties en het is terecht dat de idioten die zich niet laten vaccineren daar de consequenties ook van aanvaarden.

    1. Smek

     Er is een hele goede oplossing, mensen (nou ja mensen) die zich bewust niet laten inenten registeren en mochten ze toch corona krijgen weigeren in het ziekenhuis en niet behandelen ze hebben er zelf voor gekozen dus ook Fajah.

     1. Angelique1969

      Beste Smek,
      Akkoord waar kan ik tekenen dat ik van zorg af zie mog ik corona krijgen?
      Maar dan ook geen zorgkosten meer betalen want die 2x per jaar dat ik bij de huisarts kom die kan ik zelf wel betalen.
      12 maanden 163€ of 2x een consult van ong 65€
      Ik heb 15 jaar griepprik gehaalt en ik heb er heel veel rare bijwerkingen van gehad.
      Ik haal nu al 10 jaar geen griepprik meer en ik heb nooit die rare bijwerkingen meer gehad en ook nooit griep gehad.
      Omdat ik nooit ziek ben en mezelf als gezond mens heb opgesloten voor de zwakke is jullie dank om gezonde ongevaccineerde straks buiten sluiten omdat wij geen vaccinatie willen.
      Wederzijds begrip is ver te zoeken en nee bij zulke mensen wil ik niet horen die mij willen verplichten om mezelf te laten injecteren met geheime vloeistof waar niemand voor verantwoordelijk is.

     2. Neko-

      Het feit dat je mensen die het vaccin niet nemen met die opmerking ‘nou ja mensen’ al duid als apart volk is tekenend.

      Racisme zorgde voorheen voor een tweedeling in de maatschappij. Als je als getint persoon over straat ging en een bar of iets dergelijks wilde bezoeken, kon het zijn dat je een bordje tegen kwam die stelde dat ‘jouw soort hier niet welkom was’.

      Gelukkig zijn we dat station voorbij, en kan een ieder gaan en staan waar hij/zij wil… Maar als het aan de overheid ligt (en jijzelf als ik uitga van die opmerking ‘nou ja mensen’) krijgen we weer een tweedeling in de maatschappij. Deze keer gevaccineerden tegen ongevaccineerden.

      Ik krijg hele enge associaties met de 2e wereldoorlog toen een bepaalde klasse mensen ook het predicaat ‘untermensch’ opgeplakt kreeg.

    2. Neko-

     Dat heeft alles met chantage te maken.

     Als iemand wegens allergie, geloofsovertuiging of omdat hij/zij het niet vertrouwd besluit dat vaccin niet te nemen, dan word je dus tweederangs burger.

     Je kunt wel eersterangs burger worden, maar dan moet je wel het vaccin nemen. Ofwel, als je dat vaccin niet neemt, nemen we je rechten af, en als je het wel neemt dan vergunnen we je dat je weer volwaardig deel kunt nemen aan de samenleving.

     Afdwingen dat je het vaccin neemt, door te dreigen je rechten niet te geven die gevaccineerde personen wel krijgen… Dat is chantage.

     Vaccins hebben over het algemeen 3 jaar (!) of langer nodig om ontwikkeld, getest, dubbel getest, drie dubbel getest te worden – Dit vaccin is er in 1 jaar doorheen geramd, dus iemand mag gerede twijfel hebben over de mogelijk lange termijneffecten ervan.

     Daarnaast geld dat mRNA een relatief nieuwe methode is om vaccinaties mee te doen. Voorheen bestond een vaccinatie altijd uit een inert stukje van het originele virus. Nu word er geen origineel virus gebruikt, maar word daar een facsimile van gemaakt om je immuunsysteem te trainen. Dus ook die nieuwe techniek kan door mensen met scepsis bekeken worden.

     Als iemand dus twijfel heeft bij het vaccin, en het besluit niet te nemen omwille van de hoeveelheid onzekerheden, en het ziektebeeld dat bij zijn/haar situatie hoort dat Covid19 laat zien dat hij/zij er relatief weinig last van zou moeten hebben… ja, dan zie ik best in dat iemand dat vaccin niet wil.

