Filmpje! Fleur Agema VERWOEST de VVD: ‘Deze immense zorgcrisis leidt niet tot einde afbraakbeleid… Hoe?!’

Fleur Agema (PVV) is en blijft een strijder voor zorg. In deze video veegt ze op heerlijke wijze de vloer aan met het wanbeleid van de VVD, dat de afgelopen tien jaar de zorg helemaal heeft kapotgemaakt. Hoe kan het dat dit beleid zelfs nu doorgaat, in tijden van corona?!

De zorg kan de druk niet aan! We moeten applaudisseren voor het zorgpersoneel. Er zijn niet genoeg IC-bedden. Oh jee, er zijn niet eens genoeg normale ziekenhuisbedden! Het systeem staat onder druk!

Het zijn een paar kreten die we al een jaar lang moeten aanhoren. Maar weet je wat nou zo gek is? Dat het kabinet daar vervolgens niets aan doet. Er kan extra geïnvesteerd worden in de zorg, er kunnen IC-bedden bijkomen, er kunnen ziekenhuizen geopend worden… wat helemaal geen gek idee is als je bedenkt dat de verschillende kabinetten-Rutte de zorg finaal hebben uitgekleed.

Dat vind ik niet alleen: Fleur Agema van de PVV denkt daar net zo over. In een Kamervideo die Agema op Twitter deelde, veegde ze op schitterende wijze de vloer aan met het wanbeleid van de kabinetten Rutte, en dus eigenlijk gewoon van de VVD. Ze schrijft daarbij: “Voor de VVD is de zorg een kostenpost. Zelfs na zo een immense crisis als deze. En dat zal altijd zo blijven. Maar ze kieperen wel weer 43 miljard euro naar de EU, waarvan 23 miljard euro giften. Dat dan weer wel.”

En dan moeten we ons afvragen: de VVD gelooft, net als het kabinet, dat het coronavirus langere tijd bij ons blijft. Ook geloven de boven-ons-gestelden dat we in de toekomst veel meer te maken krijgen met pandemieën, omdat “de wereld steeds kleiner wordt.” Als je dat gelooft, waarom wil je de zorg dan uitkleden,  en er dus voor zorgen dat de situatie zoals we die dit jaar en vorig jaar gezien hebben nog veel erger wordt?

Abonneer je gratis en voor niets op mijn Telegram-kanaal... en volg me op Twitter!

Kortom: het kabinet is echt hartstikke dom bezig. We mogen echter van geluk spreken dat we scherpe en ingelezen Kamerleden als Fleur Agema hebben om dit beleid te benoemen voor wat het is. En Nederland langzaam, héél langzaam, richting een ander zorgmodel te duwen. En dát zou na een decennium botte VVD-bezuinigingen eens tijd worden, zeg!

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

34 reacties

 1. werikke

  Agema is geweldig mens en weer gelijk. VVD en D66 en CDA hebben ziekenhuizen gesloten icl. IC bedden verminderd en in programma staat voor 2030 nog minder bedden en ziekenhuizen sluiten . Als mensen nu nog zo dom zijn deze partijen te steunen geef ik het op. zoveel miljarden weg ipv ons eigen land en inwoners steunen. Hier de WW korten op dus meer mensen in bijstand waarvan zodadelijk veel middenstanders. Stem PVV en besteed geld in eigen land.

  1. ganzenhoeder

   Even vloeken in de kerk Baudet.

   Stop marktwerking in de zorg, zorg terug naar overheid

   Voor veel Nederlanders is een goede ziektekostenverzekering onbetaalbaar geworden. Burgers kunnen vaak de hoge maandelijkse kosten niet meer ophoesten en zijn aangewezen op de wettelijk verplichte basisverzekering die nagenoeg niets vergoed. Mensen mijden zelfs noodzakelijke zorg in vrees voor de eigen bijdrage. Met het huidige zorgbeleid worden torenhoge winsten gemaakt en verrijken bestuurders zich over de rug van onze burgers. De zorg moet terug naar de overheid en weer betaalbaar en toegankelijker worden!

