Filmpje! Milou Deelen op bezoek bij coronaverspreidend RIVM: niemand draagt een mondkapje

Milou Deelen, bekend van haar activistische campagne tegen ‘slutshaming‘, mocht voor een ‘Live sessie’ een paar mensen interviewen van het RIVM. Maar in het promofilmpje valt direct één ding op: niemand, maar dan ook echt helemaal niemand, draagt een mondkapje!

Bij het RIVM dachten ze waarschijnlijk dat het een goed idee was om een inkijkje te geven in hoe het onderzoeksinstituut te werk gaat. Helaas heeft de club van corona-BN’er Jaap van Dissel echter een grote fout gemaakt door te laten zien dat werkelijk helemaal niemand bij het RIVM een mondkapje draagt, maar dan ook echt he-le-maal niemand – ook wanneer dat volgens hun eigen regels écht wel zou moeten. Kijk maar:

Herhaaldelijk is te zien hoe Milou Deelen en RIVM-modelleur Don Klinkenberg zich door allerlei ruimtes bewegen en nauwelijks afstand houden. Hier en daar valt ook te zien dat er collega’s van Klinkenberg door het pand lopen of met andere collega’s in gesprek zijn. Niemand draagt een mondkapje of heeft er überhaupt een paraat voor het geval ze met een ander in contact komen. Of neemt zelfs maar de moeite de schijn op te houden als de camera voorbij komt.

Als je niet beter wist, zou je haast denken dat het filmpje al voor de coronacrisis is gemaakt. En het frappante is ook nog dat het RIVM deze video helemaal zelf heeft geplaatst, wat betekent dat er geen enkele kritische blik is geworpen op het chronisch negeren van de mondkapjesplicht.

Zo geven de RIVM-werknemers het signaal dat de coronaregels er alleen voor het gepeupel zijn. Maar de gezondheidselite-unit van de overheid? Nee hoor, die hoeven er helemaal niets mee. Wat een faalactie!

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

29 reacties

 1. Fax uit Darmstad

  De baas heeft toch gezegd dat mondkapjes niet helpen.

 2. FreeThinker

  Do as we say, not as we do. Of deze wetenschappers geloven niet in het nut van mondkapjes of ze zijn volkomen ontoerekeningsvatbaar. Immers, het verspreiden van het killer virus veroorzaakt doden.

 3. Mar

  RIVM is geen publieke binnenruimte.

  Mondkapje op tijdens het werk

  Vanaf 1 december draagt u verplicht een mondkapje als u werkt in een publieke binnenruimte. Bijvoorbeeld op het station, vliegveld of een museum. Ook als u een contactberoep heeft, zoals kapper of rij-instructeur, moet u een mondkapje op. Op andere werkplekken is het niet wettelijk verplicht om een mondkapje te dragen.

  1. Fax uit Darmstad

   Een mondkapje is verplicht op alle overdekte openbare plekken. Bijvoorbeeld in het gemeentehuis, in ziekenhuizen en winkels.

   1. STOP FVD

    En je geeft inderdaad aan dat het RIVM kantoor GEEN openbare plek is. SNAPPIE WAPPIE!!

  2. FreeThinker

   En zelfs al zal het niet verplicht zijn. Is het niet verstandig om een mondkapje te dragen? Deze mensen zijn levensgevaarlijke en veroorzaken doden.

   1. Fax uit Darmstad

    Ik zou als ik u was ook gelijk een luier omdoen, je weet maar nooit. Maar in uw geval denk ik dat dit advies overbodig is, dat heeft u natuurlijk al. Better safe than sorry.
    Mondkapjes helpen geweldig, helaas denken de “deskundigen” daar anders over.

 4. Heras

  Het kabinet houdt zich ook nooit aan de regels. Alleen voor de camera gaat het leugenkapje op.

  1. Fax uit Darmstad

   Ja dat klopt anders kun je geen corona krijgen.

  2. Mar

   Grappig. Ik zie ze juist het mondkapje afdoen als er door journalisten vragen worden gesteld en zij antwoord geven.

   1. Fax uit Darmstad

    Dan praten Keijzer en Ollongren dus teveel met de pers. De dames zich nergens aan, het ligt toch echt aan je eigen gedrag of niet.