     En de overheid en EU werken nu aan vaccinatiepaspoorten om die vaccinatie gewoon af te dwingen, omdat je anders ‘buiten de samenleving’ komt te staan.

    3. Realist

     Dan zet de gefaccineerden maar een jodenster op, zodat de mensen weten wat de wappies zijn.

  2. JochemX

   En die lock down en al dat vaccineren is gratis?

  3. Aborifa

   Helemaal juist Sturmbahnführer.

   1. Heinz

    Sturmbannführer, dat weet je toch? Heeft niks te maken met “bahn”

   2. StanleyC

    Sturmbahnführer, dat zeg ik altijd

    1. Max Aue

     Dat zeg je dan verkeerd.

  4. Patje

   “Het aantal IC-bedden zal wel omhoog gaan maar ook het is goed te beseffen dat de kosten voor een overcapaciteit aan (niet gebruikte) IC-bedden zal leiden tot een forse verhoging van de ziektekostenpremie. Het moet door iemand worden betaald en dat zijn wij dus”.

   Ongelofelijk! Wie gaat alle schade, die wij nu ondergaan door deze verschrikkelijke maatregelen, dan betalen? En, deze schade is vele malen groter dan de, tijdelijke, schade aan overcapaciteit aan (niet gebruikte) IC-bedden. En so fucking what dat we een verhoging aan ziektekostenpremie krijgen, als we daarom weer lekker normaal kunnen leven????

   Echt, jouw benadering en beredenering richten alle pijlen op het goed praten van deze draconische maatregelen.

   TOTALE WAANZIN!

   1. Max Aue

    “Wie gaat alle schade, die wij nu ondergaan door deze verschrikkelijke maatregelen, dan betalen?”

    Ik denk de Nederlandse belastingbetaler, of betrof dit een retorische vraag?

    1. Smek

     Tuurlijk de belastingbetaler gaat betalen en dat vinden de meeste Nederlanders prima. Ze hebben allemaal weer gestemd op VVD en nu komt D66 erbij die is nog erger als de VVD.

    2. Patje

     Psies, de Nederlandse belastingbetaler. En, idd. het betrof een retorische vraag…….althans, ik ging er vanuit dat je dat wel begreep.

     Maar goed, jij betaald dus liever de schade n.a.v. deze draconische maatregelen i.p.v. de kosten voor het opschalen van IC-bedden etc.

     Al het overige schade, laten we het daar maar niet over hebben joh……want dat snap je waarschijnlijk niet!

    3. gggg

     de hordes bootvluchtelingen en alle import op een minimum zullen geen dubbeltje bijdragen .

     alle leegvreters met een uitkering zullen geen dubbeltje bijdragen

     iedereen met een maximale zorgtoeslag zullen geen dubbeltje bijdragen

     wordt dus een kleine groep die op mag draaien voor de idioterie van de coronawappies

  5. gggg

   De oversterfte is op het laagste niveau sinds jaren. Corona is een hoax !

   U wordt bedonderd welterusten

  6. Yoyo

   “Het vaccinatie-paspoort, is niet anders dan het bekende pokkenbriefje.”
   “Idioten die zich niet willen laten vaccineren, moeten maar de consequenties aanvaarden.”

   Ik geef u op een briefje: Dit is een pokke-mentaliteit.

 4. janrama

  ” Ik heb het niet nodig! Dat dan alles dicht blijft boeit me niet, gelukkig heb ik een fantastisch huis met een fantastische tuin. Ik ga me niet laten chanteren om me in te enten.”

  Fajah is een schitterend uithangbord voor het FvD, narcistische domme muts.

  1. Cootje

   Een domme muts ? Nee de retailers horeca en ZZPers zijn niet dom die hebben massaal op Pinokkio gestemd en krijgen wat voorspelbaar is stank voor dank, en mogen hun pensioenen op eten hun huis in beslag laten nemen en hun vrouw aan de buurman uitlenen. Ik lach mij te pletter met zo hoop kudde dieren , ze mogen hun belastingschuld over 3 jaar uitsmeren , doet de buurman ook

   1. Smek

    Cootje je hebt helemaal gelijk allemaal weer stemmen op de gevestigde orde. Nu met d66 erbij word het alleen maar erger.