   1. werikke

    gaat over geld naar buitenland ipv onze eigen zorg betalen. reageer daar ook eens op

    1. ganzenhoeder

     @w
     Begrijp ik dat je de zorg zo wil laten zoals hij nu is?

     1. werikke

      ja met meer uitbreiding weer. dus ook verwarde mensen weer helpen ipv dat ze hier op DDS domme dingen uitroepen.

     2. halo1

      Er is niets gratis.. de zorg moet vooral verder strenger gemaakt.. je zou b.v. kunnen denken aan uitsluiting van ex-gevangenen als extra straf.. en niet/minder uitkeren bij eigen schuld. Waarom moet een gezonde a-sociaal veel voor criminelen/onverstandigen betalen?… NL is veel te veel luilekkerland.

     3. werikke

      ik zou wel stoppen met het binnen halen van zoveel gelukszoekers die ook een aanslag (haha) plegen op onze gezondheidszorg.

   2. halo1

    Onzin hoor.. de zorg is nergens ter wereld zo goed en zo goedkoop.. ik betaal 87,25 per maand.. maar via de belasting betaalt iedere nederlander gemiddeld 6500 euro per jaar…ook kinderen. Weet je wie er echt a-sociaal is?: de SP… ook de PVV drijft dit veel te ver door.

    1. AS210854

     Ik betaal 150 euro, en waarom ik heb in de toekomst zorg nodig en de basis verz. kan ik veranderen maar voor de aanvullende kan ik nergens terecht. Lang niet alle medicijnen en behandelingen worden 100 % vergoed. Hoezo goedkoop, uitgezonderd onze PRACHTPARELS die betalen 90% niks aan de zorg.

     1. werikke

      dat bedoel ik ja. en ook krijg ik geen zorgtoeslag dus betaal ook 150 eur en 350 eur per jaar aan eigen bijdrage.

    2. Seneca

     @halo1
     onzin? u kraamt onzin uit! wat u betaalt is irrelevant. het gaat hier om de kosten die dor ons betaald worden. naast de premie, betaalt men een eigen risico van € 385,00 per persoon per jaar en daarnaast betaalt u 6% over uw salaris of uitkering. wat ik betaal is eveneens irrelevant maar het is een veelvoud van wat u noemt.

  2. ganzenhoeder

   @w
   ”Als mensen nu nog zo dom zijn deze partijen te steunen geef ik het op”

   Wil je een cadeaubon mee?

   1. werikke

    hoe weet je dat ik jou bedoelde met domme mensen ? Maar wijn pakket zou fijn zijn. mijn naam is bekend bij de redactie dus stuur maar op Gall en Gall graag .

   2. Niet L niet R

    Helaas ik ben bang van wel!
    En daarna weer gaan zeuren!

  3. Seneca

   @werikke
   ik ben het 100% met u eens, maar waarom noemt u de PvdA niet? De PvdA die – achteraf – overal zo spijt van heeft en spreekt over ‘voortschrijdend inzicht’, die met de VVD de grootste afbraak in de zorg heeft gepleegd en die noemt u niet? bent u zo gecharmeerd van het mens Lilian Ploumen die hard meegewerkt heeft om ons pensioen aan Brussel te verkwanselen? die nu haar Limburgse bakkes vol heeft van een ‘eerlijk Nederland’. overal waar de PvdA bewind heeft gevoerd is de burger geconfronteerd met overschrijdingen, wanbestuur en het verdoezelen van grootschalige corruptie.

 2. werikke

  nu komen de tr0llen zodadelijk hier plempen dat Agema ongelijk heeft maar totdat ze zelf hulp nodig hebben of hun uitkering stopt blijven ze zeggen dat ze ongelijk heeft omdat PVV is racistisch . Want gld weggeven en zelf tot 68 doorwerken voelt zo goed echter zelf werken ze niet .

  1. ganzenhoeder

   @w
   Haha @werikke vervalt weer in zijn eigen fouten en begint al te pruttelen, de ontploffing gaat volgen.