    1. Fax uit Darmstad

     houden

 5. JFU

  Geeft aan dat het grote onzin is…schijnveiligheid.

 6. STOP FVD

  Heeft iemand dan ook daadwerkelijk de moeite genomen om het stukje te bekijken? Volgens mij niet, maar dat verwacht de “artikel” maker ook helemaal niet, die wil alleen maar een mooie kop en lekker lopen zeiken (OP NIKS AF).

  Als je namelijk het filmpje wel hebt gekeken, dan houden de 2 mensen WEL constant ruime afstand van elkaar (1e leugen van de “journalist”).

  In welk pand in Nederland houden medewerkers een mondkapje op? Als ze ongeveer alleen door een gang lopen of alleen in een kantoor zitten. GEEN ENKEL PAND. En omdat mensen afstand van elkaar KUNNEN houden is er ook niet zoveel noodzaak (HET IS GEEN SUPERMARKT!!!) En helemaal niemand? Er komen hooguit 2 andere mensen in beeld, voor de rest lijkt het kantoor LEEG!!!

  NEPJOURNALIST met je manipulatie! Ga je schamen!

  1. Fax uit Darmstad

   Ja, maar die bedenken de maatregelen niet.

  2. Beukman

   Inderdaad. Iedereen op het filmpje houdt zich keurig aan de voorschriften.
   Maar ja. Nu de wappies steeds verder in het defensief worden gedrongen, beginnen ze ook steeds wilder om zich heen te slaan.

   1. STOP FVD

    Inderdaad! Alles wordt aangepakt en gezegd “zie je wel”, NEE ik zie het niet. Alleen degene die het willen zien. En dan zit je hier goed!

 7. Meneer de Wit

  Ik noem het ook geen mondkapjes meer,
  maar deugkapjes.

 8. Max Aue

  Ik vind het een goede zaak dat Wout pal staat voor het dragen van mondkapjes. Die zijn inderdaad essentieel in de bestrijding van het virus.

  1. coenzoon

   ?

  2. coenzoon

   h**ps://www.youtube.com/watch?v=mndegsjVxtc

   mondkapjes en het RIVM ?

   1. coenzoon

    vraag me af wat dds wil bereiken met het blokkeren van de linken, het gelieg over de mondkapjes mag toch gewoon onthuld worden ?

    1. Beukman

     Heb je het dan niet gehoord, zoon? DDS is vandaag opgekocht door G. Soros, en met onmiddellijke ingang ingezet als propagandamachine van de EU.
     Ik heb zelf een goed woordje voor je gedaan. Voorlopig mag je blijven. De EU wil óók ruimte geven aan dissidenten.

     1. coenzoon

      toch blijft de vraag staan beukhol , waarom blokkeert men de linken ? Zetten we het gewoon nogmaals op het net, hebben we een nieuwe link snappe beukhol of is zelfs dit te moeilijk voor je dom wezen ?

      soros zijn netwerk is ietsje breder dan dds maar dan mot je het filmpje bekijken. Als je dat filmpje kijkt kan je de tentakels van soros volgen domme eikel. Dan had ook jij als domme huistról kunnen weten dat soros geen enkele interesse heeft in dds !

     2. Beukman

      Welke link precies, zoon? Misschien kan je er een fonetisch hier plaatsen danwel voorzien van een paar sterretjes, dan kunnen we dat eens onderzoeken.

     3. coenzoon

      welke link vraagt de randdebiel terwijl al 2 x is aangegeven dat ie niet geplaats kan worden

      beukhol is volledig ontoerekeningsvatbaar dat is volledig duidelijk. stakker

     4. Beukman

      Zucht. Je kan de betreffende link hier toch plaatsen met wat sterretjes of fonetische schrijfwijze ipv letters? Bijvoorbeeld:

      teepee oo ennel.

      Kom, doe eens wat moeite.

     5. coenzoon

      domme bukhol toch , is je kennis van linken zo nihil ! je wordt met de minuut triester. Best aandoenlijk !

     6. Beukman

      Het is duidelijk. De zoon is óf dom óf hij verzint maar wat met zijn gewichtige blokkeren van de linken.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.