  2. gggg

   had jij maar in je hersenpan wat die meid in haar pink heeft

 5. DubbelZout

  Nou als zelfs Fajah het zegt moet het OMT wel heel sterk in zijn schoenen staan om de huidige maatregelen in stand te houden
  Dikke kans dat Mark inmiddels flink zit te zweten

  1. JochemX

   Zat hij maar te zweten, hij is van teflon.

 6. KlaasD

  Ik heb niet zoveel met haar killerbody verhaal. Maar heb veel respect voor haar inzet over de corona dictatuur. Ze is zowat de enige BN’er die hier stelling tegen durft te nemen. Waar alle andere BN’ers wegduiken is Fajah de enige BN’er van die hier echt stelling tegen durft te nemen.

 7. Blitzkrieg

  En zo hoort het natuurlijk ook, klasse Fajah Lourens!

  1. Mark Auel

   Geen idee wie Fajah Lourens is maar zij heeft groot gelijk om zich niet te laten chanteren, ik laat mij ook niet inenten wanneer ik niet kan kiezen welk merk ik krijg ingespoten, Astra Zeneca valt in ieder geval af, zeker voor mensen die in het recente verleden b.v. een herseninfarct hebben gehad lijkt het mij niet verstandig om dit vaccin te nemen.
   En ik moet het nog maar zien dat reizen onmogelijk wordt gemaakt voor je in het geval je de vaccinatie niet hebt, uiteindelijk zijn er open grenzen binnen de EU.

  2. Heinz

   Terug van velddienst?

 8. kattekop

  Het corona-circus moet aan de gang gehouden worden want….the great resset en build back better daar gaat het allemaal om.
  Informeer je en je weet waar het allemaal om te doen is.

 9. EU_K0K

  Fajah Lourens snapt het helemaal.
  Het tekort aan handjes aan het bed los je op door er bedden bij te plaatsen.

 10. Mar

  1 maart zei ze dat ze al 3 keer corona had gehad.

  “Ik ontken geen corona. Ik heb het net zelf voor de derde keer gehad. De laatste keer was best vervelend met ademhalen, maar de overige twee keer was ik alleen moe.”

  En nu zegt ze het volgende:

  “Ik heb zelf corona gehad en ik heb er helemaal geen last van gehad, behalve een beetje druk op mijn borst.”

  Lijkt mij een dame die erg graag de aandacht zoekt.

  1. EvertB

   Niet echt een overtuigend verhaal van Fajah. Ze beschrijft iets met ademhaling en moe worden. Maar dat kan ook andere oorzaken hebben.

 11. Branzino

  In het artikel viel me één zin in het bijzonder op, namelijk: “Sterker nog, in de toekomstige jaren wil Mark Rutte het aantal bedden in de zorg verder terugbrengen, niet verhogen.”
  Ik vraag me af waar dat staat in het VVD-verkiezingsprogramma? Want daaruit zal Rutte steeds geciteerd hebben. Ik lees wel voornemens om verder te investeren in ziekenhuiscapaciteit, vooral ook IC-bedden, kwaliteit van de zorg en meer. Nergens lees ik plannen om het aantal ziekenhuisbedden te verminderen. Ook investeren in extra personeel staat uitgewerkt. Ven bezuinigingen is geen sprake, wel van efficiencyverhoging bijvoorbeeld. Maar dat wordt niet in het artikel bedoeld, want daar gaat het alleen over minder bedden.

 12. Beukman

  Fajah zou de politiek in moeten gaan, bijvoorbeeld bij Forum of bij de VVD. Ze vertelt in korte tijd zoveel leugens en halve waarheden, dat ze zich prima staande zou houden.

  1. Max Aue

   Het verklaart wel haar populariteit op DDS.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.