   De zorg moet veranderen, te gek voor woorden dat je bij de Zorg gelijk denkt aan winst…

   1. werikke

    Winst is methode om geld bijeen te krijgen om investeringen te doen . Uiteindelijk betaald de burger het wel maar kostenplaatsing is duidelijk dan. Trouwens volgens mij ben jij Fransje die TRul die hier is omdat die zielig levendje heeft en verkrachting 14 jarig meisje goedkeurde.

    1. ganzenhoeder

     @w
     Je gaat niet door naar de volgende ronde.

     @W = usb het domme kwispelende christenhondje

     1. werikke

      nee ben niet zo dom om een christen te zijn ben een atheist in hart en nieren. maar ff voor dui9delijkheid ik weet nu zeker dat jij dezelfde persoon bent met andere nick. je hebt jezelf verraden hoopte ook op reactie dat ik een taalfout in plempsel had gezet maar helaas.

 3. nexit_nooit

  Fleur is compleet van het padje af
  ER IS HELEMAAL GEEN ZORGCRISIS
  Allemaal toneelspel, geen oversterfte, een gewoon wintergriepje, een grote hoax.
  Vraag maar aan … of aan … of aan ….

  1. werikke

   haha bijna ingetrapt . Inderdaad de media blaast alles op en wij brengen patienten naar Duitsland en hier in ziekenhuizen vragen ze om zieken. Je zou een bescheurkalender moeten maken met die leuke anekdotes.

  2. ganzenhoeder

   @n

   Vraag maar aan diegene die trouwens laatst nog in een legbatterij is geweest.🤣🤣🤣🤣

   1. werikke

    hoop dat jezelf niet meer bijkomt van je domme reacties.

  3. Duckday

   De media gaf door dit jaar was er geen GRIEP . En hoe sneller we NLEXIT gaan des te sneller zijn we verlost van 19

 4. Drostemannetje

  Fleur is een topper, net als Bosma. Tijd dat ze minister worden.

  1. werikke

   dat zou geweldig zijn. teken er gelijk voor.

 5. Bunky01

  Wat je ook van de Nederlandse zorg vind, het systeem is onnodig duur. Directeuren, toezichthouders etc etc, men (vr)eet allemaal uit dezelfde ruif die wij mogen vullen. Hierop kan flink worden bezuinigd zonder dat dit ten koste gaat van de geleverde zorg.
  En, waarop in dit topic nog niemand ingaat; is het ten hemel schreiend bedrag van 43 MILJARD euro aan het gedrocht wat eu heet met daarvan 23 MILJARD aan GIFTEN. Wat kun al heeel veel goeds doen met 23 miljard. De VVD en aanverwante uitkleders van de zorg moeten zich voor lange tijd gaan schamen. Wat een stel ongelofelijke bende bandieten.

  1. werikke

   klopt dat te duur is door hoger management. Bij samengaan van 2 ziekenhuizen mochten de directeuren en middenmanagement blijven terwijl op de aantal mensen aan bed werd bezuinigd. dit is al lang bekend dus Agema zou goede zijn.

  2. halo1

   43/23 miljard aan de EU.. de tegenstander beweert natuurlijk dat die EU meer dan 43/23 miljard oplevert.. zo lang dat niet overtuigend wordt ontkracht blijf je nergens..

 6. LifeBuddy

  h**ps://www.geenstijl.nl/5155789/het-geld-groeit-weer-op-de-rug/
  Schattige fleur, de arische sLinkse zorg gaat eerst naar de criminelen, die door sLinks Omarmd worden.!!!

 7. Drollevanger

  De meeste trammelant in de zorg van de laatste tijd is het rechtstreekse gevolg van de bezuinigingen die de regeringen Rutte tijdens zijn kabinets periode.
  Daarom staan wij achter in de rij met het terugdringen van het Corona-virus. We hebben nu alleen nog Bulgarije achter ons gelaten.
  Als het een schaatswedstrijd was, zou ik eruit stappen en verklaren dat ik mijn enkel had verzwikt.
  Je zou je toch doodschamen.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.